Što je potrebno i kako primijeniti vrpcu

Anonim

Dumperijska vrpca se vrši na temelju visokokvalitetnog pjenaste polietilena. Proizvod ne podliježe truljenje i deformaciji od sunčeve svjetlosti. Lako je instalirati, široko se koristi u izgradnji i popravku prilikom instaliranja različitih vrsta premaza (rasuti spol itd.).

Sada u izgradnji, sve više se preferira novim sintetskim materijalima s hipoalergenskim svojstvima i sigurnim za osobu koja se može doći i Penne pjena. Takvi materijali su sada široko zastupljeni na tržištu (Lerua Merlen, itd.).

Kakvo se primjenjuje kamper traka?

Što je potrebno i kako primijeniti vrpcu

Glavna svrha proizvoda je kompenzacija za širenje poplavnih podova. Pretvaranje kao rezultat utjecaja negativnih čimbenika, cementni betonski estrih može promijeniti dimenzije (do 0,5 mm / th), što dovodi do uništenja materijala.

Vrpca ima tlačnu imovinu, tako da beton ima mogućnost proširenja. Upotreba omorske trake kao sloja između poda i zida može kompenzirati nastale promjene u materijalu.

Proizvod se može koristiti kao brtvljenje raznih malih defekata (praznine, praznine), koji se obično formiraju tijekom procesa izgradnje. Također se koristi u obliku grijača u procesu montaže toplim i rasutih podova.

Traka za omete koristi se za proizvodnju vanjskog rada za ugradnju scene. Tako je tijekom deformacije materijala položena između baze i zida zgrade za brtvljenje i ispunjavanje šavova.

Različite vrste vrpce za prigušivanje prikazane su u Lerua Merlen.

Vrste proizvoda

Što je potrebno i kako primijeniti vrpcu

  • Uobičajena traka, koja je složena oko perimetra trga uz zidove sobe.
  • Samoljepljiva traka ima ljepljivu traku koja je zaštićena podlogom. U procesu polaganja, zaštitna traka se postupno uklanja.

Proizvodi obje vrste opremljeni su "suknjom", koji je izbočeni segment izrađen od tankog ulja (širina 30-100 mm). U postupku ugradnje, suknja se ispravila preko površine, brtvljenje zglobova zidova i pod.

Članak o toj temi: Tehnologija popunjavanja rasutih podova: polaganje i proizvodnju, cipele za rad, primjena u dva sloja

Za različite vrste kompenzanata, metoda privitka je nešto drugačija. Uobičajena traka je montirana pomoću tekućih noktiju ili vijaka. U slučaju da su zidovi sobe aerirani beton ili pjenasto beton, koristi se klamerica namještaja. Kao privremeni pričvršćivač može se koristiti slikarska traka koja se uklanja prije estriha.

Samoljepljiva traka je pričvršćena pomoću ljepljive trake. Traka s "suknjom" je postavljena na takav način da je potpuno skriven ispod kravate.

Proizvod se proizvodi u obliku valjaka, koji imaju duljinu od 10 - 100 m, širinu od 50 - 150 mm i debljinu do 1 cm, u gornjem dijelu nalazi se perforirana linija. Rolls se pohranjuju na suhom mjestu na 18-25 stupnjeva.

Što je potrebno i kako primijeniti vrpcu

Proizvodi se mogu kupiti u građevinarnicama (Lerua Merlen, itd.).

Svojstva materijala:

  • ima nisku toplinsku vodljivost, zbog porozne strukture;
  • ima visoku razinu apsorpcije zvuka;
  • Glatka površina materijala daje vodootporna svojstva
  • proizvod;
  • ima otpornost na oštre temperaturne promjene;
  • ima dugi vijek trajanja;
  • Ekološki sigurno.

Kako položiti kamper traku

Što je potrebno i kako primijeniti vrpcu

Instalacija se vrši na dnu zida prostorije, u isto vrijeme hvatanje poda. Rubna traka postavljena je neposredno prije ugradnje premaza cementnog pijeska. Pred-površina se temeljito očisti od prašine i prljavštine tako da je ljepljivi sloj čvrsto fiksiran.

Kompenzator mora biti postavljen bez prekida, ako je potrebno, rubovi traka povezani su s mesingom. Ako su stupci i particije pronađeni u sobi, traka se također provodi oko prepreka.

