Dekor starih vrata to učiniti sami: vitraž, decoupage, cracker (fotografija i video)

Anonim

Prije ili kasnije, stara vrata gube svoju bivšu atraktivnost i trebaju se ažurirati. Mnogi ih jednostavno mijenjaju na nove, ali ne uvijek takav korak je opravdan. U nekim slučajevima, dovoljno je da se preplavi ili ukrašavaju površinu da se vrati drugi život.

Dekor starih vrata to učiniti sami: vitraž, decoupage, cracker (fotografija i video)

Ažuriranje starih vrata uopće nisu teške - dovoljno slika ili jednostavne završne obrade.

Pripremni rad, slikarstvo, Utjecaj Krakl

Trebat će vam:

  • Odvijač (odvijač);
  • kit nož;
  • kit;
  • ciklus (za uklanjanje laka);
  • šmirgl papir;
  • prajmer;
  • PVA ljepilo;
  • akrilna boja;
  • valjci i četke;
  • Konstrukcija sušila za kosu ili sredstva za uklanjanje boje.

Dekor starih vrata to učiniti sami: vitraž, decoupage, cracker (fotografija i video)

Alati za slikarstvo vrata.

Ažuriranje starih vrata vlastitim rukama počinju pripremnim radom. Prva stvar dizajn je uklonjen iz petlji, odvratiti sve dodatke, ukloniti poteze i ukloniti staklo. Zatim uklonite premaz koji je došao u zapuštenost. Boja se lako ukloni s građevinskim sušilom i lopaticom. Moguće je učiniti s posebnim rješenjem koje se nanosi na površinu prekrivena je filmom, ostaviti za vrijeme navedeno na pakiranju. Tada se lopatica uklanja omekšani sloj boje.

Od drvenih vrata potrebno je ukloniti stari lak. U tu svrhu preporučljivo je kupiti u građevinskoj trgovini CCCC. Ako farma ima stroj za mljevenje, značajno će pojednostaviti zadatak. Važno je pažljivo ukloniti lak kako ne bi oštetio površinu. Ostaci se mogu ukloniti pomoću brusnog papira.

Nakon uklanjanja starog premaza, potrebno je pregledati vrata. Svi čips, jame, ogrebotine moraju se izoštriti. Nakon sušenja kit na površini, emery papir s malim zrnom. U sljedećoj fazi vrata su uzemljenje: to će smanjiti potrošnju boje i poboljšati adheziju. Za vrata od metala, prajmer je odabran prema materijalu.

Sljedeće slijedi slika slika. U tu svrhu, najbolje je koristiti akrilnu ili alkidnu boju, koja će se brzo sušiti i ima dobru otpornost. Za slikanje metalnih vrata možete uzeti akril radijator cakline. To je prikladno primijeniti na široku površinu boje s valjkom, a uska grla prekriže se tankim tassolima.

Članak o temi: Eavesboardboard Eaves - moderno rješenje zavjese

Dekor starih vrata to učiniti sami: vitraž, decoupage, cracker (fotografija i video)

Da biste postigli učinak Krakle, trebat će vam lanac za Craklera ili obični PVA ljepilo.

Za rad, potrebno je koristiti samo četke visoke kvalitete s gustom hrpom, inače će se dlake držati na površinu i pokvariti izgled vrata. Boja se primjenjuje tankim slojem, dajte je da se osuši, a zatim odmahnu vrata s tankim brusnim papirom. Ova se tehnika ponavlja 2-3 puta.

Izvorna površina s pukotinama dobiva se pomoću posebnih lakova za krekeru, ali ih nije uvijek moguće kupiti, a oni nisu suzid. Stoga možete pokušati napraviti krekeru u jednom koraku pomoću konvencionalnog PVA ljepila. Prvo morate obojiti vrata sivo-zelenoj nijansi, nakon sušenja, nanesite PVA ljepilo s debelim slojem, pričekajte 2-3 minute.

Ljepilo treba biti prekriven tankim filmom, zatim nanesite laganu boju mliječne nijanse. Morate se preseliti u jednom smjeru bez povratka na izgrebeno mjesto. Osušena boja s sušilom za kosu. Kao rezultat toga, formiraju se zanimljive pukotine. Takva se slika u boji daje, na primjer, možete koristiti bilo koju kombinaciju nijansi na vaš ukus. Važno je zapamtiti da kreker od jednog koraka ne radi na akrilu metalnih boja. Stara vrata, uređena na sličan način, dobro izgleda u sobi uređenoj u maslinovom ili mediteranskom stilu.

Imitacija vitraža

Trebat će vam:

  • obojene boje;
  • Umjetnička četka s blagom hrpom;
  • traka za obojena stakla na bazi ljepila;
  • koji covjek;
  • marker.

Dekor starih vrata to učiniti sami: vitraž, decoupage, cracker (fotografija i video)

Za imitaciju vitražnih prozora bit će potrebna posebna ljepljiva filma.

