Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Anonim

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Prije okretanja balkona u cvatnje vrt, morate temeljito razmisliti o detaljima i stvoriti prikladne uvjete za biljke, ukrasite tipične gradske kuće bolje od nereda cvijeća na balkonima?! Ako želite, možete stvoriti pravi vrt na njemu i postaviti razne biljke. Koje cvijeće na balkonu bit će prikladnije - cvjetni dizajn, trikove raste i osobitosti odabira biljaka.

Značajke rastućeg cvijeća

Dizajnirajte kutije s cvijećem i njihovom položaju - pitanje je važno, ali ne i najosnovnije. Uzgoj cvijeća na balkonu ima vlastite karakteristike i pravila koja se moraju promatrati.

Odabir da je potrebno razmotriti na balkonu, treba razmotriti sljedeće točke:

  • Kutije koje se mogu koristiti na balkonu ne mogu biti duboke, pa je potrebno odabrati biljke s kratkim korijenskim sustavom, koji se najbolje nalazi u gornjem podsjećenom sloju;
  • Biljke ne bi trebale biti previsoke, jer će izgledati ružno i početi nadmašiti kutije;
  • Cvijeće se bira za balkon na izračunu razine osvjetljenja strane kuće;
  • Najbolje je posaditi cvijeće koje imaju dugo razdoblje cvatnje.

Potonji je posebno važan. Naravno, možete napraviti poseban cvjetni dizajn na logama, mijenjajući kutije s cvijećem drugima jer cvjetaju. Dakle, možete stvoriti ikada cvjetanje cvjetnjaka. Ali to je povezano s mnogim neugodnostima. Prvo, potrebno je staviti kutije negdje još ne cvjetati cvijeće i negdje ukloniti šokantne biljke, a drugo, to će zahtijevati stalne troškove rada. Većina radije postavlja cvijeće jednom i trajno iz proljeća, a zatim samo uživati ​​u pogledu na cvjetanje balkona, s vremena na vrijeme zalijevanje biljaka. Stoga je potrebno posaditi cvijeće koje ne zahtijevaju posebnu skrb i procvat od lipnja do kolovoza-rujan.

Što je viši kat, cvijeće za balkon bi trebao biti niži. Na većini gornjih katova na balkonu može biti vrlo vjetrovito. Biljke s dugim stabljikama će se slomiti ili savijati. Kutije s bacanjem, pritisnute na tlo s biljkama izgledaju neodređeno. Bolje je posaditi nisku baršunu, Petuniju.

Cvijeće za sunčanu stranu

Uspješno uzgoj boja na balkonu ovisi o pravilnom izboru biljaka. Za razliku od mjesta na ulici, cvijeće na balkonu vrlo ovise o stupnju osvjetljenja, jer s jedne strane uvijek će biti zatvoreni zidom. Kao rezultat toga, to je na balkonima i ložama koje se očito manifestiraju solarna i sjena strana. To je osobito važno ako balkon dolazi na jug ili sjeverno. Kakvo cvijeće može biti na sunčanom balkonu?

Članak na temu: Kako instalirati kuglicu? Prednosti i nedostaci kugličnih dizalica

Ovdje je sve jednostavno - većina cvjetnih biljaka vrlo se udobno osjeća ljeti pod suncem. S balkonom za sunce gotovo je nemoguće pogriješiti s izborom boja. Osim toga, u rukama cvijeta bit će veliki izbor svjetlosnih biljaka koje se mogu posaditi.

Najbolje je da se osjećate u stalnoj osvjetljenju:

  • prolet,
  • Ipomey,
  • Kobei,
  • astra,
  • vrbena,
  • ljubimac,
  • potočarka,
  • viola,
  • slatki grašak,
  • tratinčica,
  • geranium ili pelargonija,
  • Dorfootek.

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Ako balkon ode na južnu, sunčanu stranu, velika većina biljaka balkona bit će dobro i dugo cvjetanje

Biljke za sjever

Ako balkon nije dovoljno visok i većinu vremena je u hladu, onda će od mnogih biljaka morati odbiti. Portulak će biti posebno loše ovdje - ako ga stavite, uopće ne može cvjetati. Međutim, još uvijek možete pokupiti cvijeće za sjevernu balkon. Štoviše, postoje biljke koje se mogu zasaditi samo na njemu.

