Slatkopar na balkonu: raste, pravi pristup

Anonim

Slatkopar na balkonu: raste, pravi pristup

Pepper je ne-aditivna tvornica: zato se može lako uzgajati na balkonu. Tehnološki, raste je prilično jednostavan postupak. Najvažnija stvar je ispravna skrb, spremanje temperaturnog režima. Da uzgaja paprike na balkonu, dovoljno je zapamtiti jedno jednostavno pravilo je toplinska i svjetlosna biljka. Stoga, u zimskom razdoblju potrebno je voditi brigu o dodatnoj izolaciji lože ili balkona, tako da se biljka obično razvija, raste i pokreće voće na vrijeme.

Pepper na balkonu: raste

Kako rasti paprike iz sjemena?

Slatkopar na balkonu: raste, pravi pristup

Prije slijetanja, Pepper treba podnijeti oko dva puta

Da biste to učinili, korak po korak sve sljedeće upute:

  1. Uzmite paprike na balkonu i dobiti dobru žetvu, sjemenke sjede u prvom desetljeću veljače (na zatvorenom balkonu).
  2. Ako soba nije glazirana, optimalno vrijeme za slijetanje je prvo desetljeće svibnja.
  3. Sjemenke su postavljene na mokroj tkanini i izdržati 2-3 dana u blizini baterije, dok zrak treba biti najmanje + 200 ° C.
  4. Potrebno je osigurati da je tkanina cijelo vrijeme navlaženo.
  5. Da biste to učinili, to treba prskati prskalicu.
  6. Temperatura vode je najmanje 300 ° C.
  7. Sjemenke će klijati 3 dana.
  8. Nakon toga, moraju biti zasađeni u zemlju.

Uzgoj slatke crvene i žute paprike provodi se u običnim posudama. Trebat će vam kapacitet 10x10 cm. Veličina lonca igra važnu ulogu. Pepper voli slobodu, tako da je nemoguće posaditi u malim spremnicima.

Članak o toj temi: Opterećenje na loggiji i balkon

Kao tlo, možete koristiti gotove podloge tla, kao što su "egzo", "rajčica i papar". Ili sami pripremite zemlju. U tu svrhu se uzimaju sljedeći sastojci u istom omjeru: trajektna zemlja, treset, gnoj humus.

Slatkopar na balkonu: raste, pravi pristup

Najbolje je kupiti tlo s aditivima: pa će rezultat biti bolji

Budite sigurni da preskočite kipuću vodu kroz tlo da biste uništili zlonamjerne mikroorganizme. Prije sadnje paprike na balkonu, PEG treba instalirati u lonac za podvezicu, tako da u budućnosti ne ozlijedi rizomu.

Dubina sjetve sjetve je ne više od 10-12 mm. Lonci se stavljaju na toplo mjesto na balkonu. Zimi mora postojati grijač u blizini biljaka za održavanje željene temperature, papar neće dobiti papar na niskoj temperaturi zraka. Prvi izdanci pojavljuju se nakon 11 dana. Biljke zalijevanja potrebne su 1 put svaka tri dana s toplom vodom. Za određenu veličinu size, 1 žlica vode je dovoljno na jednom zalijevanju.

Vrlo je važno zapamtiti da je slatka paprika vrlo termalna pasmina, tako da je temperatura zraka i vode vrlo važna kada raste.

Kada se 5. list pojavi na svakoj biljci, ostaju jaki pojedinci, slabiji presađeni u drugi spremnik. Oprez s rizomom! Pepper ne voli štetu. U jesen, plodovi se već mogu prikupiti. Štoviše, uzgajajte papar na balkonu možete i crvenu i žutu.

Kako rasti papar na balkonu

Da biste uzgojili ukusne paprike, trebate dobru brigu i ovo pitanje treba uzeti ozbiljno. Pepper nije samo toplinska, već postrojenja koja voli vlagu i treba redovito navodnjavanje. Dugo suhog razdoblja dovest će do padajućih prepreka. Do cvatnje, biljka je zalijevanje prskanje od zalijevanja može 1 put u 3 dana. Tijekom gnojidbe, zalijeva se 1 vrijeme u 3 dana.

