Kako povezati laminat i linoleum: značajke tijeka rada

Anonim

Trenutno se pojavljuju sve više i više različitih podnih obloga. Uz njihovu pomoć, možete implementirati najsnažnije ideje dizajna. Ponekad postoji potreba za njihovom priključkom. Na primjer, često je potrebno kombinirati linoleum i laminat. Ove materijale možete priključiti na nekoliko različitih načina. To je prilično jednostavan postupak koji zahtijeva kompetentan i pažljiv pristup.

Kako povezati laminat i linoleum: značajke tijeka rada

Laminatne sheme polaganja na podu.

Više se govori o tome kako povezati laminat i linoleum. To su apsolutno dva različita premaza.

Mogućnosti obrade

U slučaju da govorimo o samim maslavim zglobovima, onda se najčešće izvodi s pragovima, pragovima ili letvicama. Materijalni pragovi mogu biti drveni, plastični ili aluminij. Naravno, najbolja opcija u ovom slučaju je aluminij, ali se ne pravilno uklapa u ukupnu unutrašnjost sobe.

Pragovi najčešće čine ravno, ali u nekim situacijama su napravljeni i zakrivljeni. Za pričvršćivanje koriste se različiti vijci samo-tapkanja. Visina toriranja je odabrana da se nalazi na istoj razini s laminatom i linoleumom.

Trenutno, metoda povezivanja laminata i linoleuma prilično je raširena. U tom slučaju ne bi trebalo koristiti nikakve dodatne materijale.

Vrlo je važno da su svi spojevi savršeno međusobno povezani.

Kako povezati laminat i linoleum: značajke tijeka rada

Dijagonalni raspored dijagrama laminata.

Ovom metodom spoja, glavna razina ostaje sukladnost s dva premaza. Trebalo bi biti savršeno glatko. U tu svrhu potrebno je koristiti odgovarajući mjerni instrument (razinu).

  1. Prethodno odrezati isječak s predlošcima.
  2. Tada bi trebalo biti učinjeno s temeljitom mrljom. U suprotnom, situacija je vjerojatno kada će se nepravilnosti družiti, a to će naknadno dovesti do činjenice da će i materijal biti oštećen.

Članak na temu: vrtni raspored: Sami dizajn stranice (60 fotografija)

Možete držati linoleum i laminirati uz pomoć izgradnje i montažne pjene. Također, ljudi koriste razne brtve i mastiks za te svrhe. Trenutno su ti materijali sposobni pružati šavove apsolutno bilo kakvu debljinu. U tom slučaju moguće je odabrati bilo koji raspon boja zbog raznolikosti materijala prikazanih na tržištu.

Uz pomoć takve opreme, nije moguće proizvesti popravak na malom sektoru. To podrazumijeva potpunu reinkarnaciju, tj. Demontring se obavlja puna: sve zaglavljene površine se odmah uklanjaju.

Osim toga, potrebno je imati iskustva s takvim specifičnim materijalima. Ako se ne primjenjuje dovoljno, spoj može biti loše, a ako višak, tvar može biti na površini materijala.

Cork kompenzator je također izvrsna opcija za pristajanje laminata i linoleuma. Uz to, možete dobiti savršen prijelaz. Međutim, u ovom slučaju je vrlo važno da su slojevi na istoj razini u širini i dubini.

O značajkama tijeka rada

Kako povezati laminat i linoleum: značajke tijeka rada

Struktura linoleuma.

Kako se kvalitativno vrši pristajanje, ovisi konačni rezultat rada.

Budite sigurni da odaberete iz određene metode zaprašivanja, potrebno je pružiti kakvu se koristi kvaliteta premaza, koja je boja materijala i tako dalje.

Ako se planira napraviti neprekidan korak, onda morate osigurati istu razinu između dva premaza.

Naravno, nije uvijek moguće, ali ako morate pokušati teško, onda možete dobiti premaze iste visine. Također je vrlo važno odabrati pravo mjesto gdje će se nalaziti. Najbolje je imati sredinu vrata ili u lučnom prostoru. Tada će biti manje vidljivo za svakoga okolo.

Bit će vrlo organski gledati na spoj u središtu sobe. U nekim slučajevima, može se sakriti bilo kojim objektom namještajem ili dekorom. U ovom slučaju, širina jaza između premaza ne smije biti više od 5 mm.

Članak o temi: zid Mural Paris: Romantični interijer

Neke značajke

Ipak, prag se još uvijek smatra najjednostavnijom i učinkovitijom metodom skrivanja zgloba. U isto vrijeme, to je sposobno skrivati ​​čak i najviši spoj.

Trenutno postoje dvije vrste pragova - kutak i vanjski. U slučaju da su zglobovi dovoljno glatki, možete odabrati ravne zatvarače. Takvi u širokom rasponu prikazani su na modernom tržištu.

Neće biti problema s izborom određenog modela. Korist od pragova može se napraviti gotovo bilo koja boja i oblik.

Ako govorimo o priključivanju dva dovoljno složenih oblika podnih obloga, vrijedi koristiti posebne pragove. Postoje takozvane perforirane baze i pragovi na tržištu, koji mogu promijeniti svoj oblik s fizičkim utjecajem na njih.

U nekim elementima, premaz koji se osiguravaju rupe na takav način da vijci mogu ući u njih. U isto vrijeme, njihov šešir će biti skriven od viška očiju. Montažne rupe imaju posebne urede u kojima će biti nevidljivi šeširi vijaka za samozadočavanje. U isto vrijeme, pričvršćivači moraju biti unaprijed odabrani iu skladu s vrstom samog proizvoda (Thoring).

Dakle, pristajanje laminata i linoleuma je vrlo jednostavan zadatak, s kojim se čak i neproficiran u građevinskim vještinama može nositi. Postoji veliki broj različitih metoda i metode kako se međusobno kombinirati dvije površine.

Svaka specifična vrsta odabrana je prema onome što se planira učiniti i kako bi to trebalo izgledati u konačnici. Najvažnije je unaprijed pripremiti površinu kako bi se osiguralo da mogu biti stidljivi.

Linoleum i laminat su dvije najčešće vrste podnih obloga koje se trenutno koriste. Postoji veliki broj njihovih sorti. Uvijek možete odabrati takve opcije koje će biti savršeno bliske jedna s drugom. Što se tiče sheme boja, prvi izbor boja će biti savršen. Srećom, u sadašnjem vremenu na tržištu prikazani su veliki broj različitih opcija.

Članak na temu: Kovani vrata: Foto Mogućnosti za gotove proizvode

Prilikom stvaranja spoja, vrlo je važno osigurati da se oba premazi nalaze na jednoj razini u odnosu na drugu. Samo se u ovom slučaju može postići savršeno pristajanje.

Čitaj više