Kako zatvoriti praznine u drvenom katu - učinkovite načine za uklanjanje pukotina i defekata

Anonim

Kako zatvoriti praznine u drvenom katu - učinkovite načine za uklanjanje pukotina i defekata

Drveni podovi kao u izgledu iu njihovim ekološkim i termalnim ušteda kvalitete su jedan od najboljih za instalaciju u apartmanu, kuću, Srub, u kadi ili u kupaonici. Ali nažalost, s vremenom, oni mogu izgubiti svoj izvorni atraktivni izgled - pojavljuju slotove u drvenom podu. To može biti uzrokovano različitim čimbenicima.

Kako bi se izbjeglo pojavljivanje nedostataka, potrebno je kontrolirati proces polaganja takve kaze od samog početka - betonski estrih, koji služi kao osnova od poda treba dobro sušiti. Inače, isparavanje vlage će se apsorbirati u stablo, što će dovesti do njezine deformacije. Odbori koje se koriste u radu trebaju biti dobro osušene, a tehnologija podne polaganja se poštuje na najmanji detalj.

Niska razina vlažnosti u prostoriji također može uzrokovati suho sušenje, pa čak i sezonsko povećanje vlažnosti na potrebnu razinu u 40-60% neće se vratiti na slučaj, njegov izvorni izgled.

Razlog za izgled praznina može biti glodavac.

Jednako važan i izbor drva za pod. Najstabilnija deformacija je hrast, "zona rizika" može se pripisati trešnju, muškoj, kruškoj, bukve.

Ali ako se i dalje pojavljuju seksualni nedostaci - ne očajavaju, postoji mnogo načina za borbu protiv ovog problema (od starog, testiranog u vrijeme "djedova" metode za tehnologije koristeći moderne mješavine i materijala koji će eliminirati nedostatke i pukotine čak iu laminat). Svi će pomoći da se vrate drvena atraktivnost dlaka, eliminiraju protok hladnog zraka, bez pribjegavanja skupim radu na prevlaci.

Shpalke i smjese za pucanje

Moguće je zatvoriti praznine u drvenom katu u kući ili legla s shtklotom, samoproizvodom od ljepila i piljevine. Ali prije početka restauratorskog rada potrebno je pripremiti pod: temeljito oprati i sušiti, genitalni razmak se čisti od vožnje smeća u njima s četkom ili lopaticom. Rješenje je prilično jednostavno: drvena piljevina izlila je kipuću vodu ostaviti pola sata za bubu. Zatim se stalno miješa, dodaje im tapeta za ljepilo dok masa ne postane težina.

Članak o toj temi: Zašto trebate tropske duše?

Potreban je pogled koji je potrebno pažljivo razmazati sve pukotine u kući (Siruba), pritiskom na cijelu dubinu, i ostaviti da se osuši 3 dana. Nakon sušenja, sve nepravilnosti se lako čiste brusnim papirom.

Kako zatvoriti praznine u drvenom katu - učinkovite načine za uklanjanje pukotina i defekata

Mješavina za rezanje

Bez manje učinkovit je alat na kojem se papir i šuplji koriste za kit. Mršenje papira namakajte vodu i ostavite na bučno, a zatim stisnuti i pomiješati s čvoricom. Praznine su blizu na isti način kao iu prvom slučaju, SHP može iz piljevine i ljepila.

Ako je razlog za izgled praznina u kući ili legla postao glodavci, onda neki restauratorski rad nije dovoljno, također je potrebno provoditi "preventivne" mjere tako da se takve rupe ne pojave ponovno i opet. Prije kozmetičke obnove poda (nanošenje SHTA) potrebno je uliti rupe s mješavinom betona i razbijenog stakla.

Zatvoriti velike praznine

Ali ako se seks pukne u leglu, na primjer, prilično široko (od 5 mm i više), a njihovi rubovi su nejednačeni, bolje je ojačati dizajn hoda uz pomoć tračnica:
  1. Da biste to učinili, potrebno je unaprijed obraditi praznine između ploča pomoću ugradnje mljevenja i odvesti u njih škare;
  2. Od dobro osušenih borovitih ploča za pripremu tračnica željene veličine - moraju biti nešto manje od širine proreza (na primjer, za 6 mm razmak, morate odabrati zraku široke 5,5 mm);
  3. Zatim pažljivo smijati PVA ljepilo ne samo regale, nego i rubove samog razlika između guzica odbora;
  4. Ljepili smo kanale i tračnice u rupe, a preostale fine pukotine i praznine čine vlastiti pripravni sastav PVA i piljevine i piljevine (iscrpljivanje shtlotka doveden je do konzistentnosti kiselog vrhnja) ili smjese gotovog plaka ;
  5. Nastavljamo na "Smjernice za ljepotom": okreće pod brusičem s brusnim papirom, a za poravnavanje boje (urezane tračnice će, u pravilu, više tamnije nijanse), obraditi pod mješavinom simulane i laka ( Slikarska traka je zalijepljena duž ploče). Za maksimalni učinak, lanac s stihom je bolji za primjenu nekoliko slojeva.

