Mogućnosti za prekrasne trim lukovima iz gipsane ploče

Anonim

Otvori su dugo postali popularan ukrasni dizajn. Izgled takvog materijala na građevinskom tržištu kao gipsarboard je pojednostavio mnoge dekorativne zadatke, uključujući i dizajn luka. Kako odvojiti luku iz suhozida i koji je najprikladniji materijal, mi ćemo reći u ovom članku. Postoji mnogo različitih završavanja luka, ali ćemo gledati na najpopularnije načine. Također ispričajte o nijansima završnih djela tih materijala.

Odabiremo materijal

Danas se ne možemo žaliti zbog nedostatka asortimana građevinskog materijala. Izrada smo na temelju naših dekorativnih postavki i financijskih sposobnosti. Ali prilikom odabira bilo kojeg građevnog materijala, to je prvenstveno vrijedno preferencija za kvalitetne proizvode. Ušteda na kvaliteti, gubimo mnogo više.

Mogućnosti za prekrasne trim lukovima iz gipsane ploče

Jedan od najpopularnijih načina da završite luk su pozadina. Dakle, razmotrite sve prednosti ovog materijala:

  • Ovo je jedna od najekonomičnijih završetaka luka. Naravno, cijene se mogu razlikovati ovisno o vrsti pozadine, ali ipak su najpristupačniji.
  • Lijevanje - proces je vrlo jednostavan, čak i većina neiskusni majstor popravak može se nositi s njom.
  • Različite teksture, boje, uzorci - raspršivanje očiju kada se nađemo u trgovini s pozadinom. Moći ćete pokupiti lukove za lijepljenje bilo kojeg stila i dizajna. Vjerojatno je to najrazličitiji završni materijal.
  • Sada možete kupiti vrste pozadina koji su otporni na vlagu, možete ih oprati, pa čak i nekoliko puta. Ali, prema tome, ova vrsta materijala će koštati više.

Svaki građevinski materijal ima svoje prednosti i mane. Nema iznimke pozadine. Glavni nedostaci su:

  1. Kratki operativni izraz je glavni minus ovog materijala. Tijekom vremena postaju žuti i gube svoj izvorni izgled. Nakon nekih 5-7 godina moraju ih prenijeti.
  2. Ako je oštećena, bit će vrlo teško obnoviti. Košuljica ne izgleda estetski. Dakle, tretirajte ih će imati vrlo oprezne.
  3. Ovaj materijal nije otporan na vlagu. Sada na građevinskom tržištu možete pronaći skuplji pogled koji je otporan na vlažnu okolinu.

Članak o toj temi: Kako se riješiti mrava u vrtu

Mogućnosti za prekrasne trim lukovima iz gipsane ploče

Dekorativna žbuka je također prilično popularan materijal za lukove gipsane ploče. Dekorativni kit se razlikuje od uobičajene činjenice da može stvoriti različite obrasce i teksture. Prikazujući malo fantazije uz pomoć žbuke, možete stvoriti jedinstveni dizajn luka. Među glavnim prednostima dekorativne žbuke vrijedi spomenuti:

  • Dovoljno je samo primijeniti na zid. Za suočavanje s posla neće vam trebati posebne vještine izgradnje.
  • Dekorativni kit karakteriziran je i niskom cijenom, a to je jedan od najatraktivnijih parametara za kupce.
  • Objavljeno od strane gipsa Zanimljivo i izražajno olakšanje neće biti mnogo poteškoća, za to morate zaliha fantazije i najjednostavniju spužvu.

Također je vrijedno spomenuti neke nedostatke dekorativne žbuke:

  1. Popravak oštećenog površine bit će vrlo teško, ali još je lakše nego s pozadinom.
  2. Nije lako skrbiti za dekorativnu žbuku, jer se boji vlage, a površina reljefa nije tako lako pratiti.

Mogućnosti za prekrasne trim lukovima iz gipsane ploče

Bilo koja površina obrubljena dekorativnim kamenom izgledaju. Kamen se savršeno uklapa u bilo koje unutarnje i savršeno u kombinaciji s drugim građevinskim materijalom. Razmotrite prednosti umjetnog kamena:

  • Dekorativni kamen se lako brine, ne boji se vlage i teško ga je oštetiti.
  • Trajnost - Operativni izraz je dovoljno velik, tijekom vremena ne gubi svoj izgled.
  • Ovaj materijal izgleda jednostavno prekrasno, dekorativni kamen je u stanju naglasiti bilo kojem interijeru.

