Pravo pristajanje parketa i pločice

Anonim

Neki prostori nisu namijenjeni da polože parketu zbog svog imenovanja. Na primjer, ovo je kupaonica, kuhinja, mjesto u blizini kamina ili ulja u kadi. Kako napraviti dva materijala biti kombinirana i pogledala u pobjedničkom svjetlu. To će pomoći priključivanju parketa i pločica posebnim materijalima. Napravljeno na kombinaciji savjesti teško je razlikovati od cijelog weba - to je impresionirano.

Pravo pristajanje parketa i pločice

Bug između parketa i pločica.

Koje su poteškoće kombinacije? Čini se da dva materijala savršeno leži na podu spoju jednostavno ne zahtijevaju. Međutim, samo je pločica, a parket je materijal koji se mijenja s temperaturnim razlikama, vlagom, opterećenjem i drugim stvarima, to jest, hirzično. Neće biti problema s njim ako se njegovo polaganje pojavi na ograničenom području bez prijelaza na druge površine.

Utori i spojevi zaključavanja su sigurno isječci između sebe i pokreta nije moždani udar. Situacija je drugačija ako želite napraviti glatke pod u kući, ne-oteći vrata. Na primjer, u kuhinji, blagovaonici ili dnevnom boravku.

Glavni materijali

Pravo pristajanje parketa i pločice

Faze pristajanja parketa i pločica.

  1. Brtvilo. Trebalo bi, naravno, uskladiti s jednim od njihovih premaza. Ali ova metoda pristajanja ima neke nedostatke - vrlo je teško odabrati izvornu pozadinu, a trajnost brtvila nije na visini. Brzo dolazi u neuredan pogled, pada s komadima i kada montaža ima neugodan miris octa.
  2. Čep. To su komadi materijala izrezbarenih iz cijelog weba. Takav zglob izgleda lijepo u kombinaciji s stablom parketa i pločica. No, postoji nijansa - šala treba učiniti prije ciklovka i površinsko brušenje, a to je posao za majstore. Međutim, neprocjenjiv plus takve materijale je mogućnost priključenja različitih geometrijskih zavoja, kao što je podložno bilo kojem djelovanju, pa čak i deprecijaciju poda, koji neće dopustiti da ploču ili oštećenje pločica tijekom rada.
  3. Tekući pluta. Materijal koji se temelji na ljepilo s Corkom. To je prikladno jer dopušta, nakon smrznutog, čvrsto kopolda dva materijala. Čak i neprofesionalni će se nositi s primjenom. Instalacija se provodi prije ciklove.
  4. Profili PFC i metal. Najlakše u instalaciji, ali dekorativni listovi mnogo toga treba biti poželjno. Iako ako su ispunjeni bez pritužbi, mogu se rukovati dva materijala - ploče i pločice. Minus je vrlo bitan - moguće je koristiti takve materijale samo u ravnoj liniji, nisu savijeni da se savijaju.

Članak na temu: Kako ljepilo Phlizelin Pozadine: Mjerač, pravilno puše s vlastitim rukama, video, zalijepljenim zidovima, širom, kako se držati, je li moguće ljepilo, fotografiju

Instalacija pomoću konvencionalnog brtvila

Što će trajati:

  • struktura;
  • Pištolj;
  • rukavice;
  • kit nož;
  • Ulje za podmazivanje.

Pravo pristajanje parketa i pločice

Cork kompenzator kada pristajanje parketa i pločica omogućuje vam da napravite površinu poda savršeno glatka bez oštrih kapi.

Površina za spojeve podmazuje ulje. Možete koristiti za obradu šivaćih strojeva ili automatskih trimmersa. To je prikladno primijeniti nekoliko kapi iz boce. Čisti pamučni disk treba zbuniti na obje površine. To se radi kako bi za brtvljenje, u slučaju neaktivne uporabe, lako se može odvojiti od pločice ili ploče.

Zatim je boca umetnuta u pištolj i glatko bez potresa tremor, pripravak se nalazi u intervalu gdje spoj bi trebao biti.

