Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Anonim

Izgled kuće uvelike ovisi o tome kako su prozori uređeni. Oni su naglašeni, a ponekad i čine stil zgrade. I glavni način da ga dati znak - platbands na prozorima. To je ono što razgovaraju dalje.

Svrha i klasifikacija

Cijevi su uske duge daske koje okvire prozora ili vrata. Ovo načelo razlikuje prozor i vrata. Oni su obično različiti u širini, ali, za održavanje jednog stila, moraju biti izrađeni od jednog materijala. Osim toga, oni su napravljeni na sličan način koristeći ponavljajuće elemente i slikanje u jednoj boji.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Na kućama u modernom stilu rezbarene platforma na prozorima izgledaju dobro

Vrata i prozor PlatBorks služe ne samo da daju zgradu / prostorije gotovih vrsta, iako je to također važno. Oni također zatvaraju tehnološki slot, koji se formira između okvira vrata ili prozora i zida. Ovaj prorez nakon instalacije prozora i vrata ispunjen je izolacijom, ali pogled iz toga ne postaje bolji, a voda, prašina i zvuk nastavljaju prodrijeti u sobu, iako u manje. Tako je došao s jazom planeta jednom, pa čak i ukrasite ih.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Cijevi na prozorima: jedna od klasičnih opcija s rolima

Na mjestu instalacije, PlatBorks su otvoreni i unutarnji. Zaštitna uloga se igra uglavnom platbands za vanjsku instalaciju. Stoga su izrađeni od materijala otpornih na klimatske čimbenike (ili ih pokriju zaštitnim pripravcima), a debljina ovog materijala je obično veća. Unutarnja platforma uglavnom izvode dekorativnu funkciju. Oni djeluju u uvjetima štednje, jer su zahtjevi za svojstva materijala koji su drugi dekorativni, a ne otpor na klimatske utjecaje.

Materijali iz kojih su PlatBorks napravljeni na prozorima

Odabrani su prozorski platforma ovisno o cjelokupnom stilu održavanja. Kod kuće izgraditi i odvojeni na različite načine, materijali i stil dodatnih dekorativnih elemenata su odabrani različiti. Do kuća od opeke, na primjer, plastika ili metal je prikladan, ali ne i drvo (to jest ako su platforma općenito). Prozori na kućama koje su ukrašene sporednim kolosjekom također se sastoje od plastike ili metala. Za drvene, naprotiv, više je kao drvo. Ali to nije pravilo. Odabir PlatBorks je osobna stvar vlasnika. Što želite, takvo i stavite. Važno je razumjeti sve prednosti i mane svakog materijala.

Drvo

Drvene platfords najčešće su izrađene od drva. Ali svaka vrsta drva zahtijeva stalnu skrb - slikanje i / ili lakiranje. Jednom svake dvije ili tri godine moraju ažurirati premaz. Samo u ovom slučaju proizvodi iz nje normalno izgledaju mnogo godina.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Drvene platforma na prozorima čine davno.

Plus drvene prozore platbands u činjenici da se mogu rezbariti, s kovrčavim elementima različitih oblika. To daje gotovo beskonačan broj opcija. Potpuni su jednostavni modeli - obični bar, možda s nekim dodatnim elementima. Izbor ovisi o stilu kuće.

Drvene platfords se koriste, i s ulice i zatvorenog prostora. Samo kada se instalirate, koriste se različite zaštitne impregnacije i kompozicije za bojanje.

Plastika

Ako su PVC prozori instalirani u kuću, tada platforma također stavljaju plastiku. Oni su dobri jer je cijela skrb periodična brisanja od prašine i prljavštine. Nije potrebno drugih operacija.

Plastične plastične platformete izrađene su od plastičnih klimatskih čimbenika dodavanjem boje, otporan na izgaranje. Mase dodaju komponente koje štite materijal od povišenih i smanjenih temperatura.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Plastični prozori ima smisla staviti plastične platfords

Plus plastičnih platforma je njihova niska cijena. MINUS - ograničen izbor modela i stilova, ne prevelika boju. Na skladištu je obično bijela, par smeđih nijansi. Ostatak - može biti dostupno samo po narudžbi, a to nije uvijek. I još jedan minus je još uvijek umjetni materijal. Staviti plastične platforda na drvenu kuću neće svi ne žele. Čak i unatoč činjenici da je drvena potpuno tiha.

