Kako napraviti luk u stanu: faze rada

Anonim

Početni popravci u vašem stanu, ljudi obično znaju što žele. Međutim, kao što je praksa pokazuje, ne uvijek zamišljena bez konzultacija s dizajnerima, a zatim se svidi vlasnici. To vrijedi i za rekonstrukciju. Da ne bi napravili pogreške u rušenju, činilo se da je ometalo zidove i oslobodio vrata od nepotrebnih vrata, možete pribjeći metodi redevelopment - lučni uređaj. Lijepa je, funkcionalno i rješava mnoge probleme bez kapitalnih ulaganja.

Kako napraviti luk u stanu: faze rada

Archid Outlook je popularan arhitektonski prijem koji stan čini elegantnijim i aristokratskijim.

Raspored takvog dizajna ne zahtijeva nikakve titanske napore ili poziva brigadu majstora. Svi se radovi mogu provoditi samostalno, slijedeći upute. Osim toga, raznolikost materijala koji se koriste u takvom dizajnu omogućit će vam da pronađete nestandardna rješenja za dizajn vlastitog interijera. Pa kako napraviti luk u stanu? Izvršenje korak po korak prikazano je kako slijedi:

  1. Odaberite Oblik.
  2. Priprema otvaranja.
  3. Montaža.
  4. Završiti završiti.

Izbor dizajna oblika

Obrazac u potpunosti ovisi o preferencijama vlasnika. Može biti niska visina, eliptad ili čak gotički. Uobičajeni Radius Archway ostaje popularan, koji se koristi u standardnom otvaranju. Za proizvodnju se koriste materijali kao što su gipsana ploča, plastika, prirodnog ili umjetnog kamena. Obrasci nose takva imena kao što su:

Kako napraviti luk u stanu: faze rada

Vrste lučnih otvora.

  1. Klasik. To su najčešće vrste lukova. Imaju najhladniji radijus savijanja, a na niske stropove, takva vrsta nije prikladna zbog disonanca dekoratora i arhitekture.
  2. Moderno. Radijus luka je zaglađen, to jest vidljiv samo mali zavoj. Idealno za male sobe.
  3. Romantika. Napravljen u vrlo širokom otvoru. Kutići imaju samo mali zaokruživanje.
  4. Portal. U obliku slova "p". Nema zavoja nemaju samo prekrasan krajolik.

Također, lukovi se izrađuju pomoću štukata, drvenih nizova, sa staklenim i metalnim elementima.

Prije montaže, lukovi pripremaju vrata: uklonite stara vrata, kutija i platforma. Zatim nacrtajte obrise lukova prema vlastitoj skici: treba ga unaprijed učiniti tako da onda ne uništavaju većinu zida.

Potrebni materijali i alati

Najizraženiji su:
  • Gipsana ploča, plastične ili drvene oblike, dekorativni kamen (materijal ovisi o preferencijama vlasnika stana);
  • metalni profil;
  • Pričvršćivači za glavni dizajn (obično su vijci samozakanja i / ili dekorativni nokti);
  • ljepilo za kamen ili pločicu;
  • Formulacije gipsa;
  • pravilo, lopatica;
  • fugama i brtvila;
  • Razini i kvadrat.

Članak na temu: Upute kako umetnuti staklo u vratara

Faze rada: preporuke

Kako napraviti luk u stanu: faze rada

Alati za montažne lukove.

Identificiranje i čišćenje vrata za budući luk, najprije mu daje idealan ravan oblik. Da biste to učinili, cement ili žbukanje s pravilom ili graterom izjednačen je na unutarnju površinu otvaranja, tako da je kasnije materijal leži na njega, savršeno se držim. Neprihvatljive nepravilnosti ili udubljenja: stvorit će prazninu, a materijal može ispucati.

Nakon što se zid pretvara u glatku površinu, izrezan je prazan prazan materijal. Industrija nudi gotove lukove - plastike. U tom slučaju nije potrebno smanjiti ništa: traka će ući u pakete platforma fiksiranih na zid. Korištenje gipsane ploče zahtijeva rezanje. U tu svrhu ranije se odrežu osnovni dijelovi s polukružnim radijusom jednakosti širini otvora. Krug može poslužiti nit, čvrsto vezan za olovku. Drugo prazno prvo čini predložak. Sada ih možete popraviti na snimanje metalnim profilom. To je učinjeno ovako: željena duljina profila savija se u skladu s lukom. Da bi se metal bio savijen oko oboda, ona se smanjuje kroz 5-6 cm tijekom cijele duljine. Sada se profil može pričvrstiti.

Onda dolazi do skretanja duge trake koja zatvara betonsku površinu otvora. Mjeri se debljinom zida iz rubova praznine gipsane ploče. Strana trake mora biti savršeno paralelna jedni s drugima. BillTet je izrezan.

Dakle, da se element okidača iz suhozida čvrsto spusti u otvor, preporuča se uspostaviti okvir. Pričvršćena je na metalni profil po cijeloj dužini luka. Unutar njega može se položiti punilo tako da ne postoji praznina. U njegovoj će kvaliteti obaviti Minvata, pjenu itd.

Kako napraviti luk u stanu: faze rada

Shema montaže.

