Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Anonim

Nakon instalacije plastičnih prozora, otvor prozora izgleda daleko od najboljeg: lijepljenje pjene, komada žbuke, vidljivih mjesta zidova. Sve to "ljepota" je zatvoren na različite načine, najpraktičniji, brži i jeftiniji od kojih su plastične staze. Učinite ih bolje od sendviča panela (dva sloja plastike, između kojih pjenastog polipropilena). Oni su gusti, izdržljivi, čine od dobrog materijala.

Glavne metode instaliranja plastičnih padina su dva: s početnim profilom i bez njega. Oba su dani s uputama i fotografijama korak po korak. Kako popraviti padine na plastičnim prozorima odlučiti za sebe. Oba načina daju dobre rezultate.

Fotografija izvješće 1: Instaliranje padina iz sendviča panela bez pokretanja profila

Ova metoda je prikladna kada je prozor postavljen tako da je udaljenost od okvira prozora na zid otvora premale. U ovom slučaju, instalacija s početnim profilom (vidi dolje) ili je vrlo složen, ili - obično iz petlje - to je općenito nemoguće.

Nakon instalacije plastičnog prozora, takva je slika uočena.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Slika nakon instalacije PVC sustava Windows

Uređaj obroka plastičnih prozora počinje s pripremom otvaranja: ostaci pjene odrezane nožem. Rezano je, lako ga nemojte pretjerati, odrezati lopova i ne rezati - pjena i čuva i zagrijava okvir. Također, komadići žbuke, koji se miješaju i izbočeni su uklonjeni. Ako se dobro drže, i ne mogu stršiti za ravninu buduće pad, možete ih ostaviti - manje pjena će kliziti.

Tada je nokat oko perimetra prozora (stavljamo dogla je li zid beton) tanka željeznica - 10 * 40 mm - široka strana nagiba.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Prikovan oko perimetra tračnice

Obično ga ne laskajte, oni su prikovani kao što je to, ali ako želite, možete ga staviti glatko, polaganje komada šperploča na pravim mjestima i slično.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Paz pod plastičnom sendvičkom ploču

Zatim, duž perimetra, okvir za pjenjenje je rezanje tako da se nalazi sendvič ploča tamo. Ako idu oko 1 cm. Pjena je nježno odsječena tako da su ostaci na okviru bili, ali i bez oštećenja plastike.

Sada trebate ispravno odrezati plastične ploče. Možete napraviti standard: s mjerenjima, možete napraviti matricu. S matricom, čini se lakše. Uzmite list papira, više od prozora (imao sam stare pozadine). Nanesite na padinu, nabirni, savijte suvišnu. Na zakrivljenim linijama odrezano, pokušajte, podesite potrebu.

Prikladnije je početi s desnim dijelom otvora. Izradom matrice za papir, istaknuo je na plastiku. S obzirom na to da oko 1 cm napušta pjenastog utora, uz rub, koji će biti umetnut tamo dodavanjem ovog centimetra. Uz laganu marginu, izrežite - odsječeni lakše nego namamiti.

Rezamo s nožem s mrežom za metal, pokušajte, točno da biste dobili plastiku točno, bez savijanja. Manje, tako da se ploča mora zatvoriti gipsom. Rub je gotovo glatka, gdje je to potrebno, radimo oko datoteke.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Umetnut vrh plastike

Uklanjanje primjerene i ugrađene trake, duž vanjskog ruba, koji će biti prikovan u bar, izabrao je rupe preko debljine karanfila, povlačeći oko 0,5 cm od ruba. Tako lakše popraviti i ne oštetiti plastiku.

Članak o toj temi: Dizajn peći za rusku kupku

Opet, stavite na mjesto, uzimamo cilindar s montažnom pjenom i kratkim "pshicima" ispunjava lumen od pjene. Pokušavamo dobiti što više moguće, ali mi ne ostavljamo mnogo: progutao je da može osvojiti plastiku.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Napunite tako

Postoji nekoliko trenutaka rada s montažnom pjenom. Ako je plastika glatka, pjena ima ne vrlo dobru spojku s njom. Da biste ga poboljšali ili obradili površinu, koja se okrenula s zidom, okom ili / i da se primijeni kako bi se poboljšalo kvačilo. Druga nijansa: Za normalnu polimerizaciju pjene trebate vlagu. Stoga, prije instaliranja plastike, padine se raspršuju s vodom iz spreja. Naravno, prašina na zidu ne bi trebala biti - to je brisanje s četkom ili se ukloni s usisivačem. Ako je žbuka ili žbuka labavo, pre-rad se tretira s penetralnim prajmerima, koji će međusobno povezati čestice betona.

