Moderni interijeri s regalima: praktičnost i stil (44 fotografije)

Anonim

U maloj sobi, u prostranom dnevnom boravku, au kuhinji će biti prikladno, a ponekad i nezamjenjiva stalak. Glavna prednost je u tome što interijeri s policijskim regalima ne "učitavaju" prostor i istovremeno pomažu da povoljno postavljaju mnoge predmete, ukrasne ili one koji uvijek trebaju biti pri ruci. Opuštena particija za sobu može se sastati u dnevnom boravku gradskog stana, te u seoskoj kući, te u uredu.

Vrste regala i njihova uporaba

Veličina, oblik i stil šullge ovise o tome koji će se sposobnost koristiti. Ovaj komad namještaja je lako napraviti sami.

Kauč ​​i jastuci

Postupak ugradnje može biti:

  • vanjski;
  • u prilogu;
  • montiran na zid
  • ugrađen.

Moderni dizajni stalak sugeriraju širok raspon oblika. Bočni zidovi i police mogu imati netočan, valoviti oblik. Neki modeli možda nisu na svim bočnim zidovima. Asimetrični raspored police izgleda zanimljivo.

Zid od cigli

Primjenjuju se regali u unutrašnjosti:

  • za prostor za zoniranje;
  • kao pregrade;
  • Kao mjesto skladištenja malih stavki, koje uvijek treba biti slobodno dostupno (na primjer, police za knjige);
  • kao dizajn element.

Particija

Unutrašnjost studio apartmana je ponekad, a studio uvijek zahtijeva fizičko, a ne vizualno razdvajanje prostora na zoni. Billy Shallage - način rješavanja problema zoniranja, koji je vrijedan razmatranja.

polica za knjige

U unutrašnjosti studio apartmana, stalak će posebno pomoći u odvajanju hodnika iz dnevnog boravka. U donjem zatvorenom dijelu možete staviti blueer i uvlačiti kutije za najmanje stvari, a vrh otvorene uporabe za pohranjivanje ukrasnih objekata - vaz, statuete itd.

Ako se dio prostorije koristi kao ured, onda će stalak biti usput. On će moći postati mjesto prikladnog skladištenja dokumenata, knjiga, pribora, uredske opreme. U isto vrijeme, takva particija skladno naglašava uredski stil ovog dijela stana.

Da biste odvojili prostor za spavanje, možete koristiti malu garderobu, a Billy stalak je u blizini. Ova metoda zoniranja pomoći će izbjeći osjećaj grčenog, ušteda prostora i stvoriti dodatno mjesto za pohranjivanje sadržaja za spavanje. Na stalku možete staviti televizor na rotirajući stav, koji se može vidjeti i ležati u krevetu i sjediti na kauču u dnevnoj sobi.

stol za računalo

Za odvajanje blagovaonice možete staviti poluzatvorenu stalak. U zatvorenom dijelu možete pohraniti posude, pribor za jelo i na otvorenim jelima za posebne prigode. Rekreacijsko područje uspješno označava stalak neobičnog oblika, na primjer kutni. Može se pohraniti knjige, a jedna od police se također može koristiti ispod televizora.

Članak o temi: Razvoj projekata za projektiranje apartmana 34 četvornih metara. m (+45 fotografije)

Kada trebate opciju ne za jednostavan prostor za zoniranje, ali odvojiti jedan dio prostorije od druge čvrsto, particija je potrebna. Uz ovaj zadatak, knjižara će se savršeno nositi. U tu svrhu možete koristiti model s gluhim stražnjem zidom, pola zatvorenog ili potpuno otvorenog stalka. Police, u isto vrijeme, gotovo možete potpuno popuniti velike predmete ili kutije. Prikladan je dvostrani model stalka s pregradom u središtu.

Savjet! Bit će vrlo prikladno za postavljenim stalkom na rotirajućem dizajnu. U slučaju potrebe za oslobađanjem prostora, particija se može okretati za 90 stupnjeva. Ako je ormar stalak ima velike dimenzije, onda uz rotirajuću podršku, trebat će vam dodatno, podesiv visini, noge. Bilo koji model, uključujući zakretanje, može se napraviti vlastitim rukama.

