Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Anonim

Jedan od većine troškova rada tijekom uređenja stana je popravak poda. Približno podnošenje opsega posla, moguće je ne samo da napusti ovaj popravak vlastitim rukama, već i da ga isključimo iz planova. Međutim, tijekom vremena, podovi se pogoršavaju snažnije, i prije ili kasnije odgoda njegovog ažuriranja postaje nemoguće.

Ako postoji potreba za novim premazom u stanu, nema potrebe tražiti profesionalce - ne samo da će povećati troškove popravaka, već će i izbrisati rezultat. Sasvim je moguće osigurati kvalitetu podne obloge i kada ga postavlja vlastitim rukama, korak po korak bypaying sve potrebne operacije. Koraci za popravak razlikuju se ovisno o vrsti podne baze, njegovom početnom stanju, vrsti prostorije, vrsti dekorativne premaz.

Procjena prednjeg dijela rada

Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Skala potrebnog popravka procjenjuje se na temelju stanja postojećeg premaza. Prije svega, morate identificirati probleme na dnu. Tipično, baza je betona, a ostatak dijelova može varirati: gornji konstrukcijski elementi mogu se držati na drvenim zaostajanju ili biti položeni na cementnu kravatu.

Ovisno o vrsti baze, tipični problemi se razlikuju. Dakle, na drvenim podovima, ploče počinju škripati, popustiti i padaju, formiraju se pukotine, pojavit će se miris rotilja.

Estrih se može šuškati iza odcjenjive komade betona, za pamćenje, odvojena građevinska mjesta može postati nestabilna. Bez obzira na problem, cijeli stari premaz potpuno je rastavljen.

Uklanjanje starog premaza

Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Naravno, prvo morate izvaditi sav namještaj iz sobe i zaštititi ostatak prostorija od prašine i građevinske smeće, ako se popravak ne provodi u cijelom stanu.

Uklanjanje premaza izvodi se u sljedećem redoslijedu:

  • Brisanje postolja. Mora se pažljivo učiniti da ne ošteti zidove. Da, i sama plint deformirana je nepoželjna ako ih možete ponovno koristiti. Najlakši način za uklanjanje tih elemenata, ako su fiksirani sa samostalnim ili nosačima.
  • Uklanjanje premaza Uradi sam. Ako je korišten valjani materijal - na primjer, linoleum ili tepih - izrezan je, podijeljen na uske trake i uvalja se u role. Ako je materijal lijepljen na pod, proces demontaže može iskoristiti vidljivu količinu sila. Često, u ovom slučaju, premaz se kreće zajedno s komadima stare estrihe. Ako se to dogodi, bolje je ukloniti premaz s odvojenim fragmentima. Parket se uklanja odvojenim pločama. Pločica se uklanja pomoću perforatora s mlaznicom u obliku dlijeta.

Članak o temi: Što je i gdje se primjenjuje početni kit

Naravno, ako se premaz sastoji od pojedinačnih elemenata, ne možete ga potpuno zamijeniti, već popraviti samo oštećena područja. Međutim, ova opcija se ne preporučuje, jer u ovom slučaju stari kat će se nastaviti s kolapsom, zbog čega se popravak može zauvijek odgoditi s malim intervalima.

Popravak baza

Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Ako su LAG-ovi instalirani na podu i planira se instalirati novi premaz na njih, morate pažljivo ispitati ove strukturne elemente i njihove sigurnosne kopije. Ne bi trebalo biti dijelova truljenja, gljivica i bakterija.

Svaka stavka za nošenje provjerava se za stabilnost za učitavanje - ništa ne treba hraniti, zapanjujuće i škripa. Nakon provjere, svi zaostaci su tretirani antifungalnim i antibakterijskim sredstvima kako bi ih zaštitili od biološkog udara.

Ako je stanje LAG-a zadovoljavajuće, možete napraviti novi premaz na njima, uklanjajući sve smeće od praznina između njih. U tim šupljinama možete ležati svježi toplinski izolacijski materijal, kao što je mineralna vuna. Da biste stvorili novi premaz, možete koristiti stare daske s vlastitim rukama, odmaknite najprikladnije od njih. Takvo poprsje podova će eliminirati većinu svojih nedostataka.

Ako su sami zaostaji, morat će se u potpunosti zamijeniti, jer popravak u ovom slučaju ne jamči dobar rezultat. Morate ukloniti te elemente pažljivo ne oštetiti betonsku bazu.

Ako je stari premaz pokazao estrih, cement može biti vrlo prikladan za daljnju uporabu. Potrebno je samo provjeriti je li materijal oguljen, nema labavih područja u kojima je beton nije dovoljno izdržljiv ili uništen pod djelovanjem vlage. Ako se otkriju takva mjesta, moraju se očistiti i ispuniti svježu smjesu cementa.

Osim toga, pukotine i pukotine nužno su blizu. Pravilan popravak tih nedostataka podrazumijeva njihovo proširenje za 10 mm. Nakon skidanja oštećenih dijelova, površina poda se temeljito očisti i praši se usisivačem za konstrukciju.

