Stroj za oštrenje noža

Anonim

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Većina dijelova za stroj za oštrenje može se doslovno napraviti od svega, nakon općeg načela uređaja. Kao primjer, uzimamo laminirani ili polirani stanični fanener s debljinom od 8-12 mm, koji je svugdje koristio u proizvodnji slučajeva sovjetskog radio inženjerstva.

Baza bi trebala biti tvrda - oko 3,5-5 kg ​​- inače će stroj biti nestabilan i neprikladan za izoštravanje teških alata za sjeckanje. Stoga je uključivanje čeličnih elemenata u dizajnu čeličnih elemenata dobrodošla, na primjer, baza kućišta može biti "rezanje" s kutom 20x20 mm.

Od šperploča morate smanjiti dva dijela u obliku pravokutnog trapeza s bazama od 170 i 60 mm i visine od 230 mm. S rezom ostavite dodatak od 0,5-0,7 mm na obradi krajeva: moraju biti ravne i točno odgovaraju označavanju.

Treći dio je nagnute ravnine iz ploče od šperploče s dimenzijama 230x150 mm. Instaliran je između nagnutih strana bočnih zidova, dok se bočni trapezoidi temelje na pravokutnoj strani.

Drugim riječima, baza stroja je vrsta klina, ali nagnute ravnine treba obavljati pred 40 mm. Na kraju bočnih zidova, odgodite dvije linije s uvlačenjem debljine šperploče na pola. Izbušite u svakoj pločici tri rupe za pričvrsne dijelove za vijke. Prenesite vježbu do kraja nagnutog dijela, privremeno spojite osnovne pojedinosti.

U stražnjem dijelu bočnih zidova spojeni su pomoću šipke 60x60 mm, koji je pričvršćen na kraj s dva vijka na svakoj strani. U Bruke, morate napraviti vertikalnu rupu od 10 mm s alinetom od 50 mm od centra, tj. 25 mm od ruba. Biti siguran u vertikalnost, bolje je izbušiti tanku bušilicu na obje strane, a zatim proširiti. Vrh i dno, vijak dva udubljenja s unutarnjim nizom M10 u rupu, a u njima - 10 mm stud 250 mm. Ovdje može biti potrebno malo podesiti donju fensidu ako se njezino rezbarenje ne podudara s kose.

Članak na temu: Dječja soba za djevojku - 90 najboljih fotografija dizajna. Savršena kombinacija boje i stila!

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Stroj za oštrenje noža

Uređaj s ležajem.

Uklonite stan nagnut dio iz baze - potrebno je modificirati pružanjem alata za pričvršćivanje i stezanje alat.

Isprva, izdvojili su s prednjeg ruba od 40 mm i na ovu liniju s usisnim nožem, stvari žlijeb s dubinom od oko 2 mm. Odjeljak ili nož cipela s kraja daska nasjeckajte dva gornja sloja furnira, tako da je nastao uzorak, u koji možete uložiti 2 mm čelične ploče u ravnini s zajedničkom ravninom.

Djevojka se sastoji od dva čelična čelika 170x60 mm i 150x40 mm. Moraju se sklopiti duž dužeg kraja s ujednačenim depozitima duž rubova i proizvoditi tri kroz rupe za 6 mm. Daske za ove rupe moraju biti ispunjene vijcima, postavljajući šešire na bočnu stranu, veće ploče. ARC zavarivanje curi svaki šešir, zavarivši ga s tanjurom, zatim uklonite priliv metala i stavite ploču dok se ne dobije savršeno ravna ravnina.

Pričvrstite uži ploču s odgovorom na uzorak na rubu i prenesite rupe s vježbom, a zatim pričvrstite vijke djevojke. Prije instaliranja, ona se također može magnetizirati s konstantnom strujom, pomoći će u izoštravanju malih oštrica.

Mehanizam za fiksiranje.

Drugi dio djevojke je stezana daska. Također je izrađen od dva dijela:

  • Gornja G-u obliku trake 150x180 mm sa širinom police od oko 45-50 mm.
  • Donji pravokutni pravokutni raspored 50x100 mm.

Detalji trebaju biti presavijeni poput kako su dijelovi djevojke bili presavijeni, imaju odgovor na dugotrajnom rubu vrhunskog preša. U središtu radimo dvije rupe s uvlači od 25 mm od rubova malog dijela, kroz njih smo zategnuti dijelovima s dva 8 mm vijka. Potrebno je započeti u suprotnim smjerovima, dok se šešir gornjeg (blizu) vijka nalazi na strani preša. Bolt kape također su zavarene na ploče i pre-mljevenje za dobivanje urednih rundi.

