Kako sami prilagoditi plastične prozore

Anonim

Plastični prozor, čak i najviša kvaliteta i ispravno instalirana, zahtijeva periodično održavanje. Može juriti nekoliko godina bez ikakvih problema, ali s vremenom se trenje može osjetiti pri otvaranju ili zatvorenoj. Drugi problem - misli ispod pečata, a treći - ručka se okreće naporom. Svi ovi kvarovi nisu teški i lako eliminiraju i često po izboru nazivaju majstorima: Prilagodba plastičnih prozora - slučaj minuta. Sve što je potrebno je povući ili oslabiti nekoliko vijaka. Glavna stvar je znati gdje i kako. O tome dalje u foto i video formatu.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Plastične točke za podešavanje prozora

Zimski i ljetni način

Najčešće prilagođavanje plastičnih prozora do nove sezone: zimi, poželjna je potpuna nepropusnost, a ljeti možete pustiti malo svježeg zraka. To se postiže podešavanjem gustoće stezanja krila. Učinite ga lako. Kada razumijete, iznenadite koliko je elementarno ...

Krista prozora do okvira pritisnuta je uz pomoć TPEF-a. To su takve pokretne metalne izbočine na bočnoj površini krila. Kada okreće ručke, ulaze u retardirane metalne ploče postavljene na okvir. Kako bi se mogla regulirati gustoću uklapanja krila i okvira, oni imaju ekscentričnu - ili su sami izrađeni od ovalnog oblika, ili u središtu kružne izbočine nalazi se podešavanje s raseljenim središtem. Promjenom položaja TSAPF-a (vidi fotografiju), promijenite stupanj isječaka, tj. Uklonite nacrte ispod krila.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Podešavanje stezanja plastičnog prozora za okvir

Kao što možete vidjeti, oblici isključivanja mogu biti različiti. Da biste ih prilagodili, mogu se koristiti različiti alati. Ako postoje takve ekscentrike na vašem prozoru, kao na lici na lijevoj strani - izbočine ovalnog oblika - njihov položaj se mijenja pomoću kliješta: stegnite ga i rotirajte na željenoj strani.

Ako je izbočina zaključavanja okrugla, kao na slici s lijeve strane, može napraviti utor na odvijač ili heksad ključ. Nakon što ih promatrate, lako ćete razumjeti koji vam je potreban alat: konvencionalni odvijač ili šesterokut broj 4. Umetnite ključ ili odvijač u utor i također skrenite na desno mjesto.

Izlažite sve izbočine u istom položaju. Imajte na umu da nisu samo na jednoj strani krila - vanjski, ali postoji i interni (iako jedan, ali postoji), a također može biti na vrhu i dnu. Ovdje su sve postojeće izbočine zaključavanja izložene istom položaju, inače će okvir biti blokiran i puhao ga ispod njega.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Okretati ekscentrične kliješta ili šesterokutu

Podešavanje dodataka plastičnih prozora, zapamtite da slaba stezaljka odgovara ljetnom načinu zatvaranja plastičnih prozora, standardne ili jake zime. Ako proporhilaktički radovi provede u zimi, za početak, stavite standardni položaj i provjerite postoji li čišćenje. Odmah pritisnite desni na novim PVC prozorima ne savjetuju. U tom položaju, gumeni brtvilo postavljen oko perimetra je čvrsto pritisnut. Zbog toga, tijekom vremena gubi elastičnost. Na normalnom pečatu, jamstvo ima 15 godina, ali još uvijek ... Ako je pritisak odmah postavljen maksimum, gumena će se brže pogoršati. Kao rezultat toga, još jednom stavljajući zimski položaj na plastične prozore, otkrit ćete da je ispod krila i dalje puše, a gumeni pojas je sve u pukotinama. To znači da je vrijeme za promjenu pečata. To također nije jako teško, ali zahtijeva više vremena, a još uvijek morate kupiti gumu.

Članak o temi: Kako skloniti kuću iznutra s gipsanomboardom lijepo i dugo vremena

Dakle: zimski i ljetni položaj plastičnih prozora izloženi su promjenom položaja isključivanja - racf. Sve je detaljno opisano u video ispod. Nakon gledanja, podešavanje plastičnih prozora će samostalno prestati biti problem.

Kako instalirati mrežu za komarce na prozor ovdje.

Kako podesiti prozor kako ne bi puhao

Ponekad, plastični prozori, čak i nakon prevođenja korita na položaj snažnog uspona, nije zapečaćen - ispod šase koja puše, a zamjena gume ne daje ništa. To se obično događa kada se skuplja kod kuće. U ovom slučaju, kažu da će prozor vidjeti. Kada se to dogodi, kontakt isključivanja i isključivanja se gubi. Kada okreće gumb, izbočina mora ići dalje od tanjura pritiskom na kriju. Ako se to ne dogodi i postoje nacrte, toplinu iz prostorija.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Gdje se osiju nalaze osi (stezanje izbočina)

Prilikom slanja plastičnog prozora, podešavanje je drugačije: morate premjestiti krilu u stenjanju kako biste napravili izbočine koje ne dolaze do tanjura iza njih.

