Dizajn spavaće sobe 3 na 3

Anonim

Dizajn spavaće sobe 3 na 3

U mnogim apartmanima i spavaćim sobama - sobe su vrlo skromne. Ali čak i takva soba treba biti udobna i udobna za svoje vlasnike, kao, prema istraživanju u psiholozima, njegov interijer utječe na kvalitetu sna. Čini se da je to teško opremiti. Ali ne i sve je tako jednostavno. Predlažemo da se upoznate s pravilima interijera spavaće sobe 3 do 3, čiji je dizajn mogao biti najrazličitiji u odluci u boji i stila.

Pluse i minus malo spavaće sobe

Tipični nedostaci spavaćih soba u standardnim apartmanima - niskim stropovima, uskim prozorima, malim sobama. Ali pogledajte ga s druge strane, jer nesumnjive prednosti spavaće sobe 3 na 3 uključuju sljedeće:
  • Lakše je biti udoban;
  • Zanimljivije je razviti interijer, jer je potrebno riješiti zadatke koji nisu karakteristični za velike prostorije (vizualno povećanje prostora, izbor ispravnog raspona boja i namještaja).

Prijeme vizualnog povećanja u spavaćoj sobi 3 na 3

Dizajneri se preporučuju pri projektiranju tako unutarnjeg dizajna, koriste sljedeće načine.

Dekoracija zidova, strop, pod

Koristite završni materijali za zidove, samostrele samo svijetle nijanse. Sjajna boja za zidove (pod uvjetom da je njihova površina savršeno poravnata) - to je ono što je potrebno za dizajn takve prostorije, ali se ne preporučuje primjenjivati ​​previše svijetle, agresivne nijanse, uzrokuju umor. Pozadina s horizontalnim uzorom također će se savršeno nositi s tim zadatkom: zalijepiti na užem zidu, oni će ga proširiti.

Pozadina s vertikalnim prugama čine gornji stropovi.

Dizajneri vam ne savjetuju da odaberete pozadinu s velikim ili zakrivljenim uzorom. Takav materijal može manje napraviti sobu, a dizajn je jednostavniji.

Članak o toj temi: Kako podesiti vrata glačalo: praktične preporuke

Zapamtite, u spavaćoj sobi 3 na 3 sve bi trebalo biti skladno, inače neće postati udoban.

Za strop možete odabrati i sjajnu bijelu boju (to će vam pomoći vizualno gurati zidove) ili zategnutog sjajnog dizajna (pravilno instalirana rasvjeta učinit će prostor prostor "beskrajne").

Podovi (laminat ili parket), položeni dijagonalno, pomaže vizualno mijenjati parametre sobe.

Ogledala i stakla

Korištenje ogledala i stakla dodaje se volumen (na primjer, možete objesiti jedan veliki ogledalo na zidu ili staviti ormar s ogledalom) i ploča za kuhanje granice (nekoliko malih zidova). Smješten protiv prozora, takve elementi interijera učinit će prostor velikim i svjetlijim. Ista funkcija će biti izvedena od strane zrcalnih površina (vitražnih prozora, panela) i elemenata stakla namještaja (stolovi za kavu, police).

Dizajn spavaće sobe 3 na 3

Namještaj

Izbjegavajte mlaz namještaja, instalirajte samo najpotrebnije. Odaberite višenamjenski namještaj (krevetni stolovi u kombinaciji s policama, ugrađenom garderobom, komodom).

Polaganje namještaja u maloj prostoriji ostavite svoje slobodno središte, tako da unutarnji dizajn neće izgledati preopterećen.

Dizajn spavaće sobe 3 na 3

Elementi za dekor i tekstil

Veliki broj fotografija i slika u masivnim okvirima, police smanjuju prostor prostorije. Objesite jednu sliku u uzglavlju i koristite kompaktni stalak umjesto police.

Mnogi jastuci, jastuk, tekstil s velikim crtežima su kontraindicirani s malom prostorom.

Rasvjeta

Za spavaću sobu 3 do 3, idealna je opcija zonska rasvjeta na kojoj su istaknuti odvojeni uglovi sobe. Napravite ga gore će pomoći u zidnim svjetiljkama postavljenim oko perimetra sobe. Ista funkcija izvodi više razina rasvjete.

A najnovija preporuka: unesite ulaz u sobu besplatno (otvorena udaljenost od vrata do suprotnog zida učinit će prostor širom).

Dizajn male sobe može biti dizajn u gotovo svakom stilu. No, najprikladniji za sobu 3 do 3 su minimalizam i japanski stil za koji je karakteristična lakonijalnost interijera.

Članak o toj temi: Koje su mogućnosti za polaganje pločica na podu

Čitaj više