Kako oprati bambusove jastuke

Anonim

Danas, to više nije iznenađeno proizvodima od bambusa. Materijal je uspio osvojiti prepoznavanje iz više razloga: vrlo je mekana, ekološki prihvatljiva i izdržljiva, a na jastucima iz bambusa lijepo i praktično za spavanje.

Ali ova stvar je prilično delikatna i zahtijeva pažljivu cirkulaciju. A trenutak dolazi kada se postavi pitanje kako oprati jastuke iz bambusa.

Prije preseljenja u ovo pitanje, morate se upoznati s glavnim značajkama tih proizvoda.

Značajke bambusovih jastuka

Kako oprati bambusove jastuke

Popularnost tih proizvoda nije iznenađujuće, jer imaju niz prednosti u usporedbi s umirućim varijantama ili jastucima, pakiran sa sintetom.

Ovaj materijal je siguran za ljude koji su skloni alergijama. Također dobro posjeduje oblik, pa čak i ako se čak i jastuk nasmijao, bilo je dovoljno da ga pobijedite da vrati uobičajeni pregled.

U bambus punila, za razliku od padova, neće moći pokrenuti krpelje. U materijalu nema štetnih tvari, pa čak i malo dijete će moći spavati na takvom jastuku. To se objašnjava činjenicom da bambusovo stablo raste vrlo brzo, tako da se ne koriste kemijske gnojive za njegovu kultivaciju.

Sve ove kvalitete, kao i prilično demokratsku cijenu, čine proizvode od bambusa favorita na tržištu spavaćih objekata. Ali budući da ova stvar još nije poznata svima, mogu se pojaviti pitanja - kako oprati takav proizvod pravo? Je li moguće, općenito, operite jastuke iz bambusa? Ako je tako, kakvu vrstu vrste i metode pročišćavanja dati preferencije - stroj ili priručnik? U nastavku ćete naći odgovore na ova pitanja.

Članak o temi: pletenje žbica od debele pređe ženske jakne u stilu Coco Chanel: shema s opisom

Mogu oprati bambus jastuke u perilici rublja

Kako oprati bambusove jastuke

Bambusovi jastuci su dovoljni za pranje jednom svakih 4 mjeseca.

Mnogi hostese se pitaju ako još uvijek perete bambusove jastuke u perilici? Odgovor je da, dopušteno je. Ako nema ozbiljnih zagađivača na vašoj posteljini, s kojim je bolje nositi ga, onda ga možete oprati u pisaćem stroju. Štoviše, proizvođači bambusovih proizvoda ne dopuštaju učinak izravne zabrane, a pranje jedinica nove generacije omogućuju vam da delikatno ekstrakt gotovo bilo koji tkivo.

Strojno pranje ima brojne nesumnjive prednosti kojima se mogu pripisati sljedeći čimbenici:

  • značajne uštede;
  • učinkovitije ispiranje nego s ručnim pranjem;
  • Sušenje nakon pranja stroja traje manje vremena.

Ali još uvijek se ne preporučuje da koristite pisaći stroj. Vaš jastuk će vam više poslužiti ako ga operite ručno. Zahvaljujući ovoj metodi da će dugo zadržati izvorni oblik i svojstva.

Za razliku od proizvoda s popunjavanjem prema dolje ili pero, potrebno je tako često oprati bambusov jastuk. Budući da ovaj materijal ima antistatičko djelovanje, prašina se neće držati. Ako na površini jastuka ima malih zagađivača, možete ga očistiti kucanjem ili primijeniti usisivač.

Da ne bi naškodilo materijalu, ne preporučuje se da se proizvod ne isprati češće nego jednom svakih 4 mjeseca.

Osnovna pravila pranja stroja

Kako oprati bambusove jastuke

Za pranje jastuka iz bambusa preporučuje se samo u obliku gelova.

Bambusov jastuk - proizvod je prilično osjetljiv. Unatoč činjenici da je materijal vrlo izdržljiv, ne smije se slomiti, trljati i lizati kada pranje. Također bi trebao odbiti izbjeljivač i previše agresivne kemijske deterdžente.

Morate oprati takav jastuk s tekućim sredstvima namijenjenim bambus tkaninom. Inače, kada se koristi prah, njegove granule se mogu zaglaviti između vlakana i pokvariti stvar.

Članak o temi: Kako se riješiti plijesni u kupaonici i zauvijek

Vrlo je važno kada pranje da izdrži temperaturni režim, voda ne bi trebala biti vruća, materijal će postati težak, i to će biti neugodno spavati na takvom jastuku.

Kako izbrisati jastuke od bambusa u perilici rublja

Kako oprati bambusove jastuke

Proizvodi od bambusa ne toleriraju agresivan utjecaj, a ako se odlučite osvježiti zalihe za spavanje u perilici rublja, način bi trebao biti postavljen "delikatan" ("dnevno pranje" i "za vunu" također je prikladna. U procesu je potrebno slijediti ova pravila:

  • Prije krila jastuk u perilici rublja namočite ga pomoću posebnog tekućeg sredstva. Prema tome, kemikalije prodiru u vlakna mnogo brže, a proces pranja će biti učinkovitiji.
  • U bubnju, stavite plastične kuglice zajedno s jastukom. Oni će pomoći u sprječavanju stvaranja kvržica unutar proizvoda.
  • Prije uključivanja stroja, provjerite ladicu za prah. Ne bi trebalo imati ostatke rasutog deterdženta iz prethodnih stirika. Ako su dostupni - temeljito oprati ladicu, inače će se bambus proizvod razmaziti.
  • Temperatura za pranje ne pokazuje ne viša od 40 stupnjeva, a rotacijski promet bubnja ne smije biti više od 500 u minuti.
  • Jastuk se mora temeljito isprati iz deterdženta, ako to nije učinjeno, zatim s daljnjim sušenjem, proizvodi od bambusovih vlakana će se držati, a stvar će biti korumpirana. Stoga, tijekom pranja stroja morate postaviti način dodatnog ispiranja.

Da biste osušili presavijeni bambus jastuk, morate ga razgraditi na ravnu površinu. Pa, ako je soba u kojoj je spavaća soba će biti ventilirana u ovom trenutku. Povremeno protresite proizvod tako da se ne pojavljuju kvržice. Ni u kojem slučaju ne možete objesiti jastuk ili ga izvaditi na ulicu, jer bambus materijal ne tolerira ravne sunčeve zrake.

Kako ručno operiti bambusov jastuk ručno

Kako oprati bambusove jastuke

Kao što je gore spomenuto, najbolja mogućnost čišćenja takvih proizvoda je ručno pranje. Rad se mora obaviti u ovom redoslijedu:

  • Ulijte u zdjelicu velikog volumena vode, čija temperatura ne prelazi 40 stupnjeva.
  • Otopiti poseban deterdžent u vodi.
  • Smanjite proizvod u kuhanoj otopini, očistite je četkom za pranje i ostavite 20 minuta.
  • Nakon toga, jastuk treba isprati u mnogo hladne vode. Najbolje je to učiniti u zdjelici, jer pod tekućom vodom, jedva možete očistiti bambus od deterdženta.
  • Osušite proizvod kao i nakon pranja stroja.

Članak o toj temi: Korisne stvari s vlastitim rukama od zdravih materijala s fotografijama i videozapisima

Bambusov jastuk će bolje spavati, a možete se riješiti boli u vratu ujutro. A ako se brinete za bambus proizvod, spavaća soba će vas zadovoljiti mnogo godina.

Čitaj više