Je li moguće lijepiti pozadinu za ljepilo za kašnjenje

Anonim

Popravci studija kod kuće, neizbježno ćete naići na brojne poteškoće koje treba prevladati. Sve počinje s velikom željom da transformira vašu sobu i završi s jednom od posljednjih faza - potresa.

Je li moguće lijepiti pozadinu za ljepilo za kašnjenje

Kutija ljepila za tapetu za Flieslin pozadinu

Za ovaj jednostavan proces trebat ćemo sami pozadine i ljepilo, koji se čvrsto drže na zid. A ako imate pozadinu, najvjerojatnije nove, ravno iz trgovine, onda ljepilo, možda, ležala je na policama ormarića, ostao je od posljednjih popravaka.

Ovdje i proizlazi jedno od zanimljivih pitanja - bilo da je ljepilo pogodan za rad, ako je već dospjeli. Pogledajmo usko.

Sastav ljepila

Pokušati napraviti barem neke zaključke, najprije moramo znati što se skupljaju ljepilo. Različite vrste ljepila imaju drugačiji sastav.

Uobičajeni, kao što se često naziva, sveobuhvatna pozadina ljepilo se sastoji od modificiranog škroba, metilceluloze i aditiva protiv plijesni fungicida i baktericida. Škrob je 98% kompozicije, a aditiv od oko 2%.

Je li moguće lijepiti pozadinu za ljepilo za kašnjenje

Sastav običnih ljepila pozadine

Da bi se stvorio jači ljepilo, koji će se držati na zidnoj toj pozadini iz vinila, PVA (polivinil acetat) se uvodi u sastav.

Sa stajališta jednostavnog priručnika, sve je logično - vinil pozadina - polivinil acetat. Osim toga, još uvijek su bake učili dodajući PVA ljepilo, zavareni od škroba na štednjaku, tako da je sve točno.

PVA će zauzeti oko četvrtine cijelog sastava, dakle, dobivamo - Starch 73%, PVA 25%, aditivi 2%.

Je li moguće lijepiti pozadinu za ljepilo za kašnjenje

Sastav snažnog ljepila pozadine

Najozbiljniji sastav se dobiva kada se škrob za udio uspoređuje s PVA, ovaj ljepilo je već u stanju zadržati stakleni zid na zidu, pa čak i s nekoliko slojeva boje. Udio takvog super kompozicije je sljedeći: škrob i PVA 48-50% i 2% aditiva. Ipak, kalup se mora boriti.

Članak o temi: Cat Kuća s vlastitim rukama (crteža, fotografije)

Je li moguće lijepiti pozadinu za ljepilo za kašnjenje

Sastav ljepila za superzile

Ispostavilo se da s bilo kojim scenarijom, komponente u pozadini nisu toliko mnogo. Baza je adhezivna komponenta škroba i PVA, rok trajanja za koji, podložno pravilnom skladištu, praktički je neograničen.

Rok trajanja

Svi proizvođači ljepila pozadine, sastav je gotovo identičan. Naravno, svatko će to razmotriti svoju modifikaciju vjernika škroba, ali i velika, komponente su sve ista, samo su aditivi od plijesni i gljivice, ali čine mali dio.

Međutim, rok trajanja ljepila pozadine u raznim proizvođačima ozbiljno je različit, varira od 2 do 5 godina. Neki, najljepši proizvođači ukazuju na 10 godina.

Važno je napomenuti da proizvođači ukazuju na rok trajanja pozadine ljepilo gotovo pola manje od stvarnog. Prema tome, ako je razdoblje od 5 godina određeno na pakiranju ljepila, zapravo se razlikuje od 7 do 8 godina.

Važna točka u ovom slučaju je uvjeti skladištenja. Suhe mješavine treba pohraniti u hermetički zatvorenom spremniku, na suhom mjestu, poželjno tamu. U tom slučaju ne ugrožavaju vlagu ulazak.

Naše ljepilo za pozadinu nije iznimka, tako da se neke tvrtke proizvođači suočavaju s dvostrukom ambalažom. Na početku zapečaćenog paketa, a zatim u kartonsku kutiju, na kojem se postavlja sve informacije o sastavu.

Je li moguće lijepiti pozadinu za ljepilo za kašnjenje

Ruski pozadinski ljepilo za svjetlosnu pozadinu

Usput, mnogi ljudi su također važne informacije, koliko je ljepila pohranjeno u gotovom obliku. Ovi podaci najčešće su prisutni na paketu. Pakiranje je općenito prisutna mnogo korisnih informacija koje treba uzeti u obzir.

Vrijeme određeno na paketu varira od dva dana do mjesec dana, pod uvjetom da će završen ljepilo biti čvrsto upakiran.

Za blokiranje kisika pristup ljepilo - to znači proširiti život i spriječiti sušenje.

Preporučljivo je da se ne zategnete s ljepilom pozadine i to učiniti za 1-2 dana, jer to ne bi govorili proizvođači, gotovi ljepilo za pozadinu, još uvijek gubi dio svoje funkcionalne, s dugoročnim nalazom u radni uvjeti.

Članak o temi: Kako napraviti sjenicu polikarbonata: fotografije, video, crteži

Upotreba

Vratimo se na naš sastav, koji je ležao na polici neko vrijeme. U svakom slučaju, ništa nas ne sprječava od pokušaja ljepila prije ozbiljnog rada. Da biste to učinili, preporuča se napraviti malu količinu vodenog praha i pokušati lijepiti pozadinu ili papir na njemu.

  • Ako je ljepilo zadržan u dobrim uvjetima, sigurno će se pokazati, za koji je bio sposoban izgubiti svoje ljepljive kvalitete i spreman za rad.
  • Ako više ne bude kao prah, ali izgleda kao čvrsta kvržica, a onda, najvjerojatnije, bio je navlažen. U tom slučaju, njegova svojstva ljepila već se manifestiraju, više se ne preporučuje za korištenje takvog ljepila.

Međutim, ako ne želite riskirati, a ne želite napraviti eksperimente, samo kupite novu sastavu. Ljepilo pozadine je jeftin, osim, u bilo kojoj građevinskoj trgovini postoji dostojan izbor proizvođača.

Je li moguće lijepiti pozadinu za ljepilo za kašnjenje

Stavljanje ljepila za pozadinu iz jednog od lanaca Lerua Merlin Store

Preporučuje se korištenje novog sastava i proizvođača pozadine, jer ne žele da njihovi proizvodi uzrokuju neke pritužbe kada se drže.

Sumiranje gore navedenog, želim zabilježiti osnovne teze:

  • Vrlo je važno da se pozadinski ljepilo pohranjuje u svim pravilima, tada se povećava njezin rok trajanja;
  • U izgledu ljepila pozadine, možete odmah razumjeti, vrijedi ga koristiti ili ne ako sumnjate - test;
  • Ako nemate dušu eksperimentirati, samo kupite novo ljepilo.

Nadamo se da u neovisnosti o kojem ste ljepilo koristili prilikom postavljanja pozadine, rezultat ste dobili izvrsnu.

Usput, možete kupiti novi ljepilo u pozadini u jednoj od LURUA Merlenovih građevinskih hipermarketa poznatih u Rusiji.

Čitaj više