Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Anonim

Metalni prolaz se uglavnom koristi za skrivanje zglobova podnih obloga. Trebaju ih kako bi napravili neprimjetan prag skrovnih ili ulaznih vrata.

Metoda pričvršćivanja

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Metalni piva

Želja za točnosti i ljepoti sastavni je dio ljudskog karaktera. Svatko pokušava organizirati red u svom domu. Stoga, različiti uređaji koji ne dopuštaju akumulirati prašinu, sprječavajući oštećenje premaza, ograničavajući klipaci su vrlo popularni. Primjer takve dodatke je metalni pragovi. Oni služe za dizajniranje različitih zglobova završnih materijala, površinskih prijelaza, kao i za preradu i zaštitu kutova.

Odvojeni segment takvih proizvoda obavlja druge značajke usluga. Na primjer, prag ulaznog vrata osigurava zaštitu od nacrta, čistog stana lista vrata, ne daje ne prepuštanje autsajdera, pa čak i buke u sobu. Metalni prolaz za stubište ne dopuštaju nogama da sklizne, štite kut koraka od abrazije, a premaz koraka, ako jest, ostaje duže u izvrsnom stanju.

Da ne bi kasnije zbunili, navodimo sve metode koje su priključnici pričvršćeni na određenu površinu.

Otvoreni zatvarači. Kao što je jasno iz imena, ova metoda ostavlja vidljive glave vijaka ili sidra, koji je pričvršćen na površinu poda. Ova se metoda primjenjuje vrlo rijetko. Danas otvorena vidljivost zatvarača ne koristi mnogo popularan.

Najčešći slučaj primjene koristi najjeftinije vrste metalnih proizvoda. Obično je to ravna traka sa zaobljenim kutovima, u kojima se naprave rupe s takozvanim "zenkovka", gdje se uzimaju vijci vijaka. Kao rezultat toga, formira se glatka površina. Ova metoda se široko koristi pri korištenju PVC mijeha. Međutim, takvi proizvodi također gube popularnost.

Skriveni zatvarači. Ova vrsta instalacije ima mnoge prednosti. Nema vidljivih vijaka vijaka, možete koristiti sve udobne elemente za pričvršćivanje u tu svrhu. Koristeći skrivenu instalaciju, podovi za pod su montirani, čija površina je glatka, uredna, obložena ili s teksturiranim slojem polimera.

Strukturno, takav prag ulaznih vrata je kako slijedi. Na liniji, gdje će se nalaziti pribor, tu su vijci i okretati ih tako da su glave na površini šokantnih premaza. Prag se sjedi odozgo. Veza je izdržljiva, nije glatka tijekom vremena, dio se može ukloniti zamijeniti ili kada je potrebno promijeniti premaz.

Najdraži način skrivenih pričvršćivača je instalacija na ljepilo ili dvostranoj traci, koja se nanosi izravno na površinu poda. Ova veza je jeftina, to je učinjeno brzo, koristi se za pragove, čija je visina mala, a donja površina je ravna. Veza je u početku krhka i slabimo s vremenom. Rastavljanje pribor s ponovnom instalacijom je nemoguć.

Vrste proizvoda

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Svaka vrsta takvih spojeva, kao kororing, koristi se u određene svrhe. Da biste odmah odredili temu rasprave, navedite popis:

  • iznad glave;
  • tranzicija;
  • Kutak.

Članak o temi: Specifikacije i GOST na PVC vratima

Razmotrite svaki tip zasebno i ukratko opišite glavnu svrhu.

Nadzemni prag aluminija. Zapravo, skupina takvih pribora je prilično brojna. Ne koriste se samo metalni proizvodi, a PVC se često koristi. Slični pragovi za prerušavanje, zaštitu zglobova, na primjer, dvije trake linoleuma, tepiha, keramičkih pločica. Zahtjev za ugradnju - visina zaglavljenih premaza trebala bi biti ista.

  • Za pričvršćivanje na površinu poda, koristi se i otvorena i skrivena instalacija.
  • Za prerušavanje se ponekad koriste vijci iz PVC-a.
  • Skriveni zatvarači primjenjuju u većini slučajeva. Ona uredno i omogućuje korištenje obojenih pragova, koji izgledaju vrlo elegantno, lijepo, ne uznemirujuće i nadopunjuju dizajn pod.
  • Cijena režijskih pragova je uglavnom mala, ovisi o debljini, premaz, prisutnosti obloga i tako dalje.

Flareloge s ravnom donjem površinom koriste se za maskiranje zglobova, pričvršćena na otvoreni način. Među tog segmenta proizvoda, postoje iskreni jeftini opcije - samo metalna traka ili PVC. Ima malu visinu, visoku fleksibilnost. To zahtijeva uredni vijak. Općenito, kvaliteta je vrlo niska. Ali cijena odgovara.

