Kako instalirati mrežu komaraca

Anonim

S dolaskom topline ponovno se rađaju u život horde insekata i bez mreže bez komara ne žive. Samo oni mogu zaštititi prostore od sveprisutnih insekata. A onda neke kopije uspijevaju propuštati negdje. Ali budući da su iz nekog razloga rešetke vrlo kratkotrajne, moraju ih zamijeniti, a zatim popraviti. Nećete pozvati predstavnika tvrtke svaki put i platiti prilično pristojan novac za rad koji traje nekoliko desetaka minuta. Dakle, oni pokušavaju učiniti / popraviti / instalirati mrežu za komarce s vlastitim rukama.

Vrste komaraca mreže

Mreža za komarce je tri vrste:

  • Okvir. To je okvir metalnog profila, koji se rasteže rešetkom. Grid je pričvršćena na okvir pomoću posebnog pričvršćivača: Z-oblika nosača ili klipovača. Ovaj je dizajn najčešći, jer po niskoj cijeni ona dobro štiti od insekata. Trošak proizvodnje mreže je od 500 rubalja po kvadratnom metru.

    Kako instalirati mrežu komaraca

    Okvir komaraca mreža je pogodan za drvene i plastične prozore

  • Valjani. Uređen prema vrsti valjanih zavjesa ili roleta. Na vrhu prozora pričvršćena je valjak s mrežom. Povlačenjem preko ruba, mreža se spušta i fiksira. Kada se oslobađa od držača, diže se. Izvrstan uređaj, ali cijena je od 5,5 tisuća rubalja po kvadratu.

    Kako instalirati mrežu komaraca

    Valjane rešetke - dobro, ali skupo

  • Grids Swing. Grid se rasteže na okviru, ali okvir je ojačan, veći presjek od okvira komaraca mreže. Najčešće se instalira na vratima - balkon ili unos, može se instalirati na prozore. Blok vrata ili prozora pričvršćeni su korištenjem konvencionalnih petlji. Dakle, da se ne otvara pod naletima vjetra, magneti su ugrađeni u njega. Procijenjeni trošak ove vrste mreža je oko 2 tisuće rubalja. po kvadratu.

    Kako instalirati mrežu komaraca

    Swing Mosquito mreže su prikladni za vrata

  • Klizna. To su rešetke specifično za klizne prozore. Oni također imaju okvir na kojem se grid rasteže. Ali ovaj se okvir pomiče uz posebne vodiče koji su vani. Tako je moguće premjestiti mrežu na mjesto gdje je krila otvoren.

    Kako instalirati mrežu komaraca

    Klizna - na istom sustavu aluminijskih prozora

  • Ptica. Prema metodi djelovanja, izgleda kao roll, ali ne ide prema gore, a na stranu. Postoje dva vodilica - na vrhu i dnu za koje se mreža kreće na "harmonijsku" i poteze.

    Kako instalirati mrežu komaraca

    Nabodna mreža za komarce - izvorno i nesh -

Kao što možete vidjeti, postoje mnoge vrste. Ipak, u 90% slučajeva, okvirne strukture. Na niskoj cijeni stvaraju potpuno normalnu razinu udobnosti.

Vrste fiksiranja okvira

Najčešće stavljaju okvirne mreže za komarce. Postoje dva načina za pričvršćivanje: Z-oblikovane nosače i šipke (oluci).

Kako instalirati mrežu komaraca

Različite metode za ugradnju komaraca

Kada se montiraju na zagrade, montiraju se na stranu ulice. U većini slučajeva, to je prikladno i, ako okolnosti dopuštaju, odaberite ovu metodu instalacije. Dimenzije mreže bi trebale biti veće svjetlosni lumen prozorskog krila: okvir je umetnut vani.

Kada koristite klipove, rešetka je također vezana iza stakla, ali same stezaljke (zalihe) su sa strane sobe. Ovaj uređaj je zgodan na prvim katovima: nemoguće je ukloniti mrežu vani. Prilikom instaliranja komaraca na šipke njegovih okvira trebaju biti jednaka veličini svjetla. S točnosti milimetra, nećete to učiniti, i osigurati odsutnost jaza, četkica je pričvršćena oko perimetra. Ona ne daje nagibnu kuku.

