Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Anonim

Osobno, ja, kad sam prvi put čuo riječ - porculanski kamen, neki su stupor pao. Kao graditelj s iskustvom i osobom s analitičkim skladištem uma, razumijem što je keramika, a što je granit, ali kako se mogu sastati u jednom konceptu, mozak odbija opažati.

Kasnije sam shvatio, ispostavilo se da je sve vrlo jednostavno i razumljivo, zbog čega sam odlučio započeti ovaj razgovor.

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Najčešće, porculanski kamen koji se može naći na zidovima zgrada ili u uređenju interijera

Što je ceramografski

Najčešće, porculanski kamen danas se može naći na zidovima zgrada ili u uređenju interijera. Zapravo, to je pločica određene veličine s glatkom sjajnom površinom. No, za razliku od jednostavne keramike, ima izraženu strukturu kamena, može biti granita različitih boja ili čak mramor s karakterističnim venama.

Naravno, mramorne zidove izgledaju bogate i čvrste, ali u prirodi ovaj kamen je vrlo krhak, i bilo koji čvrsti subjekt može ga ogrebati. Osim toga, proces rudarstva i prerade prirodnog kamena je vrlo složen, jedna stvar je jednostavno razviti pasminu, i potpuno drugačije od rezanja na ravne ploče i začiniti za sjajno sjajno.

Zbog toga je razvijena proizvodnja ceramografskih proizvoda, ovaj materijal ne samo da je dobio veće kvalitativne karakteristike, već je i značajno smanjio cijenu u odnosu na prirodne analoge.

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

U biti, ovo je pločica određene veličine s glatkom sjajnom površinom.

Kako proizvoditi ceramografski

Cijeli proces se malo razlikuje od proizvodnje jednostavne keramičke pločice, s jedinom razlikom da veliki postotak granitnih mrvica dodaje crvenoj glini, ona daje teksturu karakterističan prirodni kamen.

Proporcionalni omjer granita i keramike, različiti proizvođači su različiti, što često utječe na konačnu vrijednost proizvoda. Kao rezultat primarnog pečenja dobiva se monolitna ploča, koja izgleda kao kamen, ali ima čvrstoću keramike. To je postotak omjer gline u kamenu mrvicu da utječe na konačnu kvalitetu.

Budući da se keramika pečenja nastaje na temperaturi od 900 stupnjeva, granit ne ulazi u bilo kakve reakcije i služi samo kao obvezujuća i dekorativna komponenta. Što je više u sastavu, to je više lijepi proizvodi, ali niže njegove tehničke karakteristike.

Nakon primarnog pečenja, štednjaka porculana je prekrivena glazurom i vraća se na peć, gdje je već na temperaturi od 1100-1400 stupnjeva, nastaje gornji premaz, i pretvara se u čašu. Dakle, ispada sjajnu, savršeno glatku ploču, izgleda kao prirodni granit.

Članak o toj temi: Kružni par učiniti sami: uređaj

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Dakle, ispada sjajnu, savršeno glatku ploču, izgleda kao prirodni granit.

Pro i kontra porculanskog kamena na zidovima

Specifikacije omogućuju vam da koristite porculanski kamen za zidove i izvan i u zatvorenom prostoru. Zato ga graditelji i kupci preferiraju, odabirom univerzalni završni materijal.

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Cijeli proces se malo razlikuje od proizvodnje jednostavnih keramičkih pločica

Pros:

  • Porculanski kamen - materijal visoke čvrstoće. Vrlo je teško oštetiti ili podijeliti nakon što je instaliran.
  • Instalacija porculanskog kamenca na fasadu stvara dodatnu zvučnu i toplinsku izolaciju.
  • Ovaj materijal je potpuno otporan na bilo koji prirodni utjecaj. Porculanska kamena voda, sunce, pa čak i oštre temperaturne razlike.
  • Porculanski kamen je otporan na sve poznate vrste otapala i kisele i alkalne.
  • Otporna na vatru. Porculanski kamen ne samo ne podržavaju izgaranje, već i sprječava širenje požara, jer ima visoke karakteristike otporne na toplinu.
  • Okoliša i ne uzrokuje nikakvu štetu zdravlju. Svi materijali u sastavu porculanskog kamenja prirodnog podrijetla i proces proizvodnje ne koriste kemijske aditive i reagense.
  • Kako bi koristili porculanski kamen u zidnom uređenju, to nije potrebno, dodatnu obradu i zaštitu. Materijal je odmah spreman za uporabu.
  • On ne zahtijeva posebnu i redovitu skrb. Ploče na zidu su dovoljno jednostavne za pranje vodom i ako je potrebno i snažne deterdžente.