Poseban slučaj uporabe klasa s ravnom donjem površinom - formiranjem ne-kliznih zona. Na primjer, na nagnutu površinu keramičke pločice, koju trebate ići. Plijesni s gumenim umetkom, koji u isto vrijeme skriva glave vijaka, ne dopuštaju cipele za klizanje.

Visina takvih spojeva je nedovoljna za stvaranje problema prilikom hodanja, ali dovoljno je da potplat ima dobar prianjanje s gumenim slojem. Cijena takvih pragova je dovoljno velika, ali su uski sockered, otporan na habanje, čvrsto pričvršćuje.

Distribuiraju se pragovi različitih oblika. Ovisno o željama kupca ili debljine premaza, mogu imati konveksnu gornju površinu, T-oblik za brtvljenje između keramičkih pločica ili postavljanja pod uvjetima debelog premaza ili značajne visine, ako je tako potrebno naglasiti dizajn poda. Prema tome, složenost proizvoda mijenja cijenu.

Prijelazni pragovi. Ova vrsta dodatne opreme koristi se za stvaranje glatkog prijelaza ili između premaza različitih visina, ili u zonama pristajanja, na primjer, pod s dnom okvira vrata. Osnovna kompenzacija razlike na razini. Strukturno izvedena za korištenje skrivenih metoda instalacije. Imaju glatku i glatku površinu. Visina tranzicije, koja se može izgladiti s takvim pragovima, je od 3 do 18 mm.

Zapadni proizvodi s dvije vrste vanjskog dijela. Većina se koristi s polukružnom površinom, ali varijante proširenog kuta su dovoljno popularne (nešto slično plinth). Na primjer, na široko se koristi za dizajn prijelaz od laminata na pločicu.

Takva ocjena pragova ponekad ima udubljenje u obliku slova P na jednoj strani, što je doslovno umetnulo jedan od premaza. Ovaj pristup je idealan za tepih - postavlja se s lopaticom ili nožem. Laminat rub je umetnut bez problema - takav premaz ima standardnu ​​debljinu za takvu operaciju.

Članak o temi: Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Pragovi za korake. Vrlo popularna vrsta priključaka, kao što ljudi neprestano razbijaju glavu s pitanjima, kako štititi kut pozornice od gušenja, abrazije, a istovremeno štite od klizanja cipela i izbjeći moguće ozljede.

Postoje mnoga konstruktivna rješenja takvih pragova. Iz ugla od gornjeg čelika, implicirajući vanjske pričvršćuje, za dizajn rješenja koja ne čine jednostavno kut, već i sadrže gumenu karticu koja sprječava slajd. Cijena takvih pragova je prilično opipljiva. Oni mogu promijeniti stil, visina lopova može biti značajna ako je potrebno popraviti, na primjer, tepih na površini koraka.

Skriveni zatvarači u svom standardnom razumijevanju, uz pomoć vijaka i čepova iz PVC-a, na primjer, ne primjenjuje se. Za skupe varijante pragova za korake koristi se kombinirani pristup.

Potreban dio je montiran na korake pomoću otvorene instalacije. Spunjen je drugi, koji je zapravo mrijest. Dakle, obje prednosti tehnika pričvršćivanja su povezane - maksimalnu čvrstoću spoja pozornice i mrijesta, kao i mogućnost demontaže s ponovnom ugradnjom.

Materijali za proizvodnju

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Kao što je gore spomenuto, ne smije biti pragova iz PVC-a. Među metalnim proizvodima postoji nekoliko osnovnih materijala i legura. Oni imaju različita svojstva, cijenu, tako da aplikacija ovisi o specifičnoj svrsi korištenja.

Aluminij (legure na temelju njega). Možete reći da je za proizvodnju raširenog materijala za snimanje. Najniža cijena, dovoljna snaga, krutost. Od ne-tekstilnih legura, profili složenog oblika za uporabu skrivenih zatvarača formiraju se. Meke legure idu na pragove jednostavnih struktura s otvorenom instalacijskom metodom. Na primjer, bendovi režičnih pragova imaju svoje prednosti:

  • niska cijena,
  • dovoljna fleksibilnost
  • Jednostavno privitak.

Životni vijek ovog materijala je vrlo velik. Distribucija aluminijskih pragova je posljedica gotovo savršene kombinacije cijene / kvalitete. Osim toga, površina je dobro pocinčana, anodirana, prekrivena bojama i polimerom.

