Kako i nego pranje pločice na podu

Anonim

Pranjem popločane zidove i podove nakon popravka - ažurni problem za vlasnike. Mnogi ne znaju kako donijeti pločicu na sjaj i kako očistiti šavove između pločica na podu.

Ali želja za čistoćom čini da traži načine kako donijeti takve površine u pravilnu vrstu sličnih površina. Posebno je važno znati kako oprati pločicu brzo i bez razvoda. Često morate napraviti mnogo truda da biste dobili željeni rezultat.

Danas postoji mnogo sredstava za čišćenje pločica, mogu se kupiti u trgovini. Ali ne samo da kemikalije mogu pomoći u rješavanju ovog problema, možete koristiti lijekove. U nastavku su učinkoviti načini za pranje keramike uz pomoć različitih pripravaka.

Od pranja pločice nakon popravka na podu

Pitanje keramike za čišćenje nakon popravka uvijek je relevantno za vlasnike. Mnogi pokušavaju pažljivo raditi, koriste zaštitni premaz, ali ne rješava problem ili rješava djelomično, a zatim i dalje moraju pratiti tragove raznih tvari i kompozicija.

Situacije su različite, a ponekad se ovaj postupak treba izvršiti brzo, bez trošenja puno vremena i snage. Što znači da je bolje koristiti u ovom slučaju?

Prije nego što odlučite o izboru šminke za čišćenje, morate razumjeti, s kakvom zagađenjem će se morati boriti. Najčešće možete zadovoljiti takve vrste:

  • Izgradnja prašine. "Pranja" prostorija u kojima se popravak popravlja, nije moguće izbjeći čak i ako se rad provodi pažljivo. Ali prašina je lako ukloniti bez traga, bez oštećenja površine.

Kako i nego pranje pločice na podu

Prvo, čestice prašine i smeća se uklanjaju s poda. Iskoristite usisivač ili skupljati prljavštinu s metlom. Zatim pripremite otopinu za pranje pod, dodajući sapune u toplu vodu, ocat, sok od limuna ili sredstva za čišćenje stakla.

  • Vapno. Unatoč raznolikosti metoda završetka stropova, neki vlasnici preferiraju "samo da se gnjaviti." U ovom slučaju, izgled prskanja na podu ne može se izbjeći. Pranje s čistom vodom ne donosi rezultate, a razvoda ostaju na površini.

Članak o temi: Quilling Vasilka: Master razred za cvijet krug

Kako i nego pranje pločice na podu

Za čišćenje poda iz vapna, pripravci koji sadrže kiseline su potrebni. Možete kupiti gotov deterdžent ili tretirati pod s otopinom octa, limunske kiseline ili limunovog soka.

  • Otopina ljepila. Popravite ljepilo je kompliciraniji od izgradnje prašine, ali kada koristite ispravno odabrane alate, možete dobiti željeni rezultat.

Kako i nego pranje pločice na podu

Bolje je odmah ukloniti ljepilo dok se ne zamrzne. Da biste to učinili, dovoljno je obrisati pod ubrusom navlaženom u biljnom ulju, a zatim isprati ovaj dio sapunom otopinom.

Ako je ljepilo već otvrdnula, nanesite kemijska otapala, nakon čega temeljito isprati površinu čistom vodom.

  • Prajmer. Morate odmah ukloniti ovu kompoziciju iz pločica, ako se stvrdne, to će biti složenije nositi se s problemom. Ako ne postoji takva mogućnost, a temeljnik se uspio smrznuti, sastav mora biti prethodno omeknut.

Kako i nego pranje pločice na podu

U te svrhe možete koristiti aceton, otapala ili pjenu za montažu. Kada je prajmer postaje mekan, uklonite ostatke tvari s gumenom lopaticom ili tupim strani noža i obrišite površinu vlažnom krpom.

To su glavne vrste onečišćenja s kojim se morate boriti nakon popravka. Moguće je postići savršenu čistoću kada prvo pranje neće raditi i trebati ponoviti obradu.

Nego oprati porculanske pločice na podu

Izračunajte pločice na podu mogu biti na različite načine. Danas, kućanice mogu odabrati proizvode za čišćenje pohrane i koristiti folklorne metode za održavanje čistoće spola.

Posebna sredstva

Kako i nego pranje pločice na podu

Trgovine se učinkovito suočavaju s čišćenjem pločica, ali mogu uzrokovati alergijske reakcije.

Raspon kućanskih prodavaonica zadivljuje raznolikost, tako da možete odabrati deterdžent na bilo kojem novčaniku.

Među učinkovitim kemikalijama, takve se pripravci mogu razlikovati kao "silit", "gospodin Proporher" i "Selena". Ovi alati se mogu koristiti za različite površine, uključujući i za keramiku. Dovoljno je upoznati se s uputama za uporabu, strogo ga promatrati i lako ćete postići čistoću poda.

