Horizontalne bušotine

Anonim

Horizontalne bušotine

Bušenje se mora koristiti u izgradnji velikog broja konstrukcija, koristi se u izgradnji vodovoda i za rudarstvo. Bunar je mineralizacija cilindričnog oblika.

Jedan od vrsta jažica su horizontalne bušotine, potrebni su u proizvodnji nafte iu slučajevima kada se dobro popločavaju u mjestu, na primjer, ispod ceste.

Duljina takvih bušotina je mnogo veća od njihove širine, njegov gornji dio naziva se usta, a dno - razlog. Bačva dizajna je zidove. Bušenje horizontalne bušotine ecoliju i ne uzrokuju ozbiljnu štetu ekologiji.

Obično ovaj dizajn ima izravni kut odstupanja, ali budući da ne postoje idealno ravne linije, a to ne može biti, onda morate izbušiti debla duž putanja približnog do optimalnog.

Prednost tih bušotina je da vam omogućuju da dobijete mnogo više nafte nego okomito. To je skuplje, ali produktivno bušenje. Horizontalna dobro je obično rudarstvo, ali se može ubrizgati.

Bušenje horizontalnih bušotina

Prilikom bušenja horizontalnog bunara, važno je ispravno odrediti željeni broj stupaca i dubinu ugradnje "cipela", za to morate znati točan broj područja gdje je nemoguće izvršiti deblo zbog nestabilnost stijena.

Prije otvaranja produktivnih i produktivnih horizonta, pogledajte spuštanje jednog stupca tako da ne postoje slom stijena.

  • Potrebno je izabrati razlika između promjera stupaca i jažica, s obzirom na vrijednosti definirane praksom za namještanje tako da je silazak stupca bio jednostavan i osiguran jak i visokokvalitetan cementiranje. Kada se donese odluka da je važno znati te nijanse znati dobro.
  • Prije početka bušenja potrebno je analizirati uzorke tla kako bi se utvrdilo je li bušenje moguće na ovom mjestu. Od svojstava tla ovisi dubinu cijevi. Na temelju analize potrebno je dobiti sve potrebne dozvole za rad.
  • Zatim je potrebno dobro napraviti pilot. Pilot dobro je redovito probušeno probijanje. Za njegovo bušenje potrebna je mala glava za bušenje, spojena na poseban uteku. Uz to, možete kontrolirati i podesiti rov.
  • Bar je duga cijev, jedan dio može doseći 3 m. Za takvo bušenje, glave su potrebne samo s dijamantnim raspršivanjem.
  • Posebni odašiljač mora biti ugrađen u samoj glavi, čiji signali će biti isporučeni na pripravni uređaj, ako tehnika dolazi s rute, ona će se odraziti na zaslonu i sve se pogreške mogu lako eliminirati.

Članak o toj temi: Nijanse prilikom instaliranja dvostrukih balkona

Da biste proširili bunar, morate koristiti poseban ekstender, rastegnut je u suprotnom smjeru, potrebno je odrezati dodatne slojeve tla. Kako bi se dobro ući u cijevi, njegov promjer bi trebao biti 40% više od širine cijevi.

Horizontalne bušotine

Nakon završetka bušotine potrebno je otvoriti cijevi. Expander je privučen s kraja bunara, a hvatanje za cijev je spojen s njim.

Vrlo je važno i ispravno urediti raspored bunara, u njima se obično koriste polimerna cijevi, oni su izdržljivi i zadržavaju fizičku i kemijsku stabilnost.

Ako ste bušili dobro za polaganje komunikacija, koji će teći vruću tekućinu, ili kemijski agresivni pripravci, bolje je koristiti metalne cijevi, kao što će plastika početi raspasti, kolaps i neće podnijeti teret.

Nakon završetka rada morate pripremiti svu potrebnu dokumentaciju i proći objekt za prihvaćanje.

Ovaj rad može obavljati samo kvalificirani inženjeri koji mogu tehnički opravdati sve proizvedene aktivnosti, komunikacije moraju biti točno vezane uz terenu, točno onako kako je navedeno u dokumentima.

Od ekonomskog stajališta, horizontalne bušotine su vrlo korisne, nema mnogo osoblja za njihovo bušenje, tako da možete uštedjeti na plaći. Često bušenje može držati brigadu koja se sastoji od 3 osobe.

Ova metoda vam omogućuje da otvorite cijev pod prometnom autocestom doslovno u roku od nekoliko sati, a njezina pokrivenost neće biti uništena, troškovi opreme i alati će također biti smanjeni, iako postoji, naravno, druge metode bušotine bušotine.

Ako unaprijed vodite računa o dokumentaciji o miru, možete unaprijed dobiti informacije o kabelima koji su dostupni pod zemljom, odnosno neće biti potrebno popraviti oštećene komunikacije.

Za bušenje takvih bušotina, posebna oprema s karakteristikama visoke čvrstoće, tu je i ruska i strana takva oprema na tržištu.

Članak o temi: Boho stil u unutrašnjosti: Bohemijske kuće i apartmani i tekstil koriste pravila (38 fotografija)

Što se tiče snage, ruska oprema premašuje strane kolega, štoviše, to je jeftinije. Savršeno je prilagođeno ruskim uvjetima bušenja. Lakše mu je da stekne rezervne dijelove i osigurat će vrlo ozbiljne uštede.

Čitaj više