Budući da se proizvod isporučuje u obliku valjaka, tada se tijekom postupka instalacije postupno odbija, uklanjanjem zaštitnog sloja. Za pouzdanost lijepljenja površina materijala izglađuje valjak, uklanjanje malih defekata.

Dopušteno područje na estrihu nije više od 10 četvornih metara, pa kada ugradite veliku sobu, površina poda se postavlja na sektore. Dobiveni šavovi također kompenziraju vrpcu za prigušivač.

Članak o temi: Dekoracija ulaza s dekorativnim kamenama i pozadinom: 33 fotografije

Širina kompenzatora ovisi o veličini estriha. Trebalo bi biti malo iznad razine punjenja. Nakon što se cement-pješčana smjesa uzdiže, višak materijala je izrezan na razini poda s građevinskim nožem ili uklanja liniju perforacije.

Da bi se dobio bolji posao, višak nije u potpunosti uklonjen. Ako je premaz keramičke pločice, onda se uklanja nakon markica šavova. Kada je instaliran postolje, izbočivi rubovi materijala opcionalno izrežu jer neće biti vidljivi. Montažni rad može se izraditi pomoću materijala iz Lerua Merlina.

Ugradnja toplog poda pomoću vrpce za omete

Što je potrebno i kako primijeniti vrpcu

Vretica traka za toplu pod postavlja se tek nakon instalacije hidroizolacije na nacrt premaz. Prije toga, potrebno je uzeti pukotine i čips, a zatim montirati hidroizolacijski sustav, koji zadržava oblogu od vlage i suzdržava pojavu trulež i gljivice.

U sljedećoj fazi instalirajte vrpcu za ometanje. Nalazi se pod pare barijerom ili između grijaćih elemenata - nije važno mnogo. Trgovačka suknja bi trebala biti ispod poda za punjenje ili kravatu.

Nakon instalacije kompenzatora, izolacija (tepisi, itd.) I polietilen film su postavljeni. Od gore navedenog, rešetka za pojačanje je instalirana na kojoj su cijevi za vodu ili električne cijevi fiksne. Cijeli dizajn se izlije s estrihinom i tek nakon što je njegova skrućivanja dekorativna premaza.

Traka za omete omogućuje vam povećanje vijek trajanja toplog kat zbog svojih svojstava kako bi se kompenzirala deformacija materijala. Za uređaj toplim podovima, potrebni materijali i alati mogu se kupiti u leruin Merlen.

Alternativni materijali

Ako ne postoji mogućnost kupnje gotovog kompenzatora, umjesto toga, pjenasti polietilen, koji se može kupiti u građevinarnicama. Takav materijal može poslužiti kao dobra alternativa, jer se praktički ne razlikuje u svojim kvalitetama, nego po cijeni mnogo jeftinije.

Članak o temi: Kako pohraniti sušene gljive u apartmanu

Što je potrebno i kako primijeniti vrpcu

Nedostatak polietilena je da se mora pripremiti za ugradnju. Materijal se mora izrezati u glatke pruge širine koja odgovara debljini estriha (10-12 cm), pričvrstite ga ljepilom ili vijcima s plastičnim šeširima.

Kada se koristi foloizol, bend mora biti položen u nekoliko slojeva, jer je ovaj materijal prilično tanstven.

Neki zamjenjuju kompenzator izolona, ​​pjene, linoleum trake ili drvene letvice. Međutim, takva zamjena ima značajne nedostatke koji se odražavaju na kvalitetu međusloja.

Dakle, izolona nema svojstva toplinske izolacije, a drvo je lako utjecati gljivica i nema dobre amortizacije.

Prilikom odabira sloja, prije svega, morate obratiti pozornost na njegovo stanje, proizvod ne bi trebao biti s nedostacima (otvorenim porama ili stanicama). Stjecanje visokokvalitetnog materijala omogućit će učinkovitu popravak, ugradnju rasutih spolova i drugih vrsta premaza.

Što još trebate traku za rub? Upotreba kompenzatora omogućuje smanjenje prijenosa topline prostorije. Zvučni izolacijski proizvodi proizvodi su jedan od najvažnijih čimbenika za primjenu u modernim stambenim zgradama kako bi se zaštitili od vanjske buke.

Zbog svojih zaštitnih svojstava, materijal može ojačati čvrstoću strukture. Kao rezultat toga, život se povećava. Svi materijali potrebni za različite vrste popravka mogu se kupiti u Lerua Merlinu.

Čitaj više