To uključuje:

  • begonija,
  • fuksija.

Ove biljke ne toleriraju snažnu sunčevu svjetlost i još gore na sunčanom balkonu. Ali na sjevernoj strani rastu snažne i prekrivene obilnim bojama.

Također dobar izbor će biti sljedeći cvijeće na zamračenom sjevernom balkonu:

  • lobelija,
  • neven,
  • kalceolarija,
  • Tunbergija
  • Ageratum.

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Unutrašnjost balkona na sjevernoj strani treba biti ukrašen bojama sjenovitih i poznatih za ulazak u minimalnu količinu sunčeve svjetlosti

Univerzalne biljke

Postoji nekoliko biljaka koje mogu živjeti s istim uspjehom i cvjetati s dobrim rasvjetom iu sjeni. Mogu se vidjeti na sunčanom balkonu, na sjevernoj strani i još više na zapadu, kombinirajući svojstva drugog.

Na takve prikladne biljke uključuju:

  • petunija,
  • potočarka,
  • ljubimac,
  • viola,
  • geranium.

Važno: Na zapadnom balkonu možete posaditi bilo koju od ovih biljaka. Zajedno s njima možete posaditi i Begoniju, ali morate osigurati da je u sjeni drugih biljaka.

Ako postoji previše tamno na otvorenom balkonu, ostaju samo Begonija i Fuchsia. Tamo možete sletjeti nadumu, ali u ovom slučaju najvjerojatnije će ukrasiti svoj lišće.

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Postoji nekoliko biljaka koje se mogu staviti na bilo koji balkon s istim uspjehom.

Rješenja za balkone

Dizajn cvatnje balkona mora biti prilično razmišljati. Na balkonu možete postaviti biljke na različite načine.

Članak o temi: Montaža pranje na stol

Dakle, dizajn može biti:

  • vertikalan
  • horizontalna.

Za horizontalnu lokaciju biljke možete staviti u kutije i organizirati ih oko perimetra balkona - duž donjeg dijela ili uz ogradu. U isto vrijeme, bolje je posaditi najniže biljke.

Vrlo impresivan dizajn s vertikalnom položaju biljaka. U ovom slučaju, bolje je koristiti kovrčave vrste AMPEL sorte. Takav balkon s različitim bojama izgleda posebno šareno ako se biljke nalaze na različitim visinama. Može biti barmice na donjoj razini, ampeline petunija i lobela na sredini i gornjim, mostovima na stranama.

Dizajn balkona ne smije se previdjeti. Odabir cvijeća na balkonu morate pokušati ne dobiti odnijeti i zaustaviti se na 2-4 boje. Inače, balkon i cvijeće na njemu će se ispostaviti da su Motley Alapes. Kombinacija dviju boja istog oblika boja - petunija, Velvetsev izgleda vrlo dobro.

Ako je to sjeverna strana, onda možete odabrati svijetlo crvenu fuksiju i nadopunjavati ga narančastom i ružičastom crvenom Begonijom oko perimetra.

Ako je ovo sunčana strana, onda se strogost bijele tratinčice može dodati na clointy of atunticije. Vrlo učinkovito nadopunjuje cvjetni spoj zakrivljeni grah, koji se može zasaditi na bočnim stranama balkona. Tada će balkon s cvjetanjem cvijeće biti spektakularniji u kombinaciji s tamnim lišćem graha i sjajnih mahuna. Bolje je posaditi dekorativni grah, u kojem burgundy mahune.

Nasturtium će biti prikladan na bilo kojem balkonu. Vrijedno je zasađeno, jer cvjeta najviše mramosti i stvorit će dizajn vječnog balkona. Koje druge cvijeće pokupiti za vrijeme cvatnje vrijeme, potrebno je riješiti pojedinačno. Ako ništa ne padne na pamet, tada će opcija WinCard biti pelargonium, također cvjeta cijelo ljeto. Općenito, vrijedi pokupiti dizajn tako da neke cvjetnice zamijene druge. Što onda trebate pokupiti cvijeće: Daisy, Oproštenje, Petunia, Nasturtia, Astra.