Kako instalirati mrežu komaraca

Pogled na MSQUITO NET instaliran na ulicama s ulice

Kako izmjeriti prozor narudžbe

Vrlo često, okvir s mrežom naručuje tvrtka i ugradite ga na Windows sami. Prilikom naručivanja od vas će se tražiti da obavijestite dimenzije otvora svjetla. Tražena mjerenja se provode s otvorenim krilom. Izmjerite udaljenost od jedne brtvene gume na drugu: širinu i visinu. Mjera na nekoliko mjesta, napišite točnost milimetra. Točnost ovisi o tome koliko će se rešetki pristupiti vašem prozoru.

Kako instalirati mrežu komaraca

Kako izmjeriti prozor prilikom naručivanja mreže za komarce

Pogledajte kako izmjeriti prozore kako biste naručili komarci u videozapisu.

Što trebaš znati

Prilikom naručivanja ili kupnje mreže na prozoru morate obratiti pozornost na njegove karakteristike. Prvo se proizvodi s različitim stanicama stanice: od 0,6 mm do 1,2 mm. Što je manji lumen, manja vjerojatnost da je insekt "objektiv" manji i pahuljica. No, u visokoj gustoći, zrak također dobro prolazi, koji u južnim regijama može biti kritično. Stoga je optimalna verzija negdje u sredini 0,8-1, mm.

Grid je također dostupna iz različitih materijala:

  • Pamuk. Cotton nit ima visoku izdržljivost ultraljubičastog. Njegova draga struktura povećava sposobnost "odgađanja": insekti se neće okretati kroz takvu mrežu. Ali budući da je vlakna prirodna, loše reagira na vlagu, često pogođena plijesni i trulež, i stoga se rijetko koristi.
  • Poliester. Najčešći materijal. Dovoljno jaka i izdržljiva, sa svime ima nisku cijenu, ali nema posebnih svojstava.
  • Najlon. Najlon napravi posebnu antialergenu mrežu. Proizvodi se posebnim tehnologijama sa složenim tkanjem. Zbog kojih odgađa čak i prašinu i pelud. Takve mreže često nadilaze ime "antipla" ili "anti-alergiju".
  • Fiberglass. Smatra se optimalnim, jer ima visoku transparentnost: kada se koristi takve rešetke, stupanj osvjetljenja se gotovo ne mijenja. U isto vrijeme, njegova snaga je vrlo visoka - usporediva čak i uz metalnu snagu. Od stakloplastike napravite komarcu neto "antikushka", koja izdržava težinu životinje i ne radi se pod kandžama.

Ako nema posebnih svojstava, odaberite uobičajeni - od poliestera. Ponekad mogu pitati što je potrebna boja rešetka. Najneposjedniji oku je sivo, ovdje je moguće naručiti.

Kako instalirati okvir mreže na plastični prozor

Došli ste gotovu mrežu. Uključuje 4 mala z-nosača u kompletu (zagrade). Imajte na umu da imaju police različitih veličina: dva 4 cm i dva 2,5 cm. Zagrade s velikim policama su instalirane na vrhu okvira, s manjim prema dolje.

Kako instalirati mrežu komaraca

Z-oblike nosači imaju različitu duljinu police

Za montažu na okvir, svaka stanica za držač će biti potrebna za 2 vijka s vijkom, koji se još uvijek nazivaju "sjemenkama". Trebamo marker s tankim pylonom ili mekom olovkom. Trebat će vježbu s 2 mm bušilice i odvijač ili odvijač.

Izvan okvira prozora provodimo traku ispod ruba od 3 cm. Postajemo mali stepladder ili na stolici, okvir s mrežom se prikazuje izvan prozora, sami sami na pola. Nakon što je primijenjen na izvučenu liniju donji rub okvira, primjećujemo to.

Možete učiniti bez manipulacija po okviru: potrebno je točno izmjeriti svoju visinu i odgoditi ovu vrijednost iz donje linije. Iz rezultirajuće točke, položite još 1,8 cm i ovdje ćemo provesti drugu liniju. Prema njemu, mi ćemo uskladiti police pričvršćivača.

Uzeti zagrade dugim zidovima. Nanesite tako da je izbočina na liniji. Što se tiče svjetlosti lumena iz rubova, potrebno je povući oko 10 cm. Primjećujemo točke gdje će se rupe obaviti. Sličan rad se provodi s "kratkim" nosačima ispod. Za kontrolu, izmjerite udaljenost između vrhova odozgo i ispod. To mora biti 1,8 cm više od vašeg okvira. Ako je sve ispravno, izbušite rupe u profilu (2 mm bušilice), uzorite zagrade na "sjemenke". Zapravo, možemo pretpostaviti da je mreža komaraca instalirana s vlastitim rukama.