Članak o temi: AVC kabel napajanja: Karakteristike i opis

Otvarajući sloj poda - njezina baza, betonske ploče preklapanja - također se pažljivo procijeni i, ako je potrebno, popravljaju vlastitim rukama, kao i cementnom estrihu. Budite sigurni da pažljivo razbijte zglobove ploča i zatvorite sve pukotine.

Instalacija izravnavanja estriha

Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Ako je stari estrih bio značajno oštećen, i morao je potpuno rastaviti, površina je vjerojatno postala horizontalna. Pravoslav se događa i zbog skupljanja zgrade i zbog kršenja u procesu izgradnje.

Stoga, prije početka polaganja novog dekorativnog podnice, pod mora biti poravnat. Morate napraviti debljinu od najmanje 3 cm debljine, računajući od najviše točke baze.

Instaliranje estriha u stanu je sljedeće:

Baza se istražuje pomoću razine kako bi se odredila najviša točka poda. Od ove točke će umrijeti liniju gornje površine estriha.

Na željenoj liniji instalirani su svjetioni, koji će biti usmjereni na popunjavanje betona. Profesionalci mogu izliti rješenje, procjenjujući svoje uokolo. Ali, ako popravite vlastite ruke, još uvijek je poželjno instalirati profile svjetionika.

Otopina estriha razvedena je izravno na objektu tri dijela opranog pijeska i jedan dio cementa M400 brand. Takav recept će osigurati dovoljnu materijalnu čvrstoću, a estrih će vam omogućiti da u budućnost stavite prema dolje.

Međutim, moguće je napraviti rješenje iz gotovih suhih mješavina za estrih, što je dovoljno samo da se razrijedi s vodom u skladu s uputama proizvođača. Također ukazuje na optimalnu potrošnju otopine na m2 površine.

Cementnu smjesu se bori između svjetionika i podsjeća na pravilo. Nakon primarne skrućivanja, estrih je potrebno provjeriti razinu i ispraviti nepravilnosti.

Nakon stvrdnjavanja nastalog estriha, koji traje od mjesec dana do 45 dana, ovisno o uvjetima u apartmanu, možete pokrenuti instalaciju premaza s vlastitim rukama.

Polaganje dekorativnog materijala

Na današnjem tržištu građevinskog materijala nalazi se širok raspon ukrasnih podova premaza. Što je bolje napraviti novi kat, provoditi popravke u stanu?

Članak o temi: Dekorativni vrt: Praćenje prekrasnih kreveta - 60 fotografija

Drvo

Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Zasluženo se smatra najizbirljivijim i sigurnijim materijalom. Podne ploče na zaostatku su montirane, u šupljinama između koje je izolacija ili zvučno izoliranje materijal složen. Ako se ne koristi solidna ploča za dekoraciju, ali drveni parket, može se zastojati ili na estrihu ili u fauneur fiksiran na kašnjenje.

LAGA na instalacijskom postupku nalikuju svjetionicima da polože estrih. Oni su također postavljeni strogo paralelni jedni s drugima i na istoj razini, čvrsto fiksirani na temelju. Možete napraviti zaostajanje vlastitim rukama iz čvrste drvene trake. Gornji rubovi kašnjenja trebaju biti izlaz na jednu ravninu, za koju možete koristiti ili cementne kugljene, ili šipke ili komada šperploča.

Lagi pokriva šperploča, koja ovdje igra ulogu estriha. Šperpločane ploče treba staviti u provjeru, prebacivanje zglobova. Na vrhu ovog sloja, već možete staviti bilo koji završni materijal, na primjer, prirodni parket ili laminat.

Linoleum

Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Ovaj materijal je vrlo otporan na gotovo sve vrste utjecaja. Osim toga, moderni linoleum se odlikuje prijateljstvom na okoliš i bogatstvu opcija dizajna. Postoji čak i prirodni linoleum od prirodnih materijala na tkivnom podlogu. To je skuplje od sintetičkih i složenije u polaganju, ali ugodniji za dodir i mnogo čišći u smislu ekologije.

Različiti s linoleumom i svestranošću - može se položiti u gotovo svakoj sobi u apartmanu, s izuzetkom kupaonice. Premaz ispod laminata mora biti savršeno glatka.

Keramika

Napravimo popravak podova u apartmanu s vlastitim rukama

Ovaj materijal je najsvestraniji i može se uklopiti sa svojim vlastitim rukama apsolutno u bilo kojoj sobi. Izdržljivo je, nešilo, ne utječe na vodu, kemiju i biološko zagađenje. Popravak takvog premaza je vrlo jednostavan za napraviti - dovoljno je zamijeniti oštećene pločice.

Najbolje od svih keramičkih pločica prikladna su za sobe s visokom vlagom ili propusnosti - u apartmanu je kupaonica, kuhinja, predsoblje. U rezidencijalnim sobama, pločica se manje često stavlja zbog njegove hladnoće i prekomjerne tvrdoće, iako je prvi nedostatak lako izravnati instalacijom toplog poda. Dizajn pločica je raznolik - iz vlastitih boja do imitacije skupog drva i prirodnog kamena.

Čitaj više