Nakon ploče, stavljanjem pjene, karanfiranje umetnite u rupe i osigurajte vanjski rub u šipku. Unutarnji drži, odmarajući se u okviru prozora.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Pričvršćena gornja plastična ploča na prozoru nagib

Prema istoj tehnologiji, odrezali smo uzorak papira, pokušali, nositi plastiku - izrezati plastičnu bočnu bočnu stranu. Ovdje morate biti posebno točni, tako da postoji minimalno između ploče nagiba i prozorske prozorske (gornje nagiba). Da biste to učinili, rub će morati liječiti emery papir. Da bi rub postao lakše, to je prikladnije za obradu s brusnim papirom pričvršćenim na glatku bar, datoteku ili brusnu traku (pola kruga, kao na fotografiji).

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Tretman plastične ploče

Uhvatili smo do idealnog (koliko je to mogućeg) slučajnosti na vrhu i dnu, ugradite na mjesto, vozeći jedan rub u žlijeb blizu prozora. Kada je rezultat zadovoljen, razina vanjskog okomitog ruba na jednoj razini s zidom žbuke. To možete učiniti pomoću natpisnog noža na licu mjesta, a možete se djelovati na ploču (olovka, tankoj marker, ogrebati nešto oštro), a zatim skroman nego zgodan nego zgodan.

Nakon uklanjanja, na vanjskom rubu, i izbušite rupe ispod karanfila. Postavili smo ploču na mjesto, uzimamo pjenu, a od dna ispunite prazninu. Previše pjene i ovdje - to nije dobro, jer plastika može udariti. Stoga ispunite kratke dijelove, pokušavajući popuniti što je više moguće.

Na okomitim dijelovima padina možete učiniti drugačije: na gotovoj instalacijskoj ploči na dalekom rubu, koji počinje ispod okvira, nanesite pjenu do instalacije. Traka je čvrsta ili nametnula malu zmiju. Samo da to ne učinim s samog ruba, ali malo koračaš. Zatim je plastični dio postavljen u izrezbarenom utoru, po potrebi izložite, ispunite ostatak odobrenja (ne zaboravite navlažiti zid prije instaliranja). Punjenje, pritisnuta, poravnajte, pričvrstite klinčićima u baru.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Gornji i donji spojevi su fiksirani s bojom trakom do polimerizacije pjene.

Tako da u procesu polimerizacije pjene nije pomaknuo rubove padine, na vrhu i na dnu zgloba se uzorkuju slikarskom trakom. Bez obzira na to kako pokušavate prilagoditi točno plastiku, pukotine, iako male, ostati. Mogu se razmazati akrilnim. Prodaje se u cijevima vrste montažne pjene, staviti u isti montažni pištolj.

Članak o toj temi: Značajke ugradnje vode "grijane željezničke pruge ručnika"

Stisnite traku u prazninu, nosite, poravnajte, prekomjerno čiste vlažnom mekom krpom ili spužvom. Potrebno je obaviti ovu operaciju u malim područjima i pažljivo obrisati. Dok akril nije zamrznut, dobro se čisti. Onda - s lijepim radom. To je prikladnije početi brtvljenje proreza - odmah - horizontalnu ploču nagiba, zatim zglobove, a zatim se pomaknite na jednu s jedne strane, a zatim s druge strane. Potonji snimci s prag prozora.

Nakon sušenja, 12-24 sata, ovisno o brtvilu (napisan na cijevi) akril može povući u šav - to je ako su se isključile praznine velike. Sva ta mjesta prolaze kroz drugi put na istoj tehnici. Nakon što je drugi sloj suh, ako ima hrapavost i nepravilnosti, mogu se brojati brusnim papirom s tankim žitom, sklopivši ga dvaput. Općenito, bolje je temeljito uskladiti sirove, inače možete ogrebati plastiku.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Instalirane plastične staze

Sve, plastične padine su instalirane. Nakon konačne polimerizacije pjene, stiskanje treba izoštriti, poravnavajući s površinom zidova. Nakon toga možete ukloniti zaštitni plavi film. Kao rezultat toga, prozor će izgledati ovako.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Prozor s otkrićem iz plastike (Sandčić ploča)

Prilikom instaliranja tih plastičnih padina koristi se sendvič paneli. To su dva sloja plastike, između kojih postoji sloj pjenaste pjene. Uz istu tehnologiju, možete napraviti okvir prozora od jeftinih plastičnih prozora ili zidnih bijelih PVC panela. Najrazumljiviji materijali - paneli: čak i zidovi su vrlo lako gurnuti, osim, ako je sloj lica plastike tanak (jeftini), tada je vidljiv nadvratnik. U sendvičem panelima i plastičnim prozorima ne postoji takva stvar. I nastojanja da se proda, potrebno je znatno, pa čak i ne postoji lumena skakača.

Ovdje je opisana instalacija plastičnih prozora.

