Kako ispravno

Anonim

Mnogi ljudi znaju o tome kako sticificirati zidove, proces je jednostavan i nakon nekoliko treninga, premaz je savršen, ali ovdje su kutovi - to je zadatak potpuno različite razine. Nažalost, često započinju posao, domaći majstori ignoriraju ovaj trenutak, ostavljajući ga konačno, i uzalud, budući da je kut zida postavlja smjer pokrivenosti.

Kako ispravno

Kutovi u stanu

Da, i naknadni završetak, hoće li tapeta ili slikanje, otkrit će sve pogreške i pokvariti sav dojam iz novog popravka.

Zato sam odlučio detaljno razmotriti kako stog kutove.

Unutrašnjost

Kako ispravno

Pročijemo uglove u stanu

Vjeruje se da je to najteža faza u žbuci, pa sam odlučio početi s njom. Za početak, morate pripremiti sve potrebne alate, od kojih neki mogu biti nepoznat do HomeMaster bez iskustva:

  • Dugo pravilo trebat će uskladiti veliko područje između svjetionika.
  • Pravilo srednje duljine je potrebno za usporedbu malih područja i uklanjanje viška žbukanja.
  • Kutak lopatica. Ovaj alat je napravljen u obliku ravnog kuta od 90 stupnjeva i može ravna površine na teško dostupnim mjestima gdje nitko drugi alat neće biti kratak.
  • Razina izgradnje 1,5-2 metra duga. Potrebno je za izravnavanje svjetionika duž cijele duljine. Možete učiniti i kratku razinu, ali će značajno usporiti proces i stvoriti određene poteškoće.
  • Trg je 90 stupnjeva. Odrediti okomitost svjetiljki.

Savjet! Prije početka rada potrebno je provjeriti razinu izgradnje za relevantnost. Neka bude vrlo jednostavna, dovoljno je priložiti alat na zid, pobjedničku liniju i nacrtati liniju. Nakon toga se razina okreće i primijeni na pretučenu liniju s druge strane. Ako je očitanja ostala ista, razina radi i spremna za rad, ako na istoj liniji s desne strane i lijevo očitanja razlikuju, alat leži i treba biti podešen ili zamijenjen.

Unutarnji kutak od plušće

Kako ispravno

Poravnanje površine ugla

Članak na temu: Gumeni anti-skliznih prostirki za kupaonicu - Odaberite najbolje

Prije svega, potrebno je popraviti svjetione. Oni su pričvršćeni na zid do žbuke, tako da su lakše prilagoditi u smislu razine. Korak između privitaka bi trebao biti oko 20 cm, to neće dopustiti svjetionici da "hoda" i da se hrani pod pritiskom.

Ekstremni svjetionik je postavljen na oko 5 centimetara iz kuta s takvim izračunom, tako da je točno okomito na zid iz kojeg se stvara kut.

Kako ispravno

Završni kutovi

Nakon što su Beacons fiksirani, moraju se sušiti i pouzdano zgrabiti površinu zida, nakon čega se možete preseliti u "napredak" prvog sloja žbuke. Višak smjesa se uklanja u pravilu na takav način da ne oštete drugi zid, tako da će u kutu ostajati nepravilnosti, oni se naizmjenično s kutnom lopaticom, i potrebno je malo dati alat tako da Kut je nešto niži od samih zidova. To je potrebno za primjenu završnog sloja i konačnog poravnanja.

Nakon uklanjanja svih nepravilnosti prvog sloja, možete početi primjenjivati ​​drugi. Proces se u potpunosti razlikuje od gore opisanih gore, uz jedinu razliku koja je sada kutna lopatica nepotrebno upuštati.

Sada ostaje samo rukovati zidovima i kutom plitkog papa papira i sve je spremno.

Vanjski

Kako ispravno

Stuktovanje vanjskog kuta stupca

Ovaj se proces smatra manje naporanjima, budući da se poravnanje kutaka žbuke pojavljuje u posebnim kutovima, koji obavljaju ulogu svjetioničara, a također može biti s zalijepljenom armaturnom mrežom.

Stručnjaci "stare škole" često razmatraju takve inovacije u višku i čine popravke bez njih. Ali to ne vrijedi poricati sve prednosti modernih materijala, budući da kutovi značajno poboljšavaju kvalitetu žbuke i ojačaju kut.

Evo samo nekoliko argumenata u korist žbuke u kutovima:

  1. Svjetionik čelika jača pokrivenost i učvršćuje žbuku da se raspada.
  2. Dodatna mreža za pojačanje, pouzdano povezuje dva zida, čineći premaz monolitnim.
  3. Nema potrebe pažljivo spaliti kutove, jer je svjetionik već izložen u smislu razine i je nula oznaka u žbuci cijelog zida.
  4. Žbuka kutova je mnogo brže, a proces ne oduzima mnogo snage.

Članak o toj temi: Izrada tepih za dijete vlastitim rukama

Kako ispravno

Provjerite kut nakon dekoracije

Prije svega, potrebno je odrediti najviše konveksno sjedalo na zidu koji se ne može eliminirati ili poravnati. To je to početna točka u instalaciji svjetionika. Pokazalo se da je zid glatko i bez kapi, svi svjetionici, uključujući kut, trebaju biti postavljeni na jednoj razini.

Moguće je to odrediti uz pomoć dugog pravila koja se primjenjuje na ekstremne svjetione, a sve to treba čvrsto uklopiti na alat.

Kako ispravno

Radite sa zidovima

Kada su svjetioni fiksirani, možete ići izravno na žbukanje, a kut će samo hodati s brusnim papirom.

Savjet! Kutići mogu biti različitih konfiguracija: s oštrim kutom ili zaobljenim. Odaberite ih slijedi s naknadne završne obrade. Pod tapetom je bolje koristiti oštri kut, a zaobljena soba je pogodna za dekorativnu žbuku ili slikanje.

Kao što se može vidjeti, ne postoji ništa komplicirano u trima kutova, glavna stvar je samo znati tehnologiju i posvetiti posebnu pozornost na plasman svjetionika.

Neke soviete

Kako ispravno

Kut ravnog zida u žbuku

  • Baza ispod žbuke uvijek treba pažljivo očistiti i projicirati.
  • Mesh beton je slabo uključen u kontakt s gipsanom žbukom.
  • Između primjene slojeva žbuke je neozlijeđena biti velika pauza, završni sloj se primjenjuje čim se prvi počeo sušiti.
  • Prije žbukanja kutova potrebno je smanjiti grafike u veličini, preporučljivo je to učiniti s škarama ili slagavom, budući da bugarski opeklina sloj pocinčanog i na mjestu rezanja svjetionika će početi brzo.
  • Možete započeti zid ukras ne prije dva tjedna nakon žbukanja.
  • Prije Temokaka žbukanje kutova zidova, moraju biti pažljivo pripremljeni, a ovdje je najbolje koristiti četkicu, budući da će valjak propustiti, a nakon toga na ovom mjestu, sloj će početi padati.

Članak o toj temi: žbukanje zid opeke s vlastitim rukama

Koristeći ove savjete i koristeći visokokvalitetne materijale, obrezivanje uglova prestaje se činiti složenim poslovanjem. Kao što kažu, ne postoji ništa nemoguće, ali prije početka posla i dalje prakticira.

Čitaj više