Završni kamen za zidove unutar apartmana

Anonim

Donedavno je kamen bio odvojen samo izvan kuće, ali se postupno počeo koristiti za unutarnje obloge. Naravno, primarni argument u korist takvog materijala unutar stana je njegova potpuna ekološka prijateljstvo i trajnost. Ali danas, s prirodnim kamenjem, porculanske pločice ili druge imitacije su rijetko popularni, što se može zalijepiti na zid ili ležati na podu, a koji ne zahtijeva dodatnu skrb.

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Donedavno je kamen bio odvojen samo izvan kuće, ali se postupno počeo koristiti za unutarnje obloge

Kamen u unutrašnjosti

Korištenje dekorativnog kamena u unutrašnjosti je posljedica brojnih pozitivnih trenutaka, od kojih mnogi nisu dostupni drugim materijalima. Ne vidim točku opisujući nedostatke takve obloge, jer za različitu dekorativnu imitaciju će biti individualni, ali pozitivni aspekti su relevantni za sve opcije.

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Korištenje dekorativnog kamena u unutrašnjosti je posljedica brojnih pozitivnih trenutaka, od kojih mnogi nisu dostupni drugim materijalima.

Pros:

  • Bilo koji umjetni materijal teži znatno manje od njezine reference, što znači da se opterećenje na zidovima smanjuje i može se zalijepiti na ljepilo za pločicu bez ikakvih problema.
  • Gotovo sve vrste obloga osim, osim, porculanski kamen, otporan na mehaničke učinke i vrlo je teško oštetiti.
  • Neki materijali koji se koriste u unutrašnjosti, na primjer, tekući kamen, proizvode se s dodatkom boja, unatoč tome, to nije podložno za blijeđenje i izlaganje ultraljubičastu.
  • Završetak čak i veliki stan s dekorativnim kamenma, neće potrajati dugo, i znajući kako staviti pločicu, svi se radovi mogu učiniti sami.
  • Svaka umjetna opcija je napravljena samo od prirodnih materijala bez uporabe kemijskih reagensa, tako da je potpuno siguran i moguće ga je koristiti čak iu unutrašnjosti vrtića.
  • Završna obrada kamena potpuno je stabilna i na veliku količinu vode. Ne može se samo oprati, nego i koristiti za oblaganje kupaonice ili bazena.

Članak o toj temi: Vodeni topli kat: Instalacija s vlastitim rukama, shemom polaganja i sustava, ugradnja grijanja iz elektrocotel

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Završavanje čak i veliki stan s dekorativnim kamenom, neće uzeti mnogo vremena

Važno! Odabir materijala za apartman, morate uzeti u obzir pojedinačne značajke svake sobe. To se odnosi na dekorativne aspekte i mikroklimatsku.

Pogleda

Sam koncept umjetnog kamena, vrlo je generaliziran i uključuje brojne materijale, od kojih su neki osjetljivi na vlagu ili se boje oštrih predmeta. Kako bismo izbjegli pogreške u odabiru, opisati ću najčešće opcije i njihove individualne značajke.

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Kamena završna obrada može biti vrlo raznolika

Tekući kamen

U biti, niti riječ tekućina, niti riječ kamen ne opisuju ovaj materijal. Ovo je imitacija koja je napravljena od mješavine prirodnih mramora ili granitnih mrvica i otpornih polimera.

Tekući kamen je potpuno neosjetljiv na vlagu i ne blijedi tijekom vremena. Ne može samo ljepilo na zidove, već i koristiti kao countertop u kuhinji. Zahvaljujući tehnologiji proizvodnje, tekući kamen može biti bilo koja veličina i debljina. Iz njega možete stvoriti ukrasne elemente u unutrašnjosti ili čak staviti na pod umjesto pločica.

Osim toga, tekući kamen je jeftiniji od većine analoga.

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Tekući kamen je potpuno neosjetljiv na vlagu i ne blijedi tijekom vremena

Ceramografski

Porculanski kamen koji se može smatrati najpoznatijim i najpopularnijim materijalom za dekorativne obloge. Iz imena je jasno da je porculanski kamen je mješavina crvenih gline i granitnih mrvica koje su miješane, pritisnute i spaljene u peći na visokim temperaturama.

Kao rezultat pucanja, površina porculana postaje sjajna, ali upravo je to glavni minus. Ova se površina lako izgreba i vrlo je teško obnoviti štetu.

Unatoč činjenici da je porculanski kamen za završni materijal, rijetko se koristi u unutrašnjosti stana. Osim najlakše površine, ima prilično značajnu težinu, a vrlo je teško lijepiti na zid.

Članak o temi: Sportski kutak za djecu u apartmanu, Kuća

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Porculanske pločice mogu se smatrati najpoznatijim i najpopularnijim materijalom za dekorativnu oblogu

Imitacija betona ili žbuke

Na temelju proizvodne tehnologije, ova umjetna verzija je također prikladna za kategoriju - "tekućinu". Betonska ili gipsana otopina se izlije u posebne gumene oblike s dekorativnom teksturom. Nakon potpunog sušenja i ekstrakcije iz oblika dobiva se visokokvalitetna imitacija.

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Betonska pločica na zidu

Završi takav kamen ima brojne nedostatke koji treba uzeti u obzir prije početka popravka:

  1. Gipsum se vrlo boji vode, a čak i ako primijenite zaštitni sloj na vrh, još uvijek je nemoguće lijepiti u sobama s visokom vlagom.
  2. Ovaj se završiti smatra najkorisnijim.
  3. Imitacija od betona ili gipsa treba dodatno slikanje, jer bez njezine završetka izgleda vrlo neprivlačno.

Unatoč svim uvrštenim manama, ovaj umjetni materijal se vrlo često koristi u unutrašnjosti stana. Takvo popularno je uglavnom zbog jeftinijih i mogućnosti neovisne proizvodnje. Osim toga, lako je zalijepiti, a ukupna težina obloge je mala.

Važno! Ako samostalno obavite beton, potrebno je dodati aditive za pojačanje i plastifikatore, što značajno povećava kvalitativne karakteristike.

Završni kamen za zidove unutar apartmana

Gipsana imitacija

Zaključak

Kao što se može vidjeti, ukras kamena također može biti vrlo raznolik. Ne samo vrste materijala koji ne ponavljaju oblike prirodnog kamena, već i kvalitativne karakteristike.

Prije nego što odaberete kamen na zidu, morate uzeti u obzir mnogi čimbenici iz kojih će ovisiti o tome koliko dugo se poslužuje novi popravak.

Čitaj više