Demontaža i ugradnja odvoda za ljusku

Anonim

Prije ili kasnije svi smo suočeni s činjenicom da je potrebna odvodna zamjena za sudoper. Netko tko je jednostavno uspio nakon isteka vremena, netko mijenja cijeli vodovod.

Demontaža i ugradnja odvoda za ljusku

Sifon sorte: boca s uronjenom cijevi, bocu s dvije particije i cjevasto.

Kako bi se uštedjelo vrijeme i sredstva, instalacija odvoda može se obaviti sama po sebi, a to je mnogo lakše nego što se čini. I minimum alata koji je potreban za instalaciju dostupan je u svakom domu.

Prije instaliranja sudopera, glavna stvar je provjeriti njegovu cjelovitost i naučiti kratku uputu.

Sva vremena će trajati 20-30 minuta, uzimajući u obzir demontaže starog sifona. I neke posebne vještine i znanje za to nisu potrebne.

Demontaža starog šljiva

Demontaža i ugradnja odvoda za ljusku

Dijagram veze boce sifona.

Prije instaliranja nove šljive, prvo morate demontirati stari. Ako imate običnu plastičnu šljiva sovjetske proizvodnje, onda alat neće biti potrebno. Prvo, provjerite jesu li dizalice blokirane. Za sudoper instalirajte kantu za vodu koja se nalazi u sifonskom sifon. Odvijte plastičnu maticu montažu slavine i odvojite. Nakon toga, odvrnite istu plastičnu orah iz sifona, koji ga osigurava do cijevi odvodne rešetke. Pažljivo uklonite sifon i ulijte vodu iz kantice u kantu. I posljednji odvrnuti cijev same odvodne rešetke.

Ako imate najnoviji plastični odvod, onda trebate odvijač za demontažu. Slijed akcija je ista kao i sa starom šljiva. Svojim rukama odvrnite maticu, koji stegnite valovite cijev u sifon i izvadite ga. Zatim odvrnite maticu matice u cijev rešetke, skinite i izlijte vodu iz nje. Odvodna rešetka je pričvršćena na cijev s vijkom. S odvijačem odvrnite vijak i uklonite posljednje elemente. Prije instaliranja nove šljive, sudoper u otvor je bolje čistiti s 2 strane za više guste stane jastučića.

Članak o toj temi: Vrste drvenih greda preklapaju - izračun snopa savijanja, čvrstoća i opterećenja

Detalji starog odljeva koji nemaju štete mogu se koristiti kao rezervni dijelovi tijekom popravka. U većini slučajeva sve komponente su međusobno zamjenjive. Jedina stvar je da se ne preporučuje da se ponovno koristi je gumene i polietilen brtve. Tijekom vremena postaju teže i ne ispunjavaju svoju funkciju. Plastični elementi su vrlo prikladni za ponovnu uporabu.

Priprema i ugradnja odvoda

Sifhon shema za sudoper i ojačanje odvoda.

Prije svega, potrebno je provjeriti cjelovitost i kvalitetu detalja. Ako postoje mane, takve su komponente bolje ne instalirati i zamijeniti nove. Plastične šljive starog uzorka mogu se instalirati bez korištenja alata. Svi elementi izrađeni su od plastike i gume. Također nema potrebe za korištenjem dodatnih materijala kao što su ljepilo i brtvila. Prvi je instaliran cijev odvodne mreže. Njegov zajedno s gumenom brtvom mora se koristiti na vrhu u rupu sudopera, a to je stisteno s maticom odozdo.

Svi plastični dijelovi moraju biti pričvršćeni s malo truda kako bi se izbjeglo lom. Matična pričvršćivanje sifona, konusna brtva i sam sifona nalazi se na cijevi odvodne rešetke. Pritisnite ovu maticu bolji nakon što je montaža šljiva u potpunosti dovršena, jer može biti potrebno podešavanje visine. Nakon toga uspostavljamo cijev za slavinu koja povezuje sifon s kanalizacijom. Njegova je duljina konstantna, pa je potrebno podesiti visinu pričvrsne sifonske rupe. Nakon toga možete stegnuti sve orašaste plodove.

Novije plastične slavine instalirane su gotovo isto kao i stare. Samo ugradnja odvodne mreže i njegove cijevi mora se napraviti pomoću odvijača. U takvim šljivama, dijelovi su nešto veći nego u šljivima starog uzorka. Gumena brtva je superponirana na rupi sudopera, a metalna odvodna rešetka s vijkom je superponirana na vrhu. Na dnu sudopera postavili smo cijev s maticom i brtvom. Matica je instalirana u čvorištu, koja drži 3 relativno krhka rebra. Uz pomoć odvijača, pričvrstimo vijak u maticu i stezaljku, prateći laganu silu, inače rebra mogu ispucati. Brtve od dna i na vrhu trebaju biti postavljeni točno u odnosu na otvor tako da je područje spojenja do sudopera bio najveći, kako bi se izbjeglo curenje. Zatim Krepim Sifhon. U takvim šljivima, može se odmah pričvrstiti u položaju koji vam je potreban. Potonji se mora instalirati slavina valovita cijev, od kojih je 1 kraj pričvršćen na sifon, a drugi je umetnut u otvor kanalizacijske cijevi.

Članak o temi: uvlačive ladice: proizvođač to učiniti sami

Prednost varuga je da se mogu dovesti do sifona bilo gdje. Za praktičnost, krajevi valovitog cijevi imaju različite promjere: manji za sifon, veći za izlaz u kanalizaciju. Nedostatak takvih cijevi može se nazvati da postoji mnogo prljavštine i masti na valjcima plavuša, što može dovesti do kanalizacijske blokade. Da biste brzo očistili sifon, ima sferni poklopac kaputa, koji se nalazi na dnu i lako je odvrnut ako je potrebno. Svi konični brtvi moraju biti instalirani pomoću mone od oraha, inače će priključci teći.

Instalacija modernijeg odljeva za sudoper u kuhinji s hranom otpada shredder je bolje povjeriti stručnjake. Uostalom, instalirajte Shredder na koje se opskrbljuje električna struja, zahtijeva profesionalne vještine i posebna znanja. Ugradnja mješalica od nehrđajućeg ili kromiranja praktički se ne razlikuje od ugradnje plastičnih mješalica. Njihove matice trebaju stezati opladan ili podesiv tipku pomoću materijala za oblaganje kako ne bi ostavili tragove na površini. Neke šljive imaju poseban plug koji vam omogućuje da zatvorite rupu i pričvršćena je na odvodnu mrežu. Ako želite uštedjeti vrijeme i novac, ugradnja šljiva može biti izrađena vlastitim rukama bez privlačenja stručnjaka.

Čitaj više