Postoje cvijeće koje izgledaju dobro samo sa sobom. To uključuje Portulak, Astru, Gotania. Otkažite ovaj balkon i na njemu cvijeće može biti biljke dekorativnim lišćem vrsti torte.

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Dizajn balkona s cvijećem ne zahtijeva velika materijalna ulaganja, ovdje možete postaviti najkončnije cvijeće.

Zanimljiva rješenja

Možete kombinirati korisno s ugodnim i pored boja za posaditi začinjene biljke na balkonu. Lijepo sjena svijetle cvatove peršingura lišće kovrčave, komore, komoru, salatu. Različite dekorativne sorte luka izgledaju prilično dekorativne, osobito star luk, iz kojeg se može napraviti granica.

Članak o temi: Vrste ljepila za linoleum - kako odabrati ispravno

Ljeti na balkonu možete napraviti te sobe, koje su otporne na pad temperature. Tada će balkon izgledati još više dekorativnije. Vrlo je dobro nadopunjen čudovište balkona cvjetnjak, ciklama, azaleas, oleander, hortenzija.

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Postoji mnogo zanimljivih rješenja za balkone s okolišem s cvijećem

Kada sadnju cvjetnog vrta

Kada se odluči koje biljke biljka, morate odlučiti kada ih posaditi, tako da je balkon bio u cvijeću. Ako želite cvjetanje početi što je prije moguće, onda su boju sadnice bolji za posaditi početkom svibnja.

Sadnice se mogu kupiti spremni ili rastu neovisno od sjemena. Ako se treba narasla sami, onda možete posaditi sjeme krajem ožujka - travnja. Ako je vrijeme cvatnje ne-oštro, sjeme se može vidjeti odmah u kutije kada se na ulici - usred svibnja.

Odaberite zemljište

Za balkonske boje prikladno je univerzalno tlo, što je bolje lako izblijedjeti. Također dobro dodati na tlo treset ne više od 10% ukupne težine tla. Dakle, zemlja je postala više propusna vlage, dodajte ga pijesku. Glavna stvar je da nema sadnica, nemoguće je koristiti smjese za boje soba u kojima postoji nekoliko tvari potrebnih za vrtne biljke.

Svake godine u kutijama za cvijeće potrebno je zaposliti novu zemlju, jer se iscrpljuje za sezonu.

Važno: Budući da se zemlja u kutijama brzo iscrpljuje zbog ograničene količine, tlo mora biti stalno obogaćeno. Svakih 10 dana bolje je držati biljke sa složenim gnojivima.

Udaljenost između biljaka bi trebala biti vaša za svaku vrstu. Grah, mirisni grašak treba pretraživati ​​s udaljenosti od 10 cm, tratinčica, izazova, Begonija, Velvets - 15 cm, fuksija, petunija, astera - 20 cm.

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Univerzalno tlo pogodno je za balkonu, što je bolje fokusirati se

Što treba obratiti pozornost

Važno je slijediti biljke tako da je balkon uvijek imao dobro uređen izgled. Puhane cvijetke su bolje odmah izbrisati.

Ako se rubovi listova počnu suši - potrebno je povećati zalijevanje. Međutim, žucanje listova može reći da je zemlja suha i da se biljke izlivene. Usput, privez može izazvati bolesti. Vodene biljke, dakle, potrebno je umrijeti, jednom nekoliko dana, dok se tlo osuši.

Ako ispunjavate sve ove preporuke, balkon će oduševiti smeđe i duge cvjetanje i izgledati kao pravi vrt.

Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetni vrt

Važno je slijediti biljke tako da je balkon uvijek imao dobro uređen izgled, zamagljene cvatove treba bolje biti bolje izbrisane

Kako rasti cvjetni vrt na balkonu (video)

Čitaj više