Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Anonim

Zarobljeni deke su lagani i topli, tako da su koristili ljubav prema potrošačima dugi niz godina. Ali, kao i svaka stvar, s vremenom su prljave. Stoga, mnogi vlasnici imaju pitanje: je li moguće izbrisati pokrivač pamuka i kako najbolje to učiniti?

Je li moguće oprati vaš pamuk

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Ako kontaminacija na pokrivaču nije jaka, bolje je koristiti metode kemijskog čišćenja.

Moguće je oprati proizvode punilom od vune, ali je to dugotrajan i dugotrajan proces, osobito ako je odabrano ručno pranje. Možete izbrisati u automobilu, ali ova metoda također ima svoje poteškoće. Kao rezultat toga, punilo se može ometati, osim toga, važno je ispravno osušiti proizvod.

Prije nego opere pamuk pokrivač, pokušajte metode koje ne zahtijevaju ronjenje proizvodom za vodu:

  • kucajući na ulicu;
  • čišćenje usisivačem;
  • Čišćenje pare.

Neki suhi čistači uzimaju pamučne deke, većina odbija, jer rezultat može biti nepredvidljiv. Osim toga, kemikalije tada mogu uzrokovati alergije.

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Alternativa vabnom pokrivaču je holofiber proizvod.

Ponekad je lako zagađena stvar lakše baciti, dok ga perete, pogotovo ako je stara, vrlo teško. Zarobljeni punilo nije najmoderniji materijal, briga je komplicirana, akumulira prašinu, kliješta se aktiviraju u njemu, tako da je bolje zamijeniti stari pamuk pokrivač na proizvodu s punilom holofiberom. Oni su mnogo lakši, mogu se oprati u pisaćem stroju i brzo ih osušiti.

Možete obrisati stvar u pranje samopouzdanja, ali ćete odgovoriti samo na rezultat.

Ručno pranje

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Ručno pranje će potrajati mnogo vremena, ali je s ovom metodom manji rizik od oštećenja proizvoda. Osim toga, možete očistiti samo najzatvorenije dijelove koji će se uvelike olakšati zadatak. Ovo je jedini način za osvježavanje velike deke. Za ručno pranje trebat će vam:

  • uklanjanje mrlja;
  • sapun čips, gel za pranje ili prašak za pranje;
  • spužva;
  • kruta četka;
  • zdjelice s vodom.

Članak o toj temi: Bakina razglednica za vaše ruke s fotografijom i videozapisima

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Prethodno je sve zamišljeno na pokrivaču mora se očistiti uz pomoć deterdženta i spužve.

Samo proizvodi s velikim mrljama organskog onečišćenja, kao što je urin, potpuno su natopljeni. U drugim slučajevima, ograničeno na čišćenje površine.

Kako ručno operite svoj pamuk kod kuće? Proces izgleda ovako:

  • Prije nego što napravite pamuk pokrivač, pažljivo je izbačen na obje strane. Ako odmah navlažite proizvod, uklonite prašinu neće biti moguća;
  • Stavka se širi na čvrstoj površini, na primjer, na podu;
  • Otopina deterdženta se pripravi, sapun, prašak ili tekući deterdžent otapa se u vodi. Važno je da je sredstvo za čišćenje potpuno otopljeno, inače će deka stjecati određeni miris iz kojeg je teško riješiti;
  • Početi čišćenje od najznačajnijih mjesta. Spužva ili četka je umočena u otopinu i pročišćavanje površine proizvoda. Ne smijete sipati veliku količinu vode na onome, ne bi se trebala napiti;
  • Spužva s deterdženta mora ići preko površine s obje strane. Nakon toga očisti se spužvom, mokrim čistom vodom. Obrišite proizvod dok se ne uklone sve tragove sapuna;
  • Ako su lokve formirane na površini, očišćeni su suhom krpom. Stisnite deka ne može.

Nakon čišćenja, stvar se suši na suncu, smjestiti se vodoravno i razbiti kvržice rukama ili štapom.

Je li moguće oprati svoj pamučni strojni pištolj

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Glavna stvar je da veličina pokrivača odgovara veličini perilice rublja.

Sposobnost pranja proizvoda s punilom pamuka u perilici rublja izravno ovisi o njegovoj veličini. Veliki dvostruki pokrivač neće raditi: punilo će postati ozbiljno od vode i može razbiti bubanj. Pranje u automobilu je moguća dječja ili druga mala pokrivača. Međutim, bolje je ručno izbrisati poplun, jer kada se prerađuje u automobilu, uvijek postoji rizik da će stvar doći u zapuštenost.

Kako oprati vaš pamuk pokrivač u perilici rublja

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Da biste zamotali nešto u pisaći stroj, morate obaviti nekoliko jednostavnih pravila:

  • Temperatura ne smije prelaziti 40 stupnjeva;
  • SCHUMP treba isključiti ili postaviti minimalni broj okretaja, s automatskim predenjem. Rizik da pokvari stvar;
  • Način rada je bolji odabrati osjetljivu ili "ručno pranje" s minimalnim brojem revolucija;
  • Umjesto praha, bolje je koristiti tekući alat za pranje.

Članak o temi: Kaperi: video majstori za početnike za proljeće proizvoda

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Preporuča se staviti u bubanj nekoliko lopti za tenis ili posebne kuglice za perilicu rublja tako da punilo ne uđe u kvržice. Nakon što je uklonio proizvod iz automobila, morate ga istovremeno pritisnuti.

Koji je jastuk bolji spavati

Mali proizvod je stisnut, stavljajući između dva velika frotificirana ručnika, kotrljajući se u roll i pritiskajući ga. Nakon pranja, deka se odmah treba razgraditi za sušenje.

Kako osušiti vakut

Je li moguće oprati vaše pamučne deke i kako to učiniti

Najbolja vrsta sušenja pamučnog pokrivača - na ulici u sunčanom vremenu.

Najbolje je sušiti proizvod na suncu - tako da se brzo suši, osim toga, ultraviolet će ubiti bakterije i krpelja za prašinu. Nemoguće je suspendirati proizvod za sušenje, to će dovesti do činjenice da je punilo nepovratno sastavljen, a deka će se pogoršati. Tijekom sušenja trebate nekoliko puta pobijediti pamuk. Ako je visoka kvaliteta da se osuši, neće se pojaviti mrlje, razvoda i plijesni.

Zimi ili u oblačnom vremenu, ništa drugo ne ostaje kako da se osuši pokrivač u zatvorenom prostoru. Da biste to učinili, koristite uređaje za grijanje tako da sušenje prolazi što je brže moguće. Ako je dugo vremena napustiti sirovu pokrivač, kalup se može pojaviti na njemu.

Ako, kao rezultat pranja, punilo je pokucao u kvržice, a nakon sušenja ostali su, morat ćete ponovno oprati u svim pravilima.

Poželjno je da ne dovedete pokrivač u takvo stanje tako da je potrebno da se prati. Možete održavati svježinu i suhe načine: redovito useljavati, kucati, sušiti na suncu, usisavanje ili preradu paru. Međutim, ako bez pranja nije potrebno učiniti u članku. Savjeti će vam pomoći ispraviti.

Čitaj više