Kako izoričiti laminatne podloge: Radna tehnologija, savjeti

Anonim

Laminat - podni materijal, koji bi izvana može oponašati prirodno drvo, pa čak i pločice. Odlikuje se ne samo atraktivnošću, već i trajnosti, trajnosti, dobrim pokazateljima toplinske izolacije. Da bi laminat u potpunosti ispunio svoje funkcije, potrebno je položiti poseban supstrat prije nego što ga pošalje. Njegova je glavna svrha zaštititi laminatne ploče od brzog trošenja. Kako izoštriti podlogu za laminat ako nema iskustva s takvim materijalom? Isprva će morati ispravno odabrati i neće biti suvišno za istraživanje instalacijskih uputa.

Usporedne karakteristike podloga za laminat.

Svrha podloge i njegovih vrsta

Supstrat ima takve funkcije:

  1. Zvučna izolacija. Sam laminat je dobro zaštićen od buke, ali za vrijeme šetnje je vrlo kuca na na temelju poda. Supstrat dopušta ovom kucu ne samo za prigušivanje, već i da se gotovo ne razlikuje, to jest, neće se čuti iz susjednih soba. Postoji niz supstrata koji se čak i jaki udarci koji se javljaju kada padaju na pod određenih stavki.
  2. Kreška kada hodanje više ne smeta, jer supstrat blokira kontakt poda i laminatne ploče, pritiskajući njegove brave. Uz to, život se povećava.
  3. Izvrsna toplinska izolacija. Čak iu hladnoj sezoni, takav kat će biti topao i udoban.
  4. Supstrat vam omogućuje usklađivanje malih nedostataka osnovne baze.

Kako izoričiti laminatne podloge: Radna tehnologija, savjeti

Struktura laminatne ploče.

Kakvu vrstu supstrata za kupnju, od čega su napravljeni? Proizvođači nude sljedeće opcije:

  • cork prirodan i kombiniran;
  • polietilen;
  • Poseban.

Polieneetilen ili pluta?

Najlakša opcija je polietilen materijala koji se odlikuju niskim troškovima. Takav materijal ima svoje prednosti:

  1. Proizvod ne podliježe truljenje, napada insekata.
  2. Karakteristike toplinske vodljivosti su izvrsne, supstrat dobro štiti pod od gubitka topline, čini oblogom ugodnijim.
  3. Gustoća materijala je dovoljna tako da možete položiti supstrat debljine 2 mm ispod laminata.

Članak o toj temi: krevet dječje dječje ruke na načelu groove šipi

Ali postoji niz nedostataka koji često smanjuju sve prednosti. Ova vrsta podloga se odlikuje kratkim i skupljanjem. Canvas se sjeća da povećava rizik od pauza, oštećenja laminatne ploče. Prilikom hodanja, ekrani i namirnice, namještaj i oprema počinju poticati ploče, s vremenom se lako razbijaju i prekrivaju pukotine.

Kako izoričiti laminatne podloge: Radna tehnologija, savjeti

Shema cork supstrata ispod laminata.

Druga opcija je plutačka ploča. Takav materijal karakterizira visoki trošak, ali to je sasvim opravdano svim svojstvima premaza. Utikač je gust i izdržljiv, smatra se izvrsnim toplinskim izolatorom, ne utječe na vlagu, temperaturu kapi. Ploče za plute omogućuju vam da pravilno rasporedite opterećenje, tako da trošenje laminatne ploče bit će minimalno. Instalacija ove vrste premaza je jednostavna. Ploče se jednostavno uklapaju na površinu poda nisu zalijepljene. Debljina njih može biti mala, ali je nemoguće koristiti materijal u 2 sloja. Od minusa potrebno je obilježiti visoku cijenu, koja je često prepreka kupnji ploča.

Posebne vrste podloga namijenjene su određenim radnim uvjetima. Na primjer, povećana izolacija buke. Neke vrste proizvoda pružaju pouzdanu zaštitu od vlage, mogu se koristiti za koridore, kuhinje. Odabir jedne ili druge opcije, potrebno je revidirati sve za i protiv.

Tehnologija rada

Kako izoričiti laminatne podloge: Radna tehnologija, savjeti

Shema laminata za podlogu.

