Kako očistiti bazen ili vodu iz cvjetnice ili mehaničkog onečišćenja

Anonim

Kako očistiti bazen ili vodu iz cvjetnice ili mehaničkog onečišćenja
Ako imate rezervoar na ljetno ili kućno zemljište, ne znate koje su problemi puni. Postoji nekoliko njih, ali možete dodijeliti dvije glavne stvari o kojima ćemo govoriti u ovom članku.

Prvi je u ljetnoj vodi počinje cvjetati. Drugi je zagađenje rezervoara ulaskom u pelud, prašinu, insekte, biljke, lišće i druge "onečišćujuće tvari". Kao rezultat toga, ako ne napravi nikakvu radnju, ona počinje mirisati neugodno, stječe blatu zelenkastu nijansu. Da ga odoše na sve - dno je oblikovan.

Kako se riješiti cvjetnica u bazenu?

Kako očistiti bazen ili vodu iz cvjetnice ili mehaničkog onečišćenja

Alge žive u vodi i njihovim sporovima, milijuni mikroprijanica mikroorganizama. U proljeće vode počinje se zagrijati s toplom suncu. Također pokreće procese reprodukcije algi. I na visini ljeta, kada je vrijeme za plivanje i sunčanje, ne želim ići okolo u spremniku zbog činjenice da u njemu nema vode, a ne svježe, kao što bih htio, radije, to čini se da se podsjeti iz Sorrela. Naravno, alge sami su bezopasne. Dakle, možete uzeti vodu voditi vrt. Međutim, plivanje u takvom slivu neće biti lijepo. Osim toga, ponekad se alge toliko akumuliraju na površinske vodene pjene. Svaka podmornica je uključena u proces razmjene aktivnog plina s okolišem. Kako rastu i razvoj algi je okružen mjehurićima, poraste iznad na površinu.

Moguće je boriti se s cvjetanjem vode na nekoliko načina. Jedan od njih je korištenje posebnih pripravaka. Druga je stalna supstitucija vode ili dobrog filtriranja. Tu je i još jedna metoda - sjenčanje vode. Ali on ima jedan bitan nedostatak. Da, neće biti cvjetanja ribnjaka, ali voda se ne zagrijava. A tko će plivati ​​u ogromnoj vodi, čak i ako u toplini?

Korištenje kemijskih pripravaka u bazenu za vodu također nije uvijek točno. Događa se da rezervoari nastanjuju ribu, žabe. Živa bića vjerojatno neće biti dobro prijenosa takve utrke. U isto vrijeme, i osoba plivaju u takvoj vodi bit će nesigurna. Pogotovo ako pretpostavite da će mala djeca također napraviti tretmane vode u ovom spremniku. Moguće je blokirati malo tkanine koja je iskusila kemijske napade, a posljedice neće biti točne.

Članak o temi: Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Značajnu ulogu i dalje se igra cijenom kemikalija. Dakle, sve je ovdje relativno. Na primjer, ako trebate spriječiti cvjetanje malog isključivo dekorativnog spremnika, ovaj se može potrošiti, a to nije jako skupo. A sada zamislite pedigre nekoliko stotina kubičnih metara vode - takve u kojem se nađe riba. Ispada vrlo skupo.

Kontinuirana filtracija vode također će se pretvoriti u peni. Ako je rezervoar mali, onda možete jednostavno zamijeniti svu vodu ili se pobrinuti da se ne isplati, nego trčanje. Ako govorimo o velikom bazenu, važno je paziti da se filtriranje dogodilo brže od reprodukcije algi. U suprotnom, sustav će jednostavno biti besmislen: akumulacija će i dalje cvjetati. Stoga bi filtriranje trebalo biti vrlo moćno, a to će biti vrlo skupo. Osim pitanja cijena, ona se mora negdje isporučiti, održavati, obavljati komunikaciju. Kao rezultat toga, iznos će se izračunati za stotine tisuća - što se događa još više od cijene samog rezervoara. To je nerazumno.

Često se događa da kada vrtovi vrtnih rezervoara, vlasnik vikendice ili seoske kuće rijetko razmišlja o tome kako se brinuti. Glavna stvar je utjelovljenje same ideje - bazen u kućici ili u kući. I sve ostalo je sekundarno. Ali uopće nije. Treba podrazumijevati da rezervoar u vrtu nije samo bazen, plin u zemlji. I to nije tako važno, od onoga što je materijal napravljen - od plastike, betonskih ili PVC filmova. Najteži način osiguranja funkcioniranja spremnika u normalnom obliku.

Čišćenje bazena od mehaničkog onečišćenja

Kako očistiti bazen ili vodu iz cvjetnice ili mehaničkog onečišćenja

Vrlo je teško očistiti bazen od mehaničkog onečišćenja. A to se sigurno događa odmah nakon što se snijeg rastopio i svi počeli cvjetati. Biljke peluda, posebno maslača, pokriva gornji sloj vode vrlo čvrstim. Perad stiže, što ne muči pitanje tko i za što izgraditi vodu. Piju iz bazena, u njemu se okupaju. Leglo ostaje i na obali iu vodi. Postaje dodatno "hranjenje" za uzgoj algi.