Članak o toj temi: Magnetska brava na vratima - Pravila za odabir mortize brave za unutarnja vrata

Područje korištenja plastičnih platforma je u zatvorenom prostoru ili na ulici. Ako trebate plastične platformete na otvorenom, obratite pozornost na temperaturni način rada. Plastika mora izdržati najokrutnije u području mraka.

MDF.

MDF PlatBorks - Opcija za unutarnju uporabu. Neće ga staviti na ulicu - brzo će biti neupotrebljivo. Komprimirana je sjeckana vlakna drva, od kojih su proizvodi oblikovani. Površina je laminirana filmom koja može biti glatka, obojena, oponašaju površinu kamena (na primjer) ili drvo) ili drvo.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

MDF PlatBorks koriste se samo za dizajn prozora i vrata unutar, u zatvorenom prostoru.

Ako ne kušate plastiku na prozorima, drugi mogući proračunski opcija je PlatBorks iz MDF-a. U svakom slučaju, oni se najčešće stavljaju na vrata. Postoje čak i posebni modeli - teleskopski. Oni su dobri jer je posebna ploča izrezana u željenu veličinu, zbog čega mogu promijeniti širinu i postati u bilo kojem otvaranju. Uz njihovu pomoć, vrata se brzo i učinkovito izrađuje.

Cash Care MDF nije teži od plastike - mokra maternice. S jakim kontaminantima moguće je koristiti neabrazivne (tekuće) i neagresivne (bez zbora, itd.) Deterdženti.

Metalni platforma

Ova vrsta platforma obično stavlja na ulicu s plastičnim ili metalnim plastičnim prozorima. To je tanak pocinčani metalni list prekriven boje, otporan na učinke klimatskih čimbenika (obično praškasti boju).

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Metal PlatBorks, uglavnom stavljaju ciglene kuće

Metal PlatBorks na Windows pripadaju ispuštanju proračuna. Oni nisu jako puno. Pogodno za privatne kuće uređene u modernom stilu. Metalni platforma s kućama ukrašenim metalnim i aluminijskim panelima savršeno su kombinirane. Drugi opseg - za proizvodnju i uredski prostor. Oni su dobri jer kombiniraju praktičnost, trajnost, nisku cijenu.

Građevinski uređaj

Klasične platfords na prozorima sastoje se od četiri elementa: gornje i donje ploče, dvije bočne daske. Mogu se povezati pomoću jednog šiljaka (kao na slici). Online se mogu spojiti, jer ne nose nikakvo opterećenje. U ovom slučaju, samo čvrsto prilagodite daske jedan na drugi, popravljajući svaki element odvojeno.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Klasična verzija četiri dijela

Ako prozor predviđa prisutnost prozorskog praga, potreba za spuštanjem nestaje. Kada instalirate, prozorska su prozora fiksirana, a zatim bočne trake i posljednje - gornje traktanje.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Ako postoji prozor

Širina PlatBorks odabrana je svaki put pojedinačno, ali je obično unutar -100-250 mm. Prilikom odabira širine nastavite s dva tehnička parametre:

  • PlatBand mora ući u okvir najmanje 5-10 mm;
  • Da se ne miješaju s otvaranjem prozora, moraju se povlačiti od petlji za 10-20 mm (dalje, šire šire zaklopke).

Konačno je širina odabrana na temelju stila kuće. Negdje drugdje će stati uske trake - 100-130 mm širine, negdje će im trebati široko - 200-250 mm. Da ne bi napravili pogrešku, možete "pokušati" daske, trčati na nekoliko noktiju i pogledati izdaleka, koji je od opcija kao što je više.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Klasični Drveni uređaj

Debljina dasaka za proizvodnju PlatBorks je 20-35 mm. U većini slučajeva koristi se ploča od 20-25 mm debljine, jer je to optimalna veličina za samoupravljanje - nije previše teško u obradi, nego volumen za dobivanje dekorativne vile.

