Kako i zašto leptir dowel

Anonim

Kada su zidovi u sobi obrubljeni listovi suhozida, postavlja se pitanje kako montirati za ovaj materijal za male, lagane stvari: slike, fotografije, male police i svjetiljke, razne suvenire, dekoracije i ukrasne elemente. Uostalom, ne želim objesiti nikakvu sitnicu, osvojiti veliki metalni nokti ili koristiti snažan tišina, stvoriti masivni zatvarač, bušenje zida, koji može biti u nekoliko centimetara iz lista gipsana ploča, ako je okvir metoda njegove instalacije se koristi. Za takve opcije i izumio leptir dowel, koji je izvrstan plastični sidreni zatvarač za suspenziju malih i ne-teških predmeta na ploči za gipsanu ploču bez vijanja u glavni zid.

Kako i zašto leptir dowel

Značajke Dowel - leptiri

Princip uređaja za usidrenje "leptir"

Butterfly Dweel je vrsta vijčanog zatvarača, koji je, zahvaljujući određenom obliku kada se uvijač, čvrsto naslonjen s posebnim nogama do stražnjeg zida ploče za gipsanu ploču, što povećava površinu materijala na koju težinu izvodi se suspendirana stavka. Drugim riječima, dowel takvog oblika distribuira teret koji se vrti na gipsa.

Ako ne bi bilo takve distribucije, tada bi se uobičajeno samo-tapkanje na list ovog materijala mogao uništiti pod težinom suspendirane stavke.

Ovaj sidreni zatvarač ima brojne značajke dizajna:

Kako i zašto leptir dowel

Izrađujemo rupu u GLC-u, umetnite dowel, vijak s vijcima na drvu.

  • Dizajniran za učvršćivanje na jednom (10-12 mm) ili dvostrukom (20-24 mm) sloj zidnog suhozida (montaža se također može koristiti na ivericama, GVL-u i drugim materijalima od odgovarajuće debljine);
  • Prodana s samoza rezervi pogodnim pod njezinom dužinom i vrstom niti, ali se može koristiti s drugim vijcima, ako su to prikladni u parametrima veličine;
  • Na dijelu kostila, koji se nalazi unutar ploča gipsane ploče, primjenjuje se rebrastim elementima koji se sprječavaju da se usidnjivač okreće oko njegove osi;
  • Unutarnja nit na udaljenoj glavi dopira doprinosi njegovom preklapanju i usponu, a posebne unutarnje šape vezane uz ovu glavu pridonose većoj krutosti dizajna u uvrnutom stanju.

Članak na temu: Gajevi to čine sami u dizajnu krajobraza (35 fotografija)

Ovaj jednostavan dizajn će vam omogućiti da ne obustavite određenu stavku izravno na list gipsane ploče, bez korištenja dugog nokta ili kostila, koji bi se morao pričvrstiti izravno na glavni zid. U isto vrijeme, to bi bilo stvoreno suvišno rame, zbog činjenice da će nokat ili samo-tapkanje vijak u tišini zaostati iza zida za udaljenost koju je stvorio unutarnji okvir, koji je montiran na gipsanu ploču.

Kako popraviti leptir dowel

Pričvršćivanje tako udobno usidljivog pričvršćivača, poput leptirnog tišina, provodi se vrlo jednostavno i potrebno je doslovno nekoliko minuta potrebnih za povezivanje odvijača za vježbu na mrežnu mrežu. Koje faze ispravne uporabe ove vrste tipa može biti dodijeljena?

  1. Slavimo mjesto gdje će se nalaziti pričvršćivači.
  2. Uz pomoć bušilica, mi okrećemo rupu dovoljno tako da je plastični dowel unvan smetnjen. Takva rupa treba biti 3-4 mm širi od samog dokala, koji će se blago proširiti kada će ga vijci ući.
  3. Stavili smo samostalno odvijanje koje su pričvršćivači na kojima će se željeni predmet biti suspendiran. To može biti poseban nosač, tanjur s učvršćivačem, kukom, stezaljkom itd.
  4. Spin do zaustavljanja vijaka u tišini. U ovoj fazi, plastični tiple nabora iza lista od gipsane ploče, koji se može osjetiti tijekom uvijanja. Povlačenje s malo napora za vanjski element za pričvršćivanje, možete provjeriti snagu privitka.

Može se dogoditi da će crijevni pričvršćivati ​​i vijak za samo-tapkanje, koji je pričvršćen na njega, bit će duži od prostora između lista od gipsane ploče i glavnog zida. U ovom slučaju, uz pomoć bušilica, izbušite produbljivanje u zidu, koji će vam omogućiti da slobodno gurnete učvršćivač sidra i okrenite vijak za samostažur. Naravno, takva rupa treba bušiti bušicom istog promjera da je ispušna rupa u suhozidu. Dakle, bez korištenja nokta ili dugih kostila i vijaka za samozadokruženje kako biste došli do glavnog zida, na samom pastirskom listu, možete stvoriti učinkovito pričvršćivanje za vješanje raznih ne preteških stavki.

Članak o temi: Falish Windows: Značajke, pravila proizvodnje

Čitaj više