Prvo, potrebno je odrediti koji od TSAPF-a nije postignut na ploče za zaključavanje. To se radi mehanički. Za početak, pregledajte krila, sjetite se gdje se nalaze izbočine. Zatvori prozor. Uhvatite okvir za sjedanje u instalacijskim mjestima TSAPF-a i povucite ga na sebe.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Provjerite gdje se krila ne drži

Ako postoji kontakt, okvir ostaje još uvijek, ako ne, pomiče. Dakle, provjerite u kojem mjesta nema kontakta i odrediti na koji način je potrebno premjestiti krila. Podešavanje donje i gornje petlje.

Podešavanje donje petlje

Ako PVC prozor ne zatvori negdje u nastavku, mi ćemo premjestiti krilu pomoću donje petlje. Postoje dvije prilagodbe: jedan u horizontalnoj ravnini - kreće se bliže petlji ili dalje od njega, a drugi - u okomitom - podiže ili smanjuje krilu na nekoliko milimetara.

Za pomicanje dna krila bliže ili dalje do petlje, otvoren je. Na dnu Sang nalazi se rupa za podešavanje za hex ključ (ponekad pod "zvjezdicom").

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Podešavanje donje petlje plastičnog prozora ili vrata

Šesterokut je umetnut u nju, okreće u smjeru kazaljke na satu, donji kutak se približava petlji, protiv - pomiče. Premještanje malo krila, pokušajte ga zatvoriti / otvoriti. Čim se rezultat postigne, zaustavite se. Ako je resurs odvrnut dok se ne zaustavi, i ne postoji rezultat, vratite sve na svoj izvorni položaj: to nije tako podešavanje.

Ovaj vijak može se ispraviti ako zatvorite prozor, poklopac boli okvir na dnu. Lagano ga dovodi do petlje, eliminirat ćete ovaj kvar.

Članak o temi: Glavni distribucijski štit

Na donjoj petlji nalazi se drugi vijak za regulaciju. Da biste došli do toga, morate staviti krilu da provjerava i ukloni dekorativnu sluznicu. Lako se uklanja, trebate donji rub da malo odgodite (za 1-2 mm) i povucite ga. Nakon uklanjanja zaštitne kapice vidjet ćete produbljivanje na vrhu. Šesterokut je umetnut u 4 mm. Pretvaranje u smjeru kazaljke na satu, krila je lagano podignuta, protiv - izostaviti.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Promjena položaja vertikalnog krila

Opisano je detaljno kako ukloniti dekorativnu sluznicu na petlji, kako i kako podesiti donju petlju na PVC prozoru u sljedećem videozapisu.

Podešavanje gornje petlje

Ako se gornji kut ne zatvara na plastičnom prozoru, morate ga premjestiti , Da biste to učinili, otvorite prozor najmanje 90 °. Moguće je manje, ali će biti nezgodno raditi. Na krilu na vrhu nalazi se petlja. Prema dizajnu, razlikuje se od dna, ali ima i rupu ispod šesterokuta.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Podešavanje gornje petlje plastičnog prozora

Vijak za podešavanje je sa strane. Rotiranje ga pomiče list dalje od petlje (ako je udaljenost od šarki pin) ili bliže petlji. Jedan trenutak - nekoliko milimetara treba biti jaz između krila i petlje: potrebno je otići tamo okretni mehanizam. Stoga, okrećući ključ na pod prometa, provjerite kako se prozor otvara / zatvara.

Ponekad ova prilagodba ne pomaže. Zatim je potrebno Pritisnite gornji kut do okvira. Za to postoji još jedan vijak - na zakretni mehanizam. Da biste pristupili ovom vijku, odmah ćete morati otvoriti prozor u dva položaja. Za to je otkriveno poklopac, pritisnut je blok. Obično se događa dva dizajna - u obliku petlje za zaključavanje ili jezika (vidi sliku ispod).

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Blokovi plastičnih prozora

Blocker se ispušta dok se ne zaustavi, držeći ga, okrenite ručku na ventilaciju, povuče gornji rub krila malo na sebe, otvorite rotacijski mehanizam. Uređaj koji drži krilu je otvoren. Na jednoj od ploča nalazi se izbočina za isti ključ za hex. Okretanjem, možete podesiti gustoću podešavanja gornjeg kuta krila. Potrebno je ako se gornji kut plastičnog prozora ne zatvori.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Podešavanje koje vam omogućuje da napravite gornji kut plastičnog prozora

Još jednom, pogledajte kako sami prilagoditi plastični prozori, možete u videu. Objašnjenja na slučaju, dostupne i bez nepotrebnih riječi.