Ako se ispostavilo da su previše izbočeni rubovi, onda uz pomoć lopatice, višak treba očistiti desno s poda. Tako će spojevi biti besprijekorni.

Najbolje je da se brtvica stisnuo i izglađivao sloj će biti izabran u šav. To će pomoći njegovoj trajnosti - da povrijedi takvu traku će biti problem.

Potpuno sušenje pripravka će se dogoditi nakon 24 sata. Tijekom tog vremena morate pokušati ne hodati duž ovog dijela poda, kako ne biste izazvali zajednički pomak.

Metoda nije najviše dugotrajna, ali zahtijeva točnost.

Pogreške pri radu s Sealicom Siliconov:

  1. Napravite debeli sloj. Prilikom uklanjanja viška možete ga potpuno povući.
  2. Rad na kratkim segmentima. Razlog je isti.

Značajke rada s prometom

Što će trajati:

  • cijev lista ili mat;
  • škare;
  • nož za tiskanicu;
  • Mjerni instrumenti.

Pravo pristajanje parketa i pločice

Mogućnosti za nadzemne daske za pristajanje podova.

Plahte su izrezane od lista za brtvljenje šavova. Oni su napravljeni s takvim izračunom da budu 2 mm šire od jaza. Jer za pričvršćivanje takvog materijala, ništa se neće koristiti - pluta bi trebala biti čvrsto.

Zatim se materijal nalazi u šavovima. Nema problema s takvim radom. Važno je samo gledati kako bi se letjela rubovima ploče i pločice. Da biste to učinili, koristite nož za statistiku - oni su odrezani višak pluta.

Po završetku rada s pečatom potrebno je potrošiti ciklike i brušenje. Zatim će se veza i izgled obje površine biti savršen.

Budući da instalacija uključuje korištenje posebnih strojeva za naknadni rad, onda, naravno, trebate vještinu u radu. Bolje vjerovati profesionalcima.

Pogreške pri radu s utikačem:

  1. Izrežite materijal s segmentima. Treba cijelu duljinu spoja.
  2. Napravite materijalni tanjiv šav ili neznatno (nešto više) tako da pluta ulazi čvrsto. Zanemarujući to, može se postići da kada ciklus, materijal će odletjeti.

Članak o temi: Moderna strop pozadinsko osvjetljenje LED vrpce

I ako se koristi tekući pluk

Osim toga, bit će potrebno:

  • cijev sa sastavom;
  • nož za tiskanicu;
  • maslac.

Kao u slučaju brtvila, dvije površine obrišite tampon ili pamučni disk.

Zatim postupno stiskanje mase cijevi, tekući pluta ispunjava praznine između pločica i ploče. Ako je pod u oba zrakoplova savršeno glatka i jedna je tkanina, tada ne bi trebalo biti problema. U suprotnom, potrebno je kretati se na rubovima površine iznad. I na njima jednaka utikaču.

Pravo pristajanje parketa i pločice

Mogućnosti za pristajanje različitih premaza uz pomoć odjeća.

Nakon što je zamrznuta viška odrezana nožem, dok ne pokušava ne oštetiti ili ploče ili pločice. To će se dogoditi ne ranije nego u jednom danu. No, nedostaci s površina moraju se odmah ukloniti tako da adhezivni pripravak nije čvrsto pritisnut. Neka bude lako ako su podovi bili prekriveni uljem.

Zatim radite na ciklove i mljevenje. Kao što je jasno iz pisca, rad je jednostavan, ali s ciklusom kuće majstor ne može se nositi. Međutim, ako se usudite, ispasti će se.

Pogreške pri radu s tekućim čepom:

  1. Nemojte koristiti ulje kako biste zaštitili rubove različitih materijala. Na kraju se čvrsto drži na pod i teško je lišiti takve ljepilo. Ako se iz pločica nekako ispostavi, parket može biti razmažen.
  2. Nemojte poravnati sastav na površini iznad razine. To je pun praznina i tkanina.
  3. Nemojte davati kompoziciju potpuno zamrznutom. Za minimalni dan.

