Rad s laserskim razinom: faze poravnavajući seks vlastitim rukama

Anonim

Rad s laserskim razinom: faze poravnavajući seks vlastitim rukama

Laserska razina ili razina je moderan poseban alat koji bi svaki graditelj trebao biti. Uz to, možete brzo i što je najvažnije točno, odbijati razinu pri izgradnji zgrada i vođenje završnih radova. Rad s laserskim razinom je jednostavan i razumljiv. Moderni uređaji su tako lako vidjeti da se ljudi koji imaju početno teoretsko znanje u području izgradnje mogu se nositi s njima. Uređaj je dovoljan za omogućavanje. Ugrađeni laser se istog trenutka širi na površinu horizontalne i vertikalne osi, prema kojem se razina bori. Laserska razina značajno pojednostavljuje polaganje keramičkih pločica na pod, ako se svi radovi trebali provoditi s vlastitim rukama.

Vrste i prednosti laserskih razina

Danas možete pronaći sljedeće vrste razina pomoću lasera:

  • Rad s laserskim razinom: faze poravnavajući seks vlastitim rukama

    Multi-Record Builder ili Crosslayer

    - Ovo je oprema za izgradnju statičkih linija. Koristi se za poravnavanje površina, određivanje razine u zatvorenom prostoru s naknadnom ugradnjom rasvjete, rjeđe prilikom završetka fasada. U ovom slučaju, laserski snop se ne okreće oko osi. Ispada kao rezultat cijepanja snopa lasera koji prolazi kroz prizme sustava. Kao rezultat na površini, vidljiva greda se dobiva na udaljenosti od 10-20 m. Važan indikator ovdje je kut zamaha. Može biti 120 °, 160 °, 360 °;
  • Rad s laserskim razinom: faze poravnavajući seks vlastitim rukama

    dot laser

    - Ova oprema se koristi za izgradnju osi. Načelo rada ove opcije i prethodni je isti, odnosno ne postoji rotacija laserske zrake. Međutim, ne postoji i disperzija kroz prizmu. Kao rezultat toga, samo se točka formira na površini. Projekti moderne razine ukazuju na površinu u tri ili pet smjerova, što značajno pojednostavljuje završne radove i rasvjetu. Prednost opreme: točnost projekcije (1-3 mm na 100 m), raspon (do 30 m), samonivelirajući mehanizam;
  • Rad s laserskim razinom: faze poravnavajući seks vlastitim rukama

    Rotary graditelji zrakoplova

    - To su višestruka oprema, čiji se načelo radi na kontinuiranoj rotaciji snopa svjetlosti oko osi. Kao rezultat toga, na površini se predviđaju vertikalne i horizontalne ravnine. Prednosti dizajna: Raspon mjerenja (do 70 m, s prijemnikom - do 300 m), mala pogreška.

Bez obzira na vrstu, laserska razina je skupa oprema. Njegova kupnja za jednokratnu uporabu je neprikladan gubitak novca. Na primjer, poravnati pod tijekom styling keramičkih pločica s vlastitim rukama ili kada nam je potreban materijal za rezanje, možete iznajmiti uređaj, a možete ga sami.

Sami stvaranje laserske razine

Jednostavno napravite lasersku razinu. Da biste to učinili, uzmite sljedeće uređaje: laserski pokazivač, razina mjehurića, ploča za škrtost (gust), klip kvadratnog ili okruglog poprečnog presjeka s promjerom od 6 cm, komad gume.

Rad s laserskim razinom: faze poravnavajući seks vlastitim rukama

Napravimo razinu za poravnanje poda s vlastitim rukama. Faze rada:

