Okvir od vrata MDF-a: instalacija i montaža

Anonim

Skupština i ugradnja okvira za vrata s MDF-om je složen proces koji se sastoji od nekoliko faza. Da bi se instalirali vlastite sile, bila je kvalitativno i bez pogrešaka, potrebno je obaviti sve radove u ispravnom redoslijedu.

Okvir od vrata MDF-a: instalacija i montaža

Izgradite okvir vrata iz MDF-a se preporučuje za izvođenje ravnog ravnina.

Pripremni rad

Potreban:

  • Rulet i olovka;
  • laserska razina;
  • Corolninic;
  • pila za metal;
  • sječivo.

Instalacija unutarnjih vrata iz MDF-a počinje s provjerom zidova do okomito. Prvo se mjeri visina i širina vrata. Treba imati na umu da zidovi u kući ne mogu biti savršeno glatki, tako da se mjerenja izrađuju na različitim točkama i na različitim visinama. Treba pamtiti da bi trebalo biti praznine od oko 10-15 mm između okvira vrata MDF-a i zida, na lijevoj i desnoj strani i na vrhu i dnu.

Ako je vrata veća od veličine vrata od MDF-a, zatim s malom razlikom u širini, potrebno je ispuniti blok tražene širine preko cijele visine širine. U slučaju da su vrata već već otvorena, onda je djelomično položena ili cigla ili drugi prikladan blok, ili je napravljen metalni okvir i izrađen je od suhozida. Ako je vrata manja u veličini, treba se proširiti.

Okvir od vrata MDF-a: instalacija i montaža

Dio kutija za vrata različitih vrsta.

Zatim je napravljen radni komad buduće kutije MDF-a. Budući da je standardna visina vrata 2000 mm, tada se dodaje veličina jaza između gornjeg dijela i mreže u 2-3 mm. Ako ugradnja vrata podrazumijeva prisutnost praga, dodaju se 2 praznine u visinu vrata, jednaka 6 mm. Ako instalirate vrata iz MDF-a bez praga, tada se u ovom slučaju dodaje razmak u 3 mm i udaljenost od poda je 10 mm. To je potrebno kako se ne držite na podne obloge pri otvaranju lista vrata. Kao rezultat toga, za ugradnju s pragom, ispada: 2000 + 3 + 3 = 2006 mm; Bez praga: 2000 + 3 + 10 = 2019 mm. Rezervni regali za kutiju MDF-a su spremni.

Članak o temi: Fotografija ciglenih kuća i vikendica - Odaberite fasadu

Zatim su napravljeni prazni prag i gornji skakač. Za to se mjeri širina obrade vrata se mjeri. Dodaje jaz u 3 mm i debljinu od 30 mm profilne trake, koja je instalirana na obje strane. Na primjer, širinom vrata MDF 600 mm ispada: 600 + 6 + 60 = 666 mm. Nakon toga, uzorci sadnje izrađuju se u veličini elemenata, tj. Na svakoj strani, oni dijelovi koji strše i zbog toga, pri zatvaranju, počiva na vratima. Da biste to učinili, segment jednak debljini stalka mjeri se od ruba kratkospojnika, a to se radi pomoću ruci s malim zubima. Nakon toga se vrši vertikalna ugradnja skakača i njegov nepotrebni dio očišćena ili nož ili dlijeto.

Izgraditi kutiju MDF-a

Okvir od vrata MDF-a: instalacija i montaža

Ugradnja skica vrata.

Potreban:

  • rulet;
  • hacksaw ili kružna pila;
  • Stuslo;
  • čekić i nokte;
  • električna bušilica;
  • Pile.

Da bi se dobio kvalitativni rezultat, montaža okvira vrata iz MDF-a treba provesti na ravnu horizontalnu ravninu. Postoji nekoliko načina za proizvodnju okvira vrata. Prvo, može se prikupiti pomoću zadebljanje. Da biste to učinili, šiljci su montirani u susjedne barove, u visini jednaka debljini Bruusyeva. U isto vrijeme, i horizontalne i vertikalne šipke moraju imati šiljke s kojima su međusobno povezani.

Drugo, skup se može provesti pod kutom od 450. U ovom slučaju, vertikalno drvo je samo s jedne strane (gdje se pojavljuje veza s horizontalnim elementom) vrši se pod kutom od 450. u slučaju s a Horizontalni bar, isti propil se obavlja s obje strane. Prilikom određivanja duljine vertikalnih šipki, koji bi trebali biti isti, visina vrata, i veličina praznina, a debljina korištenih traka nužno se uzimaju u obzir. Duljina horizontalnog drveta sastoji se od širine lista vrata, vrijednosti praznina i debljine svakog od okomitog elemenata. Da biste osigurali dizajn, morate koristiti nokte ili vijke. Moraju se očistiti pod kutom od 450.