PVC i metalni profili

Popis potreban:

  1. profil prikladan za jedan od premaza;
  2. odvijač;
  3. Bušiti s pobjedničkom vježbom;
  4. šilo;
  5. vijci za samo-tapkanje ili ukrasne nokte;
  6. Rulet i olovka.

Prvo izreže traženi komad materijala.

Pravo pristajanje parketa i pločice

Instalacija fleksibilnog taljenja za pristajanje podnih premaza.

Važno je razmotriti da je njegova duljina cijeli segment zajedničkog plus 1 cm. Olovka treba istaknuti granicu u kojoj će se položiti profil blokova veza. Jednostavno rečeno, da ga zaokružite duž konture tako da sredina juri samo na šav.

Onda prvo trebate izbušiti rupe u pločici. Neka bude vrlo teško, jer ima imovinu za pucanje. Stoga se koristi dobra kvalitetna vježba, promjera bez manje samo-tapkanje. Mjesta na kojima će biti poslana vježba, trebali biste malo lutati, lagano njuškati gornji sloj keramike. Tako će vježba biti lakše ući i opasnost od pukotina pločice će se smanjiti.

Članak o temi: Kako ljepilo kombinirane pozadine: kombinirane opcije, stručnjaci savjeti

Ako profil već ima gotove rupe, jednostavno se primjenjuje i fiksira samoizvlaštenjem kroz dva elementa za pričvršćivanje. Ovo je za glatke prekrivene. Zatim okrenite ostatak. Međutim, ako je profil čist, mora se unaprijed pripremiti - rupe za vježbanje u skladu s onim mjestima gdje sadrže pločice.

Profili su prikladno uključeni kapi visina različitih površina. Tipično, parket je niži od pločice, ako je postavljen neprofesionalno, tako da se jastučić izvodi u ovoj sukladnosti. Potrebno je osigurati da se prilagodba profila potpuno ide. A ako se to ne dogodi zbog velike razlike u visini površina, tada se od takvog materijala za kombiniranje zglobova treba odbiti.

Dakle, parketna ploča i pločice su spajanje PVC profila ili metala.

Pravo pristajanje parketa i pločice

Dimenzije pragova od nehrđajućeg čelika na više razina.

Pogreške pri radu s profilima:

  1. Pokušavajući ga saviti pod geometrijskim oblicima. Rezultat uređenja će biti nula. Ako postoje Gyrus na podu, korištenje profila je bolje izbjegavati.
  2. Ne možete koristiti materijal s pragom ako se to dogodi u središtu ili dijagonalu poda. Takvi modeli koriste se samo za vrata. Drugi puta, svaki put kad možete čuti psovke doma, ako se drže pragovima s vašim prstima.
  3. Uredite profil s različitih ciljeva. Plastični modeli su vrlo elastični, a možete postići "valove" takvog rada.
  4. Pričvrstite vijke ispod razine profila. Dakle, oni će biti manje vidljivi.
  5. Nemoguće je montirati sučelje parketne ploči i profil pločica, ako je razlika u visini razlike značajna - od 0,5 cm.

Briga za zglobove površina iz različitih materijala

Sve navedene opcije zasijavanja suviše se boje vlage. Osim toga, možda, prometne gužve. Brtva pada, profil može ići hrđe. Što učiniti, jer je mokro čišćenje sastavni dio održavanja u kući čistoće? Odgovor je jedan - nemojte pretjerati. Možete ga obrisati, nemoguće je mokro. I budite sigurni da se osušite!

Podovi su lice kuće. Čak i ako su jednostavno čiste, odmah se stvara dojam udobnosti. A ako je površina lijepa veze, onda jednostavno nema riječi. Dekoriranje ih mora biti temeljito. Prvo, vrijedi misliti je li vještina i strpljenje dovoljna za takvo djelo, a zatim početi. Jedna stvar se može smatrati točno - bilo koji neovisni proces će donijeti voće, ako postoji želja da se vaš dom učini neobičnim i lijepim.

Čitaj više