Fotografija izvješće 2: Montirajte plastične staze s početnim profilom

Počinje ugradnja plastičnih padina i na ovu tehnologiju iz pripreme otvora prozora. Odrežite točno pjenu, uklanjamo sve što čini dobro, smatramo prašinom, ako je potrebno, brinemo o ukupnom tisku prianjanja.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Priprema otvaranja prozora

Oko oboda otvora, ali već blizu okvira, drveni bar je fiksiran. Odaberite debljinu ovisno o udaljenosti: to bi trebalo ići na okvir. Jedna strana šipke potrebna je za razmatranje rublja, čineći nagib. Kut nagiba ovog lica jednak je kutu nagiba. Možete posuti, ali to je još teže učiniti, osim što postoji kružna pila s podesivim kutom.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Napravimo padinu na jednoj od lica Brucka

Obrađeni bar vijak na zidove oko perimetra otvora. Metoda vezanja ovisi o materijalu zida. Ako je zid cigla, možete pokušati na vijci za točenje, dupel mora biti stavljen u beton.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Završavanje trake

Kupite početni profil u trgovini, postavite ga s dugom stranom u traku, pričvrstite. To je prikladnije i brže za dasku da ga popravite s zagradama iz građevinske klamerice, ako ne postoji takva, možete, s malim karanfilima ili ravnim glavom samosila.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Svježi početni profil

Odabir početnog profila, uzmite čvrsto. To je skuplje, ali lagano ste samo tri metra na prozoru, možda malo više. Gusti profil će biti dobro zadržati plastiku, meko svjetlo i izgled je ružan. Druga točka - prilikom instaliranja profila, pritisnite ga što je moguće bliže okviru tako da su praznine ili ne općenito, ili su bili minimalni.

Članak o toj temi: Kako eliminirati propuštanje valovitog WC cijevi?

Na vrhu prilikom spajanja vertikalnih i horizontalnih profila, morate biti posebno uredan i odrezati točno pod kutom od 45 °. Ako postoje male praznine, mogu se ugraditi s akrilom.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Instalirani početni profil

Prema ovoj tehnologiji, instalacija padina spremnika je prikladnija za početak bočnih stijena. U fiksnom početnom profilu umetnite ploču. Također su bolje uzeti od skupe i guste, s debelim slojem plastike. Ako stavite jeftini (strop), tada je prednji zid tanak, a svijetlo rasvjeta će biti vidljivi skakači. Osim toga, takva plastika se može koristiti čak i prstom.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Umetnite plastičnu ploču u profil

U širini, plastična ploča mora biti spuštenija. Ako širine nisu dovoljne, dvije su spojene. Ali onda će na mjestu potrebno postojati dodatni vertikalni bar, na koji će biti fiksna prva traka.

Panel umetnut u profil je obično duži od otvora. Držeći ruku, slavimo linije otvora. Nakon uklanjanja, odrežite označenu liniju.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Izrezati

Ponovno instaliramo ploču, udaljimo malo od zida i ispunite montažnu pjenu, pokušavajući sipati bez preskakanja, ali bez viška. Dakle, da se dogodilo, počinjemo od udaljenog donjeg kuta - uzimamo od odozdo prema gore u blizini remena za nokte. Do sada je došlo do vrha, dno pjene malo se proširilo. Ponovno obavljamo liniju pjene, ali bliže rubu. Što je bliže vanjskom rubu, potrebno je manji pjena - jer je ploča instalirana ispod padine, jer su svi tanji tragovi. Nakon što je stigao do sredine, na ostatak površine, napravite zmiju i pritisnite ploču kao što bi trebao stajati. Poravnajte i provjerite. Pričvrstite na zid s bojom viskija. Također postavite drugi dio, a zatim gornji. Također se može izrezati kroz papir uzorak i prilagoditi rubove na savršenu (ili gotovo) slučajnost brusnog papira.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Instalirani prozori iz plastike

Instaliranjem svih dijelova nagiba i pričvršćivanje s bojom trakom, ostavite do potpune polimerizacije. Zatim, kako ne bi stavio praznine između nagiba i zida, bijeli plastični kut je zalijepljen na tekuće nokte. Glavni zadatak je odrezati točno u kutovima. Lako je zalijepiti: na obje police, nanesite tanku traku za ljepilo, pritisnite, prolazeći, držite nekoliko minuta. Stoga ih postavljaju po cijelom perimeru, a zatim, prije sušenja ljepila, oni su također obloženi slikarskim viskima i ostaviti.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Instalirani kutovi oko perimetra nagiba

Nakon jednog dana uklanjamo viski, padine iz plastike spremni su.

Plastični prozorske listiće: neovisna instalacija - 2 načina

Ovo izgleda kao prozor s plastičnim padinama.

Ako postoje negdje utore, oni su blizu akrila, kao što je gore opisano. Ne koristite silikon. U svjetlu brzo žuta. Godine ili dvije će biti vaši prozori izgledaju grozno. Potražite bijeli akrilni brtvilo i prikrivajte ih.

Kako prilagoditi plastične prozore Pročitajte ovdje.

Video

Opcije za instaliranje staza s početnim profilom, pričvršćene na okvir prozora, pogledajte ovaj videozapis.

Video opcionalno ugradnja plastičnih padina bez pokretanja profila.

I drugi način u ovom videozapisu. Ovdje obratite pozornost na uređenje zglobova panela. Napravljeni su pomoću posebnog profila. Može biti tako.

Čitaj više