Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Anonim

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Grožđe, uzgojeno osobno, imat će najbolji okus, kao što je napravljen s mazivima vole sastaviti hrpu grožđa, sjedeći kod kuće s TV-om. Ali samo nekoliko znaju da možete jesti naše vlastite grožđe uzgojene u stanu ili na balkonu. Radnja za kućanstvo je slabo pogodna za tu svrhu, budući da će vremenski uvjeti i nedostatak posebnog tla spriječiti dozrijevati ovu južnu i termo-ljubavnu tvornicu. Nadalje, neće biti o industrijskim količinama grožđa, a ne čak ni o mogućnostima radnika za zimu, već će uživati ​​u osobno uzgojenom proizvodu moći će sv.

Je li moguće rasti grožđe na balkonu

U prisutnosti minimalnog inventara vrtlarstva, koji ima svakog amatera zemalja slijetanja i nekompliciranih vještina agrotehnologije, možete rasti veliki vino kod kuće.

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Jedan od najpopularnijih razreda za rast na balkonu - "Isabella"

Prije svega, potrebno je odabrati sjemenke za slijetanje, koje se ne boje vremenskih uvjeta u regiji i može biti dobro fron. U mnogim područjima Rusije, očuvane su takve sjemenke kao što su Kish Mis, Laura, Sjeverna i Taiga. Te se sorte ne boje mraza i drugih klimatskih obilježja različitih regija. Ako se sjeme koje se kupuju od plodnih, dobrih vina, oni će uzeti korijen i neće povrijediti mnogo.

Zemljište treba napraviti vlastitim rukama iz različitih sastojaka, jer posebni pripravci za uzgoj grožđa u trgovinama nisu mogući.

Za pripremu tla bit će potreban pijesak, humus i piljevina. Pijesak mora biti potrebno sakriti u tavi i miješati s humusom u omjeru jedan dio pijeska u dva dijela humusa. Tlo za sadnice bi trebalo biti labavo i mokro, a to je za rirkanost tla vrijednog dodavanja piljevine.

Koji bi u vrtu inventar trebao biti spreman za uzgoj grožđa na cilindru ili u stanu.

  1. Pulverizer, koji se može kupiti, za malu cijenu, u bilo kojoj gospodarskoj trgovini ili kupiti konvencionalnu mlaznicu s raspršivačem i koristiti plastičnu bocu mineralne vode kao spremnik.
  2. Prašak za pecivo. Možete koristiti baby željezo Roberi iz skupa pijeska ili obične stare vilice.
  3. Škare.
  4. Malo spremnika za bocu ili zalijevanje. Mnogi koriste spremnik koji je priključen na neke vrste glačala ili plastičnih vrčeva za mliječne proizvode.
  5. Lonci.

Članak o temi: Mansard izolacija pjene - opasno!

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Tako je grožđe stvarno ukusno, vrijedno je u skladu sa svim preporukama i pravilima.

Uz minimalni skup alata za uzgoj, odlučeno je pripremiti sjemenke i sadnice za sadnju.

Grožđe na balkonu (video)

Priprema sadnog materijala

Ovisno o želji i mogućnostima, uzgoj grožđa počinje s tri mogući opcije. Uz pomoć sjemena, u ovom slučaju, sjeme mora biti ispravno pripremljeno za slijetanje u tlo. Pokupite nekoliko dobrih bobica grožđa, tu raznolikost koja može biti ukorijenjena na ovom području, očistite sjeme iz samog bobica i dobro isperite. Suha na tkanini, uklonite u paket i stavite vrata hladnjaka oko trećine mjeseca, ponovno dobivajte i ponovite sve postupke. Do sredine veljače, dobiti sjeme iz hladnjaka i raspasti se na mokru krpu ili ubrus tkiva i ukloniti na toplom mjestu za 4-5 dana. Potrebno je stalno provjeriti dostupnost vlage na ubrusu. Nakon što se mogu obraditi prvi korijena sjemena. Trebat će nam lonce od 3-5 litara.

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Za uzgoj grožđa, najbolje je koristiti kadu

Uzgoj grožđa iz reznica je prikladnije, kupuje sjedeći materijal u jesen, kada se proizvodi obrezivanje vinove loze.

Za pohranu reznica potrebno je koristiti piljevinu, koja se stavlja u vrećicu s reznicama i pohranjene u hladnjaku. Dva puta dvostruko četvrtinu piljevine i uklonite crne reznice. U veljači je potrebno dobiti sadnju materijala, izrezati svaki u nekoliko odvojenih dijelova, dok je gornji dio komad ravan, a donji kosi i oboje zaostaju iza bubrega za 20-30 mm. Priprema ovih dijelova mora ostati najmanje tri bubrega. Dobiveni dijelovi su natopljeni u tanci vode dva dana. Nakon toga, malo se osušite na tkanini.