  1. Prije svega, morate napraviti lasersku razinu pokazivača. Da biste to učinili, uzmite uobičajenu mlaznicu bez slike, držite ga kartonom. To je učinjeno s rupom s Seboom. Dakle, uspijevamo usredotočiti snop svjetla.
  2. Pričvrstite pokazivač na razinu zgrade uz pomoć stezaljki. Također trebate napraviti vlastite slojeve upijajuće ruke. Za to se uzima komad gume i slaga između građevnog uređaja i pokazivača. Guma će promijeniti razinu razine nagiba tijekom poravnanja pod.
  3. Pripremamo tronožac. Za to, strogo vodoravno odrezati vrh noža. Na nju uz pomoć vijaka za samo-tapkanje pričvrstite dasku. Njezin položaj je također reguliran razinom. Razina platforma je spremna.
  4. Izgradnja. Za ručno izrađenu prijavu instalirana je domaća laserska razina, uključite ga. Površina će se projicirati na površini. Slavimo svoj položaj na zidu. Nalazimo položaj druge točke i proslavite ga na zidu. Spajanjem obje točke dobivamo savršeno razinu liniju, koji se lako provodi instaliranjem svjetionika tijekom styling keramičkih pločica. Uz ovu razinu se također provodi rezanje pločica.

Da biste koristili domaću lasersku razinu da biste bili udobni i točni, oprema je kalibrirana.

Stavljamo keramičke pločice po razini

Korištenje samostalnih razina tijekom polaganja keramičkih pločica na pod i za organizaciju svjetionika ne razlikuje se od ugradnje razine poda pomoću profesionalne opreme.

Svojim rukama, rad se provodi u sljedećem redoslijedu:

  1. Uključite razine izrađene vlastitim rukama. Njegova instalacija se provodi u strogo horizontalnoj ravnini. Ispravan položaj određen je razinom konstrukcije na kojoj je laserski pokazivač povremeno bio. Ako se podne poravnanje na rasporedu postavlja keramičke pločice, tada se ugradnja opreme provodi bez postolja.
  2. Nakon izravnavanja uređaja u pogledu razine, određujemo položaj prve točke na kojoj će se provesti svjetionik. Projektiramo uređaj na zidu. Na mjestu gdje se laserski snop pojavljuje sa zidom, ostavite oznaku. Uključite uređaj na neke stupnjeve, ponovno poravnajte svoj položaj na razini izgradnje, nalazimo drugu točku.
  3. Rezultirajuće točke povezuju liniju. Na njemu će biti beacon orijentacija, naknadno polaganje keramičkih pločica vlastitim rukama.

Domaće razine mogu se koristiti ne samo tijekom instalacije pločica i za organizaciju svjetionika. Uz to, možete napraviti ispravnu oznaku poda i zidova ispod nacrta završiti. Također, na temelju svjedočenja, rezanje završnih materijala.

Prednosti rezanja pločica s laserom

Napravite umjetničko postavljanje pločica na podu sa svojim vlastitim rukama, možete izvoditi različite brojke na podu, ako se tijekom završnog rada koristi lasersko rezanje. U tom slučaju, obrada materijala se provodi pomoću fokusirane svjetlosne zrake (laserski) u pomoćnim plinovima. Rezanje se koristi pri obradi gotovo sve završne materijale, pločice uključujući. U tom slučaju, debljina materijala leži u rasponu od 0,1 mm ... 70 mm, širina dobivenog reza je 0,05 mm ... 1 mm. Uobičajeno rezanje se izvodi brzinom od 80 m / s ... 1 m / s.

Rad s laserskim razinom: faze poravnavajući seks vlastitim rukama

Laserska rezanja ima nekoliko prednosti:

  • Razlikuje visoku kvalitetu, ne zahtijeva dodatnu obradu ruba rezanja;
  • Visoke performanse i brzinu rezanja;
  • Usko djelovanje - laser ima izloženost točka. Kao rezultat toga, temperatura materijala se obrađuje ne povećava, te stoga ostaje nepromijenjena svoje tehničke karakteristike;
  • Uz pomoć laserskog rezanja, možete obraditi materijale, bez straha od njihove deformacije;
  • Takvo rezanje omogućuje bilo koji rez na takvim krhkim materijalima kao što su keramičke pločice. U ovom slučaju, integritet potonjeg je sačuvana;
  • Sacehability procesa;
  • Parametri procesa se lako mijenjaju i konfiguriraju.

Umjetnička pločice za rezanje, lightpreading s laserom omogućit će originalnu i izdržljivu površinu na bazi keramičke pločice, bez trošenja radova velikog iznosa novca.

Članak o temi: Kako držati pozadine fotografije na zidu s pozadinom: materijali, alati, radna sekvenca

Čitaj više