Metode i opcije za pričvršćivanje školjki

Anonim

Kada se popravak uvijek suočava s instalacijom novog vodovoda: kupaonica, kupanje, umivaonici. Do danas postoji ogromna raznolikost umivaonika i školjki različitih geometrijskih oblika: ovalni, okrugli, pravokutni, asimetrični i simetrični, upareni i kutni. Osim toga, umivaonici i umivaonici se razlikuju u odsustvu bilo prisutnosti rupa za montažu miksera i podijeljeni su u nekoliko skupina, s obzirom na metodu ugradnje. Prije instaliranja sudopera potrebno je izračunati metode njegovog pričvršćivanja na stalno mjesto, postupak ugradnje je u velikoj mjeri zbog tog faktora, nijansa instalacije ovise o veličini i obliku proizvoda.

Metode i opcije za pričvršćivanje školjki

Washbasini u kupaonici ne razlikuju ne samo raznim oblicima i bojama, već i načinom na koji su pričvršćeni.

Alati i materijali za pričvršćivanje i instaliranje umivaonika ili školjki:

  • nosači (često dolaze u setu s umivaonici);
  • vježba ili perforator;
  • bušiti na betonu;
  • odvijač, set odvijač;
  • čekić, dlijeto;
  • set ključa, ključ plina;
  • tiple ili vijci;
  • ušice;
  • Pranje gumenih brtvila;
  • hidroelektorni;
  • Hex matice;
  • Strip rukave;
  • čepovi za maskiranje;
  • Duga ravna tračnica;
  • Građevinska olovka;
  • silikonski brtvilo;
  • Traka za namatanje ili figura.

Posuda za ugradnju na zidu

Ugradnja sudopera ili umivaonika na zid se često koristi u kupaonicama, toaletima i drugim sanitarnim objektima.

Prema standardu, visina ugradnje posude treba biti 80 cm od razine poda do vrha sudopera, međutim, ova brojka može varirati ovisno o uvjetima i okolnostima.

Pričvršćivanje nosača trebala bi biti smještena na zidu od 80 cm od poda.

Pričvršćivanje na zidu temelji se na dva posebna vijka, koji su uključeni u montažni komplet za umivaonik. Mount je napravio vijak plastičnih kostila u zid, pod uvjetom da je zid cigla ili suhozida. Ako je zid gipsboard, onda je potrebno instalirati metalne strukture s drvenim trakom unaprijed. Washbasin se stavlja na vijke pričvršćene u zid, a zatim fiksirani s plastičnim podložnim maticama. Na strani umivaonika, koji kontaktira zid, morate primijeniti silikon kako biste spriječili protok vode pod sudoper. Junction između zdjele i zida može biti napunjen silikonskim brtvilom, nakon što je instalacija već napravljena.

Članak o toj temi: Nekoliko tajni dizajna svetičke sobe

Miješalica je pričvršćena na samt, ali voda i sifon trebaju biti estetski i lijepo, budući da je otvoreni prostor ostaje pod sudoper (isključujući tulip). Optimalna opcija bila bi primjer kako opskrba vodom i izlaz kanalizacijske cijevi zanemaruju zid ispod sudopera. Dakle, odvod iz sifona bi trebao ići ravno u zid, a fleksibilna crijeva miksera (vruća i hladna voda) treba rashladiti na ventilima s pogledom na zid.

Ugradnja sudopera na tipku

Montaža zdjela posuda na kraju je široko rasprostranjena, ovaj tip savršeno se uklapa u bilo koji interijer. U početku, potrebno je staviti kućište na mjesto instalacije pushbasina i umetnite vrhove sudopera. U ispusnim rupama potrebno je instalirati šljipsku rešetku opremljenu gumenom brtvom, a zatim ga zategnite s maticom ispod sudopera. Potrebno je nositi bravu s prstenom za blokiranje klina na cijevi od šljiva, nakon čega se staklo sifona mora biti pričvršćena na cijev. Nakon što su aktivnosti proizvedene, čašu sifona se pritisne na prsten za zaključavanje, na nju se vijaka za zatvaranje.

Nakon toga, potrebno je spojiti kanalizaciju iz sifonske cijevi, ne-spinned i nefleksibilnu cijev mora biti privremeno odspojen od njega. Da biste to učinili, kanalizacijska utičnica je otvorena uklanjanjem pluta ili ljuljačke, gumeni brtveni prsten s manjim promjerom je umetnut od one iz Ziphonove tapitne cijevi. Cijev odspojen od sifona je pričvršćena u mjesto preslikovane matice. Za testiranu nepropusnost u sudoperu, voda se regrutira, u prisutnosti curenja, matice su jači. Ako postoji rupa na mikseru na sudoperu, ona je instalirana na, dok je njegov brlog napravljen na nosaču potkove ili na matici za preslikovanje. Umetnuta u mikser za rupu s brtvom je fiksirana na dnu pridodjeljka ili matice, pred-polaganje jastučići s podlozima pod njima. Montaža nosača potkove napravljen je maticom na petu, u nastavku u smjeru. Slično tome se uspostavlja umivaonik na postolju.

