Kako očistiti i obrisati podvig jastuci

Anonim

Najčešći pogled na jastuke - dolje i pero. Oni su praktički u svakom domu. Takvi proizvodi su vrlo udobni i mekani, punilo u njima, za razliku od sintetičkih, ne "pada" i ne ide na zatvaranje.

No, proizvodi iz takvog materijala brzo akumulira prašinu u sebi, a bakterije se lako pomnožavaju u njima, što šteti ljudskom zdravlju. Zato je potrebno znati kako oprati sudbinsku jastuk kod kuće.

Što učiniti sa starijim jastucima

Kako očistiti i obrisati podvig jastuci

Za razliku od pilećeg pera, jastuk patke olovke ili guska trajat će do 50 godina.

Danas je izbor jastuka vrlo širok. Možete kupiti dolje, perja ili bambus proizvod. Svaka vrsta punila ima svoje prednosti i nedostatke.

Najznačajniji nedostatak perja i dolje jastuka je da u odsutnosti kompetentne skrbi postaju sjedenje za krpelje, bakterije i prašine. Zato se punila pero mora redovito čistiti.

Međutim, trebali biste znati da će nakon određenog vremena morati riješiti jastuka, jer će biti neprikladan za rad. Rok trajanja takvih proizvoda ovisi o čiju se olovku popunjavaju.

Ako je pero guska ili patka, onda možete koristiti takav jastuk za jako dugo - do 50 godina. Kada su piletina perja prisutna u "nadjev" proizvoda, onda je za 5-7 godina bolje da ga se riješimo, jer će punilo doći u zapuštenost.

Gdje možete očistiti jastuke

Kako očistiti i obrisati podvig jastuka

Zbog značajki punila, čiste se dolje ili pero jastuci, možete koristiti ne više od šest mjeseci. Nakon što to istekne, ponovno će se izbrisati.

Članak o temi: kukičani čizma: master razred za početnike, sheme s video i foto papuče za dječaka

Možete očistiti jastuk s takvim punilom i kod kuće i na kemijskom čišćenju, pranje rublja ili posebne kabine, gdje su obnovljeni jastucima.

Stavite kako bi jastuk kuće nije tako težak kao što se čini, ali će biti mnogo vremena na samostalnoj obradi. Osim toga, nakon pranja, punilo se suši dugo vremena, a proces čišćenja proteže se dugo vremena.

S onim što punilo jastuci bolje kupuju

Ako imate slobodno vrijeme, možete učiniti sve što vam je potrebno. Za one koji ne žele "rastegnuti" ovaj proces, najbolja opcija će se apelirati na kemijsko čišćenje.

Koliko vrijedi čišćenje pernatog jastuka u kemijskom čišćenju

U specijaliziranim suhim čistačima i praonicama možete ponuditi dvije vrste pranja i mokro.

Kako očistiti i obrisati podvig jastuke

  • Mokro pranje se provodi pomoću organskih deterdženata. Olovka se uklanja iz jastuka, smještena u spremnik i tretira se s posebnim otopinom. Zbog toga su sve bakterije, mikroorganizmi i vanjski mirisi uništeni u punilu. Tada se pero ispere i osuši.
  • Kemijsko čišćenje (ona se također naziva aerealy) je zračna ili vruće trajektna obrada punila, kao i UV zračenje. Pero je blokirano, zahvaljujući kojem je volumen proizvoda obnovljen, a uklanja se prašina i smeće. U isto vrijeme postoji tretman s ultraljubičastom - to vam omogućuje da uništite sve bakterije. Nakon čišćenja, novi suzapi su ispunjeni očišćenom olovkom.

Kako očistiti i obrisati podvig jastuci

Jastuci od piletine je poželjno četkati u kemijskom čišćenju.

Trošak usluga kemijskog čišćenja izravno ovisi o veličini jastuka. Što je više, viša cijena će biti. U prosjeku, cijena varira u roku od 400-500 rubalja. Osim toga, stari oltar mora biti odbačen, a dodatno plaćate za novi slučaj.

Kako očistiti jastuke s kanalom kod kuće

Ako ne vjerujete u kemijsko čišćenje, uvijek možete obavljati posao samostalno, bez dodatnih troškova novca.