Slike na zidu

U malom stanu

Za mali stan, problem broj jedan je nedostatak prostora, uključujući i za pohranjivanje stvari. Često se problem rješava uz pomoć rušenja zida između hodnika i sobe. Uloga zida može izvršiti stalak za ormar. Odabir njegovog modela, vrijedi zaustaviti selekciju na polu-zatvorenim modelima, koji na dnu postoje uvlačive kutije ili police s vratima. Na isti način, možete proširiti malu kuhinju. Rasvjeta zida između kuhinje i dnevnog boravka, možete staviti stalak, čiji se dio može koristiti za postavljanje tablice. Posebno je zgodan ako kuhate samo u kuhinji i jedite u sobi. I opet možete pribjeći korištenju nekih zatvorenih stanica za spremanje jela i proizvoda.

Smeđi kauč

Oprema

Oni koji ne vole nered prostora s masivnim namještajem, stalak može uspješno zamijeniti garderobu ili klasični zid u dnevnom boravku. Ovaj komad namještaja bit će koristan na balkonu, u kućnoj knjižnici, u djeci, u skladištu, u garaži i uredu. Može djelovati kao naglasak u unutrašnjosti ako ima neobičan dizajn i boju. Standardna stalak služi kao dodatak postojećim postavkama i naglašava cjelokupni stil.

Plavi kauč

U dnevnom boravku

Stalak za dnevnu sobu može se koristiti za smještaj TV, knjiga, manjih dijelova unutarnjih poslova. Stražnji zid od ogledala vizualno povećava prostor ako police nisu u potpunosti zauzete. Za dnevnu sobu bit će relevantni model, ako se ne pretpostavlja da ima teške predmete na policama. Ako postoji niša, možete ga koristiti za ugradnju ugrađenog stalka.

Kamin u dnevnom boravku

U djece

Ako područje dječje sobe dopušta, moguće je koristiti police za njegovo zoniranje. Kada je riječ o unutrašnjosti sobe za dijete školske dobi, zgodan je ako je soba podijeljena na zone: igra, spavanje i za nastavu. Stalak garderoba između igre i spavanja dijelova sobe može se koristiti za pohranjivanje igračaka, a pored stola je prikladno staviti police na koje će se pohraniti udžbenici i udžbenici. Namještaj za djecu može biti svijetlo ili ukrašeno crtežima.

Mala dječja soba hrabro za ništa. Ormar za knjige, igračke i školske zalihe bolje je staviti na zid.

Stol s igračkama

U kuhinji

Nije vrijedno za malu kuhinju da stavi stalak. Ona samo jede prostor. U velikoj kuhinji, to je bolje staviti zatvorenu garderobu. Međutim, neke hostese vole obilju otvorenih polica, "olakšavajući" unutrašnjost i poslužuju lokaciju velikog broja objekata koji su dopušteni za pohranu u otvorenom obliku. To je vrlo razumno instalirati polica za police umjesto zida između kuhinje i blagovaonice ili dnevnog boravka.

Materijal za kuhinjski stalak mora odgovarati materijalu s kojeg je napravljen kuhinjski set. Za drvenu kuhinjski namještaj, posuda je prikladna ili MDF s imitacijom drva. Za kuhinju od plastike možete odabrati model stakla, metala ili iverice u plastici. Visina stalka ne bi trebala biti veća od visine slušalice, iznimka je dizajn visine stropa.

Članak o temi: Male sobe: Pravila dizajna interijera (+50 fotografija)

Stalak u kuhinji

Savjet! Često nakon instalacije prilagođene kuhinjske slušalice ostaju obrezivanje countertops ili dijelova čestica. Od njih, možete napraviti mali stalak vlastitim rukama.

Stiglo serije

Kallaks

Jedan od niza regala iz Ikea - Callax. Ova serija je skup dijelova različitih visina i širine s istim staničnim veličinom i raznim umetcima: košare, kutije, ormari s vratima, kutijama. Postoje Callax police s već odabranim umetcima. A po volji, IKEA nudi kupnju nekoliko dijelova odgovarajuće veličine i željeni broj kutija ili kutija za njih. Svaki element serije callax iz IKEA može se izvesti u bojama: bijela, sjajna bijela, žuta, zelena, crna i smeđa i ispod bijelog hrasta. Glavni dijelovi dizajna izrađeni su od iverice i vlaknastih ploča. Za proizvodnju i premaz vrata IKEA koristi ivećicu, film, akrilnu boju s reljefnim i tiskanim uzorkom i plastičnim abs. Vrata također mogu biti svijetlozelena, tirkizna ili ružičasta.

