Tehnologija i video: Kako lijepiti tekuće pozadine na zidu

Anonim

Tehnologija i video: Kako lijepiti tekuće pozadine na zidu

Za lijepljenje tekuće pozadine na zidu - proces nekompliciranih modernih građevinskih dućana je vrlo popularan kod takvog građevinskog materijala kao tekuće pozadine. Upotreba ovog materijala može zamijeniti teški rad na papiru. Tekuće pozadine su ekološki prihvatljivi i lako se primjenjuju na zidovima. Zbog činjenice da imaju određene specifične kvalitete, takva pozadina možete stvoriti razne crteže, urediti površinu i pričvrstiti prekrasnu sobu, uredan izgled. Međutim, ne znaju svi da su tekuće pozadine i koja svojstva posjeduju.

Kako lijepiti tekuće pozadine: Osnovna načela rada

Reći da su ove pozadine lijepe, neće biti u pravu, jer je to tekući sastav iu ovom slučaju materijal teče, tako da se primjenjuje kao boja. Tek nakon što se materijal zamrzne, ona postaje slična vinilnom prevlaku. Kakvu će teksturu biti na vašem pokrivenosti, ovisi o vlastitoj želji, glavna stvar je odabrati potreban alat.

U osnovi, materijal je predstavljen suhim prahom u plastičnim vrećicama. Kako bi pripremili pozadinu za primjenu, to neće biti potrebno puno vremena. Dovoljno je slijediti upute i miješati suhu smjesu vodom prema proporcijama navedenog proizvođača.

Da bi smjesa bila visoka kvaliteta, stručnjaci preporučuju korištenje topline vode i daju dosljednost s mogućnošću jačanja.

Ako želite dobiti dodatni dizajner učinak, onda samo dodajte sastav na pigment bojanje i još jednom promijenite sastav tako da je kupio homogenu boju. Za sve rad kuhanja traje oko 10 minuta.

Prije lijepljenja tekuće pozadine, moraju to omogućiti

Vrlo često, tekuća pozadina postaje materijal za suočavanje ako imate kamin, koji se temelji na gipsanoj ploči. Probijanje takvog materijala na površini neće biti teško. U ovom trenutku, mnogi vole kazniti ovaj završni materijal nego za lijepiti umjetni kamen. Stoga, ako imate suhu mješavinu nakon popravka, nemojte ga žuriti da ga izbacite. Glavna stvar koja treba zapamtiti je da bi to trebala biti prozirna plastična kutija za spremanje takve materijale kuće.

Članak o toj temi: Kako se riješiti voćnih srednji u apartmanu

Ako niste sigurni da možete pravilno razmotriti pozadinu, ali vi tako želite točno ovaj materijal, ne očajavati, stručnjaci nude konzistenciju spremne za korištenje. Ali trebali biste znati da ih možete pohraniti ne kao suha smjesa.

Da biste sami držali pozadinu, pozadina se može nazvati putem interneta, ovdje ne postoji samo foto-instrukcija o tome kako instalirati na OSB ploču naše tvari, ali i preporuke za korištenje svih materijala.

Je li moguće lijepiti tekući pozadinu

Ako govorimo o strukturi tekuće pozadine, onda se mogu usporediti s žbukom, koji se temelji na celulozi i bojila s ljepilom. Ako je sastav razveden, to je istina, tada će takva površina postati savršena baza za naknadno miješanje pozadine. Zašto je to? Sve se to može objasniti činjenicom da se tekuća pozadina primjenjuje s suptilnim slojem od nekoliko milimetara i istovremeno savršeno poravnajte zid. Nakon što se ovaj materijal primjenjuje, zid postaje bez šavova i savršeno glatko. I celuloza, koja ulazi u njihov sastav, dobro upija tekućinu, što je izvrstan ključ za novu pozadinu.

Tehnologija i video: Kako lijepiti tekuće pozadine na zidu

Ako je potrebno, možete lijepiti novu pozadinu na tekućini

Kada stavljate nove pozadine na tekućinu, morate uzeti u obzir sljedeće:

  1. Ako je stari sloj tekuće pozadine oštećen, na primjer od djece ili životinja, tada se ovaj dio mora obnoviti. Za to oštećeno područje navlaže se vodom, preskaču lopaticu i nanose novi sloj materijala.
  2. Provjerite pokrivenost za mjehuriće. Da biste to učinili, dovoljno je držati ruku preko površine i materijal je čvrsto susjedan. Ako postoji problem, bolje je ukloniti ga. Mjehurići su otvoreni, suhi i tek zatim lijepljeni ljepilom.
  3. Često, koristeći tekuće pozadine, stvoriti slike. Ako je površina tankog tipa zalijepljen na takvu površinu, crtež će se pomaknuti.
  4. Kako bi se osigurao dobar rezultat, površina je bolja za rukovanje prajmerima, prikladna je uobičajena ljepila pozadine. Nakon što se površina vozi, možete početi daljnji rad.
  5. Ako slijedite sva pravila koja su navedena, rad će proći bez kvarova. Rezultat će sigurno zadovoljiti.