Treće, dizajn se može sastaviti pod kutom od 900. Za to, horizontalna traka se jednostavno nanosi na vertikalni element i spojen je pomoću samo-uzoraka. U ovom slučaju, o detaljima koji se nalaze okomito, snop se preusmjerava. Dakle, da MDF nije napuknut, rupe su prethodno izbušene, čiji je promjer trebao biti manji od promjera vijka za 2-3 mm. Da biste dobili kruti i pouzdan dizajn, svaka veza je ispravljena s 2 samopopunjača.

Članak o temi: Clinker pločice za fasadu, bazu, vrtne staze

Postavljanje petlje

Potreban:

  • odvojive ili delikatne petlje;
  • sječivo;
  • stolar čekić;
  • bušilica;
  • Pile.

Okvir od vrata MDF-a: instalacija i montaža

Izgradite kutiju vrata.

Prije početka rada odaberite koji će se dogoditi vrata MDF-a, tj. prema sobi ili iz njega. Zatim se petlja vrata, koja imaju različite vrste i zbog toga se njihove značajke tijekom umetanja kupuju. Da biste instalirali snimljive vrata, bit će potrebna 2 petlje. A ako je to ulazna struktura, tada se 3 petlje koriste za povećanje snage. U ovom slučaju, dodatni element je montiran samo iznad sredine vrata za raspodjelu opterećenja.

Zatim se mijenja 20 cm od donjih i gornjih rubova dizajna, a oznake se nalaze na tim mjestima. Nakon toga se proizvod nanosi na vrata vrata od MDF-a, u kombinaciji s njihovim početkom i raspoređeni su duž konture. Zatim, uz pomoć oštrog noža, rezovi su napravljeni prema označenim linijama. Mjesto za ugradnju petlje je rezano uz pomoć dlijeta i čekić stolarije. Da biste to učinili, u označenom području, alati su uredno izrađeni od iskopa, čija dubina treba biti jednaka debljini petlje, tj. Prosječno 3-5 mm. To je potrebno kako bi se petlja sigurno fiksirala i popila dizajn.

Rad na ugradnji petlje provodi se u fazama. Prvo, perimetar strukture obavlja se malim leđima, koji moraju biti nekoliko komada. Tada se višak materijala izvlači iz njih. Rezanje se provodi ne za 1 pristup. Potrebno je napraviti petlju svaki put do dizajna za provjeru, uz pomoć toga je lakše postići savršenu udubljenje. Nakon toga, označavanje se primjenjuje na onim mjestima gdje će se petlje popraviti uz pomoć vijaka. Tada je druga strana petlja na okviru vrata fiksirana na isti način. Na kraju, kutija MDF-a se postavlja vodoravno na pod, na platnu vrata s već ugrađenim petlji umetnute u njega. Zatim, uz pomoć školske linije, debljina od 3 mm unutar kutije je poravnana tkaninom, tako da sa svih strana ispalo je isti razmak.

Članak o toj temi: 3D modeliranje u modernom dizajnu interijera

Ugradnja krpe za vrata

Potreban:

  • montažna pjena;
  • drvene školjke;
  • električna bušilica;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • akril laka;
  • Kićanka.

Okvir vrata iz MDF-a se skuplja tako da su svi pričvršćivači skriveni ispod premoštene trake petlje, kao i bravu za vrata.

Okvir od vrata MDF-a: instalacija i montaža

Instaliranje lista vrata.

Da biste dobili prazninu sa svakom od strana zida i kutije s rack iz MDF-a, morate instalirati obloge s stabla. Najbolje je montirati 4 komada na jedan način. Da biste ispunili nastali razmak, primijenjena je montažna pjena, koja je potrebna vrlo uredno, jer nakon sušenja je tragovi, koji se ne može ukloniti. Kada se primjenjuje, činjenica da se povećava u količini od 3 puta. Pjena se zamrzne oko 3 sata, ukupna postavka se javlja u jednom danu.

Zatim se prikupljeni okvir treba ugraditi na pripremljena vrata, dok stavlja stalak s vertikalnom petljom. Da biste je osigurali, morate koristiti vijke. Nakon toga, platna vrata je montirana, koja je sigurno fiksirana. Da vertikalno pričvršćuje stalak za petlje, morate dati vrata blijeđavanje fiksnog stanja. Zatim, fiksiranje stalka tkanine. Da bi se nastavili od prirodne deformacije i trošenja petlje, problemi s vratima nisu nastali, tj. Svojim otvaranjem i zatvaranjem potrebno je ukloniti između weba vrata i regala jaz, što je točno 3 mm.

Na kraju se na vratima može primijeniti akrilni laka na vratima od MDF-a. Ovaj rad mora se pažljivo uzeti. Za platno i kutiju za vrata ne gutaju, prvi put se primjenjuje fini sloj laka, nakon toga se mora potpuno osušiti. Ako je potrebno, nakon toga možete ga primijeniti 2-3 sloja. Ali prije premaza sljedeći prethodni sloj treba se osušiti. Ova instalacija okvira vrata i MDF vrata je dovršena.

Čitaj više