Članak na temu: Kako možete lijepo držati pozadinu u vašoj kuhinji

Montažne zdjele na zagradama i na postolju

Spajanje sifona umivaonika fleksibilno crijevo do krute cijevi.

Uz pomoć olovke, razine i duge ravne tračnice, morate proizvesti horizontalnu liniju na nadmorskoj visini od 80-85 cm od poda do određivanja mjesta instalacije pushbasina. Duljina horizontalne linije odgođena je, jednaka debljini strana zdjele duž rubova, koje će se tada osloniti na zagrade. Na sličnoj udaljenosti, oznaka je izrađena od vodoravne crte na drugoj strani sudopera. Obje ove oznake moraju biti spojene na ravnu liniju između sebe, to će biti razina za montažu nosača. Zatim se zdjela pojavi dno, zagrade su instalirane na njegovim ravninama za podršku, a moraju se okrenuti naopako s ravnicom za nošenje, do samog položaja u kojem će podržavati sudoper. Postoji udaljenost između uzdužnih osi montažne razine nosača.

Kod kombiniranja linije za pričvršćivanje s montažnom ravninom nosača i pri kombiniranju uzdužne osi s oznakama njihove montaže naginjajući nosač na zid, naljepnice su napravljene za montažu kroz rupe dostupne u zagradama. Nakon toga, rupe su izbušene na točkama vezivanja, prethodno označene na zidu, zatim su čepovi začepljeni i začepljeni nosači.

Zdjela je instalirana na zagradama, a mjesta njegovog pričvršćenja bilježe se u nastavku, a zatim se rupe osuše, utikači su začepljeni, a proizvod je konačno ugrađen na mjesto. Washbasin je pričvršćen ključem dokala, na koji su prepravljenici pre-nošenja. Nakon toga, dowelle se pouzdano zateže kako bi se ostvarila stabilnost.

Metode i opcije za pričvršćivanje školjki

Instalacija miješalice na suspendiranog sudopera je lakše i praktičnije za proizvodnju dok se ne pričvršćuje na zid.

Nakon svih manipulacija za umivaonik, ispusni sustav s cijevi iz slavine i hidrauličnog okidača je spojen, ugradnja sifona se izrađuje na sličan način, kao prilikom instaliranja umivaonika na kraju. U velikoj većini slučajeva, instalacija ljuske na postolju proizvodi zid, ovaj proizvod je pričvršćen na njega. Kada instalirate posudu na postolje, važno je da se rupa za ispuštanje nalazi u središtu. Nakon toga, sudoper se pritisne na zid, zatim se oznake izrađuju kroz rupice na mjestu gdje će biti pričvršćen. Rupe bušilice i utikači su umetnuti u njih, nakon čega su rupe u sudoperu i u zidu se kombiniraju, a posuda je pričvršćena na zid pomoću dowel i ključ. Ne zaboravite koristiti polaganja podloške. Nakon toga, sifon odvoda je pričvršćen na sudoper, a cijev je umetnuta u kanalizaciju.

Članak o temi: Jacquard zavjese - grožđi od svakog interijera

Ugradnja sudopera na suspendiranoj polici i na polu-najsuvremeniji

Prilikom instaliranja ljuske na semoupiranje, ispusni flus bi trebao biti 0,5 m od poda.

U slučaju postavljanja sudopera na policu ovjesa, pretpostavlja cijelo opterećenje i služi kao postolje za razne toaletne potrepštine. Dvoetažni polica pokriva sustav ispuštanja i također se koristi kao mjesto za pohranu najmanjih stvari. U početku, zid označava razinu za ugradnju umivaonika i mjesto vezivanja. Bušilica je bušena rupama u kojima se umeću prometne gužve, nakon čega se zdjela montira na dowel na zid , Ne zaboravite na ležeće podloške. Koristeći razinu, određuje se horizontalni položaj police, nakon čega se nalazi ispod sudopera. U mjestima privrženosti, naljepnica je napravljena, u ispusnom rupu zdjele, postoji mjesto gdje se isporučuje odvodna cijev na gornjoj ravnini police. U središtu navedenog kruga buši rupu bušilice.

Nakon toga, uz pomoć posebnog alata za rezanje za bušenje rupa s velikim promjerom ili uz pomoć dlijeta, radi se rupa na polici. Prije instaliranja police, prethodno opisana metoda montirana je u mikser. Nakon toga, polica je pričvršćena na zid, a ispusna rupa sudopera se kombinira s policom rupom.

Sifon se isporučuje ispod police i povezan je s kanalizacijom kanalizacije i ispusne rupe na isti način, kao i kod drugih metoda ugradnje ljuske. Da biste instalirali sudoper na sumopestal, potrebno je da se kanalizacijske cijevi montiraju u zid, a ispuštanje šljive također se nalazi u zidu na pola metra od poda (minimum). Zdjela je uspostavljena na uobičajeni način, a pijedestal je pričvršćen na studs unaprijed u zidu klinova, koji se kombiniraju s komadima oka.

Čitaj više