Dekoracija unutarnjih vrata s naočalama može se izvesti pomoću imitacije vitraža. Da biste to učinili, morate kupiti vitražne staklene boje i posebnu ljepljivu traku. Umjesto vrpce, možete koristiti konturu na staklu, ali je potrebno uzeti u obzir da je mnogo teže raditi s njom. Prije svega, morate napraviti crtež na listu Watmana. Ako ne znate kako crtati, onda uzmite neki geometrijski ili apstraktni uzorak. Broj malih dijelova, pokušajte minimizirati.

Članak na temu: Napravimo grafikon na vratima vlastitim rukama: master klasa

Stavite staklo vrata na Watman s uzorka, na konturnim linijama, držite vitražnu traku na osnovi ljepila. Ako, umjesto trake, odlučili ste koristiti konturu, važno je upoznati se s pravilima njegove primjene. Tube žlijeb se mora držati pod kutom od 45º, dok ga pokušavate ravnomjerno pritisnuti, inače će se linija pokazati kao krivulja. Nakon što je kontura suha, možete podesiti liniju ili skalpel oštrice.

Ostaje samo ispuniti stanice obojenim bojama. Najbolje je učiniti s okruglim akvarel četkom. Drugi sloj boje se primjenjuje nakon potpunog ispaše prvog. Zamrljane staklene boje mogu se pomiješati jedni s drugima, čine leznu, glatke prijelaze iz tamne boje do svjetla i obrnuto. Nakon sušenja, staklo boje je umetnuta u vrata, pričvrstite poteze. Ova završetka će se uklopiti gotovo za bilo koji interijer. Sve ovisi o odabranom uzorku, slikanju i priboru.

Ukrašavanje starih vrata

Dekor starih vrata to učiniti sami: vitraž, decoupage, cracker (fotografija i video)

Da biste izvršili decoupage vrata, trebate ljepilo i decoupage karticu s odgovarajućim uzorkom.

Trebat će vam:

  • Decoupage Card;
  • PVA ljepilo;
  • kit;
  • šmirgl papir;
  • nož za razmazivanje boja na paleti;
  • Akrilne boje i lak.

Dizajn vrata, napravljen u tehnici decoupage, učinit će vrhunac i raznolikost u interijeru. Morate kupiti karticu dekolopamenta s odgovarajućim uzorkom. Vrata su obojana u pozadini odabranog motiva. Tada uredno izrezati crtež s makaze manikura, natopila je u toplu vodu oko 10-15 minuta. Nakon toga, dekapace kartica se uklanja i ukloni iz viška vode s papirnatim ručnikom. Suprotna strana figura nedostaje s PVA ljepilom, zalijepite motivom do vrata, s tkaninom ili gumenim valjkom, uklonite mjehuriće zraka.

Kartica za dekonstruk na papiru za rižu nije izrezana, ali rasprsnu, povlačeći se s ruba slike oko 5-8 mm; Nije potrebno upiti u vodi.

Dekor se fiksira s akrilnim lakom kako ga ne oštetiti s daljnjim radom. Zatim morate sakriti granice motiva i učiniti prijelaz glatkom. Uzmite akrilnu kit, uz pomoć mastikhina, primijenite ga duž konture decoupoge kartice, ide dalje od crteže za 1-2 mm. Nakon njezina sušenja pokupite rubove završne obrade malih emerija. Tada je mirisna akrilna boja pozadine, pokrijte vrata lakom.

Članak na temu: Jednostavni strujni šok s vlastitim rukama

Možete dodati decoupage s raznim ukrasnim elementima od žbuke, drva ili poliuretana. Za rub, slika je dobro prilagođena drvenim daskama ili stropnoj ploči. Dekor je lijepljen tekućim noktima ili posebnim ljepilom (odmah nakon vratima premaza). Zatim, s kitom, svi šavovi su zatvoreni, nakon čega se slijedi slikanje i uređenje.

Možete napraviti decoupage u tehnici decoupage ne samo lista vrata, već i stakla. Da biste to učinili, trebat će vam akrilna boja metalne boje (zlato, bakar, srebro). Najbolje je koristiti aerosolne boje. Staklo je postavljeno na ravnu površinu i napeto je zlato ili srebrnu boju. Tada uzimaju reprodukciju slike Hushhaw Clima ili Alphonse Fly. Možete koristiti i gotov poster i ispis na laserskom pisaču (u ovom slučaju, reprodukcija se odvoji u dijelove u Photoshopu). Dalje, potrebno je pokriti staklo debelim slojem akrilnog laka, pričvrstiti slikovitim licem prema dolje, nakon čega s tlakom da provede gumenu lopaticu ili valjak. Glavni zadatak je "upisati" crtež u lak.

Dan koji je potrebno za uklanjanje papira. Za to, površina je hidratizirana, a zatim uz pomoć spužve za posuđe (gruba strana), počinju preuzimati papir dok se ne pojavi slika. Na rubu crteža, možete hodati brusnim papirom s malim zrnom, a zatim slika je donekle s pozadinom. Dekor je fiksiran s lakom za automobil aerosola. Dizajn vrata s vlastitim rukama je zanimljiv kreativni proces, zahvaljujući kojem možete pretvoriti stvar koja se došla u rad dizajnerske umjetnosti.

Čitaj više