Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Anonim

Kuhinje su upoznati s raznim kućanskim predmetima od nehrđajućeg čelika. Obično iz ovog materijala čine jela, samovars, žlice, umivaonici i termise. Praktičnost i atraktivne vrste omogućuju predmete od vodeće pozicije legure u kuhinji. Međutim, takav čudo materijal nema samo nekoliko prednosti, nego i raznih nedostataka.

Bilo koji domaćice je upoznat s glavnim minusom od nehrđajućeg čelika je drugačija vrsta kontaminacije koja se pojavljuje na površini i pokvari njegov izgled. Kako i kako očistiti nehrđajući čelik detaljno je opisan u ovom članku.

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Prije nastavka s čišćenjem metala morate odrediti stupanj kontaminacije. I već odabiru, gledajući proizvod i razinu njegovog onečišćenja.

Pročišćavanje nehrđajućeg čelika treba redovito proći. Što čistiti jela od nehrđajućeg metala, zainteresirani su za mnoge mlade vlasnike koji su se sudarili s formiranjem zagađenih područja i masnih mrlja na površini. Stručnjaci savjetuju da koriste deterdženti i iskusne hostese u potrebi popularnih metoda koje se koriste naše bake.

Kako očistiti jela od nehrđajućeg čelika

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Nakon što su posuđe ili druge predmete od metala bili u upotrebi, mora se očistiti nehrđajućim čelikom i vodom. Ni u kojem slučaju ne preporučuje se oprati takve proizvode u perilici posuđa i četkanju s pranje ili spužve. Tako možete oštetiti i ogrebati površinu lišavanjem svog bivšeg sjaja.

Je aluminijska jela štetna

Trgovine predstavljaju ogroman izbor sastava šminke i čišćenja koji će pomoći u borbi protiv poteškoća. Morate odabrati nježne agente koji neće naškoditi površinama proizvoda, pomoći će uštedjeti vrijeme i učinkovito se nositi s onečišćenjem. Ako nijedna od predloženih opcija nije prikladna, možete potražiti pomoć alata za čišćenje, što je lako napraviti kod kuće:

Članak na temu: pramac tkanine vlastitim rukama na glavi ili na haljini s glavnom klasom

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Nego očistiti samovar od nehrđajućeg čelika

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Kako očistiti Samovar? Preko tog pitanja, svatko tko ima takav uređaj razmišlja prije ili kasnije. Trebate li ga savršeno očistiti vani tako da nema razvoda i ogrebotina?

Da biste to učinili, otopina je prikladna od limunovog soka i vode, koja se preporučuje da se koristi u omjeru 1 žlice soka za 1 šalicu vode. Dobivena otopina treba lagano obrisati površinu i ukloniti kontaminirane površine. Zatim operite sobnu temperaturu i osušite jela ručnikom ili krpom.

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Nehrđajući čelik dobro čisti blagajnik sode i vode. Preporučujemo malo vlažnog ručnog tlaka i uzmite kuhani lijek na rubu spužve. Površina se mora uredno obrisati kako ne bi ogrebala samovar. Zatim isperite vodom i ostavite posuđe kako biste se osušili.

Kako očistiti žlice od nehrđajućeg čelika

Nehrđajući metalni metal iz kojeg se izrađuju male kuhinjske posude, na primjer, žlice, lako se čisti spužvom za jela i deterdžent. Nakon čišćenja, temeljito očistite uređaje i obrišite suhim. Ako stavite takav postupak redovito i učinkovito, žlice će moći dugotravati vlasnicima dugo vremena.

Što čistiti sudoper od nehrđajućeg čelika

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Kako oprati i očistiti sudoper od nehrđajućeg čelika, poznaje svaku ljubavnicu, jer se ovaj proces mora često ponoviti. Potrebno je da sudoper ne ostane mrlje i razvoda, tako vidljivi za okolno. Sudoper se ispere spužvom i raznim deterdžentima i proizvodima za čišćenje. Prikladna je limunska kiselina, sol, soda ili medicinski alkohol.

Kako očistiti termos od nehrđajućeg čelika unutra

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Aktivirani ugljen i sol - izvrsna sredstva za čišćenje termosa.

Mnogi se pitaju kako očistiti termos od nehrđajućeg čelika unutra. Čišćenje izvana neće biti mnogo poteškoća, ali je potrebno ukloniti ostatke zavarivanja i čaja unutar posuđa za toplinu.

Članak o temi: Maska za dijete s njezinim rukama na Halloween s fotografijama i videozapisima

Da biste to učinili, prvo isperite termos vodom. Zatim zaspati u soli ili prethodno omekšani aktivni ugljik i ostaviti toplinske izolacijske posude približno pola sata. Nakon legure sok od vode i limuna i temeljito isperite vodom.

Kako očistiti kuhinjski pribor od nehrđajućeg čelika

Stavke od nehrđajućeg čelika ne mogu se očistiti s metalnim spužvima.

Stručnjaci koji su uključeni u pitanje čišćenja nehrđajućeg čelika i predmeta ovog materijala došli su do zaključka da kada pranje, nemoguće je koristiti rubnice od metala, takva spužva može povrijediti površinu i ostaviti ogrebotine.

Očistite nehrđajući čelik s mjesta oblikovanih na površini, masnoća i spaljena hrana može se koristiti uz pomoć posebnog alata, samo je potrebno uzeti u obzir da je potrebno da se pre-omekšava kontaminirana područja.

Stoga, prije čišćenja, morate potopiti objekt 30 minuta da ubrzate i pojednostavite proces čišćenja, a zatim se riješite prljavštine i tragova masti. Nakon što je obrisao nehrđajući čelik krpom, što će vam pomoći da se riješite kapi vode na površini.

Dakle, servisni vijek trajanja kućanskih predmeta proširen je dugo vremena!

Čitaj više