Kako staviti strop i zidove

Anonim

Pripremni rad uvijek igraju istaknutu ulogu tijekom popravka prostorija - kvaliteta pripreme površine nužno se odražava na rezultate završne obrade zidova, stropa.

Kako staviti strop i zidove

Primjer razvrstavanja smjesa za stavljanje termina.

Staty zidova i stropova u stanu omogućuje vam da najučinkovitije pripremiti površinu na naknadni rad: slikanje, pozadina naljepnica.

Kako odabrati kit

Na tržištu danas postoji veliki izbor završnih materijala, uključujući i kit, međutim, možete odabrati 3 vrste koje se koriste pojedinačno ili zajedno, ovisno o zahtjevima kvalitete izjednačive površine u apartmanu.
  1. Počevši kit. Koristi se za dovoljno grubo poravnanje otvora vrata, stropova, zidova. S jednom primjenom zamjenjuje žbuku, ali, za razliku od toga, ima veću elastičnost, ne "plutajuće", dopuštajući nametanje debelog sloja i suho. Takav kit je skuplji od žbuke. Kada zatvorite jame s dubinom od 5 cm i više početni kit mora se pomiješati s čistim pijeskom, inače će plutati i to je (kada se miješa, slijedite glinene komade).
  2. Završiti kit. Koristi se za izjednačavanje površine u završnoj fazi. Dobro zatvorite nedostatke, jame dubine od 1. do nekoliko milimetara.
  3. Dekorativni kit. Površine razne teksture. Možete promijeniti boju ako dodate odgovarajuću boju. Tu su i skladbe s gotovom nijansom. Pušten u suhom ili spreman za uporabu. Klit zidova i stropova ovom vrstom materijala provodi se u skladu s općim dizajnom prostorije.

Priprema zidova, strop do kita

Kako staviti strop i zidove

Shema zidova brušenja.

  1. Prije usmjeravanja kit, površina se mora očistiti od prljavštine, prašine, masnih mrlja. To se može učiniti putem abrazivnih materijala: skinove emerije ili s strojem za pjeskarenje. Možete iskoristiti vježbu, umetanje kruga- "čičak" u njemu i nameću nepristojnu suknju Emery u obliku kruga posebno prodaje u trgovinama. Za stropove preporučljivo je izvršiti postupak pranja sapunom vode (možete koristiti 3% otopinu sode, prašak za pranje ili otopinu amonijaka). Zatim se površina ispere čistom vodom i osuši.
  2. Sljedeća pripremna faza slika je površina prajmera. Bolje je koristiti posebne kompozicije komercijalno dostupne. U krajnjem slučaju, možete jako razrijediti kit (dosljednost debelog mlijeka). Prajmer se mora primijeniti s četkom ili valjkom, tako da ne ostaju žarulje, tragovi iz alata za slikanje. Pokreta - glatka i glatka. Ako koristite četku, mora se držati pod kutom od oko 70 stupnjeva, kontinuirano okreće kako bi se osiguralo ujednačeno trošenje dijela kose alata.

Članak o temi: Keramička debljina pločica

Kako kuhati kit

Suhi prah treba izliti u čist kapacitet s vodom (udio ukazuje na proizvođača u priloženoj nastavi) i promiješati konstrukcijsku mješalicu. Kao potonji, možete koristiti konvencionalnu bušilicu, umetanje posebne mlaznice u njega. Potrebno je potaknuti da se dobije homogeni sastav. Unaprijed izračunajte koliko kit možete raditi za oko 40 minuta. Nakon tog vremena, sastav u spremniku će početi teško. Već je zgrabio smjesu nije prikladna za daljnji rad.

Prije nego što počnete miješati novi dio kompozicije, morate pažljivo ukloniti ostatke starog. U suprotnom, nova smjesa će biti prisutna neugodnim kvržicama koje mogu pokvariti svu rad. Gotova mješavina mora imati mobilnost; tj. Mirno ušivo ručno, ne padne s lopatice.