Članak na temu: Vrata Coupe s ispisom za fotografije za svlačionice

Seksualni defekti u leglama ili kući (ova metoda je prikladna za bilo koju sobu, čak i za kupaonicu) može biti ugrađena i prilično stara, ali dokazana Santi metoda. Umjesto tračnice koristi se sintetički uže od odgovarajuće debljine oplođenog PVA ljepilom. Uže je začepljen na pola visine ploče u prazninu, a preostala praznina ulijte cijelu smjesu PVA ljepila i piljevine, malo "s slajdom." Izrežno ljepilo nakon sušenja se lako izrezuje konvencionalnim nožem.

Obnova drvenog poda u kadi ili kupaonici

Prilikom obrade pukotina i praznina u kupaonici ili kupki, potrebno je temeljito obraditi šavove da sačuvaju nepropusnost poda. Nakon popravka, potrebno je otvoriti obrađenu površinu s vodom odbojnom bojom ili lakom, inače povećana vlažnost ili kapi vode ulaze u kupaonicu u kupaonici se apsorbiraju u stablo, što će dovesti do ponovnog deformacije stabla ,

Da biste zatvorili seksualne praznine u kupaonici, preporučuje se korištenje vodovodne propusnice. Mokro u ljepilo, pritisne se u praznine i ostavite do potpunog sušenja. Male praznine ili pukotine mogu se tretirati s posebnim shephowowom ​​za drvene površine (poželjno posjedovanje vode i antifungalnih svojstava).

Jedna od najpouzdanijih metoda za obradu praznina i pukotina u drvenom katu (ova metoda je savršena za prostorije s visokom vlagom - za kupaonicu ili kadu) smatra se sljedećim: koristeći epoksidnu smolu. Isprva se pripravi mješavina epoksida i učvršćivača, zatim se umiješa cement (u omjeru 1: 1) do konzistentnosti kiselog vrhnja. Obrada utora u kupaonici je potrebno brzo dok otopina nije suha. Veliki razmaci trebaju biti unaprijed određeni paketima ili vrpcom. Potrebno je sipati dobivenu smjesu "s kliznom" - to će se smiriti kao sušenje.

Ali bez obzira na način na koji se odlučite obraditi drveni pod u kupaonici ili kupki, ne zaboravite na završnu obradu: brušenje i podove s posebnim lakovima ili bojom.

Članak o toj temi: Završite zidove kit pod slikanjem - Video

Ažuriranje parpeta

Potpuno preklapajući napuknut, deformiran parket - prilično skupo vrijeme i znači događaj. Stoga se postavlja pitanje nego zatvoriti pukotine u podu bez obavljanja radova na popravku.

U početku, potrebno je očistiti parket od starog laka i prljavštine. Praznine na podu pažljivo se čiste četkom s metalnom čekinjem, ostaci smeća se uklanjaju usisavačem. Tada trebate odabrati pravilan vrh SHTA-e. To ovisi o mnogim čimbenicima: vrstu premaza drva, veličina nedostataka i planiranu gornju premaz (lak, boja ili ulje).

Kako zatvoriti praznine u drvenom katu - učinkovite načine za uklanjanje pukotina i defekata

Videći pukotine u parketu

Kada ste bili određeni s kitom, možete nastaviti s radom. Učinkovitije je primijeniti materijal plaka na cijeloj površini, a ne zatvoriti svaki utor ili razmak odvojeno. Tako ćete se nositi s malim, ne vidljivim podovima.

Praznine na podu moraju se ispuniti otopinom za cijelu dubinu posebne lopatice. Tada je potrebno da se SHP može sušiti i tek nakon što nastavite do kraja premaz.

Kako zatvoriti nedostatke i pukotine u laminatu

Utori u laminatu opasne su da će površina površine površine biti mnogo brže apsorbirati vlagu, a to će dovesti do deformacije cijelog podne obloge.

Prenesite pod (kao u slučaju parketne premaz) nije uvijek mogućnost. Najjednostavniji, brz i jeftin alat je korištenje posebnog rješenja za popravak za preradu čipsa, pukotina i nedostataka u laminatu. Ovaj sastav se prodaje u građevinarnicama u velikom asortimanu, omogućujući vam da odaberete potrebnu boju za vaše podne obloge. Da ne bi oštetili pod, ne primjenjuje se s metalom, već gumeni lopaticom.

Brtva se koristi za brtvljenje dubokih praznina i rupa u laminatu. Drvene šipke ili tračnice su umetnuti u spremanje pukotina, sredstvo za popravak se ne primjenjuje na cijelu dubinu, već samo na gornjem dijelu rupe.

Plitki ogrebotine, povlačeći laminat (s neznatnim oštećenjem samo gornji sloj) lako je prerušiti se s posebnim olovkama voska.

Čitaj više