Polaganje laminata bez pragova: Priprema katu, značajke ugradnje

Anonim

Nedavno laminat postaje jedan od najpopularnijih podova. Top sloj otporan na habanje, demokratska cijena i jednostavnost ugradnje takvog spola - to su glavne komponente ove popularnosti.

Polaganje laminata bez pragova: Priprema katu, značajke ugradnje

Glavne karakteristike laminata.

Laminat se može položiti na nekoliko načina. Ako ne govorimo o jednoj prostoriji, već oko nekoliko soba, međusobno povezanih vrata, tada u ovom slučaju najpogodniji je dobro slobodan laminat.

Ova metoda karakterizira nedostatak pragova vrata. Na taj način, pod je dobiven monolitski tijekom svog područja. Iako se ponekad ta dostojanstvo može pretvoriti u nedostatak. Uostalom, ako je čak dopuštena čak i mala pogreška prilikom instaliranja, takav kat će morati rastaviti u istoj prostoriji, ali u svim sobama.

Odabir alata i materijala

Polaganje laminata bez pragova: Priprema katu, značajke ugradnje

Alati potrebni za rad: kuhinju, rulet, razinu, električni predvorje ili hacksaw s malim zubima, oznakom ili olovkom.

Kvalitetan rad je nemoguće bez ispravno odabranih alata. Ako govorimo o postavljanju laminata bez pragova, tada će biti potrebni takvi alati:

  • elektrolovka ili hacksaw s malim zubima;
  • Razina (po mogućnosti lasera, ali je moguće i uobičajeno, samo za oporavak njegovog svjedočenja će imati češće i više pažljivije);
  • kiyanka (drvena ili guma);
  • rulet;
  • Corolninic;
  • Oznaka ili olovke.

Građevinska trgovina može ponuditi poseban skup za polaganje laminata, koji uključuje i stubove i plastične klinove. Ali oni su lako zamijeniti s uređajem za uređaje, umjesto klinova, na primjer, možete koristiti male laminatne ploče bez kompromitiranja instalacije. Tako je vrijedno potrošiti na takav set ili ne - odlučiti za sebe.

Visokokvalitetno podložno polaganje nemoguće je bez kvalitetnog materijala. Odabir laminata, mnogi kupci su usmjereni samo na teksturu i boju, zaboravljajući da laminat može biti različite klase snage. U građevinarnicama možete pronaći laminatnu ploču 23, 31, 32, 33 i 34 razreda. Još uvijek možete zadovoljiti laminate 21 ili 22 razreda, ali je već uklonjena iz proizvodnje.

Polaganje laminata bez pragova: Priprema katu, značajke ugradnje

Shema laminata.

Ako trebate staviti laminat u spavaću sobu ili svlačionica, možete uzeti materijal 31 ili čak 23. razreda. Potonji ima najnižu cijenu. Ali mora se imati na umu da u svojoj snazi, 23 laminata nije prikladan za uporabu u sobama, gdje će opterećenje na podu biti više, - hodnik, hodnik ili dnevni boravak. Stoga, ako se cijeli stan stavi na ravnini laminat, njegov servisni život će biti kratko - ne više od 5-6 godina.

Što je viša klasa laminata, to će vas duže trajati kao pod. Razina 31 laminat će trajati 10-12 godina. Zanimljivo, na laminatu trećeg razreda, koji je namijenjen za uporabu u plesnim i sportskim dvoranama, u slučaju njegove uporabe u stambenom stanu, proizvođači daju neograničeno jamstvo. Ali cijena takvog materijala bit će prikladna.

Prilikom odabira materijala, morate obratiti pozornost ne samo na klasu laminata, već i na gustoći samog odbora, kao i na kvaliteti dvorskih veza.

Gustoća ploče izravno ovisi o podnu reakcije na temperaturi i vlažnosti razlika - više gustoće, to bolje za pod. I slabe brave uzrokuju brzu deformaciju poda.