Članak o temi: Pregled Mesh ljepila CMC

Na nagibnoj ploči s uvlači od 40 mm od ruba, povucite liniju s linijom i napravite jedan od 8 mm otvaranja od gornjeg i donjeg rubova. Spojite raspored ruba rupa i slagalica, napravite rez s dodatkom. Dobiveni žlijeb se dovodi do širine 8,2-8,5 mm.

Napravite stezanje i odmazdu kroz žlijeb u tablici. Topboard zategnite vijak na maticu tako da ravnina zadržava minimalnu mobilnost, a zatim ispravite spoj s drugom maticom. Da biste se popneli ili napustili traku ispod (u bazi niša), vijak matice od oraha na drugi vijak.

Podešavanje kuta izoštravanja.

Na peti, pričvršćena je u bazu, skicu široku perilicu i zategnite maticu tako da se štap ne pretvori u zabavu.

Pad za podešavanje mora biti izrađena od male trake krutog materijala s dimenzijama približno 20x40x80 mm. Uzmite kartovu, tekstualnu ili drvenu čvrstu stijene.

15 mm od ruba bloka je izbušen u krajem od 20 mm s obje strane, rupa se širi na 9 mm, a zatim rezanje niti unutar. S alinetom od 50 mm od osi rupe, drugi je izbušen, ali u ravnom dijelu dijela, to jest, okomito na prethodni. Ova rupa trebala bi imati promjer oko 14 mm, osim toga, potrebno je riješiti okrugli rashpil.

Blok je namotavanje na peti, moguće je relativno točno podesiti visinu očiju bez složenog sustava vijčanika kao u izvornom stroju, koji je u praksi teško provesti malo teže. U bloku se fiksiraju prilikom rada, potrebno je kontaktirati joj jagnje matice M10 na obje strane.

Prijevoz i zamjenjive trake.

Za mljevenje, morat ćete kuhati 30 cm segmenata pylona M10 i glatke glatke šipke s debljinom od 10 mm. Također su potrebne dvije čvrste opločnice s dimenzijama od približno 50x80 mm do 20 mm. U svakom šipku u središtu i s uvlačenjem od 20 mm od gornjeg ruba treba obaviti 10 mm.

Članak na temu: Kako sastaviti kauč od paleta s vlastitim rukama?

U baru se hladi orah, zatim širokog perača i dva šipka, perača i matica. Između udaraca možete pričvrstiti pravokutno brušenje kamenje, ali je bolje napraviti nekoliko zamjenjivih brusnih traka.

Kao osnova za njih, uzeti svjetlo aluminij profil s ravnim dijelom širine 40-50 mm. To može biti profil pravokutna cijev ili segmente starog dobrog profila.

Ravan dio whirlpoola i odmašnjen, "trenutak" držimo ga trake brusaka različitih zrna zrna od 400 do 1200 grita. Odaberite brusni papir na temelju tkiva, a na jednom od barova zalijepite antilop kožnu traku kako bi uredili oštrice abrazivne paste.

Kako točno pokazati.

Za pravilno oštrenje napravite nekoliko predložaka iz šperploča s 14-20 kutova? Za rezanje i 30-37? Za rubove sjeckanja, točan kut ovisi o čeličnom razredu. Popravite oštricu paralelno s rubom djevojke i pritisnite ga s barom. Podesite kut između ravnina brušenog jastučića i nagiba tablice.

Počnite oštriti veliki (P400) bar, ako rub nema pravi kut. Je li traka silakosti oblik ravne trake bez nametljivih i valova. Smanjite zrnatost i prođite kroz obje strane oštrice prvi P800 Brancom, a zatim P1000 ili P1200. Kada oštri oštrice držite Bru s malo truda u oba smjera.

Nakon izoštravanja oštrice morate popraviti "kožnu" bar, koji je uzrokovao malu količinu goe paste. Ako su oštrice uređeni, radni pokret se šalje samo prema rubu (na sebi), ali ne protiv njega. I, konačno, mali savjet: ako izoštriti noževe s poliranim oštricama i graviranjem, pogledajte ih s slikarskim viskima, tako da abrazivna sredstva za stiskanje ostavlja ogrebotine. Također neće spriječiti površinu djevojke vinil samo-tech.

Čitaj više