Stalak u apartmanu

Callax serije ima standardnu ​​veličinu vanjske stanice 42x42 cm. Na prodaju postoje pojedinačni dijelovi, kao i kompozitne strukture: 2x2 stanice, 4x1, 4x2, 4x4, 5x5. Štoviše, svaki dizajn može se instalirati ne samo u okomito, već iu horizontalnom položaju. Postoji nekoliko opcija u kojima se Callax stalak kombinira s odgovarajućom tablicom. Slični modeli mogu se koristiti za zoniranje prostorije. Na zahtjev kupca postoji mogućnost opremi garderobe s kotačima ili pozadinskim osvjetljenjem. Callax stalci su pogodni za unutarnji dnevni boravak, kabinet, knjižnice, uredske i dječje sobe uređene u modernim stilovima, minimalizmu i high-tech.

Slike na polici

Billy

Billy regali iz IKEA izrađene su od iverove i vlaknastih ploča s premazom od breza, hrasta, pepela ili obojene akrilne boje bijele ili crne i smeđe. Ako serija Callax sastoji samo od otvorenih stanica, ponekad zatvorenih vratima, tada se serija Billy uključuje vrata za pojedinačne stanice ili cijelu visinu dizajna.

Članak o toj temi: Projektiranje uredskog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Vrata mogu biti:

  • staklo u okviru;
  • staklo bez okvira;
  • kombinacija stakla i umetci iz Fedsa;
  • Okvir s umetkom iz tabora za vlaknu.

crvena fotelja

Zbog visokih vrata, elementi serije Billyju ne mogu izgledati kao stalak, već kao puni ormar. Još jedna značajka serije je mogućnost podešavanja visine i širine i širine police unutar veličine standardnih stanica. U tu svrhu, IKEA nudi korisnicima dodatne police. Od dijelova serije Billyja, možete napraviti bilo koji željeni dizajn, uključujući kutni. Namještaj iz serije Ikea Billy je relevantan u unutrašnjosti dnevnog boravka, uredske ili kućne knjižnice u klasičnom stilu. Također, Billy serija je pogodna za zoniranje sobe.

Kauč ​​s obojenim jastucima

Albert.

Za ljubitelje prirodnog drva i zemlje, IKEA nudi Albert stalak, napravljen od sirove borove mase i jeli. Moguće je koristiti ga nadopuniti unutrašnjost dnevnog boravka ili kuhinje od drva, slikajući odgovarajući laking nijansa. Albert stalak može se koristiti kao poseban predmet situacije. Da bi ostvarila svoju cjelovitost, njegova površina treba biti prekrivena uljem, voskom, lakom ili stihovima.

cvijeće u loncu

Izrada stalka vlastitim rukama

Materijal za stalak ručno može poslužiti:

  • LSS-laminirana šumi drva;
  • MDF - fino raspršena frakcija (štednjak zalijepljene male piljevine);
  • Prirodno stablo;
  • metal;
  • ogledalo;
  • staklo.

MDF se može pokriti filmom ili plastikom, ponekad obojenim. Plastika također često pokriva iverice. Za montažu, trebat će vam pričvršćivanje koji odgovaraju odabranim materijalima. Za stražnji zid police možete koristiti i ploču na vlaknu (ploču od drvenih vlakana).

Kauč ​​i grudnjak

Savjet! Ako u proizvodnji namještaja nema velikog iskustva s vlastitim rukama, bolje je koristiti gotove crteže s interneta.

Izbor materijala ovisi o tome koji stil unutarnji dio sobe je uređen, gdje će se uspostaviti budući proizvod, a u svrhu. Ako projekt pretpostavlja prisutnost stanica s ladicama ili vratima, bit će potrebne petlje, ručke i vodiči. Uvlačive kutije mogu se obaviti s bliskim ili amortizerima, za tiho zatvaranje. Na vratima možete staviti petlju s prilagodbom za istu svrhu.

Što IKEA regali izgledaju u unutrašnjosti (2 video)

Opcije za korištenje regala u apartmanu (44 fotografije)

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Kauč ​​i jastuci

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

polica za knjige

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

stol za računalo

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Zid od cigli

Slike na zidu

Smeđi kauč

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Kamin u dnevnom boravku

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

cvijeće u loncu

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Stalak u apartmanu

Stol s igračkama

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Slike na polici

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

crvena fotelja

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Plavi kauč

Kauč ​​s obojenim jastucima

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Kauč ​​i grudnjak

Čitaj više