Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Anonim

Obično radno grijanje zimi je vitalna nužnost. Bez grijanja u našoj klimi ne preživjeti. No, povremeno ranije od radnog sustava počinje prikupiti - radijatori ne zagrijavaju ili loše topli, postoji tentalna buka (Bugger). Sve su to znakovi onoga što je zrak pojavio u sustavu grijanja. Situacija nije rijetka, ali donosi nelagodu.

Što ugrožava zrak u sustavu grijanja

Sve, vjerojatno, imalo je više od jednom s činjenicom da je grijanje uključeno, a neki radijator ili cijelu skupinu se loše zagrijavaju ili su još uvijek hladni. Razlog za to je zrak u sustavu grijanja. Obično se akumulira na najvišoj točki, pomicanje rashladnog sredstva s ovog mjesta. Ako se puno toga nakupi dovoljno, cirkulacija rashladnog sredstva može se općenito zaustaviti. Zatim kažu da je sustav grijanja formirao gužvu zračnog prometa. Profesionalci u ovom slučaju kažu da je sustav isporučen.

Da biste nastavili normalan rad grijanja, morate ukloniti akumulirani zrak. Postoje dvije mogućnosti za to. Prvi se najčešće koristi u centraliziranim sustavima grijanja. Dizalice su instalirane na ekstremnim radijatorima u grani. Nazivaju se podrijetlom. Ovo je uobičajena dizalica ventila. Nakon punjenja u sustavu, rashladno sredstvo ga je otvorio, oni su otvoreni dok se ne glatko struja voda ne čini bez mjehurića zraka (tada se voda izli na trzaji). Ako govorimo o multi-kata zgrada, onda tijekom početka sustava, zračni spremnici trebaju biti otvoreni prvi, a ostaci se već mogu prikazati na apartmanima.

Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Zrak u hladnjaku grijanja ometa normalan cirkulaciju rashladnog sredstva. To dovodi do činjenice da je baterija loša

U privatnim sustavima ili nakon zamjene radijatora u stanovima, ne običnim dizalicama, ali posebni zračni ventili se stavljaju na zrak. Oni su ručni i automatski. Oni su stavljeni u gornji slobodan kolektor za svaki radijator (po mogućnosti) i / ili na najvišoj točki sustava.

Što još prijeti zraku u sustavu grijanja? Doprinosi bržem uništenju komponenti sustava grijanja. Barem se danas sve više koriste polimeri, metalni dijelovi su još uvijek dovoljno. Prisutnost kisika doprinosi aktivaciji oksidacije (crna metalna hrđa).

Uzroci izgleda

Zrak u sustavu grijanja može se pojaviti iz različitih razloga. Ako je to jedan problem - možete ga jednostavno ukloniti i ne upuštati se u potrazi za izvorom. Ako je govor potreban nekoliko puta tijekom sezone, morat ćete tražiti uzrok. Ovdje su najčešći:

  • Popravak, nadogradnja sustava grijanja. Uz popravak, zrak u cjevovodu gotovo uvijek pada. To je prirodno.
  • Punjenje sustava rashladnim sredstvom. Ako polako sipate vodu u sustav, malo nosi malo zraka sa mnom malo, koji izaziva onaj koji je u cijevima i radijatorima. To je također jasan proces, također ne zahtijevaju i posebne mjere.
  • Depresiranje zglobova i zavara. Ovaj nedostatak zahtijeva eliminaciju, jer će se oduševljenje dogoditi stalno. U pojedinačnim sustavima grijanja, ovaj fenomen (spojevi propuštanja) također su popraćeni padom tlaka. A ovo je još jedan razlog za traženje kvarova. Najvjerojatnije mjesto je povezivanje cijevi i radijatora. Mogu biti zarez. Vrlo je teško tražiti njih, jer se ne manifestiraju uvijek. Ako primijetite da je neka veza "Dugs" sve mnogo jednostavnije - eliminirati kapljice. Ali ako je sve u redu, sve je u redu, a zrak se cijelo vrijeme akumulira, morate obmanjivati ​​zglobove i šavove sapunske pjene i gledati hoće li se pojaviti nove mjehuriće. Nakon pronalaženja svakog "sumnjivog" spojeva, oni su zategnuti, prevareni brtvilom ili nadvožom (metoda ovisi o vrsti spojeva).

    Kako izvući zrak iz sustava grijanja

    Zrak se može akumulirati u zavojnicama cijevi

  • Ako kapljice zraka već stoje u sustavu grijanja (ventili za resetiranje zraka) i počeli su se pojavljivati ​​prometne gužve, potrebno je provjeriti stanje ventila, kao i nepropusnost spojeva.
  • Pojava zraka u sustavu grijanja može biti povezan s jazom ekspanzijske membrane spremnika. U tom slučaju morate promijeniti membranu i za to morate zaustaviti cijeli sustav.

To su najčešća mjesta i načini, koji zrak ulazi u radijatore i baterije. Potrebno je izvući odabirati s vremena na vrijeme, ali s jeseni početkom grijanja - budite sigurni.

Ugradite ventil za resetiranje zraka

Za uklanjanje zraka iz grijanja na radijatorima, otvori za zrak su ručni i automatski zračni ventili. Oni se nazivaju različito: a nered, air-vezujući, suspenjski ili zračni ventil, airmer termin, itd. Točka se ne mijenja.

Zračni ventil maevsky

Ovo je mali uređaj za zračni jastuk od grijaćih radijatora ručno. Instaliran je u vrhunski sakupljač radijatora. Postoje različiti promjeri za drugi poprečni presjek kolektora.

Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Ručni zrak slatko - Crane Maevsky

To je metalni disk s križnom rupom koničnog oblika. Ova rupa je zatvorena vijkom u obliku trake. Odvrnite vijak u nekoliko revolucija, pružamo mogućnost zraka iz radijatora.

Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Uređaj za uklanjanje zraka iz radijatora

Kako bi se olakšao izlaz zraka okomito na glavni kanal, napravljena je dodatna rupa. Kroz njega, zapravo, zrak i izlazi. Tijekom nagiba s Maevskyjem Crane, pošaljite ovu rupu. Nakon toga, možete odvrnuti vijak. Uklonite na nekoliko revolucija, ne odvrnite. Nakon zaustavljanja hissing, vijak se vraća u prvobitni položaj, idite na sljedeći radijator.

Prilikom pokretanja sustava, možda ćete morati zaobići sve kolektore zraka nekoliko puta - dok će zrak prestati izlaziti uopće. Nakon toga, radijatori bi trebali početi ravnomjerno.

Automatski ventil za ispuštanje zraka

Ovi mali uređaji stavljaju se na radijatore i druge točke sustava. Odlikuju se onome što vam omogućuje da puca zrak u sustavu grijanja u automatskom načinu rada. Razumjeti načelo rada, razmotrite strukturu jednog od automatskog zračnog ventila.

Načelo rada automatskog spajanja je:

  • U normalnom stanju, rashladno sredstvo ispunjava postotni komoru 70. Plovnicu je na vrhu, pritiskom na šipku.
  • Pri ulasku u zračnu komoru, rashladno sredstvo je premješteno iz kućišta, plovak se spušta.
  • On pritisne zastava zastave na Gibleru, pritiskom na njega.

    Kako izvući zrak iz sustava grijanja

    Načelo rada automatskog ventila za zatvaranje zraka

  • Pritisni zajam otvara mali jaz, koji je dovoljan za izlaz iz zraka koji se nakupilo na vrhu komore.
  • Kako se vode vode, kućište zraka ispunjeno je vodom.
  • Float se diže, oslobađajući štap. Vraća se na scenu na račun proljeća.

Ovaj princip zapošljava različite dizajne automatskog zračnog ventila. Mogu biti ravni, kutni. Stavite najviše točke sustava, prisutni su u sigurnosnoj skupini. Može se instalirati u identificiranim problematičnim mjestima - gdje cjevovod ima netočnu nagib, zbog čega je zrak tamo akumulira.

Umjesto ručnih dizalica Maevskog, možete staviti automatsko okupljanje radijatora. U veličini, to je samo malo više, ali radi u automatskom načinu rada.

Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Automatski ventil za zračni ventil

Čišćenje od soli

Glavni problem automatskog ventila za resetiranje zraka iz sustava grijanja - rupa za uklanjanje zraka često nadilazi kristale soli. U ovom slučaju, ili zrak ne ulazi ili ventil počinje "plakati". U svakom slučaju, potrebno je ukloniti i čistiti.

Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Automatski monter zraka rastavljen

Da bi se omogućilo da se ne zaustavi grijanje, stavljaju automatske zračne ventile u par s obrnutim. Prvi je postavljen čelni ventil, na njemu - zrak. Ako je potrebno, automatski sakupljač zraka za sustav grijanja jednostavno je odvrnut, rastavljen (odvrnite poklopac), čist i ponovno skupljati. Nakon toga, uređaj je spreman ponovno puštati zrak iz sustava grijanja.

Kako se riješiti zastoj zračnog prometa

Nažalost, gužva zračnog prometa je na lako dostupnom mjestu. U slučaju dizajna ili polaganja pogrešaka, zrak se može akumulirati u cijevima. Zagrlite ga od tamo je vrlo teško. Prvo odredite mjesto utikača. Na čepu pluta, cijev je hladna i čuje se. Ako nema eksplicitnih znakova, provjerite cijevi zvukom - dodirnite cijevi. U mjestu akumulacije zraka, zvuk će biti više zvona i glas.

Dobiveni zračni priključak treba protjerati. Ako govorimo o sustavu grijanja privatne kuće, za to povećavate temperaturu i / ili tlak. Počnimo s pritiskom. Otvorite najbliži ispusni ventil (uz kretanje rashladnog sredstva) i slavina za gorivo. Voda počinje teći u sustav, dizanje tlaka. Prisiljava čep za kretanje naprijed. Kada zrak odlazi u neuredan, izlazi. Zaustavite se hranjenje nakon puštanja svih zraka - ventil okidača prestat će se skrivati.

Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Ovo je sigurnosna skupina. Na srednjem izlazu, automatsko otvor zraka

Nisu svi gužvi za zračni promet tako lako. Za posebnu upornost potrebno je istodobno podići temperaturu i tlak. Ovi se parametri podešavaju na vrijednosti blizu maksimuma. Nemoguće ih je premašiti - previše opasno. Ako nakon toga, Cork nije otišao, možete pokušati otvoriti kosi dizali istovremeno (za odvod sustava) i gorivo. Može, tako moći premjestiti zračni čep ili ga se riješiti.

Ako se sličan problem stalno nastaje na jednom mjestu - postoji pogreška u projektiranju ili ožičenju. Da ne bi pretrpjeli svaku sezonu grijanja, ventil za uklanjanje zraka instaliran je na problemsku lokaciju. Na autocesti možete odrediti tee i besplatan ulazak kako biste instalirali otvor za zrak. U tom slučaju, problem će biti lako riješiti.

Članak o toj temi: Vrata u stilu Provence: Višestruka

Čitaj više