Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Anonim

Sve više programera koristi se u izgradnji OSB ploča (OSB, OSP). Unatoč nekom odnosu s iverice, ovaj materijal se odlikuje jedinstvenim karakteristikama vodootpornog, snagom i elastičnosti, osim toga, mnogo je lakše za svog prethodnika. OSP je daljnji razvoj usitnjenog ekstrudiranog lista, ali prilično dugih drvnih čipova (do 14 cm) komprimira se u orijentiranoj pločici čipova (do 14 cm). Njihova debljina je manja od milimetra, ali čipovi u jednom sloju su orijentirani u jednom smjeru, a smjer žetona u svakom sljedećem sloju je okomit na prethodni, što značajno poboljšava svojstva materijala.

Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Dijagram betona za tlo.

Koje ploče koriste za pod?

OSB ploče, broj slojeva u kojima mogu doseći 3 ili 4-X, dizajnirane su s ne-amineralnim smolama. Često, uporaba u proizvodnji OSB proizvoda koji sadrže formaldehid nemoguće koristiti tanjure u unutarnjem uređenju, ali listovi načinjeni prema standardu OSB-3 ne razlikuju se štetnim tvarima i mogu se montirati u prostorijama s visokom vlagom. OSB ploče ovog tipa su najprikladnije za podnu montažu. Stručnjaci preporučuju da se spolni premaz od tanjura izdanih poznatim proizvođačima. U pravilu, proizvodi najviše kvalitete proizvedeni su u europskim zemljama, Kanadi i Sjedinjenim Državama, u kojima se najčešće slijedi zahtjevi za zahtjevima za zaštitu okoliša.

Pod iz OSB-a može biti krajnji premaz, jer vanjska tekstura ploče izgleda vrlo zanimljivo.

Uz to, možete poravnati pod ispod završne materijale. Ipak, sama instalacija zahtijeva pripremnu fazu. Kako poravnati pod prije polaganja OSB-ploča, opisat će se u nastavku.

Ploča polaganja na betonsku površinu

Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Elementi za pričvršćivanje OSB-a.

Vrlo često, ne gubiti u visini stropova u sobi, graditelji su položili bijele na betonu. Naravno, u ovom slučaju, baza bi trebala biti glatka. Osigurajte da se savršena površina može ukloniti stari premaz, a zaljev je nov. Iako se orijentirane marginalne ploče ne boje vlage, baza treba dodatnu hidroizolaciju. To će zaštititi prostor ispod peći od akumulacije kondenzata i formiranje gljivica.

Članak o temi: Sofe sa svojim vlastitim rukama: Masterclass + 49 fotografija

Nakon postavljanja polaganja na površini vrećica ili polietilena očišćenog iz starog estriha ili polietilena su instalirani i montirani snop gipsa. Za njihovo poravnanje, koristi se razina, vršnjak, rulet i poprečne niti. Sada pojedinosti o tome kako poravnati pod s ovim uređajima:

  1. Na nekoj udaljenosti od poda na zidu nalazi se oznaka.
  2. Uz pomoć vode ili laserske razine, još jedan znak je napravljen na njemu.
  3. Horizontalna crta je puhana naribanom vrpcom krede između točaka.
  4. Iste operacije se izvode na ostatku zidova.
  5. Na visini navodnog estriha je oznaka.
  6. Od vodoravnog do njega mjere se mjera udaljenosti ili trake.
  7. Točkice se primjenjuju na ostatak zidova.
  8. Oznake su povezani linijama.
  9. U zidovima na vijcima vijaka linije.
  10. Od pričvršćivača do pričvršćivača na suprotnim zidovima ispružili su niti. To će biti avion estrih. Na njima su instalirani losirani profili.
  11. Poplavljeni beton je poravnan s pravilom. Njegova duljina bi trebala biti šira od jaza između svjetionika.

Istina, potpuno sušenje rješenja dogodit će se 4 tjedna nakon punjenja, ali nakon toga možete početi polagati OSB panele.

Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Instalacija OSB ploča na betonsku bazu.

Za njihovu instalaciju na betonsku osnovu:

  • nazubljena lopatica;
  • Perforator;
  • Nokte;
  • odvijač;
  • čekić;
  • Parket ljepilo.

Na savršeno čak i bazi, dovoljno je staviti jedan sloj od 10 mm materijala. Ovo je dobar izolator topline i buke. Naredba Stage Sljedeća.

  1. Pripremljen je potreban broj listova OSB-a. Njihova standardna veličina je -2,44 x 1,22 m. Ako je potrebno, ploče se režu kružnom pilom ili slagavom, međutim, radeći potonje, teško je pružiti glatke rubove.
  2. Ljepilo se nanosi na OSB i distribuira se preko površine s lopaticom.
  3. Ploče se uklapaju na estrih. Između njih, potrebno je ostaviti kompenzacijski jaz od 3 mm.
  4. Na uglovima OSB panela su izbušeni. Napravljene su rupe i beton. Dowels su umetnuti u njih.
  5. Ploče su pričvršćene na kopno.
  6. Dovoljno je primijeniti nekoliko zaštitnih slojeva laka tako da se čisti pod iz OSB-a.