Platbands u drvenoj kući

Većina se pitanja pojavljuje pri dizajniranju prozora u drvenoj kući. Najviše je sklon činjenici da su samo drvene obloge prikladne za drvenu kuću. To ima svoj razlog - stablo s drvetom izgledaju najčišće. Ali odaberite materijal - ne sve u ovom slučaju. Postoji nekoliko važnih bodova za koje trebate obratiti pozornost na:

  • Drvena kuća stalno mijenja veličinu. Čak i nakon glavnog skupljanja, on ima sezonske pokrete. Prozori fonta na prozorima i vratima moraju biti prilagođeni ovom fenomenu.
  • Kuće iz log - zaobljenih i ne - imaju neravnu površinu. Uz neovisnu montažu platforma na prozoru, to također postavlja pitanja.

    Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

    Kako to popraviti platband na prozoru ispravno tako da nema problema tijekom rada

  • U drvenoj kući, kada instalirate plate, potrebno je misliti da se voda ne registrira u praznine kako bi se kompenzirala skupljanje. Za to postoje određena rješenja i također trebaju znati o njima.

Odabirom pojave platforma je daleko od posljednjeg, onih koji moraju odlučiti. Također trebate odabrati način obrade drva, metoda instalacije i vrstu platforma previše.

Vrste drvenih platformi

Drvo - Izuzetno plastično i vrlo lijep materijal, jer je broj varijacija platforma za težnju za beskonačnosti ... svi se mogu podijeliti na nekoliko vrsta: jednostavno i urezano. Jednostavno savršeno pogledajte kuće u modernom stilu, rezbarenje je dobro za zgrade etničkog smjera.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Drvene platformete su dobre u domovima bilo kojeg stila.

Jednostavno na obliku kalupa

Industrija i privatni trgovci prodaju daske različitih dijelova:

  • glatka (s cjedilom i bez),
  • s zaobljenim rubovima
  • s zaobljenom površinom (radijusom),
  • Shvatio.

    Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

    Kalupljenje se može koristiti za izradu plaka

Iz ove ručke možete napraviti jednostavne platforme vlastitim rukama. Da biste to učinili, potrebno je izračunati količinu potrebnog materijala (prema rezultatima mjerenja vjetra). U isto vrijeme potrebno je uzeti u obzir da je duljina jedne daske 220 cm. Kompozitni elementi vjerojatno neće biti, stoga se vrijedi razmotriti da će podrezivanje biti mnogo. Najuspješniji slučaj, ako dva elementa mogu "izrezati" iz jednog bara - obično bočne stijenke i gornji / donji dio.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Dvije verzije prozora platforma

Pvrtke su spojene na dva načina - na 90 ° i spol 45 °. Pogled na PlatBorks je različit. Kada pristaje, pod od 45 ° ispada uredni okvir, priključeni smo na 90 ° - više izražajnog dizajna. Izrazni rubovi mogu biti ostavljeni ravno, možete odrezati u bilo kojem kutu, zaokruživanje, figurice za izrezivanje ... već je više kao da je to ili nešto će biti dovoljno vještine, želju, fantazija.

Najjednostavnije domaće ploče

Opcija se razlikuje od činjenice da se primarna obrada provodi neovisno. Prikladne i neobrađene ploče. Iz rubova je dobivena skromna završna obrada za seosku kuću ili za dom planiranih / lijepljenih traka. Odbor prvo se bruše s grubim emery papirom, a zatim sve više i više tankih. Kada površina postane glatka i glatka, možete početi jasnoću.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Ništa teško - samo dobro prerađene ploče

Od neobrađenih odbora, kora je uklonjena, površina je također brušenje. Ovdje postoje opcije. Možete postići glatkoću, uklanjanje nedostataka. Moguće je samo ukloniti gornji grungy sloj, ostavljajući ga nesavršenjem drva iu budućnosti, samo ga naglasite tijekom obrade.