Slatkopar na balkonu: raste, pravi pristup

Sjemenke treba obraditi protiv gljivičnih infekcija prije nego što ih planiraju u zemlju

Članak na temu: Visina prozora na podu: Standard za GOST

Raste će se normalno proći ako se biljka oplođuje:

  1. Tijekom mjeseca biljka treba primiti najmanje 50 g fosfornih i potash gnojiva.
  2. Važno je zapamtiti - paprika ne podnosi kalijev klorid.
  3. U proljetnim mjesecima treba dodati 1 vrijeme tjedno amonij Selitra 30-35
  4. Gnojivo mora biti u gornjem sloju tla.

Jedan od znakova manjka kalija - Kaima počinje se isušiti, listovi su iskrivljeni zbog toga. Ako nema dovoljno dušikovih spojeva, letci postaju mat, stječu sivu nijansu. Nedostatak fosfora čini lišće ljubičastim, papar počinje polako rasti, plodovi dozrijevaju neujednačeno, pulpa ima teške dijelove. Magnezij nedostatak se izražava mramornom bojom.

Ako je kultivacija popraćena kapljicom cvijeća i barijera, to znači da papar dobiva previše dušika.

Jedna od učinkovitih mjera koje je usmjereno na povećanje usjeva - "točka" (uklanjanje rasta). Zbog toga se javlja stimulacija rizoma, većina hranjivih tvari ulazi u voće, a ne na druge u razvoju dijelova biljke. Odabire papar iznad 5 međugrađe u trenutku kada je biljka u rastu. Ti se dijelovi uklanjaju škare.

Kako rasti gorak papar na balkonu

Također nije teško rasti gorak papar na balkonu. Sjemenke se sije u stalnu smjesu: tvrdo tlo - 5 dijelova, humus - 2 dijela, pijesak - 1 dio, kokosov supstrat - 3 dijela. Dolomitičko brašno (50 g) se koristi za gnojivo tla.

Slatkopar na balkonu: raste, pravi pristup

Preporučena temperatura za rastuću gorku papar - 15-17 stupnjeva

Tlo ne bi trebalo biti kiselo, inače sjeme neće biti u stanju klijati. Normalno kultivacija osigurava zalijevanje biljaka 3 puta tjedno, ne više od 80 ml vode, inače će se gljivica plijesni razviti, što će uništiti biljku.

Sjetva dubina od 10 mm, sjemenke se posađuju prije sredine veljače, balkon je nužno dodatno izoliran.

Neki obrtnici rastu na balkonu obje vrste biljaka. Ali glavna stvar je da se pridržavajte udaljenosti između njih. Udaljenost između lonaca slatkog i gorkog papra trebala bi biti najmanje 3 m, jer kada je slatka pern krši ovo pravilo, postaje gorak. Čim plodovi postanu crvene, režu i suše.

Članak o temi: Pregled tvornice Framir vrata

Štete i prednosti crvenog papra (video)

Slatko papar na cilindru

Uzgoj papra na balkonu zahtijeva ispunjenje određenih pravila - pravovremenu navodnjavanje, suspenziju biljke i osiguravanje temperaturnog režima. Budući da je površina korijena papra površina, potrebno je labaviti s ekstremnim oprezom. Da biste povećali prinos, morate ukloniti cvijet na papriku u središnjem dijelu, koji raste iz prvog grananja.

Slatkopar na balkonu: raste, pravi pristup

Vrijeme zrenja voća razlikuje se od različitih sorti papra

Formiranje postrojenja se provodi u 2-3 stabljike, a to je potrebno ukloniti sve ocijenje i donji listovi na vrijeme.

Možete uzgajati papar na balkonu bez dodatne rasvjete. To se odnosi na slatki i gorak papar. Biljka je dovoljna dnevnog svjetla. Glavna stvar je da sunčeve zrake u dovoljnim količinama padaju na papriku zimi i nisu je pregrijali ljeti.

Uzgoj povrća preporučuje rastuće slatke i gorke paprike na južnim ložama i balkonima. Ali u isto vrijeme u vrućem ljetnom danu potrebno je sakriti biljku s izravnog sunčevog svjetla.

Paprike treba prikupiti kao zrenje, s obzirom na fazu tehničkog zrelosti, jer će se razvoj mladih plodova odgoditi. Važno je - papar, patlidžan je odsječen grmljem, a ne lijen.

Kako uzgajati paprike na balkonu (video)

Najprikladnije sorte papra za rastu na balkonu: "akvarel", "Torvan", "Fox", "Yarik", "Otok Treasure". Ove vrste su najviše otporne na bolesti, zlonamjerni mikroorganizmi i ekstremni uvjeti uzgoja su niske, srednje zrnate sorte.

Čitaj više