Zid kit, strop

Gipsana ploča strop shtlock shema.

  1. Uzmite malu lopaticu i stavite gotov sastav (početak kit). Debljina sloja preklapana na površinu podešava se mijenjanjem kuta nagiba lopatice. Bez ikakvih uređaja, možete primijeniti sloj na 1,5 cm. Ako je defekt dublji, onda se kit primjenjuje na nekoliko slojeva; U isto vrijeme, svaki prethodni sloj mora se osušiti. Zid će se pokazati da je više čak i ako se koriste posebni metalni profili - grede.
  2. Kada je prvi početni sloj suh, potrebno je nastaviti s njegovom obradom suknje emerije. Prije polaganja novog sloja, površina zidova, strop mora ponovno biti prekriven prajmom. Da biste primijenili drugi sloj (to može biti posljednji), tip "Rotband" je dobro prikladan (preporuča se koristiti i kao početni kit), "Weronit", "Fugefueller".
  3. Završni kit u prostoriji pogodan je za davanje površine glatkoće, likvidaciju mikrokljuka, pora. Potrebno je primijeniti takav materijal s tankim slojem. Korištenje završetka kit za grubi ukras je besmislen - debeli sloj je uvijek pucanje, budući da ova vrsta materijala ima potpuno različitu strukturu. Uz završnu skupinu zidova ili stropa, preporuča se koristiti širu lopaticu. Ako se, na primjer, 30 cm širok alat je korišten s grubim kitom, onda je bolje koristiti lopaticu na 50-60 cm. Zatim je potrebno očistiti cijelu površinu s brusnim papirom. Tijekom rada držite prijenosnu svjetiljku pored prijenosne svjetiljke; Rasvjeta njezinu površinu na različitim kutovima, možete brzo identificirati problemski prostor.

Članak o temi: Wallpaper Fotografija Design 2019: U dvorani trendi, moderan dizajn, ideje, kako gurati u stanu, lijepljenje, za zidove, što u modi, video

Nijanse kada završavaju stropovi

  1. Ako trebate poravnati stropove u kupaonici, u kuhinji, potrebno je koristiti poseban kit otporan na vlagu.
  2. Sa značajnim nedostacima, kada se pretpostavi sloj kit, moguće je ojačati materijal pomoću rešetke za pojačanje. Također se primjenjuje s više od 2 cm visine. Kao zavoj, sulfyan podsjeća na medicinski zavoj se obično koristi. Lijepljeno je kroz PVA ili odmah stekao samoljepljivu opciju. Uz opsežno oštećenje, koristi se metalna mreža, ojačana nosačicom, posebnim karanfilima sa širokim šeširom.
  3. Sekundarni kit stropova moguć je samo nakon potpunog sušenja prvog sloja. Obično sušenje traje od 6 do 24 sata, ovisno o području stropa, sobne vlažnosti.
  4. Drugi sloj treba primijeniti, počevši od istog mjesta gdje je počeo prvi i u istom smjeru. Bend-primljeni bendovi trebaju odmah pljačkati, - po tome vam se smanjite rad tijekom daljnje obrade stropa od brusnog papira.
  5. Cilj patta treba primijeniti u smjeru "iz prozora" tako da svjetlo pada s njega ne otkriva moguće mikroskopske defekcije.
  6. Nakon završetka radnog rada kita, površina se mora očistiti komprimiranim zrakom za uklanjanje ostataka krede. Ako se ne u potpunosti ukloni, površina se može dodatno tretirati s prirodnom olifu (razrjeđivanje u bijelom duhu) ili razrijedi s početnikom.

Rad na usklađivanju s uklanjanjem stropova, zidovi ne zahtijevaju visoko visoke kvalifikacije. Prvo, ima smisla "ispuniti ruku" na pripremi zidova, a zatim se već možete premjestiti na složeniji slučaj - stavljajući strop u stan. A ako ne radi savršeno u prvom ili drugom vremenu, to je nesumnjivo, rezultati će biti impresivni u budućnosti.

Čitaj više