Kako instalirati mrežu komaraca

Instaliranje komaraca u prozoru

Sada uzmite mrežu za ručku, okrećući se malo bočno, izvadite ga na ulicu. Gornji rub umetnite u gornje zagrade, poravnajte okomito, podignite dok ne zaustavite rub iza donjih nosača i niže. Grid stoji uz zagrade.

Uklonjen je obrnutim redoslijedom. Unesite ručku, podignite dok se zaustavi ne ukloni, izlažite donji rub od nosača, dovodeći mrežu malo od sebe (za nekoliko centimetara, ne više). Tada je ponašanje malo dolje, izvucite iz gornjih nosača.

Instalacija u kutu

Postoji još jedan tip učvršćivača, sličan na načelu "rada" s nosačima - uglovima. Kada instalirate ovu vrstu fiksatora za mrežu za komarce, također morate mjeriti širinu točno. Da biste to učinili, morat ćete pronaći središte otvaranja svjetla, od kojih da odgodi pola širine mreže. Unutarnji dio kuta mora odgovarati širini okvira s mrežom s malim jazom - 2-3 mm za slobodu fiksacije.

Kako instalirati mrežu komaraca

Kutovi za postavljanje mreže

To jest, ako postoji ova vrsta zatvarača, oni popravljaju kutove i trebali bi stajati točno u širini. U visini instalacije ostavljamo isti klirens od 1,5-1,8 cm. Pruža mogućnost instalacije okvira na gori i zadržava se zbog činjenice da su gornje police više.

Komarac mreža s vlastitim rukama: skupljamo se

Kao što razumijete, sastavite okvir i povucite mrežu sami. Sve komponente mogu se kupiti u tvrtkama koje prodaju rezervne dijelove za plastične prozore. Trebate sljedeće komponente:

Kako instalirati mrežu komaraca

To izgleda kao okvir za mrežu komaraca u pola glave.

  • Profil za MFP2 MESH okvir;
  • Poboljšati profil (poprečni septum s visinom mreže više od 1 m) MFPI i dva nosača za to;
  • mesh tkanina;
  • kutovi za montažu;
  • Brtveni kabel (gume ili čak tkani);
  • Ručke - 2 kom;
  • vijak za samopouzdanje s vježbom, veličine 3,9 * 16 mm;

Montaža rama

Okvir se sastoji od dva segmenta profila i dva kratka. Oni su međusobno povezani uz pomoć uglova. Oni mogu biti plastični (jeftini, ali kratkotrajni materijal) i metal, obojena bijela ili smeđa boja (u profilu tona).

Čak i često stavljaju namorak - skakač, koji je postavljen na oko sredine duge strane. Povećava ukočenost strukture i ne daje duge profile "igra".

Duljine profila trebaju se izrezati u pogledu na ono što idu na uglove. Stoga, iz širine i duljine otvaranja svjetla (kako se mjeri gore opisano), odvode se 20 mm - to je to duljina koja je zamijenjena kutovima.

Oblikovati profile za dva segmenta potrebne duljine. Izrežite bolje od ručne pile za metal - ona ispada glatkijeg zvučnika s gotovo bez burrs. Prilagođeno je glatkoći zglobom ili brusnim papirom. Zatim na ravnu površinu - prikladnije na stolu, stavljajući profil s utor, stavljamo pravokutnik, umetnite kutne držače - utori premašu. Na fotografiji su utori usmjereni prema dolje, ali je nezgodno - onda moramo okrenuti okvir.

Kako instalirati mrežu komaraca

Prikupiti rezove profila i uglove

Uz uobičajenu slučajnost uglova i profila, moraju biti umetnuta čvrsto. Jako usko. Stavite na mjesto na mjestu, neće raditi. Morat ćemo se zategnuti, ali ne i oštetiti plastiku, koristiti podlogu - drveni bar ili komad iverice, kao na fotografiji.