Članak o temi: Prekrivači i zavjese za spavaću sobu: izbor materijala, krojenje

Koliko se tekuća pozadina osuši: Provjerite proces sušenja

Čak i prije početka rada mnogi su zainteresirani koliko će se tekućina tapeta osušiti. U osnovi, količina vlage po prvi put isparava. Koliko voda isparava, ovisi o razini vlage u sobi. Koja je zemlja zrak, brže ćete dobiti rezultat. Ako se temperatura zraka kreće od 25 do 27 stupnjeva, nakon kratkog vremena gornji sloj se neće držati dlana.

Ne bi trebalo često provjeriti suhoću, pa zato što postoje posebni punilo ili iskre na materijalu, onda tragovi mogu ostati nakon potpunog sušenja. Oni će biti vrlo jasno vidljivi na tim mjestima gdje su vlasnici često provjerili proces sušenja.

Teoretski, tekuće pozadine se ne odnose na one materijale koji osjetljivo reagiraju na temperaturnu razliku. Ali ipak, kako bi se osigurali povoljni uvjeti za sušenje pozadine, morate se pobrinuti za normalno funkcioniranje opskrbe i ispušne ventilacije. Takav posao je dovoljan do gornjeg sloja materijala Kij ravnomjerno. Ako želite stvoriti umjetnu količinu zraka, onda se ne isplati. Stručnjaci tvrde da takav pristup ne samo da ne smanjuje trajanje sušenja, već i dodati brojne probleme, kao što je zagrijavanje RAID područja.

Tehnologija i video: Kako lijepiti tekuće pozadine na zidu

Proces sušenja tekuće pozadine ovisi o razini vlage u sobi

Ovisno o tome kako se pozadinu suši, mogu se podijeliti na sljedeće vrste:

  • Pozadine s prisutnošću celuloze i pamuka će se sušiti brže, ali su osjetljivi na same nacrte;
  • Pozadina s polimernim punilom će se sušiti dulje, ali su otporni na hladni zrak;
  • Pozadine uključene u metalizirane i mineralne punila, sušit će dulje od svih gore navedenih, kao i zahtijevati topli medij za sušenje.

Članak o toj temi: Kako izbjeći nedostatke s parketom Varnipment

Vrlo je važno zapamtiti da je nemoguće organizirati sušenje tekućih vodenih pločica ili u potpunoj izolaciji. U prvoj verziji može postojati velika količina pukotina, au drugom, sušenje će pasti do roka od nekoliko tjedana, dok je na uobičajenom nestaju oko 3 dana.

Kako razmnožiti tekuće pozadine

Kako bi se pripremio razlog za rad, potrebno je mnogo vremena. Dok ćete to učiniti, možete pripremiti i tekuće pozadine. To se radi na taj način: 12 sati prije posla, materijal se uzgaja. Ovisno o tome što će komponente ući u vašu smjesu (ili će već biti u njemu), morate dodati. Ako nisu uključeni u sastav, oni se prvenstveno dodaju i smjesa se jednostavno uzgaja u potrebnu konzistenciju. U drugoj izvedbi možete odmah razmotriti sastav u vodi.

Tehnologija i video: Kako lijepiti tekuće pozadine na zidu

Tekuća pozadina mora se ispravno uzgojiti i prema uputama

U procesu uzgoja mora se zapamtiti suha smjesa:

  • Na točnu usklađenost s brojem materijala i njihovih razmjera;
  • U vodi je potrebno dodati iznimno suhu smjesu;
  • Promiješajte dosljednost je najbolja ruka sa zaštićenim rukavicama, čak i unatoč činjenici da je sastav materijala siguran.

Nakon što je vaša suha smjesa potpuno impregnirana vodom, mora se ostaviti sam na količini vremena koje je odredio proizvođač na paketu. Za završni radovi napravite lopaticu, gratere, također može biti potrebno za stanicu i valjak. Unatoč činjenici da je proces prijave elementarna, točnost ne sprječava. Zidovi dobivaju pozadinu i primijenjeni na zid, sloj se zaglađuje s lopaticom, do debljine 2-3 mm. Primjena bi se trebala dogoditi male pete, ako je potrebno, povećavaju se.

Kako slijepiti tekuće pozadine na zidu (video)

Tekuća pozadina ljepila na zidu je vrlo jednostavna. Glavna stvar je upoznati se sa svim aspektima koje smo poslali u našem članku. Da biste dobili idealan rezultat, bolje je ne žuriti, ali temeljito pristupiti ovom procesu. Uostalom, konačna opcija trebala bi zadovoljiti i pružiti priliku nastaviti popravke u budućnosti, a ne zaustaviti se postignutom.

Čitaj više