Glavni nedostatak umjetnog kamena je njegova cijena. Dakle, potražnja za njim nije prevelika. Ako nikada prije niste stigli kamen na površini, instalacija vam se može činiti teško.

Tehnika

Svaki od gore navedenih materijala ima vlastite značajke završne obrade. Razmotrite svaki od njih u fazama.

Zapamtite da luk za gipsano ploča ima strukturne poteškoće koje treba razmotriti.

Oboyami.

Za završnu obradu s pozadinskim lukovima, u početku je potrebno tretirati površinu suhozida za suhozidom prema materijalu koji je materijal bolje pričvršćen. Također je vrlo važno odabrati ljepilo koji je pogodan za jednu ili drugu vrstu pozadine. Da bi završio luku, potrebno je pripremiti ljepilo deblji nego za običnu površinu. Metoda primjene ljepila za različite vrste pozadina je drugačiji. Stoga ćete saznati prije lijepljenja s uputama na roli.

Članak na temu: Što odabrati vježbu na Kafelu?

Mogućnosti za prekrasne trim lukovima iz gipsane ploče

Prva traka prolazi na zidu koji je blizu luka, a onda je nekada. Dio pozadine treba biti za lučni otvor. Zatim izrežite traku, ostavljajući dodatak od 2-4 cm. Na isti način, dobivate još jedan zid na isti način.

Sljedeća faza su logori lučnog luka. Potrebno je izmjeriti dubinu luka i smanjiti traku iste širine. Ako imate uzorak s uzorkom, morate stati crtež. Ako je luk luk previsok može se podijeliti na nekoliko dijelova, a spojevi se izrađuju na najstresnije mjesto.

Lagano udaranje mjehurića zraka pomoću krpe. Da li stoji od vrha do dna, od središta trake u različitim smjerovima. Na zglobovima se preporučuje hodati s gumenim valjkom, tako da su čvrsto zalijepljeni.

Dekorativna žbuka

Prvo morate izoštriti šavove i nepravilnosti gipsane ploče, kao i sakriti pričvrsne kape. Zatim površinu za jače borbe žbuke.

Mogućnosti za prekrasne trim lukovima iz gipsane ploče

Metoda primjene dekorativnog kita je vrlo jednostavna - s lopaticom primjenjujemo materijal na površinu. Možete stvoriti najjednostavnije olakšanje flastera sa spužvom, tu su i razni valjci s uzorcima za stvaranje zanimljive teksture.

Nakon što je žbuka potpuno suha, mora se liječiti početnikom. Ako želite, možete obojiti površinu. Za slikanje kit odgovara uobičajenim akrilnim bojama.

Stijena

Suočavanje s lukom dekorativnim procesom konzumiranja kamena. Poteškoće se mogu pojaviti u fazi završne obrade otvaranja otvora. Prije početka instalacijskog rada morate biti strpljivi i točno slijedite upute. U početku, morate izoštriti površinu luka kako biste eliminirali nepravilnosti, šavove itd. Tada obrađujemo zidove s prajmerima i pustite da se osuši 4-6 sati. Postoje razne tehnologije za proizvodnju dekorativnog kamena: na osnovi žbuke i na cementu. Prema tome, razna otopina su prikladna za svaku vrstu.

Članak o temi: Podovi poda od MINVATA: Tehnologija uređaja u drvenoj kući

Mogućnosti za prekrasne trim lukovima iz gipsane ploče

Suočavanje treba pokrenuti i iz zgloba zida i otvor za otvaranje. Potrebno je da je kamen iznutra hodala mjedi s vanjskim. Te kamenje koje idu uz luk režuju na oblik otvora uz pomoć hakiranja, čime se granica olovke za obrezivanje.

Nakon što je kamen postavljen, počnite trljati šavove. Radimo to s posebnom grmljavinom. Uredno se primjenjuju s malom lopaticom ili štrcaljkom. Kada se šavovi suše, možete nositi kamen s posebnim pramenom, to će biti dodatna zaštita od prljavštine i vlage.

Svaka od gore navedenih metoda završetka luka može se provesti neovisno, poštivanje uputa i preporuka o instalacijskom radu. Možete dobro funkcionirati s lučnim otvorom pomoću bilo kojeg materijala. Uostalom, glavna stvar nije ništa, već kao. Prikazujući malo fantazije, možete stvoriti jedinstveni dizajn luka.

Video "Zanimljiv završava luk od gipsane ploče"

Record pokazuje kako možete završiti vojsku iz gipsane ploče vlastitim rukama.

Čitaj više