Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče: vrste, odabir materijala i madraca

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Vrste dječjih krevetića
  • Sigurnost dječjih krevetića
  • Materijali za dječje krevetiće
  • Dječji dječji izbor

Uz rođenje djeteta, odgovornosti roditelja se povećava sa svakim od njih, sa svakom željom da se život novorođenče udobnije od prvih dana. Dakle, Argeon dječje sobe i namještaja u njoj zahtijeva temeljit pristup i ispravna rješenja. Prvo se mora izvršiti kupnja krevetića. Potrebno je odabrati dječji krevetić za novorođenče, tako da je prikladno ne samo dijete, već i njegova majka, koja će prvi dovesti do neophodnog života s njegovom šansom.

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče: vrste, odabir materijala i madraca

Shema sklopa COT-a za novorođenče.

Kako odabrati krevetić za novorođenče? Prije svega, odgovorno, ozbiljno i, naravno, vođen je nekoliko pravila.

Kupnja krevetića za novorođenčad, roditelji moraju uzeti u obzir da ovaj namještaj nije privremeni hir ili počast modi. Krevet ne smije služiti mjesec ili šest mjeseci. Naravno, kao odrasle osobe, možete odabrati još jedan namještaj, ali krevet za novorođenčeta prve godine treba biti ključ pouzdanosti, praktičnosti i udobnosti, a time i zdravog sna i blagostanja.

Kako odabrati krevet za novorođenče u redu? Postoji nekoliko veličina dječjih krevetića, počevši od prvih trenutaka njihovih života. Za novorođenče i bebe do 6 mjeseci, krevet je 90 × 45 cm. Za djecu do 3 godine, vikendice su 120 × 60 ili 125 × 65 cm. Na krevetu s dimenzijama 140 × 70 cm vrijedi plaćati roditeljsko oko Ako ne idete promijeniti spavanje do 7 godina.

Bed-transformatori u veličini 190 × 80 cm danas su neki od lidera roditeljskih izbora, ali oni također mogu odgovarati preferencijama nikako od svih roditelja. Stoga je ovdje važna veličina i kapacitet dječje sobe, gdje se planira staviti krevet novorođenčeta.

Prilikom odabira dječjih krevetića, sve njihove vrste treba uzeti u obzir da roditelji nisu zbunjeni u potrazi i spor o ukusu ne prelazi obiteljsku dramu.

Vrste dječjih krevetića

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče: vrste, odabir materijala i madraca

Crtanje krevetića s veličinama.

Članak o temi: Valjani bambus zavjese u unutrašnjosti: sve od instalacije do pravne njege

Sretnici, oni su krekeri. Standardno rješenje za mnoge roditelje, gdje ljuljačka mehanizam zaljubljenika pomaže za spavanje bebe. U mnogim puzavim, niskim stranama, tako da su lako i lako upravljati. Razlika između kolijevke iz Challele je da se potonji stavljaju na stalak, a sami kolijevke mogu lako staviti u kočiju za spavanje novorođenče u svježem zraku.

Okruglih krevetića. Neki od najskupljih, ali ne manje popularne danas dječje krevetiće. Neki roditelji ih biraju zbog kompaktnih dimenzija.

Bed-transformator ergonomski i štedi obiteljski proračun. Transformatori su opremljeni takvim dodatnim elementima kao ladice, police, komoda, stol za pljačke, itd. Kada dijete raste, transformacijski krevet može se rastaviti u kauču ili otoo uklanjanjem zidova i particija, a sve dodatne Dijelovi se koriste kao zasebni elementi namještaja u unutrašnjosti.

Rukomena kreveti mogu se koristiti za spavanje i opuštajuće dijete. Ovi kreveti imaju udobne veličine i pogodni su za djecu od 1 godine i stariji.

Standardne krevete za novorođenčad. Najekonomičniji i pristupačniji kreveti poslužit će beba do 3 godine. Standardni cots mogu kombinirati nekoliko elemenata u sebi. Oni se proizvode s ladicama za odjeću i bez njega, na kotačima, na sukobima, s mehanizmom za ljuljanje.

Štoviše, mehanizmi ljuljanja mogu biti od dvije vrste:

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče: vrste, odabir materijala i madraca

Primjer kreveta za bebe transformatora.

  • pendulum s poprečnim zamahom;
  • Pendulum s uzdužnim zamahom. Longitudinalni mehanizam omogućuje vam da stignete krevet s bebom spavajući u njoj, čvrsto ga preselio u krevet, gdje moja majka spava, dajući joj priliku da ne ustane jednom svake noći.

Postoje dječji krevetići koji su dodatno opremljeni zasune za klatno koje blokiraju mobilnost mehanizma za ljuljanje kako bi se izbjeglo neugodno kretanje ili slučajno prevrtanje kreveta samim djetetom.

Kutije za novorođenčad u standardnim krevetima mogu se proizvesti u obliku zatvorenih i otvorenih niša. Zatvorena kutija u proširenom stanju može poslužiti kao korak ili podrška za samo-brtvljenje djeteta u krevetiću. S bočne stijenke kreveta može se ukloniti nekoliko štapova tako da dijete može slobodno letjeti u svom krevetu.

