Nezadovoljan balkon: dizajn i dekoracija

Anonim

U pravilu, u bilo kojem modernom stanu postoji barem jedan balkon. Često ljudi pohranjuju nepotrebne stvari na balkonima, koriste ga kao spremište. Ovo nije potpuno racionalno korištenje ove sobe. Postoji prilika za okretanje balkona u dodatnoj sobi, stvoriti udobnost u njemu i uživati ​​u plusima ove sobe. U tom slučaju, područje balkona mora biti izolirano i glazirano.

Nezadovoljan balkon: dizajn i dekoracija

Pravilno završiti, funkcionalni namještaj, biljke - sve to može pretvoriti vaš balkon u prekrasnom mjestu za opuštanje.

Ali ono što funkcionalno rješenje može biti samo po sebi otključani balkon?

Nesumnjiva prednost glaziranog balkona je sposobnost da ga koristi u bilo koje doba godine. Ostakljenje i zagrijavanje balkona, pretvarate ga u dio stana, koji može poslužiti kao nastavak prostorije uz njega i zasebnu sobu. Glavna stvar je koristiti postojeći prostor. Pravilno završiti, funkcionalni namještaj, biljke - sve to može pretvoriti vaš balkon na velikom mjestu za opuštanje, obiteljska okupljanja, kao i recepcija.

Unupan balkon se odlikuje njegovom sezonošću. To sugerira da će samo u toploj sezoni biti super služiti vam. Jedan od očiglednih minusa takvog balkona je njegova otvorenost raznih vrsta oborina i vjetra. Ali to ne znači da ga nije moguće pretvoriti u izvrsnu ljetnu rezidenciju. Dakle, što može biti dizajn otključanog balkona, kakav se završiti odvija?

Odabir materijala za završnu obradu

Nezadovoljan balkon: dizajn i dekoracija

Kamen ili pločica bit će savršeno rješenje za pod otvorene sobe.

Odabir materijala za završnu obradu otvorenog teritorija, morate uzeti u obzir neke važne točke. Prvo, ne zaboravite da na balkonu, ako je nepotrošeno, prašina će prodrijeti u ulicu, listovi su blizu rastućih stabala, također nije osiguran protiv kiše.

Članak na temu: označava perilicu rublja

Izbor materijala za završnu obradu pod poda treba uzeti u obzir sve te čimbenike. Prema tome, materijal se ne smije čistiti samo, nego i biti otporan na sve vanjske utjecaje. Kamen ili pločica bit će savršeno rješenje za otvorenu sobu. Jeftinija opcija - Drveni kat.

Njegovo razonode neće potrajati mnogo vremena, uvijek se može oslikati u bilo kojoj omiljenoj boji. Ali ne zaboravite da od vlažnosti stablo može početi trunuti. Da biste to učinili, potrebno je povremeno obraditi ploče s posebnom impregnacijom, koja će zadržati izgled poda. Odabir boje vašeg poda, trebali biste dati prednost svjetlosnim nijansama, prikladnije za ljeto.

Tu je i takav materijal za doradu pod u vanjskoj sobi kao tekući linoleum. Materijal je vrlo praktičan, ali ipak je bolje da ga ne koristi za sunčanu stranu.

Završavanje zidova i ukrasa

Nezadovoljan balkon: dizajn i dekoracija

Plastične ploče nisu samo otporne na izlaganje izvan nje, lako se čisti, ali i mnoga rješenja u boji.

Uređenje zida treba provesti iz materijala otporan na vlagu. Na primjer, plastične ploče nisu samo lako otporne na izlaganje vanjskoj strani, ali i lako čisti. Štoviše, u modernim građevinarnicama postoji veliki izbor plastičnih ploča s bilo kojom teksturom. Svatko može izabrati one koji dušu. Teksture mogu biti najrazličitije, sada vrlo relevantne ploče ispod stabla. Ako odlučite odvojiti zidove s prirodnim drvom, jednostavno ne zaboravite na potrebnu njegu, što će očuvati estetski izgled zidova. Zidovi zidova kamena su prilično skupi, ali ipak praktični i izdržljivi. Najjeftinija opcija za završetak zida je slika. Ali ako se brinete o prekrasnom izgledu vašeg balkona, bolje je koristiti druge materijale.

