Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Anonim

Kad sam bio izbor dizajna zida u vašem domu, točno sam znao što bih ih slikao. Ovo je brz i jednostavan način, koji vam omogućuje osvježavanje izgleda prostorije. Osim toga, korištenje pozadine, za mene više nije bilo relevantno, a uz korištenje drugih završnih materijala naišao sam tijekom popravka drugih soba. I, unatoč činjenici da je slika slika vrlo jednostavna, potrebno je pripremiti površinu pod slikanjem uz pomoć žbuke. Uostalom, prisutnost pukotina, čipova ili nepravilnosti je neprihvatljiva za zidove pod slikanjem.

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Za zidove pod slikanjem neprihvatljivo prisustvo pukotina, čips ili nepravilnosti

Što znamo o pripremi površine pod slikanjem

Kao što svi znaju, slikani zidovi su u stanju identificirati najmanji nedostaci, pa je stoga njihova pravilna priprema vrlo važna. Proces pripreme na boju je dugotrajan i vrijedan, tako da je potrebno ozbiljno odnositi na ovu vrstu nacrta rada. Ako se svi radovi odlučite na obavljanje sebe, a zatim se pridržavajte pravila za korištenje žbuke i ne zaboravite na tehnologiju izravnavanja površina pod slikanjem. Unatoč teškom procesu pripreme zida vlastitim rukama, dobio sam neprocjenjivo iskustvo, koje mi je u budućnosti dopušteno da se završim i izolacijom fasade moje kuće.

Pokušat ću reći o pravom redoslijedu zidova žbukanja.

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Ako se svi radovi odlučite izvesti, a zatim se pridržavajte pravila za korištenje žbuke

Dakle, postoje dvije vrste zatvaranja pod slikanjem:

  • Poravnanje žbuke i nakon kit - glatka površina
  • Teksturirana žbuka

Između sebe ove vrste su različiti zbog primjene završnog sloja žbuke. Unatoč činjenici da je sam proces pripreme je isti, konačni izgled takvih zidova je vrlo različit jedni o drugima.

Zanimljiv! Gbiljka je materijal koji vam omogućuje da implementirate najnevjerojatnije projektne projekte. Osim toga, eliminira moguće nedostatke, uz njegovu pomoć možete stvoriti Stucco uzorke i razne teksturene površine pod slikanjem.

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Kao što svi znaju, slikani zidovi su u stanju identificirati najmanji nedostaci, pa je stoga njihova pravilna priprema vrlo važna.

Članak na toj temi: Odabiremo zavjese u Aliexpress: Je li vrijedno naručiti?

Kad sam se upoznao s materijalom, dodijelio sam nekoliko prednosti za sebe:

  1. Ima karakteristike od odbijanja vode, žbuka se može osušiti nakon slučajnog vlaženja. Ne gubi dekorativne pokazatelje
  2. Poboljšava svojstva toplinske izolacije
  3. Ekološki prihvatljiv materijal koji odgovara sanitarnim i higijenskim standardima
  4. Ne-zapaljivi gips razgovori o mogućnosti vanjskog završetka kod kuće i primjenjuju ga za drvene kuće
  5. Relativno mali trošak pri obavljanju rada samostalno

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Proces pripreme na boju je dugotrajan i skupo, tako da se morate ozbiljno odnositi na ovu vrstu nacrta rada.

A ako odmah razgovarate o nedostatku žbuke, važno je znati takve trenutke kao što:

  1. Ako je tehnologija aktivacije prekinuta, onda izgled pukotina neizbježno
  2. Plus temperatura zahtijeva temperaturu za fasadu
  3. Gipsani sloj ima vlastite ograničenja snage

Pripremiti i žbuka

Odmah želim reći da se poravnanje zidova pod slikanjem sastoji od nekoliko faza i svaki od njih treba posvetiti posebnu pozornost. Samo kvalitativno obavljeni rad omogućit će vam više od godinu dana da uživate u rezultatima vašeg rada.

Prije nego počnete raditi, potrebno je očistiti površinu. Ne bi trebalo biti masnih mrlja na zidu, stare završiti i glavna stvar - prašina, to je njezina žbuka koja ne tolerira. Nemoguće je ostaviti dijelove starog završetka koji peckles. Kada je područje što je moguće što je više moguće, primjenjuje se sloj prajmera s dubokim penetracijom. Bolje je iskoristiti gipsanu mrežu kako bi se završila izdržljivija.

