Topli podne vode iz plinskog kotla u apartmanu

Anonim

Topli katovi vode danas su postali prilično popularni pogled za grijanje stambene zgrade. To je sustav koji uključuje bregasticu, kotlov, cirkulacijske pumpe i vodene cijevi. Sustav je složen po cijeloj površini, nakon čega se spaja na izvor rashladnog sredstva. Shema spajanja u ovom slučaju nije tako komplicirana, ali zahtijevaju blisku pozornost i usklađenost sa svim fazama. Nemoguće je bez preliminarnih izračuna da jednostavno stavite cijevi i izlijte ih s estrihinom. Morat ćete odabrati pravu shemu polaganja cijevi na pod, izvesti njihovu instalaciju, ispunite tako da se toplina koja se širi preko površine je ujednačena i dobra.

Topli podne vode iz plinskog kotla u apartmanu

Vodovodne cijevi su složene po cijeloj površini i spojene su na izvor rashladnog sredstva.

Za obavljanje instalacijskih radova na ugradnji poda za grijanje vode, potrebno je osigurati takve materijale:

  • Grijanje plastične cijevi;
  • vodeni kotao;
  • Posebna cirkulacija pumpa, ponekad ulazi u dizajn kotla;
  • kuglasti ventili;
  • Priključci za spojeve;
  • Kolekcionar koji ima sustav za podešavanje, podne radne postavke.

Ugradnja kolektora

Kolekcionar koji treba biti povezan pri instalaciji toplog kat daje raspodjelu rashladnog sredstva u cijelom sustavu iz kotla za uklanjanje i povratak na najhladniju vodu. Kolekcionar je također odgovoran za podešavanje operacije, postavljanje svih kontura koje su povezane s njim. Dizajn kolektora uključuje iscrpljivanje u traženoj količini, ventili odzračivanja zraka.

Kako bi se osigurala automatizacija kontrole poda, najbolje je voditi brigu o prisutnosti servo.

Topli podne vode iz plinskog kotla u apartmanu

Shema debljine slojeva toplinske vode.

U tom slučaju, topli kat će raditi samostalno, jamčeći izvrsnu kvalitetu.

Topli kat, shema spajanja koja nužno uključuje višestruke, osigurava izvrsno grijanje, ali za sve stavke treba postaviti tako da oni čine svoje funkcije što je više moguće. Kolektor je montiran u posebnom ormariću s debljinom od 12 cm, isporučuje se sa svim potrebnim senzorima, šljivima i drugim stvarima. Sam spremnik postavljen je tako da su cijevi koje dovode na to ispravno savijene, nisu činile šanse. Često se ladice ugrađuju u zid za veću estetsku.

Članak na temu: Kako napraviti rasvjetu u garaži vlastitim rukama

Koji je kotao prikladan za funkcioniranje sustava?

Za vođenje funkcije toplog poda, potreban je kotao za grijanje. Zato se ne preporučuje korištenje takvih sustava u apartmanima. Veliki kotao je vrlo težak, jer jednostavno nema mjesta za to, a veza s sustavom centralnog grijanja dovodi do snažnog pada razine tlaka u svim uspona.

Topli podne vode iz plinskog kotla u apartmanu

Dijagram veze vode toplog katu do kotla.

Za privatnu kuću, varijanta instalacije topline vode je optimalna. Postoji mogućnost povezivanja velikog kotla koji će dostaviti točku vodu svu kuću. Takav rad ne uzrokuje nikakve posebne probleme, ali sustav će raditi tijekom cijele godine neprekidno. Morate odabrati opremu, s naglaskom na njegovu moć. Ovdje izračun nije vrlo kompliciran, potrebno je izračunati snagu svih toplih katova i dodati 15-20%.

Kako bi se osiguralo rad kotla i sustav u cjelini, potrebna je ugradnja cirkulacijske pumpe ili nekoliko. To će osigurati kretanje rashladnog sredstva na sustavu, ispravnu raspodjelu topline. Dijagram povezivanja na sam kotao izgleda na ovaj način: prvi kotler ide, što osigurava grijanje vode na 70 ° C, instaliran je posebna sigurnosna skupina, spremnik za proširenje. Zatim se dovodna cijev ide na kolektora, topli pod je slojevljen. Ugrađena je posebna jedinica za miješanje pumpe i kolektora, koja osigurava dovod i gladak rad toplog poda. Povratak sustava ide na zasebni kolektor kolektora, prolazi kroz crpnu jedinicu, a zatim se vraća na kotla za grijanje već ohlađene vode. Obično na obrnutom rutu, temperatura rashladnog sredstva je već 30 ° C.

Instalacija cijevi i ispuna

Topli podne vode iz plinskog kotla u apartmanu

Dijagram toplog poda za vodu za drvene podove.

Za polaganje vode se primjenjuju različiti krugovi montaže cijevi. To ovisi o obliku i značajkama sobe, njegovo imenovanje, prisutnosti zidova s ​​pogledom na ulicu. Za samog pričvršćivača koriste se posebni profili i zagrade, koji su fiksirani newellima na površinu osnovne baze. To je potrebno tako da se cijevi nakon polaganja ne mogu pomaknuti.