Članak o temi: Kako opremiti sjenicu

Za dekoraciju, spojni paneli su najprikladniji za završnu obradu. To nije samo lijepa, već i praktična, pouzdana i jeftina. Materijal je ekološki prihvatljiv, otporan na temperaturne razlike, ne podliježe gljivicama.

Uređenje otvorenog teritorija je prilično zanimljivo zanimanje. Glavno pravilo u stvaranju dekoracije je mobilnost. Sve što se nalazi na nezaustanom balkonu treba lako zatvoriti iz različitih oborina. Ti elementi dekor koji se ne mogu ukloniti trebaju biti otporni na kapi temperature, vjetar, kišu i snijeg.

Izbor namještaja i stvaranje udobnosti

Nezadovoljan balkon: dizajn i dekoracija

Jednostavan i kompaktan namještaj koji se može lako presaviti je samo prikladan za otvoreni balkon.

Jednostavan i kompaktan namještaj, koji se može lako presaviti, upravo ono što je prikladno za ovu vrstu prostorije. Izvrsna prikladna za dizajn stol i stolice od plastike ili drva. Sličan namještaj može se lako naći u bilo kojoj trgovini gdje se prodaju vrtni namještaj i pribor. Sklopivi namještaj uvijek se može ukloniti u ormar, ne držeći prostor stana. Wicker namještaj izgleda vrlo lijepo. Boja je bolja izabrati svijetle, prikladnije za proljeće i ljeto.

Vrata na otvorenom balkonu poželjno je instalirati plastiku. Ona ne samo da štiti stan od čišćenja, već se i savršeno uklapa u cjelokupni stil sobe. Plastična vrata su otporna na temperaturu, visoku vlažnost i druge čimbenike udara, lako očistiti.

Na otvorenom balkonu, razni cvjetni aranžmani i biljke bit će savršeni. Biljke treba odabrati na temelju značajki sobe. Vrijedno se prisjeti da nisu svi cvjetovi otporni na vjetrove, izravnu sunčevu svjetlost i niske temperature, a noću može biti prilično cool. Cvjetni lonci moraju biti masivni tako da ni jedan vjetar ne može kucati. Plastična posuda jedva da je prikladna, ali teška keramika ili drvena uvelike će se nositi sa svojim zadatkom. Cvijeće i biljke ne smiju nužno biti na otvorenom. Savršeno ukrasite zidove širokog raspona zidnih caspo. Koristite zidni prostor do maksimuma.

Članak o temi: Vrste pjene za izolaciju i dekor

Čak i na otvorenom teritoriju možete stvoriti kućnu udobnost i toplinu. To će uvelike pomoći različitim točkama dekoracije. Jastuci na stolicama i stolicama, tkanina salvete na stolu, tkanina tenda ili plućna sjenila - sve to savršeno nadopunjuje opći pogled na vaš balkon. Glavna stvar je da se svi elementi dekoracije mogu lako ukloniti ako je potrebno.

Ulične svjetiljke su savršeno pogodne za rasvjetu otvorenih područja. A u slabo vrijeme, romantično okruženje će stvoriti svijeće u visokim svijećnjacima. Tepih pod nogama, prekrasna jela, hrpa omiljenih časopisa u newsmeal - sve to će pretvoriti vaš balkon u ugodnu ljetnu rezidenciju, gdje ne samo da ćete moći piti šalicu svog omiljenog čaja, čitati svoju omiljenu knjigu , ali i savršeno odmorite se, diveći se ljetnim krajolicima.

Sažimajmo

Ispada da okretanje balkona u omiljenom mjestu za cijelu obitelj nije tako teška. I za to nije potrebno odsjaviti. Otvoreni teritorij će vam omogućiti da se opustite u svježem zraku, bez napuštanja granica vlastitog apartmana. , Kako lijepo sjediti na ljetnoj večeri na svježem zraku, diviti se prirodi, slušati svoju omiljenu glazbu, izvući magazin, samo razgovarati s voljenom osobom i popiti šalicu kave s njim.

U dizajnu čak i takav prilično mali teritorij, mogu se primijeniti bilo koju dizajnersku odluku, dati volju vašim fantazijama. Stvorite jedinstveni interijer za svakoga. Nemojte se bojati eksperimentirati, fantazirati, stvoriti, izvesti svoje snove, utjeloviti ih u životu. Sretno i kreativnost u svim nastojanjima.

Čitaj više