Rezbarene biljke

OpenWork drvene platforma na prozorima - lijepa, ali skupa opcija. Dragi - Ako naručite njihovo izvršenje i radno intenzivno, ako to učinite sami. Postoji, međutim, jednostavni, ali spektakularni uzorci koji, u prisutnosti električnog bicikla i želje, mogu se napraviti samostalno.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Temeljna razlika između gume i prekomjernih

Postoje dvije vrste otvorenih platforma - s prorezima i nadzemnim elementima. Prorez je kad se rupe u platformama obavljaju i zid je vidljiv kroz njih. Opterećenje je kada je prozor ukrašen konvencionalnim pločicama, a elementi proreznog niti ili dekorativne zvučnike (obloge u obliku rombova, pravokutnika, itd.) Su fiksirani na vrhu.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

To su opcije za iznad glave sa složenijim rezbarenim elementima.

U slučaju nadzemnih elemenata, kontrastne boje često koriste. Na primjer, daske su obojene u tamnoj boji, a otvorena je u svijetlom. Ali ovaj trik lako prolazi samo u pozornici instalacije - možete zasebno obojiti oba dijela. Nakon toga, to je točno, tanka četka za primjenu različitih boja.

Kako i što popraviti platbands u drvenoj kući

U Brudade ili Log Houseu, prozori i vrata se stavljaju na klaster - poseban uokvirivanje otvaranja drva, koji se ne fiksira s zidovima i održava frikciju u vrsti češlja / utora brave. Napravite čučanj iz debelog drvenog šipke. Windows okvir ili vrata su priključeni na penis. Kada instalirate PlatBorks, oni su također priključeni na rasute. Budući da ih nema opterećenja, tada su daske obično fiksirane na obje strane, povlačeći 10-15 cm od ruba.

Pričvršćivači se mogu koristiti u dvije vrste:

  • Završiti nokte. Oni gotovo nemaju šešire, postoje različite boje, tako da možete pronaći takve da se ne mogu vidjeti.

    Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

    Da ne bi pokvarili takvu ljepotu, bolje je koristiti wanks ili završiti nokte

  • Sranje. To su mali drveni cilindri, koji izbušite odgovarajuću rupu. Za nevidljivu privrženost platforma na drvenoj kući, koristi se "gluhe sranje". Pod njima s pogrešne strane, rupe za vježbu koje ne prolaze. Rupa ostaje "gluh". Na primjer, s debljinom ploče 20 mm, dubina otvora nije veća od 15 mm. Rupa odgovora je oduševljena u knjižnici. Njegova dubina je takva da je Wanking potpuno uvučen. Wanks su podmazani ljepilom, umetnite u rupu u zidu i "stavite" dio platforma.

Pričvršćivanje na ključevima je naporno, ali apsolutno nije vidljivo. Ako je ovaj postupak previše kompliciran, upotrijebite kontakt noktiju.

Kako popraviti PlatBorks na dnevnik zid

Kada instalirate PlatBorks na ohmu, nema problema s trakom: površina je glatka, lako ga je popraviti. Ako je log kuća sastavljena od trupaca, sve je složenije. Postoje dvije opcije:

  1. Da biste zakupili šipke do rasutih, koji će napraviti platfords izvan zidova. Praznine formirane sa strane su napunjene montažnom pjenom, nakon polimerizacije je izrezana, blizu kit. Boja je poželjno pokupiti u tonu zidova. Za pouzdanijeg brtvljenja, pjena se može prenijeti s silikonskim brtvilom (pogledajte temperaturni raspon tako da brtvilo traje mraz). Ako vam se ne sviđa ideja korištenja pjene na drvu, možete ga nositi, nakon čega je opet stavljajući kit.

    Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

    To je ono o čemu se radi. Ovo je potonuto

  2. Na perimetru, prozor dnevnika je ljubomoran, gotovo poravnavanje zida širine zida od 30-35 cm. Govori se tretiraju, dock se može montirati. Nije uvijek moguće poravnati zid "uopće". Češće ne postaje takva "valovita". Preostale praznine u ovom slučaju su blizu u jednoj od opisanih metoda.

    Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

    I dalje ostaju praznine

Koja metoda odabire je vaše rješenje. Oba su održiva i oboje nisu savršeni - teško je osigurati nepropusnost.

Kako spriječiti vlagu vlage ispod PlatBorks

Osiguravanje čvrstoće je glavna briga kada instalirate platfords na drvenu kuću. Većina pitanja nastaje o tome kako spriječiti uklanjanje vlage ispod gornje trake. Voda, bojeći zid, neizbježno pada u jaz između platb i zida. Postoji nekoliko mogućnosti za rješavanje problema, uglavnom tradicionalne, ali koristeći nove materijale.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Takva ljepota treba sačuvati

Cijevi s drvenim "vizirom"

Takve platforme se također nazivaju "finski", budući da su gotovo svi kod kuće u Finskoj uokvirene na ovaj način. Osim tradicionalnih četiriju daske, još uvijek postoje dodatni vizir, koji podržavaju konzole, odmaraju se u bočnim daske. Kut nagiba šipke poželjno je odabir isti kao i kut nagiba krova ili blizu njega. Iako manji detalj, ali izgleda organskije.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Trump kartice u finskom stilu

Kada instalirate, pod vizir u log ili bar, možete napraviti nekoliko milimetara, "utopiti" postoji rub vizira, zatvoriti preostali jaz odozgo i na vrhu brtvila (silikon, otporan na mrazeve, s adhezija na drvo).

Svi su dobri finski platbands, ali s rezbarijama kombiniraju slabo. Stil nije onaj. Oni su izuzetno prikladni za jednostavniji, lakonski dizajn. Iako postoje slične opcije iu ruskom stilu, samo da bi ih vrlo teški.

Metalni vizir

U istom principu - da se voda iz platforma - rješava zadatak ove metode. Samo metalna traka se koristi u obliku slova z - dijela standardnog loowowa. Boja je odabrana u ton sa zidovima ili s bojom gotovine.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Možete koristiti metalni vizir

Metoda instalacije je ista: oni to rade u zidu, samo veličina je mnogo manja - debljina daske je nekoliko milimetara. Instalacija je ista kao što je ranije opisano: jedan dio ulazimo u utor, zatvorite prorez silikonski brtvilo. Jedina razlika je u tome što se slobodni rub može konsolidirati na gornju dasku platforma (uz pomoć samodostatnosti).

Instaliranje donje letak pod kutom

Donji sloj platformanskog pranja u isto vrijeme služi za zaštitu od oborina. Instaliran je pod kutom za to. Izbor kuta sklonosti nije drugačiji - blizu kuta krova.

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Nakon što je instalirao donju šipku pod kutom. riješiti problem oborina

Uz instalaciju ove daske, sve je jednostavno. Podržava trokutne izvezene na reznom od drveta. Voda neće ispirati uz zid, ali na nekoj udaljenosti od njega. Već je važno ispravno učiniti otpadnu vodu iz kuće ispravno - tako da voda ne pere temelj.

Photo PlatBorks na prozorima različitih vrsta

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Gumeni tipovi izrezbareni PlatBorks su vrlo otvoreni

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Jednostavne platfords samo s malim elementima niti - na kući u skandinavskom stilu, takav vidjeti često

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Rezbareno prekriveno platforma - tender rezbarenje na tamnoj pozadini

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Cijevi s vizirima napravile su naše preke

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Rolete i PlatBorks - To se često može naći na starim kućama

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Ponekad rezbarenje nevjerojatnih složenošću

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Izrezbarene platforme mogu biti vrlo raznolike

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Poput bajke

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Nekoliko tradicionalnih uzoraka za uređenje platforma

Prozor platbands za drvenu kuću (i ne samo)

Na kućama u modernom ili skandinavskom stilu, drvene platfords jednostavan oblik su savršeni.

Članak o toj temi: Što donijeti miris mačke urina s poda u stanu

Čitaj više