Članak o temi: Vez Radovi križ: Galerija spremna, proizvodna tehnologija, fotografije i videozapisi, slike i sheme, ušivena ručna izrada

I ne zaboravite na potrebnu zalihu materijala. Štoviše, ako s drugim metodama polaganja je sasvim moguće učiniti s rezervom od 7-8%, a zatim za laminat za polaganje bez pragova potreban je najmanje 10, ili čak svih 12%. Uostalom, s ovom metodom polaganja, moguće je izrezati materijal na jednoj strani samo u prvoj sobi, u svakom sljedećoj ploči koju morate rezati na obje strane.

Paul priprema za polaganje

Polaganje laminata bez pragova: Priprema katu, značajke ugradnje

Shema poda.

Gotovo bilo kakve upute o polaganju, koji su proizvođači laminata postavljeni na paketu, sugerira da je optimalno područje ležajnog prostora za jedan niz 45-50 m². Slijedi da, sa stajališta proizvođača, jaz između soba treba biti.

Ako strogo slijedite zakone fizike, takav je takav položaj točan. Što je površina veće, to je više izloženo deformaciji. Stoga je opasnost da pod polovivim nizom je 100 m², nabreknuti, mnogo je veći od onog od poda za 50 m². Dakle, da se to ne dogodi, ploče između soba djeluju kao kompenzacijske šavove.

Stoga, da položite laminat bez pragova može biti isključivo na savršeno glatkog poda. U velikoj većini slučajeva deformacija poda je posljedica slaganja između laminata i crnog kata nalaze se zračni jastuci.

Da biste počeli polagati laminat, morate zadržati određenu rad na površini. Prvo morate ukloniti stari kat obloge. Početak rastavljanja, zapamtite: što više radite, manje će morati raditi s poravnanjem površine poda.

Nakon demontaže, potrebno je pregledati i procijeniti stanje nacrta poda. Ako je šteta mala, onda možete učiniti s kozmetičkim poravnanjem, zaglađivanjem izbočina s lopaticom i prepustiti cementnu otopinu jama i pukotina. Ako je površina grubog poda jako oštećena, onda ćete morati napraviti novi estrih.

Polaganje laminata bez pragova: Priprema katu, značajke ugradnje

Laminatna struktura.

Nakon što ste završili s poravnanjem poda nacrta, morate odlučiti iz kojeg prostora je bolje početi polagati, u kojem smjeru voditi i gdje će biti njezina ciljna točka. Vrlo je važno jer je sloj obloge bolje stavljajući polaganje ploča. Podloge su spojeni s malim preklapanjem (7-10 cm), na tim mjestima postoji mala konveksivnost. Ako, kada instalirate pod, takva izbočina bit će ispod ploče za zaključavanje, onda ne mora čekati takvo djelo.

Članak na temu: Dug za kasetu za estrih: radi njezinu debljinu

Ako se polaganje izvodi u privatnoj kući, onda morate opremiti pouzdanu hidro i toplinsku izolaciju. U slučaju polaganja laminata bez pragova, ugradnja poda se izvodi odmah u cijelom području kuće. Stoga je potrebno izolirati cijelo područje odjednom.

Kada je izolacijski uređaj, morate zapamtiti da tanki izolacijski sloj neće pouzdano izvesti svoje funkcije, a predebel će uzrokovati deformaciju poda. Stoga je ovdje važno promatrati zlatnu sredinu.

Ako se polaganje laminata provodi u stanu u visokoj zgradi, tada se toplinski izolacijski sloj može zanemariti, jer među-kata kata osiguravaju dovoljnu zaštitu od hladnoće. No, u oba slučaja postoji polaganje laminatne supstrata, koji će istovremeno obaviti funkcije zvučnog izolatora i amortizera. Obično se ovaj supstrat proizvodi u obliku kazne, valjao u rolu trake.

Instaliranje poda bez greda

Polaganje laminata bez pragova: Priprema katu, značajke ugradnje

Shema laminata s kutnom bravom.

Samo ispunjavanjem rasporeda svih potrebnih slojeva, možete se kretati izravno na podnu montažu. Tehnika podne montaže od laminata bez toriranja nije posebno različita od uobičajenog, s prodiranjem. Styling počinje, kao i obično, iz prozora. Prva tri postavljena sloja bit će temeljna, tako da zahtijevaju posebnu pozornost prilikom instaliranja.