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Specifikacije omogućuju vam da koristite porculanske kamene za zidove i izvan i u zatvorenom prostoru

Važno! Kao i svaki proizvod keramike, porculanska tenzum ima visoku jačinu snagu i izdrži pritisak na površinu. Ali u isto vrijeme, svaka pojedinačna pločica je vrlo krhka i lako se dijeli prilikom ispuštanja ili snažnog utjecaja.

Minusi:

  • Instalacija porculanskog kamena kamena može se proizvesti na tri načina, ali unatoč tome, svaki od njih je tehnički kompliciran i zahtijeva određene vještine u izgradnji ili popravku.
  • U usporedbi s drugim sustavima fasadnih, porculanskih kamena od najskupljih završnih materijala.
  • Za razliku od prirodnog kamena, koji se može brusiti, porculanski kamen ne može se obnoviti i u slučaju oštećenja bit će potrebno zamijeniti pločicu.
  • Porculanski kamen je teško rukovati i izrezati. To zahtijeva posebne pile i uređaje.
  • Ima mnogo težine. Fasade od porculana Stoneware stvoriti dodatno opterećenje na zidovima i potrebno je uzeti u obzir pri odabiru ovog materijala.

Članak o temi: boja otporna na toplinu za slikanje mangala s vlastitim rukama

Metode montaže porculanskog kamena na zid

Kao što sam rekao gore, može se pričvrstiti na zid zida u zidu na tri načina, a izbor ovisi o dizajnu i tehničkoj značajkama zgrade.

Ugradnja porculanskog kamena

Najlakši način za instalaciju na zid, koristi se uglavnom u zatvorenom prostoru. Porculanski kamen za lijepljenje na poseban ljepilo kroz sastav nalikuje pločici, ali sadrži dodatne jaraknicirane za težinu porculanske pločice.

Koristeći takav način instalacije i na fasade, ali samo u slučajevima kada zgrada i zidovi ne trebaju dodatnu izolaciju.

Savjet! Nepotrebno je uštedjeti na ljepljivoj smjesi. Porculanski kamen koji zahtijeva određene otopine ljepila za držanje na zid.

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Porculanski Stone je zalijepljen na poseban ljepilo u sastavu nalik pločici

Ventilirana fasada porculanskih peći

Sustav na kojem porculan nije pričvršćen na zid, ali na posebnim držačima Klymer. Oni su pričvršćeni na metalni vodič instaliran na pročelju.

To je najbrži i najpouzdaniji način instaliranja porculanskog kamena, a njezina glavna prednost je da postoji sloj između ploča i zida, koji omogućuje da zrak slobodno cirkulira ispod fasade i ne dopušta kondenzat.

Ako je potrebno, praznina u zidu je ispunjena izolacijom, koja je uparena s porculanskim kamenama, stvoriti pouzdanu zaštitu zgrade i značajno smanjuje troškove grijanja.

Važno! Sustav ventilirane fasade porculanskog kamena je složen dizajn koji zahtijeva određene vještine u instalaciji i skupu alata. Stroj neovisno, čak i na malom području je iznimno nepoželjno.

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Ventilirana fasada porculanskih peći

Skriveno pričvršćivanje porculanskog kamena na zidu

U biti, to je ista tehnologija kao ventilirana fasada, s jedinom razlikom, koja Kleimers drži na zidu porculanske ploče ne za prednji dio, a za grooves namočen na kraju.

To je najviše vremena za više vremena i, prema tome, skup način instalacije na zidove i rijetko se koristi na poslovnim zgradama. Skriveno pričvršćivanje je relevantnije za privatnu konstrukciju, gdje je estetska komponenta jedan od najvažnijih aspekata pri završetku fasada.

Članak o temi: pločica za kuhinju na pregaču: stručne preporuke

Značajke izbora i ugradnja porculanskog kamena za zidove

Skriveno pričvršćivanje porculanskog kamena na zidu

Stroj s dijamantnom pilom prekida se na krajeve tankih žljebova porculana u kojima je umetnut Kleimer. Dakle, kako to učiniti sami, proces instalacije postaje duži i pojava braka nije isključena, to jest, napuknuta ili brtvene ploče.

Savjet! Vrlo je teško smanjiti porculanski kamen, tako da odaberete takav sustav montaže na zidovima, bez pomoći stručnjaka ne može učiniti.

Čitaj više