Organiziramo staklenik za balkon: staklenik bez napuštanja doma

Anonim

Organiziramo staklenik za balkon: staklenik bez napuštanja doma

Ako želite sve vaše biljke na balkonu na jednom mjestu, staklenik je jednostavno nezamjenjiv pomoćnik suučesnik je odlično mjesto za stvaranje staklenika ili staklenika u apartmanu. Mnogi vrtlari preferiraju upravo ovu sobu da uzgajaju cvijeće ili sadnice. Ova opcija je posebno prikladna za stanovnike gradova koji nemaju vlastita vrtna mjesta.

Kako pripremiti mjesto za staklenike na balkonu

Da biste stvorili staklenik na balkonu, morate uzeti u obzir nekoliko nijansi.

Organiziramo staklenik za balkon: staklenik bez napuštanja doma

Ako se vaš balkon nalazi na južnoj strani, vi ste vrlo sretni: biljke će dobiti dovoljno topline i korisne tvari

Što trebate uzeti u obzir:

  1. Učinite da je soba glazirana. Stoga, ljudi koji su imali vanjski balkon trebaju se pobrinuti za instalaciju dvostrukog ili čak trokrevetnog stakla.
  2. Redovito izmjeriti temperaturu zraka. Tako možete jednostavno postaviti način temperature.
  3. Potrebno je paziti da biljke imaju dovoljnu količinu sunčeve svjetlosti. U jesen ili zimi poželjno je napraviti dodatnu rasvjetu u sobi.
  4. Treba pamtiti da je svježi zrak važan za sve biljke, tako da balkon mora biti ventiliran.
  5. A posljednji važan čimbenik za stvaranje pravih uvjeta za staklenik je redovito pratiti sadržaj vlage na Zemlji. Usput, postoje mnoge trgovine specijalizirana za prodaju hidratantnih struktura i izravno materijala za samostalno izradu mini-staklenika. Jedan od njih je online trgovina - lerua marlene.

Ako balkon ode na sjevernu stranu, onda se smatra najhladnijim dijelom stana, pa se preporuča provesti dodatnu izolaciju za takvu sobu.

Balkoni koji se nalaze na istočnoj strani smatraju se sjajnim mjestom za stvaranje mini staklenika. Ujutro ima puno svjetla u njima, a to povoljno utječe na rast biljaka. Međutim, potrebno je ovdje napraviti dovoljno ventilacije, a dodatno napraviti mali zamračiti.

Kada je staklenik planiran na zapadnoj strani, ne možete se brinuti o toplini prostorije. Ovdje će zalazak sunca biti savršeno podržan.

Takvi balkoni su vrlo prikladni za uzgoj biljaka u staklenicima ili staklenicima.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese za vrata

Organiziramo staklenik za balkon: staklenik bez napuštanja doma

U otvorenim balkonima, bolje je da se ne organizira mini-staklenik: rezultat će biti mnogo bolji na zatvorenom balkonu

Što se tiče južne strane, ova opcija za stvaranje staklenika nesumnjivo je najoptimalnija. Uostalom, sve boje i sadnice na ovoj strani uvijek dobivaju količinu topline i sunčeve svjetlosti, što je potrebno, iako bi trebalo biti dobre ventilacije.

Staklenik u unutrašnjosti balkona (video)

Prednosti mini-staklenika i staklenika

Takve zgrade za uzgoj biljaka karakteriziraju njihove kompaktne veličine, na primjer, neki imaju 4 police (oko 50x50x157cm), na drugima postoji 6 polica. Ali u svakom slučaju, odabirom željene opcije, sami neće biti problema s njegovom sklopom.

Mini-staklenici su korisno dodijeljeni svojim pozitivnim recenzijama među potrošačima. Odlikuju se svojim dostupnosti i praktičnosti. Uostalom, vrtlar može rasti veliki broj biljaka, unatoč maloj prostoriji balkona.

Sam izgradnja najčešće predstavlja stalci koji su opremljeni posebnim prozirnim filmom.

Možete brzo izvršiti instalaciju dizajna i demontaža. I drugi plus mini-staklenika je njegova kompaktnost. U sastavljenom obliku zauzima malo prostora i odlikuje se relativno niskom težinom (najviše 5 kg).

Organiziramo staklenik za balkon: staklenik bez napuštanja doma

Nije potrebno steći mini-stakleniku u trgovini: to se može učiniti s vlastitim rukama kod kuće

Danas u specijaliziranom za trgovine vrtlarstva možete kupiti različite staklenike. Okvir se prodaje u rastavljenom obliku, na kojem je fiksiran polietilen premaz. Štoviše, ove strukture su također predviđene za odlazak biljaka, za te svrhe može se zarobiti mreža na jednoj strani konstrukcije, što je neophodno za njihovu navodnjavanje.