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Kupnja sadnica - vrlo rizično rješenje: mnogo je bolje koristiti reznice

Članak o toj temi: Ideje za male kuhinje: Savjeti za registraciju, fotografije

Mladići. Kupi odredišni materijal u obliku sadnica je mnogo prikladnije prije slijetanja u tlu, ali ova metoda donekle nalikuje kupnji mačke u torbi. Ako vam prve dvije opcije omogućuju da saznate koje će grožđe rasti, sadnice mogu biti bilo koja raznolikost i ne uklapaju se u tešku klimu sredine trake.

Skrb

Kultura kulture na balkonu ili kući zahtijeva pažljivu stalnu njegu, zalijevanje i hranjenje.

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Landing grožđe se provodi na kraju zime ili u rano proljeće

Vinova loza zahtijeva svjetlo, pa je potrebno staviti posude s biljkom samo na sunčanoj strani.

Zalijevanje s uspravnim suncem je vrlo često, ponekad i dva puta dnevno. Jednom svakih dvadeset dana potrebno je hraniti grožđe s dušičnim gnojivima. Rastuća vinova loza zahtijeva povećanje količine tla i grožđa mora biti pregrađena kao rast. Također je vrijedno napomenuti da je potrebno pravilno izrezati dodatne izbojke da snaga biljke ide u sazrijevanje bobica, a ne u povećanje zelenila. Optimalna veličina izbojaka je 1,5 metara.

Grožđe raste na balkonu

Dakle, uzgoj vinove loze nije mučen, trebao bi biti vrlo pripremljen balkon na temperaturni režim. Balkon bi trebao biti glaziran, izoliran pod poda i donjim zidovima.

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Bolji grožđe na zatvorenom balkonu

Najbolja opcija će rasti na balkonu, koji se nalazi na južnoj strani, jer postoji više svjetla i topline. Bočni prozori balkona i prozor u apartmanu, pored kojih grožđe dobivaju svoje prednosti u vrijednosti od reflektirajućeg materijala, može biti vrlo gusta aluminijska folija, koja se u običnom životu koristi za razne kulinarskih recepata.

Pod na balkonu je izoliran s bilo kojim toplinskim izolacijskim materijalom koji se može kupiti na građevinskom tržištu ili u trgovini. Prosječna temperatura zimi na balkonu, gdje grožđe rastu, ne bi trebalo pasti ispod 10 stupnjeva.

Ako je proljeće previše hladno, onda unaprijed vrijedi brinuti o osvjetljenju i objesiti par luminescentnih svjetiljki na balkonu.

Ne preporučuje se prenijeti grožđe od hladnoće do topline, kao oštra promjena temperature hurjes vinove loze, bolje u vrlo hladnim danima za zatvaranje spremnika s biljkom s netkanim podnim materijalom. Polietilen u ovom slučaju je kontraindiciran.

Članak o temi: Vrata za vitraša: Dekor Učinite to sami

Navlažite tlo u loncima gdje se posadi grožđe, zimi je potrebno prskati s prskalice, prskanjem.

Djevojka grožđa: balkonsko ukrašavanje

Djevojka grožđe na balkonu, to je prilično ukras od hrane. Sorte grožđa u hrani se ne troše, a vino se koristi za dekorativne funkcije. Uzgoj divlje djevojke grožđe na balkonu vrlo je slična kako se kultivira obična grožđa.

Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Djevojka grožđe pogodna za nisku klimu, gdje nema prilike za uzgoj još jedne sorte grožđa

Devichi grožđe ne zahtijevaju glaziranje balkona, tako da može biti ukras za bilo koji, čak i otvoreni balkon koji se pojavljuje na sjevernoj strani. Klizni izbojci su pričvršćeni na zidove i ogradu balkona i stvoriti prirodnu, zelenu terasu.

Djevojka grožđa nije biročna, ali zahtijeva navodnjavanje i hranjenje, na sunčanoj strani, zalijevanje je potrebno obilnije i česte.

Dobro izvučeni izbojci moći će zatvoriti balkon iz sunčevih zraka, čime se stvara živa udobna sjenica, u kojoj možete pobjeći iz užasno sunca, u isto vrijeme, uživajući u čistom zraku.

Uzgoj vinove loze na balkonu je radno intenzivna stvar, ali u svakom slučaju povrata. Ili to postaje ukusna žetva prekrasnih bobica ili udoban zeleni balkonski drape. Grožđe se može uzgajati u apartmanu, ali obilje izdanaka i trajni prijenos lukava dugotrajan zanimanje, tako da većina stvara vinograde na balkonima i lođe.

Prednosti djevičanskog grožđa (video)

Iskusni vrtlari neće vidjeti velike probleme u ovoj lekciji i moći će uživati ​​u plodovima njihovog rada, prikupljajući sočne granice grožđa.

Čitaj više