Članak o toj temi: Kako i što zatvarati balkon

Prilikom obavljanja takvog posla, dovoljno je koristiti posebne plastične estrihe, oni su pričvršćeni na zid, ali se ne može pomaknuti na bilo koji način. Tijekom polaganja, cijev je odmah iz zaljeva, nije razmotan, uredno se izvuče na potrebnu duljinu, a zatim je okrenut iza tlaka. Minimalni radijus pri instalaciji može biti od pet promjera same cijevi. Ovo stanje mora se promatrati u točnosti. Stručnjaci preporučuju pred-na površini poda kako bi označili oznaku na kojoj će se izraditi polaganje.

Tijekom polaganja toplog kat vode, potrebno je osigurati da se bijeliovi bile ne formiraju na površini plastičnih cijevi, označavaju netočnu instalaciju. Takav komad za grijanje više nije moguće, budući da je na ovom mjestu da će se ugledi brzo dogoditi. Ako postoji potreba za polaganjem cjevovoda kroz zid, onda treba zaključiti u posebnom namotu pjenaste polietilena. Materijal je čvrsto slaganje, neprihvatljive praznine i praznine. Svi krajevi cijevi za grijanje nakon instalacije prikazuju se na kolektora, gdje su spojeni. Za to se primjenjuje posebni priključci za križanje ili sustav Euroconus.

Koje su programe instalacije za korištenje?

Sheme polaganja topline vode Postoji nekoliko. Njihov odabir ovisi o takvim čimbenicima:
  • veličinu i oblik prostorije;
  • Izgled namještaja, masovni kućanski aparati;
  • Prisutnost vanjskih zidova s ​​pogledom na ulicu.

Danas se koriste spiralne sheme polaganja, kada je cijev postavljena u obliku jedne spirale, dok se hrane i uzimati stranke idu paralelno. Postoji varijanta dual spirale, koja se koristi ako jedan od zidova sobe ide na ulicu. U tom slučaju, mali dio odvojene spirale je montiran u blizini zida, nakon čega je cijev postavljena u obliku velike spirale. Opcija polaganja vodenog centra u obliku petlji ili zmija koristi se za velike prostorije.

Nakon završetka instalacijskih radova potrebno je testirati pod, ispuniti ga vodom. Voda počinje opskrbljivati ​​šupljini cijevi pod tlakom u 5-6 bara. Takav postupak se provodi u oko jedan dan. Ako se ne otkrije ne propuštanje, sama sustav radi ispravno, a zatim možete početi ispunjavati cementni estrih.

Članak o temi: zavjese i til za hodnik, koridor, lukovi: idealna rješenja

Radovi se izvode na lijevanju kada je cijeli sustav toplog poda ispunjen vodom, nemoguće se spojiti ni u kojem slučaju. Nakon punjenja, pod je ostavljen najmanje 28 dana, tijekom kojih će se osušiti. Kada je površina spremna, može se položiti odabrani tip podova.

Značajke montaže i priključne topline vode

Topli podne vode iz plinskog kotla u apartmanu

Metalni-plastični krugovi toplog kat spojeni su pomoću spojnica do bočnih izlaza kolektora.

Priključak topline vode ima neke značajke povezane s ispravnom distribucijom topline, podovi. Zahtijeva takve zahtjeve:

  1. Estrih za laminat, linoleum i druge vrste premaza trebaju biti suptilniji. Kako bi se osigurala njezina čvrstoća, tijekom punjenja primjenjuje se posebna mesh za armiranje metala za pojačanje, naslaga se preko cijevi. U tom slučaju osigurano je smanjenje toplinskog puta do poda površine. No, potrebno je zapamtiti da ispod laminata više nije potrebno položiti sloj izolacije, koji je sposoban značajno smanjiti kvalitetu prijenosa topline.
  2. Ako je topli kat složen pod keramičkim pločicama, porculanski kamen, a zatim debljina estriha treba biti 3-5 cm. Cijevi su složene u koracima od 10-15 cm. Ako ne date takve uvjete, tada ne možeš Toplina će se distribuirati na trake. Ovaj kat je vrlo neugodan.
  3. Uključite topli kat već na prvoj hladnoći. Ulazak i puno zagrijavanje može potrajati 2 dana, nakon čega će se potrebna temperatura već lako podržati. Neki radije zadržavaju takav pod uključeni tijekom cijele godine, jednostavno podešavanje grijanja. To se posebno odnosi na takve prostore kao kupaonicu, kuhinju, hodnik.

Topli katovi na temelju vodovodnih cijevnih sustava izvrsna su opcija za alternativno grijanje, posebno za privatnu kuću. Da biste sve učilili ispravno, potrebno je slijediti sve korake i preporuke u točnosti. To se posebno odnosi na styling samih cijevi, usklađenosti s korakom između njih. Ako je sve učinjeno ispravno, grijanje je ujednačeno i učinkovito. Ako je tehnologija bila slomljena, onda će biti teško postići željenu temperaturu ili zagrijavanje će postati trake.

Čitaj više