Staklenik na balkonu se odlikuje njezinom estetikom i atraktivnim pogledom. Uostalom, uz njegovu pomoć, sve sadnice i dekorativne biljke bit će strukturirane na jedno mjesto. Nesumnjivo, slično rješenje za dekoraciju balkona je znatno bolje od skladištenja cvjetnih posuda na prozorskoj dasci.

Članak o toj temi: Usklađivanje kutova zidova prije lijepljenja pozadine

Vrste staklenika za stan

Ne zaboravite da su takve strukture smanjena kopija velikog staklenika. Često imaju metalni okvir prekriven filmom. Najpopularnije je danas staklenici s 3 police (50x70x127cm). Mnogi koriste ovu opciju kao stakleniku ili kako bi ukrasili balkon.

Mini staklenici su:

  1. Mobilni , Oni su prisutni u nekoliko razina, a oni su predstavljeni različitim veličinama. Greanhouses su jednostavni za izradu vlastitih ruku, međutim, takve zgrade pružaju samo željeni način temperature. Vrtlarstvo treba voditi brigu o ventilaciji, redovito zalijevanje i dodatno svjetlo.
  2. Automatiziran , Uz pomoć posebnog automatiziranog sustava, regulirani su svi procesi potrebni za rast biljaka. Ovaj staklenik se često koristi u različitim prostorijama, a ovdje postoji funkcija automatske instalacije pogodne za rasvjetu. Veličina staklenika je oko 4 četvornih metara, a kada koristite takve staklenike, rad vrtnog postrojenja ograničen je samo slijetanjem sadnica.

Organiziramo staklenik za balkon: staklenik bez napuštanja doma

Automatizirani staklenik košta više od svog mobilnog analoga, ali kupnjom takve zaštite za biljke, izgubite mnoge gnjavaže i brige

Neki radije ukrašavaju balkon i izlog. Konstrukcija je predstavljena autonomnim dizajnom, koji bi trebao biti zatvoren s prozirnim materijalom. U njemu otvoreni dio je područje pročelja.

Okupljanje ulaganja koja odgovara dimenzijama prozora do prozora na prozor prozora se prikuplja, a režimi pete su instalirani. Iznad takvog dizajna može se instalirati žarulja.

Mnogi vrtlari radije čine staklenik za balkon sami, a ne stječu ga u trgovinama. Ali kako napraviti sličnu zgradu?

Pravilna proizvodnja staklenika za balkon

Prije nego što radite, potrebno je nacrtati crtež budućeg dizajna. Pokazat će točne dimenzije staklenika.

Za proizvodnju drvene strukture morate koristiti ploče i nokte. Uz njihovu pomoć, stalak je napravljen, treba uzeti u obzir veličinu prikazanu na crtežu.

Članak o temi: Završavanje kupaonica i WC-a: Primjeri fotografija

Organiziramo staklenik za balkon: staklenik bez napuštanja doma

Najtrajniji i kvalitetniji materijal za staklenike - ojačani polietilen

Sljedeći korak će biti pričvršćen na stražnji dio staklenika transparentnog polietilena. Bolje je koristiti poseban klamericu kao i zagrade. Neki preferiraju staklo umjesto filma. Odabir ovisi o preferencijama vrtlara.

Preporučljivo je instalirati na svaku policu barem jednu lampu (luminiscent), uz njihovu pomoć biljka će dobiti željenu količinu rasvjete i topline. Takav materijal se prodaje u mnogim trgovinama, tako da njihovo stjecanje neće biti problem.

Nakon navedenog rada, iskrcavanje željenih biljaka treba učiniti. Iskusni vrtlari preporučuju se namočiti sjemenke i pripremiti zemlju za iskrcavanje.

Na dnu posebnih kutija, pijesak se naseli slojevi, zatim odvodnja i konačno tlo. Da biste dobili osloboditi od kalupa, možete koristiti pepeo, treba ga miješati s pijeskom. Za proizvodnju dodatnog gnojiva tla ne vole koristiti minerale.

Kada je tlo spremno, ostaje da bi se posadilo sjeme u pripremljenim kutijama, a zatim ih stavite na police staklenika. Na jednom stalku, prosjek se nalazi do 10 kutija u kojima će sjeme rasti, iako kapacitet staklenika ovisi o količini police, kao i od njegove visine.

Ostaje pričvrstiti film ili staklo na prednji dio stalka, što će vam pomoći osigurati željenu temperaturu zraka unutar dizajna. Usput, neki naprotiv ostavljaju samostojeću dio konstrukcije, koja se događa u slučajevima kada svjetiljke mogu osigurati unutar sadnica uvjeta.

Kako napraviti mini-stakleniku za sadnice sebe (video)

Dakle, staklenik na balkonu postat će izvrsno mjesto za uzgoj bilo soba. Zbog kompaktnih veličina i praktičnosti, mnogi vrtlari preferiraju slične dizajne ne samo za rastuće sadnice, već i za stvaranje pravog live kuta u ovom dijelu kuće.

Čitaj više