Članak na temu: Provodimo trim

Orijentirana baza za sjeckanje ispod čistog sloja

Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Podni uređaj pomoću OSB-a.

Ako odlučite pomoću OSB-a, poravnajte pod pod linoleum ili drugim valjanim materijalom, tada se razmaci između ploča moraju biti izgubljene, ali za to morate koristiti elastične kompozicije kao što su brtvilo. Polaganje laminata na površini OSB ne zahtijeva dodatne pripremne aktivnosti. Ali ugradnja pločica zahtijeva više krutih panela kvačila (spike-utorove) jedni s drugima. Istina, pločica je pari na bazi od osp kada je položena na zaostajanje. Osim toga, OSB-peć ne može pružiti pouzdano hvatanje keramikom. Mora biti položen još jedan materijal, ali o tome kasnije. Općenito, napravite brtvu između estriha i keramičkih pločica iz orijentirane ploče za styling i jednostavno nema smisla. Kako poravnati pod od OSB-a na drvenim zaostajanjima, govori.

Ugradnja OSB ploča na LAGS

Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Instalacija OSB ploča na LAGS.

Za Brušiv, potrebno je odabrati najsnažniji drvo crnogoričnih stijena (borova, smreka, ariš ili jela). Državna vlaga ne smije prelaziti 20%. Ako je potrebno, barovi moraju biti sušeni ispod nadstrešnice. Za male sobe možemo koristiti LAG-ove s poprečnim presjekom od 110 x 60 mm ili 150 x 80 mm. Ako je duljina raspona u sobi više od 5 m, koriste se trake od 220 x 180 mm. Poželjno je da se u rasponu instaliraju cijeli zaostaci. Vicevi su dopuštene u ekstremnim slučajevima. Učinite ih boljim računima. Na susjednim zaostajanjima, zglobovi bi trebali biti smješteni ne bliže ½ m jedan od drugoga.

Sada o redoslijedu rada:

  1. Drvo zaostaje obrađuje antiseptike.
  2. Ruberoid je položen na podnožju brkova.
  3. Uz suprotne zidove, 4 bara su obložene vodoravno. Horizontalna se prikazuje pomoću razine i upletenog vrpca. Udaljenost kašnjenja iz zidova treba biti 2-3 cm.
  4. Ako baza ima kapi u visinu, drvena obloga se koristi za poravnavanje donje letak. Izbočine u preklapanju kompenziraju se ukrasom određenih područja na LAG-ovima.
  5. Donje šipke pričvršćene su na bazu s sidrenim vijcima ili vijcima s poprečnim presjekom od 10 mm. Njihova duljina ovisi o debljini šipke i obloge (doda se još 50 mm za pričvršćivanje u betonu).
  6. Cress barovi su pričvršćeni na donje letak uz pomoć uglova i vijaka. Korak između njih ovisi o debljini OSB ploča. Za ploče od 15 mm debljine, udaljenost između LAG-ova treba biti 450 mm, a za 18 mm - 600 mm.
  7. Ceramzite je zaspao u sanduk ili neku drugu izolaciju i zvučnionik je složen.
  8. Prije pričvršćivanja, prolivena je membrana odbijanja vlage.
  9. OSB listovi su složene.

Članak o temi: Prašina betona preklapanja ili seksa s vlastitim rukama

Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Karakteristike tablice OSB-ploča.

U pravilu se nalaze 2 sloja orijentirane iverice. Drugi sloj je složen u prvom, tako da se zglobovi ne podudaraju. Jaz između zglobova panela treba biti 3 mm. Jaz između zida i osp je 12 mm. Kratki rubovi ploča trebaju se smanjuju na potpornim šipkama. Tresa dugih strana moraju biti na nosačima. Za bolji kontakt površine OSB-a i šipki obrađuju se montažnim ljepilom. Ploče su pričvršćene na zaostajanje samo-crtežom duž kratkih rubova. Korak zatvarači - 15 cm. Ljepilo se nanosi između gornje i donje ploče. Polaganje gornjih panela završava vijcima duž rubova svakog lista.

Kada se površina odobri na zaostatku, možete se vratiti na pitanje o polaganju pločice. OSB, iako ne pružaju pouzdanu vezu s njom, još uvijek služe kao čvrsta baza koju su slaganje cement-čipova. Oni su priključeni na prethodni premaz pomoću PVA i vijaka za samozadočavanje. Poželjno je da se zglobovi CSP-a ne podudaraju s mjestima spojeva prethodnog sloja. Potrebno je izdržati 2-milimetarske kompenzirane praznine između susjednih ploča, kao i između CSP i zida. Nakon toga, već možete početi polagati premaz pločica.

Dakle, uređaj poda iz OSB-a i njegovo usklađivanje s ovim obećavajućim građevinskim materijalom za naknadnu završnu obradu nije osobito teška od drugih metoda ugradnje podova. Može se navesti da OSB-ploča nisu najbolja opcija pri pripremi baze za polaganje keramičkih pločica, ali u ostatku orijentirane iverice su spremni za punu konkurenciju i moderno, te s tradicionalnim građevinskim materijalom.

Čitaj više