Mesing. Pragovi od mjedi su visoka cijena i luksuzni sjaj. Ovaj metal gotovo nikada nije prekriven bojama. Upravo je sjena zlata. Pragovi od mjedi koriste se za naglašavanje dizajna prostorije, stvaraju podne obloge. Metal je gotovo bez oksidiranih, regala za abraziju, ne bojati se vode. Izgleda kao gotovo kopija zlata, a cijena je mnogo niža.

Čelika, kao i legure na bazi željeza. Čistači iz takvog materijala su izdržljivi i izdržljivi. Cijena je niska, uglavnom ovisi o vrsti metala. Rijetko se koristi neoksodizirane legure, kao posljedica kojih se sirovine mogu češlja ili mijenjati boju površine - mrlje oksida su tamnije ili svjetlije.

Stoga se takva klasa proizvoda nužno obrađuje boje ili druge vrste premaza. U osnovi, instalacija se koristi vanjski pričvršćivači, jer legure čelika ne mogu osigurati krutost na niskoj debljini, a time i skriveni zatvarači s grickanjem postaje teško pristupiti.

Nehrđajući čelik, neoksodizirane legure. Lijepa ekskluzivna vrsta proizvoda. Cijena je značajna, masovna aplikacija nema smisla. Pragovi od nehrđajućeg čelika nevjerojatno izdržljivi, vrlo je teško ispočetka. Površina je slabo odabrana, što komplicira stvaranje premaza. Ali to nije potrebno - to je ogledalo sjaj poliranog metala ili, naprotiv, mat površina, koja je teško oštetiti.

Članak o temi: Koja je žbuka bolja za zidove i strop

Kalupi iz neoksodiranih legura su dizajnirani za stvaranje kombiniranih otopina. Na primjer, za postavljanje gumenih kartica. Najčešće se ovaj metal nalazi u sojevima za stepenice. Veliko dostojanstvo je ravnodušnost prema učincima vlage, a snaga je viša od aluminijskog, kao i njegove legure.

Bronca. Grubo govoreći, ona je svojstvena ekskluzivnoj cijeni i ekskluzivnosti proizvoda. To su samo pojedinačne stranke, ograničena količina, pod jasnim građevinskim projektom i tako dalje. Obično, aluminij obloženi, oponašajući ovaj vrlo skupi materijal.

Vrsta premaza

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Potonji, koji se odnosi na jednostavne vrste izvora, je premaz. Kratko ćemo navesti, jer ne postoji ništa komplicirano.

Metalni premazi se primjenjuju anodizirajućom površinom. Proširenja se uronjena u otopinu s finim česticama premaz, pod djelovanjem električne struje tvori dovoljno izdržljiv sloj. Zato imitacija srebra, bronca, zlata na aluminijskom profilu.

Laminacija je metoda za primjenu polimernog sloja. Tanki film se nanosi na površinu, koja je ili bere s visokim temperaturama ili reagira s zrakom. Rezultat je izvrsna adhezija, dobru snagu premaza;

Bojanje. Može postojati monofonska površina, imitacija raznih materijala, koristi se kao tekući pripravci koji se primjenjuju statičkim električnim i praškastim premazima.

Posebne vrste pragova

Odvojeni segment je Necklands za vrata. Njihov je zadatak skrivanje donjeg jaza između vrata i poda. U isto vrijeme, predviđen je gust susjedni, mogućnost izolacije, nacrta sprječava, stvara se prepreka za buku i vanjske mirise. Čelični pragovi za standardni list vrata su nekoliko visina, različite dizajne, prilično široka zona može se formirati ispred ulaznog otvora.

U slučaju vrata od PVC profila, zadatak je teži. Mostovi moraju uzeti u obzir konfiguraciju konstruktivnosti, tako da proizvođači tvrtki - vrata nude vlastite varijante aluminijskih pragova, dizajnirane za korištenje "uparene" s određenom vrstom profila. Postoje različite vrste pričvršćivača, od jednostavnih (za osnovnu zaštitu) do posebno izdržljiva, pružajući snažno opterećenje.

Na primjeru aluminijskih pragova za vrata iz PVC marke REHAU, ponuda izgleda ovako:

  • Standardne visine pojačala - 24 mm, planira se pričvrstiti izravno na površinu poda, zadatak je zatvoriti donji utor, spriječiti nacrte;
  • Ojačani thingssings je 54 mm, stavljen u produbljivanje zupčanika poda, zadatak je pružiti visoku mehaničku čvrstoću, zaštititi od prodiranja vode unutar sobe, poslužiti kao mehanički čep vrata za gusto zatvaranje, blokirati nacrti.

S sličnim svrhom možete odabrati pragove za ulaz vrata od čelika i drva.

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

(Vaš će glas biti prvi)

Pragovi metala: Aluminij i PVC visina

Učitavam…

Čitaj više