Također, standardni dječji krevetići imaju dva položaja. Majka će povoljno ležati beba na podignutom krevetu, a s vremenom je krevet može biti fiksiran u nastavku, iz sigurnosnih razloga, tako da manje dijete ne ispasti kada nauči ustati sama.

Članak o temi: Namještaj iz palete za davanje vlastitim rukama (54 fotografije)

Natrag u kategoriju

Sigurnost dječjih krevetića

Dječji krevetići za novorođenčad moraju biti u skladu sa svim parametrima i zahtjevima sigurnog rada, naime:

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče: vrste, odabir materijala i madraca

Upute za sastavljanje kreveta za ljuljanje kotača.

  1. Krevet mora biti dizajniran uzimajući u obzir pričvršćivanje dijelova koji će osigurati njegovu nepokretnost.
  2. Njegov okvir i svi pričvršćivači moraju biti pouzdani, stabilni i čvrsto fiksirani.
  3. Krevet ne bi trebao imati akutne izbočene elemente u svom dizajnu, a mogući kutovi moraju biti izglađeni što je više moguće i zaobljeni.
  4. Kako bi se izbjeglo gužve djeteta između šipki kreveta, udaljenost između njih treba odgovarati sanitarnim standardima i biti jednak 6-7 cm.
  5. Vrsta materijala iz kojeg je dječji krevet napravljen i obojen trebao bi biti siguran. Mora isključiti sve ljuštenja i navodnjavanje boje, nemaju posude, hrapavost i pukotine.
  6. Ako krevet ima uklonjive strane, oni moraju biti veći od madraca najmanje 9 cm, a na podizanoj državnoj strani kreveta mora se uzdići iznad madraca za 26 cm i iznad. Sve to će zaštititi dijete od slučajnog pada iz kreveta.
  7. Nemojte koristiti krevet, ako nema dijelova i mehanizmi su slomljeni.

Natrag u kategoriju

Materijali za dječje krevetiće

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče: vrste, odabir materijala i madraca

Dizajn za bebe.

Materijali na temelju novog kreveta moraju biti prirodni i ekološki prihvatljivi. Stoga bi sve sumnje u to pitanje roditelja trebala nestati. Oni će jednostavno morati napraviti svoj izbor u korist prirodnog stabla, od kojeg će biti napravljen krevet za njihovu bebu. Važno je da je površina krevetića iz drvenog materijala dobro tla i prekrivena netoksičnim lakom.

Najkvalitetniji materijali su javora, joha i breza. Dječji krevetići iz takvih materijala su vrlo izdržljivi, izdržljivi i ne gube svoje kvalitete. Ali, prema tome, cijene za njih će biti visoke. Što ne možete reći o borovima. Dječji krevetići iz ove pasmine su mnogo ekonomičniji u vrijednosti. Ipak, Pine je dovoljno mekani materijal, tako da će biti podvrgnuti ogrebotinama i oštećenjima.

Članak o toj temi: Kako odabrati spremnik za ljetniku dušu

Ekološki čista je također MDF. To je mnogo jače od samog stabla, a kada se proizvodi, zlonamjerne smole se ne primjenjuju, koje nećete reći o Phanneur i drvenim pločama. Kreveti od ovih materijala su niske cijene, ali imaju nisku snagu. Osim toga, u njihovoj proizvodnji se primjenjuje otrovan formaldehid.

Važno je napomenuti da je svaki namještaj prvenstveno tvornička proizvodnja. Kupnjom novog dječjeg krevetića morate zapamtiti da ima sintetički miris proizvodnje, koji se preporučuje slabim dobro prije nego što ga pokrene da iskoristi u svakodnevnom životu. S obzirom na to, dobiti dječji krevetići nekoliko dana prije dolaska novorođenčeta kod kuće.

Natrag u kategoriju

Dječji dječji izbor

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče: vrste, odabir materijala i madraca

Crtanje bočne stijenke kreveta.

Roditelji se moraju sjetiti takve aksiom da odabirom krevetić za novorođenče, mora biti odabrana odgovarajući madrac na nju! Nemojte uštedjeti na njemu, jer Pravilno odabrani madrac je zalog ne samo zdravog sna, nego i snažan, ispravan položaj i cijeli organizam u cjelini. Madraci u dječjim krevetima su odabrani točno po veličini. Madrac se treba čvrsto uklopiti na sve spavaonice i mora biti u skladu s higijenskim, sigurnosnim i krutosti standardima.

Madrac za dijete ne bi trebao biti previše mekan i ne jako težak, ali srednje ukočenost, od prirodnih i hipoalergijskih tkanina. Kao najbolji i najpopularniji punitelj madraca za cribs danas, provodi se kokosovo vlakna, koja ima izvrsne antibakterijske i anti-alergenske osobine te ima korisnu krutost.

Što dječji krevetić odabrati vaše dijete, u svakom slučaju za rješavanje roditelja ljubavi. Prilikom odabira kreveta u specijaliziranim prodavaonicama i paviljonima, ne ustručavajte se zahtijevati od prodavatelja pružiti potvrde o kvaliteti i usklađenosti s higijenskim standardima. Oni nužno trebaju ukazivati ​​na sanitarne i epidemiološke zaključke, kao i materijale, boje, lakovi, od kojih je napravljen krevet.

Čitaj više