Laminatne ploče su međusobno povezane uz pomoć brave, što ih čini na raspolaganju gotovo svima. Na jednoj strani ploči nalazi se izbočina, a s još jednim utorom, u kojem je ova izbočina trebate umetnuti.

Na prvoj ploči s kraja, koji će biti iz zida, brava se prolivena, drugi je spojen s drugog kraja. Brave su jednostavno povezane: druga ploča s izbočinom umetnuta je u utor prvog pod kutom od 30º, zatim pritisnut na pod, sjedne na bravu. Ovdje je važno da se uvjerite da su utori u pločama čvrsto povezani, bez praznina, ako ne uđete, možete pričvrstiti s quankom, ali šuškajte, inače ćete prekinuti dvorac.

Sve laminatne ploče koje će ležati na zidu, trebate od bočne uz zid, izrezati zatvarač, inače vaš spol neće izgledati vrlo estetski na ovom mjestu. Svaka ploča prije nego što stavite, morate pažljivo ispitati da nema nedostataka: shot dolje kutove, slomljene i upletene spojeve zaključavanja itd. Bolje je otkriti takve nedostatke u početku nego da rastavite podneseni pod.

Na taj način, cijeli raspon je montiran, samo je posljednja ploča vjerojatno da će se u potpunosti uklopiti (to se događa iznimno rijetko), tako da morate previše posuti. Ali ne zaboravite da je pod laminata plutajući kat, nije pričvršćen na osnovni pod, a kada se temperatura promijeni, njegovi pokreti su mogući.

Članak o toj temi: Instalacija PlatBorks na vrata: nekoliko tehnika ugradnje

Stoga je nemoguće ležati laminat na zidove na bilo koji način - morate napraviti malu uvlaku od zidova, popravljajući ga restriktivnim PEG-om. Ali ako, s drugim metodama polaganja, takav jaz je dopušten do 5-10 mm, onda kada polaganja laminata bez pragova, bolje je uzeti 15 mm, jer u većem masivu poda i deformacija će biti veća.

Drugi red počinje s skaliranim komadom odbora za prvi red, tako da trake idu u redoslijedu za provjeru. Ali ako je otključani komad mali, manje od 0,5 m, onda je bolje smanjiti cijelu ploču na pola. Poprečni šavovi između ploča u susjednim redama trebaju imati najmanje 0,4 m razlike. Među sobom su redovi povezani na isti način kao i ploče. Zatim se pridružuje prve dva treći red. Ova tri reda su vrlo važna za sastavljanje ispravno, bez izbočina, pukotina i drugih nedostataka, inače možete saznati u iznenađenju da u sredini sobe imate prilično impresivan jaz.

Značajke prijelaza iz sobe u sobi

Kada se kreće kroz vrata, važno je zapamtiti da se okvir vrata mora instalirati na takav način da laminat može udisati ispod njega. Ako je okvir vrata već instaliran na starom katu, onda ona treba biti uredno učinjena, a zatim u širini malo manje pila za povezivanje laminatnih ploča i stavi ih u ovaj propil tako da je jaz ostaje 10-15 mm od oba strane. Instaliranjem pod, vrata platna bolje uklanjaju.

Sve ovisi o smjeru polaganja. Ako prijelaz kroz vrata treba učiniti paralelno s pločama za polaganje, ovisno o širini ploča i vrata, možete imati dva ili čak jedan odbor. U susjednoj prostoriji, polaganje laminata nastavlja, uzimajući laminiranu ploču za orijentir, a jaz između zida i prvi put je eliminiran objavljivanjem laminatnih ploča na željenoj veličini.

Ali ako smjer polaganja ide na kraj, morat ćete regrutirati više ploča. U tom slučaju, polaganje laminata u drugoj prostoriji treba provesti prvo s vrata do suprotnog zida, a zatim se povezati s lovcima, voditi nove redove do bočnih zidova.

Odabir načina da stavite laminat u stan ili u kuću, morate shvatiti da je polaganje laminata bez oštećenja najteži od svih načina. Stoga se ne isplati za to bez teoretske obuke i praktičnih vještina. Ali konačni izbor ostaje vaš.

Bez obzira na izbor - sretno! Glatki i izdržljivi podovi u vaš dom!

Čitaj više