Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Anonim

Što znamo o zavjesama za tuš? Obično, s riječju "zavjesa" prije očiju, dolazi tanka sintetička tkanina, koja se održava preko kupaonice. Ali u stvari, zavjese za palete i kupke su neograničeni let dizajnerske fantazije. I mogu se koristiti za kupnju u različitim salonima i unutarnjim trgovinama, i to učiniti sami. Ali za to je potrebno razumjeti što bi trebao biti njihov tip, proizvodnja materijala i svojstva. Stoga smatramo najveći broj postojećih primjera s njihovim opisom i odabrati najbolje za sebe.

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Odaberite tuševe zavjese

Materijale

I počnite stati s zavjesama. Ako govorimo o vremenu prije pola stoljeća, redoviti plašt, cerada, Bologna, pamuk, Lena je služila za tuširanje ili kupaonicu. Ali sve te tkanine imali su tako značajne nedostatke koji su tijekom vremena morali odbiti. Iako moderni dizajneri u nekim interijerima autorskih prava još uvijek koriste takve materijale.

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Nedostaci su uglavnom bili činjenica da bi svaki od navedenih tkiva mogao apsorbirati vlagu, kao rezultat toga, postaje sve teži. Zbog prirodne komponente, takva zavjesa za tuš i kupaonicu vrlo je brzo istrošena i postala idealno okruženje za razvoj patogenih mikroorganizama. Moderni proizvodi su više izdržljiviji, a zadržali su ekološku prihvatljivost i sigurnost. Danas se najpopularnije može nazvati:

  • polimer;
  • plastika;
  • Staklena zavjesa.

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Prva opcija je najjeftinija (ako govorimo o ovjerenim proizvodima). Oni se mogu proizvesti od nekoliko vrsta polimernih tkanina, naime:

  1. Poliester. Ove zavjese bit će najviše proračunska opcija. Oni su brojne boje, otisci i nijanse. Prilično dobro. Međutim, ove zavjese moraju se mijenjati najmanje 1 put u 2 mjeseca. Inače, iz stalnog kontakta s vlagom, mogu dobro prikupiti plijesan i gljivice. Ali kada se pridržava odgovarajuće higijenske sobe, malo je vjerojatno.
  2. PVC. Vinilne zavjese su jedna od najčešćih opcija, ako ne i najčešći. Njihovi trošak je nešto viši od poliestera, međutim, kvaliteta je mnogo bolja. Takve zavjese su guste, elastične, mogu biti teksturirane. Tkanina ne apsorbira vlagu. Ove zavjese će dugo vremena služiti bez higijenskih problema. Osim toga, njihova ozbiljnost će spriječiti prskanje na podu. Činjenica je da tanke sintetičke zavjese s jakim tlakom tuširanja mogu skočiti iz spremnika. A onda će se osigurati barem balica vode na podu. I vidite, to nije previše lijepo nakon tuširanja da povuče vodu u kupaonici.

Članak na temu: Lambren s vlastitim rukama: rezanje i krojenje, uzorci, swag (video, fotografija)

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Plastika

Još više proračunskih verzija, ako govorimo o domaćim zavjesama od plastičnih ploča. Međutim, postoje prilično lijepe, praktične opcije. Na primjer, polikarbonatne zavjese ili pleksiglas. Ovi polimeri izgledaju prilično privlačno, oni su teški, oni su jednostavni i prikladni za korištenje. Mogu biti nekoliko opcija dizajna:

  • zamah;
  • klizna;
  • Sklopiv.

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Štoviše, "harmonika" je najpogodniji dizajn za plastiku, iako postoje mnoge tuš kabine i palete s plastičnim roletima drugih načina za otvaranje.

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Staklo

Posebni luksuz i šarm - tuš zavjese od stakla. Štoviše, u modernim vodovodnim trgovinama postoji toliko mnogo opcija koje se mogu napraviti kao slobodan tuš, bez palete i cijele punu kupku. Proizvod je izrađen od posebnog kaljenog stakla. Često se tzv. Triplex koristi za tuš. Ovo je posebno staklo koje ima dva zaštitna filma na obje strane proizvoda. Zahvaljujući Trypex, staklo je pouzdano zaštićeno od mehaničke izloženosti. Štoviše, čak i ako ga namjerno pokušaju razbiti, to će ispucati ili podijeliti, ali unutar filma bez oštećenja osobe.

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Moderni dizajni tuširanja su palete, kabina i niša. Štoviše, s krutim staklenim zavjesama, stvarno možete napraviti udobnu nišu za razne pribor u kupaonici. Općenito, nužno je niša, kao i skrivene police u kupaonici. Uostalom, postoje mnogi higijenski proizvodi koji bi trebali biti pohranjeni na suhom mjestu. A ako se niša nalazi iznad tuša, očito voda neće ići tamo, osim ako se radi namjerno. U nekim dizajne, dodatna vrata ili zavjese koriste se za niše. Sve će to ovisiti o željama vlasnika i stilskih ideja dizajnera s kojima možete pronaći na fotografiji.

Koje su tuševe praktičnije: napravimo izbor

Stoga, sumiranje, vrijedi napomenuti da je također potreban izbor, unatoč činjenici da je "moderan", ali gledajući vašu kupku. Na primjer, kutni tuš prihvaća konvencionalne klizne zavjese. Oni su prikladniji. Ali ravni tuševi dobro će se sakriti pod krutim plastičnim proizvodima ili staklom.

Članak o toj temi: Novogodišnji okvir s vlastitim rukama

Čitaj više