Sada - red za insekte. Muhe, vretenca, buba, komarci lete do vode. Neki od njih u prirodnoj prirodi živi u blizini vode, i stoga je u vašem bazenu bez problema zauvijek. Ako riba živi u ribnjaku, oni, naravno, mogu uhvatiti i jesti dio insekata i jesti, ali ipak će neki dio ostati u vodi.

Članak o temi: Kako popraviti rolete

U trenutku kada insekti lete do vode, došlo je vrijeme hlapljivih sjemena istih maslaca. A trava pada u vodu, ostavlja da vjetar suze s drveća i grmlja koji raste.

Ali ako cesta prođe pored stranice, bazen je također zagađen prašinom.

Kemija neće pomoći u borbi sa svim tim zagađivačima. Jedina stvar je ispuniti spremnik sumpornom kiselinom. Samo u ovom slučaju sve će se odmah otopiti.

Uklonite kontaminante ispravnijim samo mehaničkim putem. To znači da će biti potrebno jednostavno prikupiti. Glavno pitanje je kako? Koristeći kukavicu? Ili poseban robot? Ovdje i problem je u potpunosti otkriven ...

To je u vezi s tim trenucima da oni koji su upravo izgradili bazen neće biti odbijeni na kratko vrijeme, jer svi ovi problemi ne mogu biti nevolja. I proglasite se vrlo brzo. Osim toga, u našoj traci, svatko u zemlji dacha je otvoren i pokriven cijeli dan, i oko - livade i polja. Ako ga ne uzmete u izračun kada ga uređaj bazena ne uzme, tada ćete ugristi laktove i razmisliti o tome, i da li je bilo potrebno izgraditi bazen ili rezervoara u kućici.

Priznajte, prvo, da će kemikalije koristiti neučinkovit za borbu protiv cvjetanja ribnjaka. Drugo, cijenite veličinu bazena. Ako je veliki, oko dvjesto vodenih kockica, postavlja se pitanje da će lijekovi biti vrlo skupi. Treće, razmislite i činjenicu da riba može biti riba. A ako uzmete vodu iz grane vode u vodu, vrt i travnjak? Neki pokušavaju ne zloupotrijebiti mineralne gnojive, ali takva kemija koja bazeni algi neće biti korisna.

Moćna jedinica za filtriranje također će biti neprikladna. To će koštati vrlo skupo, osim toga, morate uzeti u obzir koliko je električna energija takav sustav apsorbira. I još uvijek troškove za uslugu filtra. Budući da je bazen velik, cijela sezona kupanja mora se provesti pročišćavanjem bazena. I vlasnici seoskih kuća imaju i druge probleme.

Jednostavno rješenje za čišćenje bazena ili spremnika

Kako očistiti bazen ili vodu iz cvjetnice ili mehaničkog onečišćenja

Ostaje samo razmišljati i pronaći pravo, neobično rješenje u nekom smislu.

Članak o temi: Kombinirane pozadine: 5 ideja za dizajn i fotografiju

Prije svega pokušati procijeniti sve što imamo i znamo:

1. tekuće vode ne cvatu. To je zbog činjenice da se vodeni tokovi stalno ažuriraju. Možete se sjetiti jezera u kojima su ključevi pogođeni na dnu, pa čak i s malim barem strujom. Takva jezera su velika, ali zahvaljujući razmjeni vode nikada ne cvatu.

To znači da bi se spriječilo cvijet bazena, morate to učiniti tako da postane teče, barem malo. Naravno, ako je korišten beton, bilo bi teško, ali nema nepraktičnih zadataka.

2. Potrebno je za čistu vodu i "baby" tip pumpe s kapacitetom od približno 1 kocke na sat.

3. Razmotrite potrošnju vode. Koristite li ga za zalijevanje vrta, travnjak, vrt? Ako je tako, nije važno ako se odlučite organizirati protok. I glavno razdoblje potrošnje vode se samo podudara s vremenom mogućih cvjetanja. To znači da neće biti problema za pronalaženje kamo spojiti vodu.

4. Mehanički zagađivači su na površini. Ovo je negdje 99,9 posto smeća.

5. Voda počinje cvjetati ne iz dubine, već iz gornjeg sloja. To se najbolje zagrijava, dobiva dovoljno svjetla i kisika. To je zbog činjenice da se alge pomnožavaju od vrha do dna.

A sada je rallAll već blizu. Možete osigurati stalno čist i prozirni spremnik na svojoj web-lokaciji. Vi samo trebate voditi brigu da je svježa voda dolazi od dna, a gornji sloj je stalno ažuriran. To jest, on mora stado u potoku. U praksi ćete shvatiti da je to sasvim dovoljno da voda ne cvatu i ne kontaminira.

Dok razumijete, priroda nam nudi rješenje za mnoge probleme. Vi samo trebate biti više opservantniji i pronaći način da koristite sve te tehnike. To je tako jednostavno: ako u bazenu stalno uklonite pet-milimetarski gornji sloj, neće doći do cvjetanja ili kontaminacije. Vozač će biti kristalno jasan cijelo ljeto. Razumijete da zimi nije potrebno brinuti se za to, jer voda će biti prekrivena ledom.

A sada malo matematike: 5 milimetara vode u bazenu od 60 m2 - to je 300 litara, odnosno 0,15 posto od svih vode. A to je lik koji razlikuje cvjetanje "močvara" iz "planinskog jezera".

Čitaj više