Članak na temu: Baba na kotliću: Glavni korak korak po korak s fotografijama i videozapisima

Međutim, često je moguće čuti recenzije ne-brtve o trgovinama, njihovoj visokoj cijeni i agresivnosti pripravaka. Doista, kemikalije mogu uzrokovati alergije, a ako obitelj ima osobu koja pati od takvih reakcija, bolje je napustiti trgovine.

Kako donijeti red u ovom slučaju? Iskoristite ljude, primjenjujući jeftine i sigurne komponente.

Narodni načini

Kako i nego pranje pločice na podu

Klor ne samo da vam omogućuje čišćenje porculanskog kamena, ali i dezinficira površinu.

Možete isprati pod i riješiti se kontaminacije koja se pojavila tijekom procesa popravka pomoću sljedećih dostupnih sredstava:

  • amonijak;
  • ocat;
  • limunovi kiselina;
  • otopina krede;
  • Klor (omogućuje ne samo čišćenje, nego i dezinficirati površinu).

Pripremite učinkovit deterdžent s jednim od navedenih sredstava je jednostavan. Dovoljno je dodavati kantu s toplom čistom vodom i nastaviti s obradom, prije uklanjanja s površine smeća, prašine i ljepila, prajmera ili vapna.

Kako očistiti šavove između pločica na podu

Kako i nego pranje pločice na podu

Uz pomoć sode i četki, možete očistiti interkutne šavove.

Često, nakon popravka, prljavština ostaje u šavovima između pločica, koji se ne mogu ukloniti tijekom pranje pod. Ovdje trebate pažljivu lokalnu obradu, koja se izvodi na sljedeći način:

  • "Reduas" soda, dodajući sličnu količinu octa na njega.
  • Pričekajte da se kemijska reakcija ne završi i mjehurići će zaustaviti.
  • Razrijedite šminku za čišćenje s malom količinom vode i nanesite na kontaminiranom šavu.
  • Nakon 3-5 minuta očistite problematične površine krutom četkom.
  • Uklonite ostatke pripravka pomoću pjene spužve i operite pod.

Zapamtite da je ocat agresivan sastav kiseline, au procesu čišćenja zaštiti kožu gumenim rukavicama.

Kako oprati pločicu na podu tako da ne postoji razvod

Kako i nego pranje pločice na podu

Prilikom čišćenja pločica potrebno je često mijenjati vodu, a soda ili limunska kiselina će pomoći na njegovoj krutosti.

Članak o temi: Kut unutarnjih biljaka u apartmanu

Uz pojavu razvoda, suočava se mnoge ljubavnice. Da biste riješili taj problem, potrebno je razumjeti razloge za njegovo pojavljivanje. To uključuje:

  • Ostaci prašine na podu. Ako površina nije temeljito očišćena prije pranja s metlom ili usisivač, sivi razvod će se pojaviti na podu.
  • Prljava voda. Zagrijavanje poda nakon popravka, morate često mijenjati vodu i isperiti krpu, inače se razvod ne može izbjeći.
  • Loša zamagljena površina nakon liječenja deterdžentom. Kada ste se na podu vilili pomoću kemijske ili samostalne kompozicije, potrebno je izvršiti dodatno pranje s čistom vodom.
  • Rigidna voda. Ako voda sadrži veliki broj soli, koje mu daju krutost, moguće je da nakon pranja na podu, ostat će prljavi i bijeli tragovi. Da bi se to izbjeglo, potrebno je omekšati vodu dodavanjem neke hrane sode ili limunske kiseline.
  • Visoka koncentracija otopine. Nemojte zloupotrijebiti deterdžent i ne pripremiti previše jaku otopinu sapuna - ostaci tvari su teško ukloniti, a razvod će se pojaviti na podu. Dakle, da se to ne dogodi, pažljivo slijedite dozu kemikalija.

Drugim riječima, kako bi se spriječilo razvoda, potrebno je eliminirati razloge za njihov izgled, a pločica na podu će zasjati čistoću.

Kako oprati pločicu na podu do sjaja

Kako i nego pranje pločice na podu

Ljetni alkohol će dati sjaj za pločice.

Čak i savršeno oprana pločica ponekad gubi svoj sjaj i izgleda kao atraktivno kao i prije. Da biste vratili početni izgled premaza, koristite sljedeće sredstvo dodavanjem vode prilikom pranja:

  • Trgovine (na primjer, "silit");
  • soda bikarbona;
  • amonijak;
  • Ubijena kreda.

Glavno pravilo kada se postigne gesta - ne ostaviti veliku količinu vlage na premaz. Kada pranje, pažljivo pritisnite krpu, a po završetku rada uklonite višak vode s komadom mekog tkiva.

Promatrajući dane preporuke, postići ćete savršenu čistoću pločice, bez velikih napora.

Čitaj više