Polaganje laminata na stari parket vlastitim rukama (video)

Anonim

Mnogi vlasnici starog parketa često se pitaju: mogu li staviti novi laminat na stari parket bez demontaže? Ako tražite preporuke stručnjacima, postaje jasno da je takav proces prilično dopušten. Ali prije toga je vrlo važno pravilno pripremiti stari parket pod polaganjem novog laminata. Pa kako je laminat polaganje na parket? I je li moguće provoditi takav proces s vlastitim rukama? Što trebate uzeti u obzir? Prije svega, morate biti spremni za činjenicu da će se s ovim procesom dugo vremena dogoditi za uklanjanje građevinskog smeća. Dakle, ne izbjegava se da će dizalo i ulaz biti obojeni, tako da morate biti posebno uredan.

Polaganje laminata na stari parket vlastitim rukama (video)

Ako je parket i izgubio svoj izvorni izgled, onda možete ponuditi dvije mogućnosti za uklanjanje ovog problema: vratiti ga ili postaviti laminat na njega.

Prije svega, trebate odmah odrediti hoće li se takav proces provesti. Činjenica je da postoje slučajevi kada je bolje demontirati stare podove, a zatim početi slagati nove. Ali odmah treba napomenuti da će ovaj proces potrajati mnogo više vremena, osim, to je također prilično visoko.

Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da za uspješno polaganje laminata na stari parket morate biti sigurni da za cijelo vrijeme parketa nije formirana nikakve velike depresije, pukotine i žarulje koje sve ploče temeljito sjede na njihovim mjestima i ne čine nikakvu škripu.

Često se događa da parket ne ispunjava deklarirane zahtjeve proizvođača za laminat. U tom slučaju, to će morati napraviti određene napore kako bi postavio novi laminatni red u nizu.

Članak o temi: Kako odabrati i ispravno instalirati kut na kadu?

Kako pripremiti stari parket pod polaganjem novog laminata?

Polaganje laminata na stari parket vlastitim rukama (video)

Noćenje od parketa može se ukloniti pomoću brušenog stroja.

Priprema treba započeti s činjenicom da se parket treba pažljivo uskladiti. Ako se na njemu otkriju značajne nepravilnosti, mogu se ukloniti pomoću stroj za mljevenje. To je vrlo jednostavno za to, bez posebnih vještina u isto vrijeme moraju imati.

To se događa da je parket tako neujednačen da čak i uz pomoć stroj za mljevenje da se uskladit neće konačno raditi. U isto vrijeme, nije vrijedno žuriti da rastavlja stari parket, jer se još uvijek može učinkovito koristiti. Ova metoda se ne razlikuje u velikom poteškoćama: na vrhu parketa ploča treba jednostavno ležati ploče za šperploče, a zatim polagati novi laminat na njih.

Prije početka postavljate podove, morate uzeti u obzir veličinu sobe. Šperpločani listovi su pre-rezani u nekoliko dijelova. Oni su naslagani na neko pomicanje jedni od drugih (to je isti princip kao laminat polaganje). Vrlo je važno čvrsto popraviti listove šperploča, u ovom planu možete koristiti vijke ili nokte za samostalno kucanje, njihova udaljenost trebala bi biti 500 mm jedna od druge.

Kada će biti položena šperploča, morate položiti posljednji sloj šperploča. No, u ovom slučaju, ploča od šperploča ne bi trebalo popraviti uz pomoć samo-uzoraka, ali uz pomoć ljepila. Dakle, ispada osebujnu pita, s kojom je osigurana jaka i pouzdana baza za polaganje laminata. Postoji jedna vrlo značajna nijansa - takav dizajn uzima malu visinu sobe, sve ostalo je u redu. Nakon toga, možete sigurno staviti novi laminat na faneru, za to ne postoji ništa teško.

Neke nijanse prilikom postavljanja laminata na stari parket

Polaganje laminata na stari parket vlastitim rukama (video)

Shema laminata.

Članak o temi: Gdje odbacite građevinsko smeće?

Da bi polagali laminat na stari parket bilo kakvih poteškoća, potrebno je uzeti u obzir neke preporuke stručnjaka:

  1. Usklađivanje poda pomoću mljevenja treba provesti samo ako se pod deformira samo od 3 do 5 mm.
  2. Ako su nepravilnosti poda opipljivi, onda trebate koristiti za poravnanje ravnine. Uz pomoć električne rublje možete izrezati postojeće nepravilnosti površine. Tijekom tog procesa, treba biti usko praćenje da nema noktiju na putu električnog planera, inače će uskoro morati steći novi alat.
  3. Obrada parketa može se postići uklapanjem kašnjenja (ako je premaz značajan, pod mora biti podignut, nakon čega se kašnjenja može povećati).
  4. Možete koristiti poravnanje Plywooda (za početak na podu, trebali biste ispuniti tračnice na takav način da je šperploča koja je legla iz gore navedena s maksimalnom ravnotežu. Najbolje je koristiti šperploče koje imaju debljinu od 10-12 mm ).

Da bi se novi laminat postavio na stari parket, potrebne će sljedeće alate:

  1. Kliješta.
  2. Razina izgradnje.
  3. Odvijač.
  4. Uzgajivač noktiju.
  5. Električna bušilica.
  6. Perforator.

Korisne informacije

Mora se imati na umu da je soba u kojoj postavlja laminat na stari parket treba u potpunosti oslobođen od namještaja.

Polaganje laminata na stari parket vlastitim rukama (video)

Laminat početi polagati s vrata.

Važno je napomenuti da ako postoji velika garderoba u sobi, to je bolje da ga ne dodiruju, jer se stari parketi otkrivaju ispod njega. I ne možete ih uopće ne dirati. Glavni volumen rada se preporučuje za početak starih postolja, a zatim je potrebno provjeriti razinu starog kata.

Ako se okrenete na mišljenje stručnjaka, preporučuju početi raditi s vrata.

Ako uzmemo u obzir tehnološko stajalište, takav proces polaganja laminata nije drugačiji u velikoj složenosti. Možete početi raditi u bilo kojoj sobi. Takav se posao ne smije provoditi samo u prostorijama s visokom vlagom, odnosno u saunama i kupaonicama.

Članak o toj temi: Kako napraviti vizir na balkonu: tehnologiju i materijale

Najbolje je provesti laminat polaganje okomito na prozor, a zatim spojevi između ploča neće biti vidljivi. Vrlo je važno ne zaboraviti da između laminata i zida trebate umetnuti klinovi.

Dakle, postaje jasno da u procesu laminata ne postoji ništa posebno teško na stari parket. Vi samo trebate pokazati visoku pažnju i koristiti visokokvalitetne materijale.

Čitaj više