Kako napraviti završetak poda?

Anonim

Moderni građevinski materijali ne dopuštaju veće iskustvo u završnom radu ljudima samostalno stvaranje visokokvalitetnih interijera u njihovom stanovanju. Značajno je olakšao život amaterskih majstora takozvanih masovnih spola, koristeći koji su mnogi vlasnici apartmana riješili problem apsolutno glatke horizontalne površine u sobama. Punjenje poda novim materijalima za rasutom stanju mnogo je manje dugotrajan od tradicionalne instalacije, pa joj daje sve veći broj programera.

Kako napraviti završetak poda?

Shema uređaja za tekući pod.

Prednosti masovnog spola

Odabir masovnog spola za završnu obradu opravdana je svojim prednostima u odnosu na druge materijale. Rasuti rod:
  • izdržljiv;
  • izdržljiv;
  • ekstremne temperaturne razlike;
  • konstrukcije vlage;
  • ima izvrsne karakteristike na otpornosti na kemijski utjecaj;
  • otporna na vatru;
  • Okoliš.

Zbog kombinacije navedenih svojstava, pod pokrov ovog tipa dugi niz godina izgleda potpuno novo. Ne zahtijeva pažljivu skrb. Ne formira gljivica. Osim toga, opcija rasuti se može koristiti kao završni premaz za topli kat, što ga čini glavni konkurent na oblogu pločica, radeći s kojim zahtijeva mnogo više iskustva.

Vrste rasutih podova

Kako napraviti završetak poda?

Shema tekućeg dna protiv klizanja.

Postoje 2 vrste takvih materijala - polimernih i minerala.

Prvi su podijeljeni u epoksid i epoksidni uretan. Oba se proizvode iz epoksidnih smola, ali epoksidne uretan premazi koriste se za završetak površina osjetljivih na visoke mehaničke opterećenja, a epoksid se radi u prostorijama s visokom vlagom.

2. vrsta rasutih podova - mineral. Glavne komponente ovog materijala su punila od minerala, modifikatora i cementa. Visokokvalitetne mješavine na bazi minerala pružaju visoke građevinske materijale tijekom njenog punjenja, brzinu skrućivanja sloja i dugog vijek trajanja. Mineralne smjese imaju svojstva samo-izmiješavanja i dobro raspoređene na površinu koja se obrađuje. Istina, te karakteristike ne izuzimaju graditelja iz obveze jedinstvene raspodjele pripremljenog sastava na temelju. Mineralni materijali se često koriste za poravnavanje površine prije završne obrade s drugim premazima. Tekući podovi na bazi minerala najčešće se koriste s podu poda sa svojim vlastitim rukama u kućištu.

Članak o temi: Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Kako napraviti završetak poda?

Podupire katu.

Oni se koriste za popunjavanje baze s različitim površinskim stanjem. Dakle, da je rad s skupnim premazom učinkovitije provedeno, mineralne smjese su podijeljene u 3 skupine.

  1. Završi. Pripravci koji se odnose na njega dizajnirani su za konačnu završnu obradu. Da biste koristili završni materijal, potrebno je da se razlike u visini na pripremljenoj površini ne premašuju 10 mm.
  2. Prosjek. Mješavine se koriste za usklađivanje cementnih estriha, u kojima raspon visine ne prelazi 30 mm.
  3. Osnovni, temeljni. Pripravci ove skupine poravnaju površine s zakrivljenjem do 80 mm.

S obzirom na stanje temelja u stambenim prostorijama i uvjetima za daljnji rad pod, možete odabrati materijal u trgovini najprikladniji materijal.

Pripremni rad

Možda je glavna faza u bilo kojem radu pripremna. To je koliko će se dovršiti visoke kvalitete, ovisi konačni rezultat. Za pripremu preklapanja na ispunu poda potrebno je:

Kako napraviti završetak poda?

Uređaj s poda estriha.

  • osloboditi ga iz starog estriha;
  • prikupiti sve smeće, preostale otopine i prašinu;
  • Spremite ga od bilo koje vrste podebljanih mjesta;
  • napraviti mokro čišćenje kući;
  • brtvene pukotine s otopinom;
  • Poravnajte njihove depresije.

Vjerojatnost je da morate napraviti novi estrih, jer je još više razloga, lakše je dobiti u budućnosti. Bolje je ako je plastični film postavljen ispod njega. Za polaganje novog estriha potrebno je instalirati Beacon profile. Ovo je učinjeno ovako:

  1. Morate pronaći najvišu točku poda.
  2. Na svim zidinama uz pomoć razine i slikanja kabela, horizont je označen visinom svjetiljki.
  3. Između suprotnih zidova možete povući niti koje su pričvršćene na zidove samoizvladi, koji su pričvršćeni duž horizontalne oznake. Teme će odrediti ravninu estriha.
  4. Instant Beacons su instalirani. Njihova montaža na pod provodi se žbukom.

Nakon što je gipsa zamrznuta, otopina se izlije i poravnava duž svjetionika u pravilu, čija duljina treba biti 10-20 cm veća između profila. Sada će morati čekati propadanje rješenja za nastavak procesa punjenja rasutog spola. Odmah je vrijedno napomenuti da će estrih konačno biti spreman za daljnji rad u 4 tjedna. Tijekom tog vremena, mora se opetovano zalijevati vodom i osigurati ravnomjernu zamrznutu pod polietilenskom filmom.

Članak na temu: Kako će to pomoći pretvoriti vaš unutarnji bambus i njegov crtež?

Polaganje masovnog seksa

Nakon potpunog sušenja, baza se može obraditi u proces punjenja od prevlake. No, prije toga, estrih se mora liječiti temeljnim prajmerom, što čini mikročitanje i stvorit će sloj na površini s visokim prianjivim karakteristikama. Uz zidove i vrata su naslagani vrpcom za omete. Nakon završetka rada na izlijevanje bit će moguće ukloniti, jer će rezultirajući razmak osigurati naknadu toplinskih ekstenzija. Trčanje naprijed, morate dodati da je prostor izuzet nakon brtve treba ugraditi s elastičnim brtvilom.

Kako napraviti završetak poda?

Instaliranje PIN svjetla.

Potrebno je osigurati u prostoriji optimalno za punjenje podova (15-25 ° C) i odsutnost nacrta, koji sprječavaju jednoličnu smrznutu smjesu. Sada možete nastaviti s kuhanjem. Na kvalitetu poda je pod utjecajem ispravnosti njegovog uzgoja. Smjesa ne bi trebala biti pretjerano tekuća. Zbog toga se može pojaviti pokrivenost. Nedovoljno razrijeđena otopina neće se podići. Priprava smjese ne smije se provesti ranije od ½ sata prije ponavljanja na temelju baze. Za to vrijeme preporučljivo je sipati i poravnati pod u cijeloj sobi. Ako nemate vremena za to, postigli sljedeće marke kako biste se podudarali 1. \ t

Sloj debljine mora odgovarati ½ cm. Ako postoji potreba za debljim prevlakom, to se može postići ispunjavanjem više slojeva. Rad počinje daleko od ulaza u sobu. Rješenje se rekredira s lopaticom ili volom. Konačno uklanjanje mjehurića iz premaza se vrši valjkom za iglu. Dodatno poravnava površinu.

Nakon 2-3 sata, premaz će se osušiti, ali će se pojaviti kompletno stvrdnjavanje tek nakon 3 dana. Već možete izliti najtanji završni sloj, koji je prekriven lakom nakon sušenja.

Čitaj više