Da biste ispustili podlogu ispod laminata, morate pripremiti materijale i alate:

  • Sam supstrat je odabrani tip (može se isporučiti u valjcima ili u pločicama, kao što je Cork);
  • čekić;
  • Spacer klinovi;
  • škare ili nož za rezanje materijala;
  • Polietilenski film - potrebno je kada se podloge položi na betonsku bazu;
  • vladara, olovka;
  • Bar;
  • Građevinski viski.

Kada odaberete alate, morate se usredotočiti na vrstu vrste supstrata. Kako izoštriti podlogu za laminat u kući ili stanu? Sjednica će biti sljedeća:

  1. Priprema baze, ako je potrebno, popravlja se, poravnanje.
  2. Polaganje hidroizolacije i toplinske izolacije na betonskoj bazi.
  3. Ugradnja podloge odabranog tipa.
  4. Polaganje laminatne ploče.

Članak na temu: Plastične ploče kupaonica: Photo Mogućnosti popravka

Prva faza je obično najteža, jer je za usklađivanje potrebno u nekim slučajevima, potrebno je ispuniti smjese cementa. To možete učiniti pozivajući stručnjake.

Ako je pod prilično glatkom, tada je ova faza očistiti površinu od tragova starog premaza, prašine, smeća i drugih stvari.

Kako izoričiti laminatne podloge: Radna tehnologija, savjeti

Mogućnosti za laminatne ploče.

Tehnologija podova je izuzetno jednostavna:

  1. Prvo ispituje površinu osnovnog poda. Ako postoji potreba, onda su pukotine i drugi nedostaci zatvoreni. Sloj hidroizolacije iz polietilenskog filma nalazi se na betonsku bazu. Platno je učvršćivanje brkova, nakon čega su svi zglobovi bolni s viski. Na površini zidova, film bi trebao ići oko 10-15 cm, nakon obavljanja svih radova, njegov višak je jednostavno izrezan.
  2. Zatim se izvodi polaganje podloge, najbolje je koristiti materijal s debljinom od 2-3 mm, ali ne više od 4 mm. Ne možete iznajmiti podlogu u 2 sloja.
  3. Ako se koristi materijal valjka, podloga se jednostavno izvadi. Za ispuštanje pod laminatom, ovaj materijal je potreban u smjeru u kojem će se montirati laminatna ploča. Tijekom slaganja ne bi trebalo biti prekida i drugih nedostataka, bendovi su fiksirani ljepljivim trakom. Na podu i zidove, supstrat se ne fiksira na bilo koji način.
  4. Ako se koristi supstrat iz ploča, tada bi trebala biti flat-up. Materijal folije također bi trebao pogledati. Prilikom pričvršćivanja ploča nisu zalijepljene na pod, zidove. Treseli su fiksirani ljepljivim trakom.

Koristan savjet

Dakle, davatelj usluga bude ispravno i učinkovito, potrebno je slijediti nekoliko običnih savjeta:

  1. Zaustavite podlogu mora biti okomita na zidove.
  2. Tijekom styling, potrebno je osigurati da nema praznina i pukotina. Materijal treba položiti s jednog zida u drugi, ako je potrebno, zglobovi se uzorkuju viski. Važno je točno uskladiti s tehnologijom polaganja.
  3. Ne preporučuje se uzeti previše debeli supstrat, jer će biti razlog da će pod proljetati. Prilikom instaliranja namještaja i kućanskih aparata na takav laminat, ploča će se gurati, pojavit će se pukotine. Osim toga, ovaj kat je nezgodan hodati.
  4. Potrebno je odabrati supstrat na takav način da se ne razlikuje samo svim potrebnim kvalitetama, već i trajnosti. Danas proizvođači nude niz premaza po niskoj cijeni, ali to dovodi do činjenice da se materijal brzo gura, prestaje obavljati svoje zaštitne funkcije, laminat se brzo treperi.

Članak o temi: LILALL WALLPAPERS: Za zidove u unutrašnjosti, fotografija, boja, s onim što su kombinirani, tonovi, blijedo jofa s cvijećem, kauč u boji je prikladan, video

Danas možete kupiti različite vrste podloge ispod laminata, koji odabrati - za rješavanje samo vi.

Čitaj više