Kako instalirati mrežu komaraca

Kako sastaviti okvir za mrežu za komarce na prozorima

Prilikom sastavljanja provjerite i kutove. Oni moraju biti strogo 90 °, ili će okvir biti koso, a bit će pukotine u kojima muši komarci. Nakon što se pravokutnik sastavi, postavite namet. To se grdnja s 2-3 mm kraće od dobivene širine okvira, umetnite držače s dvije strane, pričvršćivanje na okvir u utoru.

Impropis i nositelj

Rastegnite rešetku

Na prikupljenom okviru širimo mrežu. Trebalo bi biti više okvir za 3-5 cm na svakoj strani: bit će lakše rastegnuti. Uzimamo kabel, pritisnut je u žlijeb kroz rešetku. Možete početi od jednog od kutova i možete iz sredine kratke strane, naizmjence se premjestiti udesno, a zatim ulijevo.

Kabel dolazi vrlo kruto, u radionicama koje je valjano s valjkom, s njegovom odsutnošću, možete koristiti bilo koju stavku s zaobljenom površinom. Ručka nožem je prikladna - pribora ili kuhinja, držač odvijača, ručke škare, itd. Pokretanje mreže, umetnite kabel.

Kako instalirati mrežu komaraca

Vrste ručke: plastična i metalna baza

Instaliranje ručke

Nakon što je stigao do mjesta ugradnje nametanje, stavite ručke. Obično su tanke, plastične, umetnute u žlijeb ispod mreže, zatim pritisnute kabel. Postoji druga vrsta olovaka - oni su gusti, ponekad - s metalnom bazom, su pričvršćeni na vijke do profila, ali nakon istezanja mreže. Ako imate izbor - uzeti metal ili iako bi bilo plastike, ali debeli. Plastika je vrlo harfa, često haljine.

Ako je mreža bila iskrivljena tijekom procesa, kabel se može izvući, guranje odvijača ili nešto slično, popraviti i ponovno okrenuti. Nakon završetka rastezanja, provjerite širinu i visinu okvira na nekoliko točaka. Ako negdje postoje odstupanja, onda u ovom mjestu mreža je ispružena previše da ga oslabi, pritiskom na mali dlan blizu okvira. Ako je tako, ne stvara širinu, kabel se nadograđuje i izvuče u nekom intervalu. Poravnavanje širine, držeći rešetku, ponovno gorivo.

Kako instalirati mrežu komaraca

Pročistiti brtveni kabel može se pričvrstiti

Ako se sve veličine podudaraju, možete odrezati kabel, ispuniti rep, a zatim ponovno proći kroz profil, provjeravanjem uniforme "unosa brtve. Sada i lijepljenje rubova mogu se odrezati. Obično se obavlja od strane tiskanice. Sve, mreža komaraca se prikuplja s vlastitim rukama, možete ga pokrenuti na prozoru.

Primjer montaže može se vidjeti u sljedećem videozapisu. To je komercijalna: tvrtka prodaje gotove setove pod samostalnom skupštinom. Proces nije dovoljno detaljan, ali općenito možete razmotriti.

Domaće mreže za komarce: uštedite u punoj

Ako uzmete u obzir troškove svih dijelova, uzmite u obzir gubitak vremena na kupnji i montaži, onda je korist upitna. Sve to isto prodajete komponente skuplje od tvrtki. To može biti korisno samo u smislu da ga nakon samo-skupštine možete lako popraviti sami.

Ipak, postoji nekoliko vrlo jeftinih opcija za samospratne komarce mreže. Napravljeni su na načelu bezgoda, postavljenom izravno na prozor. Postoje dva načina takve instalacije:

  • Na čičak kasetu, koja se sastoji od dva dijela - vrpce s kukama i odgovor s grubom površinom. Grid je izrezana malo više svjetla, dio odgovora je ušiven na mrežu, a dio s kukama na ljepljivom sloju je fiksiran na okvir oko prozora perimetra.
  • Na brtvljenju. Umeće se na mjesto redovnog pečata. Da biste to učinili, ona se uklanja (uklapa i izvučena), rastegnite mrežu na otvor, a kabel se pritisne u utor. Princip je isti kao prilikom instaliranja mreže u okvir.

Drugi način samoprocjene proračuna mreža, vidi videozapis. Ideja je divna, minimalna troškova.

Video na temu

Mreža

Mreža za komarce na petlji

Kako smanjiti količinu prašine preko mreže

Zamjena ručke na mreži komaraca

Članak o temi: Kako prilagoditi plastične prozore

Čitaj više