Kako očistiti jastuke od pera? Prvo morate odrediti olovku iu bogatstvu o tome kakve su ptice goli proizvodi. Ako je ovo pileći pero, onda će biti bolje ići na kemijsko čišćenje, fokusirajući pozornost osoblja na ono što je potrebno za obavljanje kemijskog čišćenja, bez uporabe pare. Inače, perje se mogu jednostavno raspasti na vlaknima.

Članak na temu: Kako šivati ​​vrećicu s Fermoirom: uzorak s opisom

Ali ako je pero guska ili patka, slobodno radite za posao sami. Očistite punilo podvig jastuka se može obaviti pomoću ručnog ili stroja za pranje.

Ručno pranje

Kako očistiti i obrisati podvig jastuke

Jastuci iz gesya ili patke olovke mogu se očistiti uz pomoć ekonomskog sapuna i amonijaka alkohola.

Da biste učinkovito očistili jastuk, prvo morate odlučiti koji deterdžent ćete koristiti.

To može biti ekonomski sapun s ammonskim alkoholom (pola komada rublja sapuna na grateru, otapa se u jednoj kantici i nalaze se dvije žličice amonijaka).

Kako očistiti i obrisati podvig jastuka

Ako ne želite zabrljati s pripremom takvog rješenja, koristite sredstva za pranje vunenog tkiva. Rad se mora obaviti u takvom nizu:

  • Jastuk će se raspršiti i uroniti punilo, položiti na vrećice, u kuhanu otopinu. Potrebno je to učiniti pažljivo, čvrsto pletene vrećice, inače će se svjetlost svjetla podijeliti po sobi.
  • Nakon što je cijela dolje uronjena u tekućinu, lagano "stražnji" rukama i ostaviti da se ismijavaju 4-6 sati.
  • Zatim uklonite punilo iz otopine za pranje i isperite čistom vodom. Učinite to bolje s dušom. Ako želite dati perje aromu, možete ih obraditi klima uređajem za posteljinu prije konačnog ispeka.
  • Da se osuši perja, širiti ga na ravnu površinu u dobro prozračenoj sobi i pokriti gazu odozgo. Olovka će se dugo sušiti, obično traje nekoliko dana.
  • Osušeni čisti pahuljica stisnite u novi nokat.

Zapamtite da je potrebno čekati potpuno sušenje olovke, a tek tada je položiti na innautiku. Inače, višak vlage će pokvariti punilo, i to će biti nemoguće ispraviti položaj.

Perilica rublja

Kako očistiti i obrisati podvig jastuka

Preporučuje se izbrisati jastuk u dijelovima, predstaviti olovku u poklopce.

Uz pomoć stroja postoji mogućnost pranja jastuka, bez rastavljanja. Glavni uvjet se nalazi u posebnom slučaju. Ako to nije učinjeno, rizik je rizik da će se ping slomiti, a pahuljica će postići radne dijelove stroja.

Članak o temi: kukičane cipele s shemama: master klasa s videom

Kvaliteta pranja jastuka "cijela" nije vrlo visoka, a možete računati na dobar rezultat samo u slučaju kada olovka nije jako zagađivala. Ako je punilo uspio "birati" veliku količinu prašine, bolji jastuk s jastukom, i stavite perje na tkanine u vrijeme pranja i sušenja.

Kako očistiti i obrisati podvig jastuka

Jastuci za pranje u pisaćem stroju nužni su u načinu "delikatnog pranja" i na temperaturi koja nije viša od 40-ih.

Prilikom pranja slijedite sljedeća pravila:

  • Koristite samo posebne tekuće proizvode za vunene tkanine ili dolje proizvode;
  • Izbrisati u "osjetljivom" načinu rada;
  • Koristite značajku dodatnog ispiranja i prešanja;
  • Nakon ispeka, ostavite vrećice punilom u bubnju 30-40 minuta tako da su naočale višak vlage.

Strojno pranje je dobro jer će se punilo brže suši.

Spavanje na čistom, svježe opranom jastuku vrlo lijepo. I nije važno što ćete učiniti za ovo - pranje proizvod sebe ili pobijediti rad stručnjaka.

Čitaj više