Duga traka gipsane ploče, ako je savijena u suhom stanju, može ispucati i gnojiti kada je instaliran. Stoga se površina preporučuje lagano navlažena vodom i držite valjak za iglu. Tada će bend lako uzeti potreban oblik. Primjenjuje se na poticanje i pričvršćivanje na okvir samo-crtežom tako da se poklopci prepuštaju.

Članak o temi: Kako zamijeniti sifon u kuhinji?

Nakon završetka instalacije luka i dizajn se u potpunosti osuši, možete započeti završnu obradu. Spojevi između detalja treba propustiti s akrilnim brtvilom ili bilo kakvom žlijebom. Površina gipsane ploče je tla. Sada možete početi završiti.

Pogreške prilikom instaliranja lučnih otvora:

  1. Pogrešna mjerenja. Koliko se materijala može vladati, a ne reći. I sve to zbog činjenice da je oznaka pogriješio. Prednji bočni radni komad izgleda ovako: širina vrata = duljina pravokutnika iz suhozida, visina obratka = radijus + 10 cm. Širina trake = debljina zida + debljina dvostruko suhozida.
  2. Profil koji ne koristite. U tom slučaju, luk će biti zakrivljen na različitim mjestima, a to neće biti moguće popraviti s betonskim ili opekom zidom s samostalnim.
  3. Litalost suhozida. Ako niste navlaženi vodom, nemojte se iznenaditi.
  4. Nespremnost otvaranja postrojenja, koja prijeti voidima i lošim pričvršćivačima na zid.
  5. Korištenje skupih materijala amatera.

Visoka cijena može biti samo u dekorativnim elementima. Nema potrebe da napravite vojsku iz mahagonija, bez ikakve ideje o tome.

Značajke materijala za luk

Proizvodnja plastičnog luka

Ne radi se o završenoj otvorenosti. Plastika se koristi od zidnih panela. Ovaj materijal je jeftin, savija se i savršeno rukuje. Rad s njim, ne biste se trebali čuditi kako napraviti luk. Da biste to učinili na isti način kao i na primjeru gipsane ploče. Štoviše, proizvođač se pobrinuo za razne veličine i boja, ako to ne bi trebalo ukrasiti.

Kako napraviti luk u stanu: faze rada

Shema montaže plastike.

Proizvodnja luka stabla. Tehnologija se praktički ne razlikuje od opcije gipsana ploča. Složenost će se pojaviti samo s zakrivljenom trakom. Sastoji se od tri dijela: dva ravno na rubovima i jedan gornji polukružni. Izravni dijelovi mogu biti izrađeni od drvenih dasaka, debljine 12-15 mm, a luk treba izrezati iz niza, čiji je volumen jednak debljini zida. Također možete odrezati nešto tanki i povezan jedni s drugima. Lobik praznine su rezani. Drveni elementi za nokte ili ljepilo su pričvršćeni. Tada su zglobovi zglobova polirani za nevidljivost, a dizajn je pokriven lakom ili drugim završnim obradama. Tako možete napraviti luk iz stabla.

Članak na temu: Primer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Luk od opeke. Obično se ove vrste lukova proizvode za ulazna vrata ugrađene garažne kuće. Ponekad čine opeku preko kamina ili štednjak. U prolazima između soba, takav prijem se rijetko koristi, tako da pitanje kako napraviti cigli luk u unutarnjim prolazima, to je rijetko. Tehnologija slaganja zahtijeva radne vještine s opekom i zavarivanjem ako imate savijeni dizajn od čeličnih profila. Neprofesionalas neće se nositi.

Pouzdano staviti cigle na savijanje, trebamo profil metala željenog savijenog. Montiran je u otvor uz pomoć sidrenih vijaka i perforatora. Opeke se zatim slažu na njemu na takav način da je dio dijela dekorativnog elementa. Ako to učinite više, to jest, rizik da prilikom pucanja rješenja, cigla može pasti i pasti. Tipično, takve strukture su protekle u konstrukcijskoj fazi kuće ili kamin cigle. Ako to učinite kasnije, otvori će postati ispod prethodno planirane.

Nijanse dekorativnog uređenja

Da bi bilo koja vrsta lukova izgleda adekvatno izgledala, upotrijebite raznoliku dekoraciju.

Lukovi za gipsanu ploču mogu se fermentirati kao zidovi kao zidovi: boja, pozadina, detekcija. Plastika i završna obrada s kamenom - prirodnom ili imitacijom postala je najčešći ukras. Uz plastiku, sve je jednostavno: već gotovi elementi su postavljeni i vezani uz pomoć dekorativnih noktiju ili vijaka za samozaštimanje. Kamen će zahtijevati trajnu plaću i sadnju po otopini. Tehnologija Jednostavna, ali problematična. Ali pitanje kako napraviti luk i ukrasiti ga, odlučeno je vrlo učinkovito. Adhezivni Stucco elementi daju plemenitost. Naravno, imitacija, a ne prirodne opcije. Izgleda lijepo i skupo, ali zahtijeva zajednički dizajner pristup stanovima: neće biti štukatura i tapeta u cvijetu neće se kombinirati.

Sve je moguće. I kako napraviti luk i kako ukrasiti? To su pitanja koja imaju osobnu odluku. Štoviše, ručno izrađeno je uvijek u cijeni. Primjena pravog znanja, smještaj se može pretvoriti u primjer za imitaciju.

Čitaj više