Plastični prozor se ne zatvara

Ponekad se geometrija otvora prozora toliko mijenja toliko da čak i prebacivanje krila do maksimuma, ne dobivamo željeni rezultat: plastični prozor se ne zatvara. Što učiniti u ovom slučaju? Ako postoji podešavanje na dijelu odgovora, kao u verziji A i B na fotografiji, pokušajte učiniti s niskom krvlju - twist ovdje. Princip je isti: Umetnite hex ključ i rotirajte ga u smjeru kazaljke na satu, stavljajući naprijed do maksimuma.

Ako nema dovoljno od nekoliko milimetara, a ne na dubinu, i predvorje, onda Morat ćete instalirati pod pozadinom obloge. Izreže se iz komad bijele plastike. Maksimalna debljina je 3-4 mm. Prvo, odvrnite vijke, zaustavlja se. Dvije trake su izrezane: jedan je instaliran u nastavku, drugi je postrance. Kao rezultat toga, naglasak se pomiče na 3 mm duboko u krilu.

Članak na temu: Linen zavjese: preporuke za odabir i rad

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Vrste dijelova odgovora na okviru

Prvo se montira na željeno mjesto za oblaganje, zaustavlja se, koja je pričvršćena vijkom za samostažur. Govoreći komadi plastike su izrezani na oštri nož. Provjerite, zatvara prozor ili ne.

Ako to nije pomoglo - postoji još jedan način: za pomicanje okvira za sjećanje. Prilično je elastična i može se pomicati oko 5 mm. Postupak za takve:

  • S druge strane koju želite premjestiti, kapper je uklonjen (samo jedan).
  • Između stakla i okvira, odmah ispod mjesta gdje ćemo se pomaknuti, plastika ili drvena (ne metalik) glatka i uska stavka je umetnuta. Najprikladnija ravna oštrica ili ravnalo.

    Kako sami prilagoditi plastične prozore

    Što ako plastični prozor ne zatvori? Kako se prilagoditi

  • Pritisnite okvir, umetnite plastičnu traku koja će je savijati.
  • Izvukao sam vladar ili oštricu.
  • Instalirajte u mjestu Strapik.

Ako pažljivo pogledate, može se vidjeti da je okvir malo uvrnut. Glavna stvar je da je prozor sada zatvoren. U 99% slučajeva tog slučaja. Ako niste sretni, a svi ovi trikovi nisu dali rezultat, potrebno je ukloniti padine i sagnuo okvir.

Pogledajte sve gore opisane radnje mogu biti u videu.

Kako napraviti padine na prozorima plastike na prozorima s vlastitim rukama, pročitajte ovdje.

Prilagodba i zamjena ručkih postupaka

Prilično uobičajeni problem: ručka se tvrdi. Ako se problem ne eliminira na vrijeme, zbog pratećeg prekomjernog napora, ona se prekida, ostaje kratki pogreb, koji neće ništa učiniti.

Isprva, kako olovku ponovno zatvoriti. Mehanizmi za isključivanje prvo treba očistiti i podmazati. Prvo uklonite akumuliranu prašinu i prljavštinu, obrišite suh, a zatim su svi pokretni dijelovi podmazani. Potrebno je koristiti čista ulja, bez alkalisa i kiselina. Najbolja opcija je strojno ulje, možete bilo koji analogni ili moderno sredstvo spremnika.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Plastično podmazivanje mjesta

Namaže sve gumene i pokretne dijelove, otvorite / zatvorite kriju nekoliko puta, okrenite ga na šarke. Sve bi trebalo pomicati glatko, bez trzaja.

Ako sada postoje problemi, najvjerojatnije u procesu prilagodbi ili promjena u geometriji prozora, blokator se pomaknuo. Trebalo bi se lako uključiti u suprotni dio i čvrsto pritisnuti okvir. Zatim se ručka lako okreće. Pomaknite krilu i pokušajte ponovno.

Sada o tome kako promijeniti ručku. Pričvršćivači na kojima se drži skriven ispod ukrasne obloge. Ako pogledate okolo, vidjet ćete da postoji tanak poklopac. Uzmi prste za nju ili uzrujani noktima, povucite malo na sebe i pretvorite se u jednu od strana. Otvorena su dva vijka. Uvijeni su, ručka je uklonjena, stavite novu na njezino mjesto.

Kako sami prilagoditi plastične prozore

Pričvršćivači se skrivaju ispod ukrasne obloge

Pregledali smo najraširenije probleme i metode eliminiranja. Sada to nije problem za vas ne samo da podesite plastične prozore, možete dobro popraviti. Također možete provesti uslugu (mazivo jednom godišnje).

Čitaj više