Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Anonim

Ako ste ograničeni u stambenom ili komercijalnom području, klizna vrata dobit će značajne uštede. Da biste instalirali klizna vrata, trebat će vam posebni kompleti, čije opcije ćemo pogledati.

Predgovor

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Pitanje spašavanja prostora i dalje gori za mnoge od naših sunarodnjaka. Unatoč činjenici da je izgradnja stambenih zgrada, kao i trgovinske i uredske zgrade, povećava se iz godine u godinu, područje mnogih stambenih, administrativnih i industrijskih prostora je daleko od zadovoljavajućeg.

Budući da je povećanje područja iz jednog ili drugog razloga nemoguće, pitanje najučinkovitije korištenje područja je. Jedan od produktivnih načina za uštedu prostora je korištenje kliznih vrata.

U kliznom sustavu, za razliku od otečenog, platno se ne otvara, rotirajući na petlji i pomiče se prema profilima. Ulazni dizajn je vrlo rijedak, ali takvi se sustavi široko koriste u unutrašnjosti prostora za:

  • Otvaranje sražre;
  • otvorenih balkona;
  • Kabineti Coupe.

Sustav se sastoji od platna vrata i tzv. Kit, koji uključuje:

  • vodiči;
  • valjci ili valjci za klizna vrata;
  • Dodatni dodaci - ograničitelji, čepovi itd.

Pogledajmo ove elemente detaljnije.

Vodiči

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Kao što je već spomenuto gore, u sustavu za otvorene otvore, balkona ili ormarića, vrata se pomiče u stranu. Da bi se ovaj pokret mogao lako, ako je moguće, tiho i bezopasno za materijal weba, razvio poseban sustav: valjkastim valjkama pričvršćena na platnu se kreću duž posebnog vodiča koji ima profil u obliku slova P , Ovisno o broju profila postoje dvije opcije sustava:

  1. Sustav s dva profila.
  2. Sustav s jednim vodič ili suspendiran.

Uz sustav s dva profila, profili se nalaze na vrhu i dnu bljeska vrata. U isto vrijeme, glavna težina uzima donje vodilice, gornji služi samo za držanje strukture u željenoj ravnini kako bi se izbjeglo iskrivljenje i drobljenje.

Članak na temu: Gym u kući to učiniti sami

Sustav ovjesa primio je svoje ime zbog činjenice da težina platna pada na jedini profil koji se nalazi na vrhu - dizajn visi na njemu. Ova opcija je lakše instalirati i jeftinije, ali se smatra manje pouzdanim. Lagana dekorativna vrata-Shirms ne trebaju dodatne stabilizirajuće uređaje i drže se u željenoj ravnini zbog vlastite težine.

Ako se sustav ovjesa koristi za pričvršćivanje teških vrata, onda je napravljena cipela - poseban tračnički profil za klizna vrata, koja je uključena u žlijeb u donjem kraju platna. Cipela ne nosi nikakvo opterećenje i služi isključivo za smjer platna.

Vodiči za klizna vrata izrađene su od metala - nehrđajućeg čelika ili aluminija i prodaju vidovima od 2-3 ružičastih metara. Kada instalirate, bič je izrezan u segmente željene duljine.

Videozapisi

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Roller Carriages poslužuju za pomicanje weba za profile, za koje se fiksira na kraju platna. Valjci za klizna vrata ovisno o namjeravanom opterećenju mogu biti plastike ili metal. Da biste osigurali tihi rad, trebali biste odabrati valjke opremljene gumenim rubovima.

Važan parametar obratite pozornost na kupnju granica za koju se izračunavaju valjci za klizna vrata. Prilikom odabira, pobrinite se da težina prijenosa vrata ne prelazi ovaj indikator. Smanjite težinu omogućuje uporabu struktura školjkaša.

Također biste trebali razmotriti metodu pričvršćivanja na koju se izračunava valjka za valjak. Neki kočiji su prikladni samo za pričvršćivanje na vrhu platna.

Kompleti snimanice

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Klizna vrata se gotovo nikada ne koriste kao ulaz i vrlo rijetko za kupaonicu kuhinju ili WC-om: dizajn je takav da ne dopušta da sigurno izolira prostor od hladnoće, mirisa i isparavanja. Ali oni su izvrsni za prostor za zoniranje i široko se koriste kao interijer.

Članak o toj temi: Instalacija postolja: Značajke i nijanse procesa

Vodiči i skup valjaka za klizna vrata kupljeni su na temelju metode instalacije. Postoje dva glavna načina za instaliranje građevinara:

  • ugradnja u otvor;
  • Metoda zakrpe.

U prvom slučaju, profili se nalaze izravno na vratima. Prilikom otvaranja vrata se povlače na posebnu kaznu ili unutar zida, ili u proširenom otvoru.

S metodom iznad glave, vrata se pomiče uz zid. Profili u ovom slučaju postavljeni su na nosaču ili drvenom šipku u obliku slova m.

Dovršava za Cabinets Coupe

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Komplet

Nedavno, tzv. Coupe ormari, također opremljeni strukturama vrata kliznih vrsta. Prilikom odabira kompleta za ormare, potrebno je uzeti u obzir njihove značajke. Prvo, dizajn ormarića kupea, u pravilu ima impresivne dimenzije. Ako se u isto vrijeme napravi, na primjer, iz drvene ploče, težina će također biti vrlo osjetljiva.

Drugo, gotovo uvijek vrata ormarića vrata su otvorena s jedne strane, tako da se često koriste teleskopski i sklopivi (harmonički) strukture.

Također, metoda raspodjele opterećenja često se koristi za ormare, koji se rijetko nalazi u unutarnjim verzijama. Ova opcija, kao što je suspendiran, ima samo jedan profil, ali opterećenje nije na njemu, već na slobodnom prostoru valjaka nalazi na dnu konstrukcije.

Pregledali smo samo neke aspekte odabira skupova za klizne strukture. Ako trebate detaljniji savjet, uvijek možete potražiti pomoć stručnjaka.

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizne sustave

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizne sustave

(Vaš će glas biti prvi)

Vodiči za klizna vrata - valjci i klizni sustavi

Učitavam…

Čitaj više