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Bolje je koristiti gipsanu mrežu kako bi se završila izdržljivija

Sljedeći važan faza, nazvao bih instalaciju rasvjete. Oni će vam omogućiti da saznate traženu debljinu sloja sloja za poravnanje. Metalni profili moraju biti postavljeni okomito iu istoj ravnini. Pričvrstite dva vijka na liniji jednog profila - na vrhu i dnu. Nakon toga primjenjujemo ga na samo-uloge i pričvrstite ih, izlažući vertikalni položaj i prilagođavajući buduću debljinu žbuke. Vijci za samo-tapkanje za ostale svjetiljke su pričvršćeni u istu dubinu. Zatim primjenjujemo profil u samoizvlačenju i korištenjem razine provjerite njegov položaj. Ako je sve ispravno, onda je fiksno s rješenjem.

Članak o temi: Ugradnja peći od lijevanog željeza u peć

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Svjetionici će vam omogućiti da saznate potreban sloj debljine sloja za poravnanje.

Možete koristiti različite vrste smjesa. Prije odabira odgovarajuće žbuke, pogledajte stol s najpoznatijim brandovima.

Ceresit, suhe mješavine za poravnanje zidova

St + n.Volumen vode za promjenu, lOdrživost rješenja, minPotrošnja mješavine po kvadratu. m. S debljinom sloja od 1 mm, kg
24.Za primjenu stroja: 5.5-6. Za ručnu primjenu: 5-5.560.1,4.
29.5.5-6.5120.1.5

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Ceresit, suhe mješavine za poravnanje zidova

Gipsana žbuka Knauf.

Imekratak opisJedna debljina sloja, mmPotrošnja na sloju od 10 mm, kg po kvadratu. m.Pakiranje, kg.
RotbandUniverzalna, suha mješavina, ako nije drugačije naznačenoZid: 5-50, strop: 5-158.525.
trideset
20 (paste)
Zlatna mreža8-508.5trideset
MP 75.

Za aplikaciju stroja

Zid: 5-50, strop: 5-1510trideset
Mn početi10-3010trideset
HP-ov početak10-301025.

Važno! Naravno, bolje je koristiti rješenje na osnovi žbuke, to je mnogo prikladnije u procesu žbuke i od njega manje prljavštine. Ali ako je soba s visokom vlagom, tada koristite smjesu na cementnoj osnovi.

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Gipsana žbuka Knauf.

Prva stvar za proizvodnju zidova s ​​mješavinom više tekuće konzistencije od osnovne otopine. Da bi to ne odrasti i drži se, morate ga baciti pomoću sile. Sloj oblaganja mora biti približno 7-10 mm. Kada je naš sprej matiran, možete primijeniti glavnu žbuku i poravnati sloj - za ovaj alat, povući dno prema gore od strane vodilica. Nakon sušenja zida pratimo ga s posebnim graterom, nakon čega možete očistiti svjetiljke i zatvoriti rupe od njih iste smjese. Međuporel kutovi se povlače uz pomoć lopatice i ne zaboravite na omiljeni profil metala, za vanjske kutove. Primer se primjenjuje nakon potpunog sušenja žbuke.

Članak o toj temi: Koje će se zavjese u boji uskladiti s plavim pozadinom: specijalistički savjet

Poravnajte zidove sa štukatom pod slikanjem

Rješenje završetka kit

Ali za slikanje to nije dovoljno, naš zid nije tako glatka koliko je potrebno. Tako prelazimo na sljedeću fazu pripreme pod slikanjem. Ovdje će završiti kit će doći do spašavanja. Obratite pozornost na vrste sastava - upravo o njima i cijena mješavine ovisi. Nisam imao problema s uzgojem rješenja, jer proizvođač sve ukazuje na paket. Lagano nanesite kit, sloj ne smije biti veći od 2 mm. Provjerite jesu li razvoda što je moguće manje. Zatim čekamo najmanje jedan dan do potpunog sušenja i mljevenje našu površinu pod slikanjem. Na taj način male mane su zaglađene, a nakon slikanja neće biti problema.

Nisam htjela napraviti svoj zid teksture i učinio ga što je moguće glatko. No, u slučaju teksturirane žbuke se ne koristi, a različiti uzorci se primjenjuju umjesto uporabom lopatica i drugih alata. Zatim čekate slikanje i završetak završnih radova.

Čitaj više